Connect with us

ACTUALITATE

Admitere 2021- USAMV Cluj-Napoca/ Specialiști în resurse agroalimentare pentru asigurarea sănătății consumatorului

Publicat


Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor

Facultatea de Știința şi Tehnologia Alimentelor din cadrul USAMV Cluj Napoca asigură formarea academică a specialiștilor de înaltă calificare în domeniul Ingineriei produselor alimentare prin promovarea studiilor de licență, masterat, doctorat, bazate pe dezvoltarea cunoașterii, a cercetării şi inovării.

În prezent, toate programele de studii ale facultății, nivel ciclu de licenţă – Ingineria Produselor Alimentare (forma de învăţământ cu frecvenţă), Tehnologia Prelucrării Produselor Agricole (forma de învăţământ cu frecvenţă şi la distanţă) și Controlul şi Expertiza Produselor Alimentare (forma de învăţământ cu frecvenţă) – sunt acreditate.

Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor îşi propune să califice ingineri care să se poată integra cât mai rapid în domenii de activitate corespunzătoare calificării, în urma unei pregătiri cu o durată de 4 ani. Ei vor fi capabili să utilizeze în condiţii de eficienţă economica şi, implicit managerială, resursele agroalimentare în vederea asigurarii sănătăţiii consumatorului în deplină concordanţă cu cerinţele şi standardele europene.

Absolvenții programelor de studii ale Facultății de Știința și Tehnologia Alimentelor obțin diplome cu calificarea Inginer în Ingineria produselor alimentare și au clar definită perspectiva ocupației pe piața muncii.

Între meseriile aflate la mare căutare pe piața de muncă, inclusiv în companiile private, se află cea de inginer tehnolog în unităţi de industrie alimentară (panificaţie, patiserie, bere, vinificație), în unităţi de procesare a cărnii, unităţi de procesare a laptelui, de fabricare a conservelor, uleiului, zaharului. O altă direcție pentru o carieră de succes este cea de inginer tehnolog în unităţi de obținere, promovare și distribuţie a aditivilor pentru industria alimentară, în unităţi de alimentație publică, HORECA sau regim hotelier precum şi în lanțuri comerciale.

Alte ramuri de activitate pentru absolvenții acestei facultăți sunt în consiliere/audit pentru asigurarea calităţii în unități de producție alimentară, cercetare în domeniul științei alimentelor, antreprenoriat în domeniul alimentar dar și cea de inspector/consultant în direcţii de sănătate publică, siguranţa alimentelor şi protecţia consumatorilor.

”Facultatea de Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor din cadrul USAMV Cluj-Napoca reprezintă facultatea prezentului şi a viitorului în domeniul industriei alimentare, iar competenţele absolvenţilor acestor specializări sunt garanţia în asigurarea bunăstării şi sănătăţii societăţii viitoare”, consideră prof. dr. Elena Mudura, decan al facultății.

Înscrierile pentru sesiunea a doua de admitere 2021 la Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor, studii de licență și masterat, sunt programate între 6-24 septembrie, on-line și on-site. Media de la bacalaureat este criteriul unic de departajare.

Detalii despre Admitere 2021 la USAMV Cluj-Napoca: https://admitere.usamvcluj.ro/

Oferta educațională pentru sesiunea a doua de admitere: https://admitere.usamvcluj.ro/studii-de-licenta/oferta-edcucationala-licenta/

Pagina Facultății de Horticultură: https://www.facebook.com/profile.php?id=100057553584992




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate