ACTUALITATE
AIESEC a început recrutările la Cluj. Este cea mai mare organizație de tineri la nivel internațional. Ce trebuie să faci

Hei, ai auzit? Cea mai mare organizație de tineri la nivel internațional a început recrutările de toamnă, inclusiv la filial din Cluj. Hai să vezi cum ne putem dezvolta skill-uri noi și crea conexiuni de durată împreună.
Ce este AIESEC?
AIESEC este o organizație internațională de tineri care își dorește să dezvolte abilitățile de leadership în cât mai multe persoane din întreaga lume, prin programele de schimb de experiențe, evenimentele locale și chiar voluntariatul ca și membru în organizație. AIESEC a fost fondat în 1948 și este una dintre cele mai mari organizații de tineret din lume, cu membri activi și activități desfășurate în peste 100 de țări.
Cu o structură globală, în mai multe țări și pe mai multe teritorii, este compus din tineri voluntari care promovează valorile organizației zilnic prin proiectele desfășurate și prin atitudinile axate pe pacea și înțelegerea internațională, prin abilitățile de leadership și schimbarea pozitivă în societate. Se promovează dezvoltarea personală și profesională a tinerilor și le oferă oportunități de a-și dezvolta abilitățile de leadership, de a participa la proiecte de impact social și de a experimenta schimbul cultural și profesional la nivel internațional.
”Să fac parte din AIESEC mi-a deschis orizonturile din toate punctele de vedere: am întâlnit oameni care mi-au devenit prieteni, mi-am întrecut limitele în moduri în care nu am crezut că va fi posibil, m-am dezvoltat și încă mă dezvolt pe zi ce trece pentru a deveni Kira care voiam sa fiu când eram mică” – Kira, membru AIESEC din octombrie 2021
Ce beneficii ai și în ce fel te poți dezvolta aici?
Ca și membru în AIESEC ai beneficiile pe care mulți tineri nu le au la vârsta ta. Spre exemplu, ai parte de o dezvoltare personală și profesională bazată pe activități practice, în medii provocatoare; ai parte de training-uri și de activități de învățare experiențială care îți oferă șansa de a-ți dezvolta abilitățile de comunicare, marketing, planificarea proiectelor și multe altele.
Dezvoltarea ca membru AIESEC este un proces complex și valoros, care implică participarea activă la proiecte și evenimente pentru dezvoltarea abilităților practice. AIESEC promovează, de asemenea, dezvoltarea abilităților de leadership, oferind oportunitatea de a prelua roluri de conducere și de a se implica în organizație, totul contribuind la creșterea încrederii în sine și la pregătirea membrilor pentru viitor.
”Prin propria mea experienta ca membru al organizației AIESEC, aș putea spune că aici am început să mă descopăr mai bine când vine vorba de potențialul pe care îl am și modul în care pot să folosesc acest potențial pentru a mă dezvolta în fiecare zi pe mine și pe cei din jurul meu” – Robert, membru AIESEC din octombrie 2022
Resurse Umane
Prin diferitele programe derulate de organizație, tinerii au posibilitatea să sprijine alți tineri din țara lor să acceseze experiențe unice în străinătate. Colaborând cu birourile AIESEC din întreaga lume, aceștia au oportunitatea de a ghida participanții în a alege și a beneficia de o experiență de schimb AIESEC.
”Ca voluntar în AIESEC m-am descoperit, am învățat mai multe despre mine, lumea ce mă înconjoară și mi-am găsit pasiunea. Am ieșit din zona mea de confort și mi-am dovedit că nimic nu este imposibil. Am crescut, dar nu am făcut- o singură, pentru că AIESEC a fost langa mine, ca o familie, care m-a încurajat la fiecare pas. Nu regret nimic în experiența mea de voluntariat aici, poate doar că nu m-am înscris m-ai devreme…” – Didi, membru AIESEC din martie 2023.
Marketing
Tinerii au șansa de a-și folosi creativitatea și abilitățile analitice pentru a dezvolta campanii promoționale care atrag clienți către programele, evenimentele și inițiativele AIESEC. Aceștia analizează comportamentul clienților, generează idei inovatoare și colaborează pentru a le implementa, contribuind astfel la consolidarea imaginii, a acoperirii și a impactului organizației.
Vânzări
Tinerii implicați au oportunitatea de a lucra în vânzări corporate sau non corporate, angajând companii și organizații locale pentru a crea stagii, proiecte sau evenimente dedicate tinerilor. Ei se ocupă de gestionarea relațiilor cu clienții, învață dinamica organizațiilor și asigură integrarea internilor în țara lor de origine.
Resurse Umane
AIESEC investește în identificarea și dezvoltarea celor mai talentați membri ai echipei. Prin intermediul departamentelor de „Resurse Umane”, tinerii dezvoltă planuri de formare și dezvoltare, monitorizează performanța și implementează sisteme care să recunoască realizările, precum și să recruteze noi membri talentați în echipa locală.
AIESEC este o platformă de dezvoltare pentru tineri, unde aceștia pot să-și exploreze potențialul, să își dezvolte abilitățile și să aducă schimbări în lume. Programul diversificat al organizației oferă o gamă largă de posibilități, de la dezvoltarea abilităților de leadership la experiențe internaționale și implicarea în proiecte sociale de impact. Cu tineri dedicați și angajați în întreaga lume, AIESEC continuă să inspire și să mobilizeze generațiile tinere pentru a deveni lideri ai viitorului.
”În AIESEC am găsit suport, o comunitate de oameni frumoși pe care îi pot numi acum prietenii mei dintr-un oraș inițial străin mie. Am ajuns să-mi cunosc valorile, să mă dezvolt prin provocări și să explorez culturi foarte diferite de a mea. Organizația asta mi-a deschis calea spre opțiuni de carieră la care nu m-aș fi gândit și mi-a demonstrat că orice skill chiar se poate învăța de la zero” – Mara, membru AIESEC din octombrie 2022
Te dezvolți pe tine prin abilitățile de comunicare, înveți să conduci o echipă, ești pus într-un mediu provocator și ai ocazia să cunoști și să-ți faci conexiune din toate țările și din toate domeniile. Ce mai aștepți? Înscrie-te acum la. https://aiesec.org.ro/membru-aiesec.
Despre AIESEC
Organizaţia AIESEC România a fost înfiinţată în 1990, dar la nivel global AIESEC există din 1948, până în prezent extinzându-se în peste 100 țări.
În România AIESEC este prezentă în 11 oraşe şi este una din cele mai mari organizaţii conduse de tineri. AIESEC urmărește dezvoltarea leadership-ului în tineri și crearea unui impact pozitiv în comunitate, prin oportunități locale sau programe de schimb internaționale.
Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:
CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

CULTURA
VIDEO. Mesajul actorului Florin Piersic de Florii: Să aveți bucurii, chiar dacă încă…ne ninge

Marele actor clujean Florin Piersic a transmis un mesaj de Florii, care se sărbătoresc duminică, și a spus că se bucură că TVR va relua câte un episod din emisiunea sa ”Piersic Show”.
”Dragii mei, mâine sunt Sfintele Florii! Să aveti bucurii, chiar dacă încă…ne ninge! Am aflat de la TVR ca incepand de maine seara, in fiecare duminica de la ora 19, se va relua cate un episod din emisiunea „Piersic Show” in care i-am avut parteneri de povesti pe multi dintre iubitii mei colegi de teatru si film.
„Vin Floriile cu soare si soarele cu…Florin”, spunea minunata mea mamă!”, a afirmat actorul.
Piersic a precizat că TVR i-a adus cele mai mari satisfacții.
EVENIMENT
Stăpânul lui Arni, bulldogul francez care are stimulator cardiac: Cățeii cu probleme cardiace au o șansa reală în Cluj-Napoca

Daniel Tamaș, stăpânul lui Arni, bulldogul francez în vârstă de 13 ani, căruia medicii clujeni i-au implantat, în premieră, un stimulator cardiac, consideră că a fost vorba despre un miracol pentru medicina veterinară clujeană și spune că, după această reușită, cățeii cu probleme cardiace au o șansă reală în Cluj-Napoca.
”Prof dr. Iuliu Scurtu de la USAMV Cluj impreuna cu prof. dr Horia Rosianu de la Institutul Inimii au facut un miracol, in premiera pentru medicina veterinara clujeana: pace maker pe un bulldog cu destui de multi kilometri si cu un radiator subdimensionat.
Toate posibile sub atenta administrare a anesteziei de catre dna. Dr. Iulia Melega. Stim ca a fost o intreaga echipa si din pacate nu am apucat sa va cunoastem pe toti. Va multumim!”, a spus Tamaș.
Probleme medicale pentru Arni
Acesta a povestit cum a ajuns să descopere că Arni are probleme cardiace și prin ce emoții a trecut împreună cu soția sa pentru a-l salva.
”Arni e un bulldog francez (frenchie ) care ne suporta ca familie din 2012 si in acelasi timp ne bucura in fiecare zi. Spre deosebire de alti bulldogi, Arni nu a avut probleme majore pana anul asta, lucru nefiresc rasei.
Noi din ianuarie am fost abonati aproape zilnic la alti profesionisti veterinari carora le multumim la fel de mult, celor de la Trivet Cluj, in special dnei Dr. Ioana Vasilciuc. De ce am fost? Pentru ca bulldogii francezi nu au doar respiratie deficitara, ci si incapatanare legendara care e cuplata cu tras aiurea in lesa.
De data asta s-a concretizat cu un ulcer cornean de toata frumusetea, practic isi putea pierde ochiul stang. Dna. dr. Vasilciuc l-a tratat senzational si catelul are ochi nou. 2 luni a durat tratamentul, cu picaturi, creme si solutii, administrate din 2 in 2 ore.
Terminasem tratamentul, aveam cătel cu faruri noi, in parametrii, putea din nou sa vada absolut toti rahatii de pe sosea/drum/ulita si sa traga ca un disperat sa-i miroase / linga. Ne-am bucurat. Dupa o saptamana de la terminarea tratamentului insa…
Toate astea s-au schimbat cand dintr-o data a cazut pe spate, fara vreun stimul. Am inceput drumurile la urgente, la radiografii, ecografii si ekg-uri sa vedem ce are catelul, intrucat era in dureri foarte mari. Durerile vin de la problemele cu spatele, pe care rasa asta le dobandeste odata cu inaintarea in varsta, iar incidental am descoperit ceva mult mai grav: AV Block grad 3”, a povestit stăpânul lui Arni.
Soluția la leșinuri
Acesta a precizat că, initial, recomandarea doctorilor legata de un pacemaker l-a ingrozit stiind ca trebuie anestezie generala, nestiind ce inseamna sincopa, nestiind ce inseamna moarte subita.
”Am zis ca nu, din frica. Toate bune si frumoase, Dna. dr. Vasilciuc l-a stabilizat din punct de vedere al durerii, pana luni cand au inceput episoadele de sincopa. Sunt in crypto de 4 ani imediat, o piata stimulenta pe toate planurile (emotional, spiritual, financiar ) cu sus jos sus jos, la 4 ore si cu toate astea asa emotii n-am trait cum am trait saptamana asta vazandu-mi cățelul din lesin in lesin, cu riscul major ca urmatoarea sincopa sa fie fatala. Am dormit adunat vreo 10 ore atat eu cat si Anca.
Miercuri a facut 10 sincope in total care sunt mici lesinuri (1-2 secunde ), destul cat sa vezi spaima pe fata catelului si sa o simtit in stomac instant.
A trebuit sa actionam rapid, dna. Vasilciuc recomandandu-ne rapid sa mergem catre prof. dr. Iuliu Scurtu, care e nr. 1 pe medicina cardio veterinara, pentru ca nu e timp. Am albit, rozit, cand am inteles realitatea: pacemaker ASAP sau cățelul e pamant de muraturi pana marti.
Asa s-a intamplat sa avem ca autoritate in domeniu un alt nr. 1 al medicinei clujene, prof. dr. Horia Rosianu, șeful Sectiei de Cardiologie Umana de la Institutul Inimii Cluj care a intrat in actiune aproape instant si ne-a zis scurt: ma bag, avem ce trebuie, discut cu prof. Scurtu si intram in operatie.
+8,000 de pacemakere instalate pe cetateni ce pot inca un an sa-si vada familiile + un vibe comun venit dinspre ambii domni profesori: ce naiba, suntem oras universitar cu medicina top. cum sa duceti catelul in alta parte si sa ne umilim profesional, cand avem absolut tot ce ne trebuie sa facem operatia de succes? am stiut ca avem o sansa buna”, a mai spus Daniel Tamas.
Operație de trei ore
Potrivit acestuia, cei doi medici si-au adunat echipa si vineri la ora 15 Arni a intrat in operatie.
”Cand am vazut apelul prof. Scurtu la ora 6pm, mi-a stat inima in loc si mi-au tremurat genunchii. In toate literele alfabetului, grecesc si japonez. Am raspuns, cu puls 1 milion lejer si aud: Arni a iesit bine din operatie, vine acasa azi.
Nu am ce sa mai adaug decat ca de azi, cateii cu probleme cardiace au o sansa reala in Cluj-Napoca prin operatia in premiera al carei vedete nedorite a fost Arnică al nostru.
Domnilor doctori, prof Iuliu Scurtu, prof. Horia Rosianu, dr. Iulia Melega, dr. Ioana Vasilciuc, va multumim ca ne-ati redat inima casei”, a conchis Daniel Tamaș.
Acesta maiare un motiv în plus de recunostinta în condițiile în care vineri a fost ziua de naștere a prof. Iuoliu Scurtu, care a decis sa îl opereze pe cățel în loc să își vadă de copii, de program, ”dar si-a facut meseria exemplar”.
EVENIMENT
FOTO. Stimulator cardiac implantat la Cluj, în premieră, la un câine. Reușita medicilor clujeni

Un medic veterinar, dr. Iuliu Scurtu, și un cardiolog de la Institutul Inimii Cluj-Napoca, dr. Horia Roșianu, au realizat, cu succes, o intervenție medicală mai puțin obișnuită, la un câine.
Cei doi au implantat cu succes la Facultatea de Medicină Veterinară a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca ”un stimulator cardiac la un pacient ce prezenta zilnic multiple episoade de lesin”.
”Operatia a fost un succes si o premieră la Cluj. O nouă viață tocmai a început pentru Arni!”, a spus dr. Scurtu.
Cine sunt medicii clujeni care au realizat intervenția
Dr. Iuliu Scurtu este profesor universitar la USAMV Cluj-Napoca, coordonatorul Serviciului Cardiologie Veterinară.
Dr. Horia Roșianu este șef de sectie la Institutul Inimii ”Nicolae Stăncioiu” Cluj-Napoca, medic primar cardiolog, doctor în medicină și conferentiar la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca.
ADMINISTRAȚIE
Circulație pe ambele sensuri, pe strada Răzoare din Florești. Stație de autobuz și locuri noi de parcare

Vești bune pentru șoferii și locuitorii din Florești. Începând de sâmbătă, strada Răzoare va redeveni circulabilă în ambele sensuri, a anunțat primarul comunei, Bogdan Pivariu.
După o perioadă de lucrări intense, indicatorul de „sens unic” va fi eliminat. Zona a beneficiat de îmbunătățiri menite să crească confortul locuitorilor.
„Pe Răzoare, vom avea stație de autobuz. De sâmbătă, acest indicator dispare, iar pe Răzoare vom avea circulație pe ambele sensuri”, a transmis primarul într-o postare pe rețelele sociale.
Lucrările de modernizare a străzii Răzoare au inclus:
- Două stații de autobuz nou amenajate
- Zece locuri noi de parcare
- Două locuri speciale pentru încărcarea vehiculelor electrice
- Trotuare pe ambele părți ale carosabilului
- Sistem de canalizare modernizat
- Iluminat public de ultimă generație
Primarul le mulțumește cetățenilor pentru răbdarea și înțelegerea de care au dat dovadă pe parcursul derulării proiectului.