Connect with us

ACTUALITATE

AIESEC a început recrutările la Cluj. Este cea mai mare organizație de tineri la nivel internațional. Ce trebuie să faci

Publicat


img 6080

Hei, ai auzit? Cea mai mare organizație de tineri la nivel internațional a început recrutările de toamnă, inclusiv la filial din Cluj. Hai să vezi cum ne putem dezvolta skill-uri noi și crea conexiuni de durată împreună.

Ce este AIESEC?

AIESEC este o organizație internațională de tineri care își dorește să dezvolte abilitățile de leadership în cât mai multe persoane din întreaga lume, prin programele de schimb de experiențe, evenimentele locale și chiar voluntariatul ca și membru în organizație. AIESEC a fost fondat în 1948 și este una dintre cele mai mari organizații de tineret din lume, cu membri activi și activități desfășurate în peste 100 de țări.

whatsapp image 2023 09 14 at 12.56.59

Cu o structură globală, în mai multe țări și pe mai multe teritorii, este compus din tineri voluntari care promovează valorile organizației zilnic prin proiectele desfășurate și prin atitudinile axate pe pacea și înțelegerea internațională, prin abilitățile de leadership și schimbarea pozitivă în societate. Se promovează dezvoltarea personală și profesională a tinerilor și le oferă oportunități de a-și dezvolta abilitățile de leadership, de a participa la proiecte de impact social și de a experimenta schimbul cultural și profesional la nivel internațional.

”Să fac parte din AIESEC mi-a deschis orizonturile din toate punctele de vedere: am întâlnit oameni care mi-au devenit prieteni, mi-am întrecut limitele în moduri în care nu am crezut că va fi posibil, m-am dezvoltat și încă mă dezvolt pe zi ce trece pentru a deveni Kira care voiam sa fiu când eram mică” – Kira, membru AIESEC din octombrie 2021

Ce beneficii ai și în ce fel te poți dezvolta aici?

img 6255

Ca și membru în AIESEC ai beneficiile pe care mulți tineri nu le au la vârsta ta. Spre exemplu, ai parte de o dezvoltare personală și profesională bazată pe activități practice, în medii provocatoare; ai parte de training-uri și de activități de învățare experiențială care îți oferă șansa de a-ți dezvolta abilitățile de comunicare, marketing, planificarea proiectelor și multe altele.

Dezvoltarea ca membru AIESEC este un proces complex și valoros, care implică participarea activă la proiecte și evenimente pentru dezvoltarea abilităților practice. AIESEC promovează, de asemenea, dezvoltarea abilităților de leadership, oferind oportunitatea de a prelua roluri de conducere și de a se implica în organizație,  totul contribuind la creșterea încrederii în sine și la pregătirea membrilor pentru viitor.

”Prin propria mea experienta ca membru al organizației AIESEC, aș putea spune că aici am început să mă descopăr mai bine când vine vorba de potențialul pe care îl am și modul în care pot să folosesc acest potențial pentru a mă dezvolta în fiecare zi pe mine și pe cei din jurul meu” – Robert, membru AIESEC din octombrie 2022

Resurse Umane

whatsapp image 2023 09 14 at 12.57.00

Prin diferitele programe derulate de organizație, tinerii au posibilitatea să sprijine alți tineri din țara lor să acceseze experiențe unice în străinătate. Colaborând cu birourile AIESEC din întreaga lume, aceștia au oportunitatea de a ghida participanții în a alege și a beneficia de o experiență de schimb AIESEC.

”Ca voluntar în AIESEC m-am descoperit, am învățat mai multe despre mine, lumea ce mă înconjoară și mi-am găsit pasiunea. Am ieșit din zona mea de confort și mi-am dovedit că nimic nu este imposibil. Am crescut, dar nu am făcut- o singură, pentru că AIESEC a fost langa mine, ca o familie, care m-a încurajat la fiecare pas. Nu regret nimic în experiența mea de voluntariat aici, poate doar că nu m-am înscris m-ai devreme…” – Didi, membru AIESEC din martie 2023.

Marketing

Tinerii au șansa de a-și folosi creativitatea și abilitățile analitice pentru a dezvolta campanii promoționale care atrag clienți către programele, evenimentele și inițiativele AIESEC. Aceștia analizează comportamentul clienților, generează idei inovatoare și colaborează pentru a le implementa, contribuind astfel la consolidarea imaginii, a acoperirii și a impactului organizației.

Vânzări

Tinerii implicați au oportunitatea de a lucra în vânzări corporate sau non corporate, angajând companii și organizații locale pentru a crea stagii, proiecte sau evenimente dedicate tinerilor. Ei se ocupă de gestionarea relațiilor cu clienții, învață dinamica organizațiilor și asigură integrarea internilor în țara lor de origine.

Resurse Umane

whatsapp image 2023 09 14 at 12.57.01

AIESEC investește în identificarea și dezvoltarea celor mai talentați membri ai echipei. Prin intermediul departamentelor de „Resurse Umane”, tinerii dezvoltă planuri de formare și dezvoltare, monitorizează performanța și implementează sisteme care să recunoască realizările, precum și să recruteze noi membri talentați în echipa locală.

AIESEC este o platformă de dezvoltare pentru tineri, unde aceștia pot să-și exploreze potențialul, să își dezvolte abilitățile și să aducă schimbări în lume. Programul diversificat al organizației oferă o gamă largă de posibilități, de la dezvoltarea abilităților de leadership la experiențe internaționale și implicarea în proiecte sociale de impact. Cu tineri dedicați și angajați în întreaga lume, AIESEC continuă să inspire și să mobilizeze generațiile tinere pentru a deveni lideri ai viitorului.

”În AIESEC am găsit suport, o comunitate de oameni frumoși pe care îi pot numi acum prietenii mei dintr-un oraș inițial străin mie. Am ajuns să-mi cunosc valorile, să mă dezvolt prin provocări și să explorez culturi foarte diferite de a mea. Organizația asta mi-a deschis calea spre opțiuni de carieră la care nu m-aș fi gândit și mi-a demonstrat că orice skill chiar se poate învăța de la zero” –   Mara, membru AIESEC din octombrie 2022

Te dezvolți pe tine prin abilitățile de comunicare, înveți să conduci o echipă, ești pus într-un mediu provocator și ai ocazia să cunoști și să-ți faci conexiune din toate țările și din toate domeniile. Ce mai aștepți? Înscrie-te acum la. https://aiesec.org.ro/membru-aiesec.

Despre AIESEC

Organizaţia AIESEC România a fost înfiinţată în 1990, dar la nivel global AIESEC există din 1948, până în prezent extinzându-se în peste 100 țări.

În România AIESEC este prezentă în 11 oraşe şi este una din cele mai mari organizaţii conduse de tineri. AIESEC urmărește dezvoltarea leadership-ului în tineri și crearea unui impact pozitiv în comunitate, prin oportunități locale sau programe de schimb internaționale.

whatsapp image 2023 09 14 at 12.57.0

 Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO. Emil Boc a cules roadele grădinii sale din Câmpenești. ”După muncă, și recoltă”

Publicat

bocme 2
Primarul Clujului, Emil Boc, care și-a cumpărat o casă în satul Câmpenești din comuna Apahida, a cules roadele fructelor din grădina casei, acum la începutul lunii octombrie.
”A venit și luna octombrie! După muncă, și….Recoltă! Vă doresc, tuturor, o toamnă frumoasă!”, a spus Boc, care s-a pozat lângă coșuri și lăzi plne cu mere și roșii de diverse soiuri.
Acesta a fotografiat și pomii plin de pere.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Accident cu motocicletă în Cluj-Napoca. Motociclistul, cetățean străin, preluat de ambulanță

Publicat

titu 1

Un accident rutier în care au fost implicate un autoturism și o motocicletă a avut loc, duminică, pe B-dul Nicolae Titulescu din Cluj-Napoca. 

Din primele informații, motociclistul, un cetățean străin. a fost rănit, dar este conștient și cooperant.

A fost preluat de o ambulanță de la SAJ Cluj.

Pompierii asigură măsurile specifice de prevenire și stingere a incendiilor, aceștia intervenind cu o autospecială cu modul de descarcerare.

Ce au constatat polițiștii

Și polițiștii au fost sesizați despre un accident rutier produs la intersecția străzii Nicolae Titulescu cu Aleea Godeanu.

”Din primele cercetări efectuate, polițiștii au constatat că a fost produsă o coliziune între un autoturism, la volanul căruia se afla un bărbat, de 46 de ani, și un motociclu, condus de un tânăr de 22 de ani, ambele circulând înspre Piața Timotei Cipariu.

În urma evenimentului, motociclistul a fost transportat la spital.

Testările cu aparatul etilotest au indicat rezultate negative”, au spus polițiștii.

Motociclistul este cetățean francez.

titu 2

titu 3

Citește mai departe

EVENIMENT

Care este starea de sănătate a echipajului de la Raliul Clujului, căzut cu mașina într-o râpă

Publicat

De

raliu pilot

Sâmbătă, în prima zi a Raliului Clujului Star Lubricants, echipajul cu numărul de concurs 114 format din Tudor Pătruțoiu – pilot, respectiv Alin Vasile Cosman – copilot, a suferit un accident pe finalul probei speciale „Dângău 2”.

În urma producerii accidentului, conducerea competiției a fost notificată prin semnalul SOS al dispozitivului de urmărire și monitorizare al automobilului de concurs, fiind direcționate automat toate dispozitivele medicale prezente la fața locului: ambulanța SMURD TIM – Terapie Intensivă Mobilă, cel mai înalt nivel de echipare, precum și MIV-ul – automobil medical de prim-ajutor.

Citește și FOTO. Accident la Raliul Clujului. O mașină a căzut într-o râpă. Pilotul și copilotul, la spital

”Până la ajungerea echipelor medicale, ambii sportivi s-au autoextras din automobilul ajuns într-o râpă cu o adâncime de peste 7 metri, însă au solicitat intervenția echipajului de descarcerare dată fiind diferența de nivel foarte mare între drum (probă) și locul în care ajunseseră. Intervenția – atât cea medicală cât și cea de extracție – s-au derulat cu promptitudine, cei doi membri ai echipajului fiind preluați de ambulanța SMURD TIM și transportați la UPU – a Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca.

Care este starea celor doi

Predați medicilor de gardă, sportivilor li s-au făcut toate investigațiile de specialitate ce se impun: CT, analize și stabilizare. Florin Matei, președintele Comisiei Medicale a FRAS s-a aflat într-o neîntreruptă legătură cu medicii și echipajele medicale, informându-ne despre starea celor doi sportivi. Pilotul – Tudor Pătruțoiu – a suferit o fractură costală pe partea stângă, producându-se și un pneumotorax – firesc în cazul unor asemenea fracturi puternice. În ceea ce privește starea copilotului – Alin Vasile Cosman – acesta a suferit la rândul său o fractură costală, însă fără urme de pneumotorax, precum și o factură de claviculă.
Starea ambilor sportivi este una bună, evident, cu durerile aferente. Important este că ambii rămân internați la Secția de Pneumoftiziologie sub supraveghere, până când vor considera medicii de specialitate că este necesar.
Le dorim ambilor sportivi o recuperare ușoară și însănătoșire grabnică”, arată organizatorii raliului.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Clujenii cer scări rulante la pasajul din Piața Gării. ”Ar ridica nivelul de confort pentru cei cu bagaje”

Publicat

gara

Clujenii cer Primăriei instalarea scărilor rulante în pasajul din Piața Gării, ca o soluție modernă pentru a-i ajuta pe călătorii cu bagaje să ajungă mai ușor la tren sau în stațiile de transport în comun.

”S-au promis aceste facilități de multa vreme, dar nu se întâmplă nimic. Scările rulante ar face ca mulți pietoni sa nu mai traverseze în zona gării în mod neregulamentar. Dacă ar exista aceste scări, ar creste circulația prin pasaje și probabil va creste și curățenia din ele.

Câteodată pe scări este un miros care nu face cinste Clujului. Nu mai vorbim ca pentru călătorii cu bagaje, scara rulanta ar ridica nivelul de confort și ar însemna un prim atribut pentru nivelul de civilizație cu care ne lăudăm”, a spus un locuitor al municipiului Cluj-Napoca.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax