Connect with us

EVENIMENT

A fost ACTUALIZATĂ lista țărilor cu risc epidemiologic

Publicat


A fost publicată lista actualizată a țărilor cu risc epidemiologic, pe coduri – verde, galben și roșu. Persoanele care au trecut prin infecția cu COVID-19 sunt din nou scutite de carantină, dacă vin din zona galbenă sau roșie.

Persoanele care vin din zona galbenă nu intră în carantină dacă sunt vaccinate sau prezintă test PCR. Dacă sunt din Zona roșie, sunt scutite de carantină doar persoanele care sunt vaccinate. Testul PCR nu scutește de carantină persoanele care sosesc din România din state aflate în Zona roșie. Carantină este de 14 zile, dar dacă oamenii fac un test PCR în a opta zi și rezultatul este negativ, pot ieși după zece zile.

„Sunt scutiți de carantină cei care stau mai puțin de 3 zile pe teritoriul României”

Scutirea de carantină este valabilă pentru cei care au trecut prin boală în urmă cu 15-90 de zile și au documente medicale pentru a dovedi acest lucru. Această scutire este valabilă și pentru copiii sub 3 ani, fără condiții, și pentru cei cu vârste între 3 și 16 ani, dacă au un test COVID negativ. Sunt scutiți de carantină cei care stau mai puțin de 3 zile pe teritoriul României.

Raed Arafat: „Marea Britanie care în mod normal, pe baza incidenței, s-ar afla în zona verde va fi considerată ca fiind în zona galbenă – ceea ce înseamnă că trebuie să vină cu test sau să fie vaccinați, asta din cauza prezenței unei tulpini cu răspândire rapidă”.

Germania, Spania, Italia au intrat în zona verde de data aceasta. Totodată şi alte câteva dintre destinaţiile preferate de români pentru călătorie, cum ar fi Egipt, Tunisia sau Malta sunt tot în zona verde.

ZONA ROȘIE:

Maldive, Seychelles, Bahrain, Uruguay, Argentina, Costa Rica, Capul Verde, Trinidad si Tobago, Lituania, Paraguay, Columbia, Chile, Suedia, Nepal, Georgia, Brazilia, Letonia, Olanda, Suriname, Franța, Kuweit, India, Africa de Sud.

ZONA GALBENĂ:

Cipru, Belgia, Bolivia, Slovenia, Grecia, Estonia, Danemarca, Sint Maarten, Andorra, Botswana, Malaysia, Puerto Rico, Mongolia, Croația, Guyana, Peru, Iran, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Turcia, Belarus, Elveția, Timorul de est, Sri Lanka, Canada, Oman, Bahamas, Marea Britanie.

ZONA VERDE:

Qatar, Cuba, Germania, Muntenegru, Panama, Aruba, Italia, Irak, Ucraina, Spania, Insulele Virgine ale Statelor Unite, Saint Lucia, Serbia, Ecuador, Honduras, Tunisia, Cehia, Statele Unite ale Americii, Iordania, Austria, Namibia, Slovacia, Bonaire, Saint Eustatius şi Saba, Norvegia, Republica Dominicană, Kazahstan, Ungaria, Insulele Virgine Britanice, Irlanda, Bulgaria, Armenia, Polonia, Liban, Federaţia Rusă, Guatemala, Palestina, Filipine, Thailanda, Liechtenstein, Monaco, San Marino, Bermuda, Kârgâzstan, Bosnia şi Herţegovina, Japonia, Saint Vincent şi Grenadine, Portugalia, Guineea Ecuatorială, Guam, Azerbaidjan, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Finlanda, Libia, Insulele Cayman, Insulele Feroe, România, Venezuela, Jamaica, Kosovo, Arabia Saudită, El Salvador, Cambodgia, Papua Noua Guinee, Saint Kitts şi Nevis, Gabon, Bhutan, Curacao, Insulele Turks şi Caicos, Mexic, Indonezia, Polinezia Franceză, Antigua şi Barbuda, Coreea de Sud, Egipt, Insulele Mariane de Nord, Pakistan, Barbados, Albania, Belize, Djibouti, Taiwan, Dominica, Angola, Uzbekistan, Afganistan, Mauritania, Fiji, Camerun, Islanda, Republica Centrafricană, Kenia, Maroc, Sao Tome şi Principe, Etiopia, Groenlanda, Bangladesh, Malta, Israel, Rwanda, Singapore, Haiti, Laos, Madagascar, Algeria, Eswatini, Zambia, Mauritius, Congo, Gibraltar, Eritreea, Nicaragua, Uganda, Jersey, Senegal, Burundi, Togo, Lesotho, Comoros, Ghana, Gambia, Vietnam, Zimbabwe, Somalia, Brunei Darussalam, Benin, Sudan, Mali, Myanmar, Yemen, Malawi, Liberia, Guineea Bissau, Sierra Leone, Australia, Nigeria, Ciad, Niger, Burkina Faso, Anguilla, Wallis şi Futuna, Siria, Tadjikistan, Guineea, Insula Man, Coasta de Fildeş, Mozambic, Republica Democrată Congo, Noua Zeelandă, Sudanul de Sud, Republica Populară Chineză, Grenada, Insulele Falkland (Malvine), Guernsey, Vatican, Insulele Marshall, Micronezia, Montserrat, Noua Caledonie, Insulele Solomon, Tanzania, Vanuatu și Sahara de Vest.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

CULTURA

Instituții importante, ÎNCHISE la Cluj în Noaptea Europeană a Muzeelor, în semn de PROTEST: Muzeografii NU sunt paznici!

Publicat

De

Trei importante instituții de cultură clujene nu își vor deschide porțile vizitatorilor de Noaptea Europeană a Muzeelor, în semn de protest. Este vorba de Muzeul de Artă Cluj-Napoca, de Muzeul Etnografic al Transilvaniei și de Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei.

Mai multe instituții de cultură din țară au anunțat că nu vor lua parte la evenimentul Noaptea Europeană a Muzeelor, în semn de protest. Angajații din trei muzee importante din Cluj-Napoca au anunțat că se solidarizează cu revendicările sectorului muzeal cu privire la creşterea salariilor angajaţilor din domeniu.

Muzeul de Artă nu organizează Noaptea Europeană a Muzeelor

Cel mai vizitat dintre instituțiile de stat din Cluj la ediția de anul trecut, cu peste 28.000 de vizitatori, Muzeul de Artă Cluj-Napoca nu va lua parte la Noapte Europeană a Muzeelor anul acesta.

Motivul, explicat de directorul instituției, Lucian Năstasă-Kovacs, este refuzul muzeografilor din țară de a mai face ore suplimentare ca formă de protest față de promisiunea neonorată a ministerului Culturii de a mări salariile acestora.

„Angajații din sindicat au decis să nu mai facă ore suplimentare, să nu mai participe la activități care sunt neretribuite, dintr-un motiv extrem de simplu: au senzația, pe bună dreptate, că muzeografii din toată țara sunt bătaia de joc a Ministerului Culturii.

(…) Viața într-un muzeu nu e doar să supraveghezi exponatele. Munca de muzeograf este extrem de complexă, de la înregistrarea materialelor documentare, la receptarea lor, se fac fișe de analiză, adevărate studii științifice pe marginea fiecărei piese de muzeu.

Muzeele sunt instituții extrem de active”, a declarat Lucian Năstasă-Kovacs, pentru Cluj24.

Salarii sub 3.000 de lei pentru muzeografi

Nemulțumirile muzeografilor s-au intensificat odată cu emiterea OUG 128/2023, în urma căreia au crescut salariile personalului din învățământ și alte sectoare de activitate bugetară. Un muzeograf cu gradul I A, angajat într-o instituție subordonată Ministerului Culturii sau autorităților locale și județene are salariul brut de 5.500 de lei, față de 7.100 de lei, cât câștigă angajații din muzeele și bibliotecile aflate în subordinea Ministerului Educației.

„Muzeografii au, de regulă, o hiper-specializare în domeniu, dar sunt cel mai prost plătiți dintre toți specialiștii cu studii universitare. Un muzeograf cu vechime de 20 de ani câștigă sub 3.000 de lei pe lună.

Probabil nu s-ar fi născut această mișcare de solidaritate printre muzeografi dacă nu s-ar fi acordat o mărire de 20% pentru angajații din muzeele universitare. Ei acum primesc cu 2.000-3.000 de lei pe lună mai mult.

Angajații Muzeului de Artă fac și ore suplimentare, care, până la ora actuală, nu li se plătesc. Este explicabilă revolta lor, pentru că statul își bate joc”, a mai explicat directorul Muzeului de Artă Cluj.

„Consiliul Județean a făcut tot ce a putut din punct de vedere legal”

Lucian Năstasă-Kovacs a mai subliniat că, în ultimii ani, Consiliul Județean Cluj a investit fonduri atât pentru angajarea de personal, pentru modernizarea și tehnologizarea Muzeului de Artă. Când vine vorba de salarii, însă, acesta nu are putere de decizie.

„Celelalte muzee din România au și alte tipuri de revendicări, cer intervenția statului pentru a asigura condițiile optime de cercetare, de restaurare, de conservare și așa mai departe, au personal insuficient.

La Muzeul de Artă, Consiliul Județean a făcut tot ce a putut din punct de vedere legal. Când am venit la conducerea instituției, erau doi muzeografi, acum sunt șase.

Consiliul Județean a investit bani într-un laborator de restaurări. Ni s-a dat voie să folosim din veniturile muzeului ca să ne modernizăm sub aspectul tehnic, toți muzeografii au calculatoare performante. În alte muzee, angajații lucrează încă pe calculatoare cu monitor cu tub”, a mai arătat Lucian Năstasă-Kovacs.

„Batjocoriți de niște guvernanți care probabil nu au călcat o dată într-un muzeu”

„Colegii au sentimentul că sunt batjocoriți de niște guvernanți care și-au dat Bacalaureatul la 35 de ani, care probabil nu au călcat o dată într-un muzeu. Ieri, premierul făcea o declarație stupidă, și anume că dacă sunt șantajați de către muzeografi, vor merge ei, din Guvern, și vor organiza Noaptea Muzeelor. Domnia sa se crede paznic, însă muzeografii nu sunt paznici, ei nu sunt acolo pentru a asigura protecția, de asta se pot ocupa firme de pază.

De asemenea, prim-ministrul a sistat organizarea de concursuri.

Nu e cazul Muzeului de Artă, unde cu grija Consiliului Județean am angajat persoane tinere, dar sunt muzee municipale care au cel mult doi muzeografi. Dacă e vorba de un singur muzeograf și acesta iese la pensie, nu poți organiza concurs. Domnia sa să afle că în România nu se intră decât prin concurs în asemenea posturi, nu care cum vrea”, a conchis managerul instituției de cultură.

Porți închise și la Muzeul de Istorie a Transilvaniei

Personalul Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei (MNIT) a anunțat că nu va participa la ediția de anul acesta a Nopții Muzeelor, în semn de solidaritate față de protestul organizat de către Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Presă. Nici Muzeul Farmaciei, inaugurat primăvara aceasta, nu va fi deschis în noaptea de 18 mai.

 

Felix Marcu, directorul instituției, a declarat, pentru Cluj24: „Motivul (pentru care anul acesta nu participăm la Noaptea Muzeelor – n.red.) este că nu are cine să asigure permanența, din cauză că muzeografii sunt în grevă. Muzeul are program obișnuit, este deschis inclusiv sâmbătă și duminică, dar nu se ține Noaptea Muzeelor”.

Nici Muzeul Etnografic nu va lua parte la eveniment

Nici angajații de la Muzeul Etnografic al Transilvaniei nu vor asigura participarea la Noaptea Muzeelor anul acesta. Aceștia denunță inechitățile majore între sectorul muzeal și alte sectoare salariale din domeniul cultural, subfinanțarea actului de cultură, dar și promisiunile neonorate ale Guvernului.

Și aici, programul de funcționare în ziua de 18 mai va fi între orele 10 și 18. La Parcul Etnografic, programul va fi prelungit sâmbătă până la ora 20, cu ocazia târgului „Iarmaroc la Sat”, însă nu va fi deschis pe timpul nopții.

„Colegii din sindicat mi-au comunicat că nu doresc să participe deoarece nu le-au fost onorate promisiunile referitoare la majorarea salarială.

Noaptea Muzeelor nu este obligație de serviciu, ci e o acțiune voluntară pe care muzeele și muzeografii au făcut-o în fiecare an pentru că aceasta a fost dorința lor”, a declarat Tudor Sălăgean, directorului Muzeului Etnografic al Transilvaniei.

Detalii despre instituțiile participante la Naoptea Muzeelor și evenimentele pregătite de acestea găsiți AICI.

Citește mai departe

ECONOMIE

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Ședință de apreciere în linie a leului

Publicat

De

Ședință de apreciere în linie a leului

Leul a reușit joi să se aprecieze în fața principalelor valute, profitând de nivelul redus al aversiunii față de risc.

Cursul euro a scăzut de la 4,9765 la 4,9756 lei, consecință a lărgirii culoarului de tranzacționare la 4,974 – 4,977 lei.

Băncile preferă să obțină o dobândă de 6% la depozitele plasate la BNR

Trezoreria și-a propus să se împrumute în mai cu cel puțin 5,89 miliarde lei. Joia aceasta ea a atras 711 milioane lei cu scadența în aprilie 2025 la un randament mediu de 6,03%/an și 664 milioane lei, față de o valoare programată de 500 milioane lei, scadente în aprilie 2030 la un randament mediu anual de 6,59%.

Statul profită de lichiditatea în exces din piața monetară. Băncile preferă să obțină o dobândă de 6% la depozitele plasate la BNR, în loc să stimuleze creditarea populației și a economiei.

Totodată, Finanțele doresc să majoreze valoarea programului de emisiuni de titluri de stat „Medium Term Notes” (Programul MTN) de la 68 miliarde euro în prezent la 75 miliarde euro, pentru a nu limita posibilitatea de împrumut extern în 2024 și 2025.

Indicele ROBOR a stagnat

Indicele la trei luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei contractate înainte de mai 2019, a stagnat la 6,05%.

Indicele la șase luni, folosit la calcularea ratelor la creditele ipotecare, s-a oprit la 6,07% iar cel la 12 luni a revenit de la 6,08 la 6,07%.

Prețul aurului a crescut

Euro se tranzacționa în culoarul 1,0861 – 1,0896 dolari și a împins în jos media monedei americane de la 4,5960 la 4,5772 lei.

Cursul francului elvețian a coborât la 5,9773 lei iar cel al lirei sterline la 5,7994 lei.

Deprecierea monedei americane a fost compensată de creșterea metalului galben la 2.380,10 – 2.396,60 dolari/uncie, astfel că prețul gramului de aur a urcat la 351,0005 lei.

Mediile monedelor din regiune se întăreau față de cea unică, la 386,16 forinți/euro, respectiv 4,2617 zloți/euro.

Criptomonedele au profitat de deprecierea monedei americane. Bitcoin a crescut la 65.690 – 66.681 dolari iar ethereum la 2.970 – 3.043 dolari.

Sunt folosite date și informații disponibile până joi, la ora 14:00.

 

Citește mai departe

POLITICA

AUR a făcut un legământ pentru țară la mormântul Crăișorului Munților: ”Avram Iancu suntem toți”

Publicat

Avram Iancu

“Unicul dor al vieții mele este să îmi văd națiunea fericită!”, spunea Avram Iancu. Asta vor și candidații AUR la alegerile din 9 iunie, cele europarlamentare și cele locale. O parte dintre acești au fost prezentați publicului la Țebea, în Hunedoara, lângă mormântul lui Avram Iancu, Crăișorul Munților.

Caravana Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru prezentarea candidaților la alegerile din 9 iunie, a ajuns, miercuri, 15 mai, în Hunedoara.

Astfel, mai mulți dintre candidații la alegerile europarlamentare, dar și candidați AUR din județul Hunedoara, pentru alegerile locale, au luat la pas încă de dimineață străzile din Hunedoara, Hațeg, Deva, Simeria, Orăștie pentru a explica oamenilor importanță votului din 9 iunie și de ce trebuie să voteze AUR pe toate cele buletine de vot.

Flashmob la cetatea Deva

Ziua a continuat cu un flashmob organizat la poalele cetății din Deva, pentru ca seara acțiunea să se mute la Țebea, lângă mormântul lui Avram Iancu.

De pe scena de la Țebea, senatorul Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, candidat la alegerile europarlamentare din 9 iunie, le-a spus celor prezenți că este bucuros să vadă pe chipurile lor zâmbete, pentru că aceasta este atitudinea strămoșilor noștri dragi în fața morții.

”Statul român este captiv în ghearele celor care au distrus țara de 34 de ani, iar noi suntem chemați să-l eliberăm. Statul român trebuie să redevină al românilor. Să fie acea formă de organizare politică și administrativă care să ne slujească pe noi, cetățenii români, nu să fie o modalitate de a extrage resurse de tot soiul din țară în beneficiul unei mafii transnaționale și de la noi”, a spus Claudiu Târziu.

Cinci buletine de vot

Avram Iancu

”Pe 9 iunie votăm AUR pe toate cele cinci buletine de vot. Știu că dumneavoastră nu aveți nevoie de discursuri mobilizatoare, dar aveți nevoie de argumente pentru a duce această bătălie. Noi luptăm în 9 iunie pentru sufletul nostru, întâi de toate, pentru țara noastră să fie suverană, pentru românii noștri de aici și de pretutindeni, pe care avem dreptul și obligația să-i apărăm.

De ce? Pentru că în 2024, dragi prieteni, dragi români, avem această unică șansă de a schimba drumul dinspre prăpastie, acolo unde ne conduc Nicu și Marcel de la București și Ursula von der Leyen de la Bruxelles, înspre cele mai înalte piscuri de dezvoltare, așa cum bine merităm, prin tot ceea ce ne-a dat Dumnezeu.

Pe 9 iunie, dragi prieteni, avem de ales
între libertate și sclavie, suveranitate și vasalitate, demnitate și umilință, pace și război, viață și moarte. Patrioții pe care prin votul dumneavoastră îi veți trimite la Bruxelles, patrioții AUR, această oaste a noastră, se vor lupta pentru pace, pentru demnitate, pentru prosperitate, pentru libertate și pentru suveranitate”, a conchis Claudiu Târziu.

Frați români

Și Mihail Neamțu le-a vorbit celor prezenți, spunându-le:

”Frați români, suntem aici pentru că ne pasă, suntem aici pentru că aici sunt rădăcinile noastre și toți cei din Țara Moților transmit un mesaj de dragoste, de prețuire, și de încurajare pentru românii aflați peste hotare, pentru românii aflați astăzi în Italia, în Germania, poate în Spania și în atâtea alte locuri, dar și pentru românii din Bucovina, pentru românii din Dobrogea, pentru românii din Oltenia, pentru românii din Muntenia, pentru românii din Banat și din toată țara noastră dragă. Suntem un suflet, suntem o națiune și aici, nu departe de gorunul lui Horea, ne-am strâns pentru a rescrie contractul pe care Avram Iancu l-a plătit cu preț de sânge. Aici, în fața dumneavoastră, se află cei mai buni candidați la europarlamentare!”

Acesta a continuat: ”Avram Iancu, astăzi, ar fi fost numit extremist, doar pentru că și-a dorit să vadă națiunea română liberă și era vertical. Ar fi fost socotit antieuropean, doar pentru că și-a dorit ca în școlile din Transilvania copiii să deschidă Biblia și să învețe în limba română.

Poate Avram Iancu ar fi fost socotit extremist și putinist pentru simplul fapt că și-a dorit pacea în Europa. Nu descurajați! Nu vă temeți! Lupta lui Avram este și lupta noastră! Și când te întrebi dimineața, în fața oglinzii, după ce ți-ai spus rugăciunea “Cine sunt eu?”, răspunsul este foarte simplu: Și tu, și el, și ea, și eu, și noi toți suntem urmașii lui Horea, urmașii lui Avram Iancu. Fii curajos române, nu te teme!”.

Duhul lui Iancu

Tiberiu Bârstan, președintele Filialei Județene AUR Hunedoara, s-a adresat la rândul său celor prezenți precizând că, de acolo, din zare, duhul lui Iancu nu are liniște.

”Când vede ce se întâmplă în țara asta, când vede hoardele astea de prăduitori, când vede mizeria asta care se întâmplă la adresa românilor, să știți, nu are liniște. Pentru asta am intrat și eu în acest proiect. Să facem bine pentru națiune, pentru români, și voi merge până la capăt pentru binele și siguranța noastră și a copiilor noștri. Trebuie cumva să schimbăm direcția spre care merge România.

Nu mai putem să lăsăm aceste mafii, să hotărască soarta și destinul nostru. Trebuie să  luptăm pentru familiile noastre, pentru copiii noștri, pentru job-urile noastre și pentru viitor mai bun. Lupta noastră nu e ușoară, dar eu cred că Dumnezeu și spiritele lui Avram Iancu, Vlad Țepeș, Ștefan cel Mare și toți acești domnitori ne vor ajuta să mergem spre istoria noastră”.

Varianta schimbării

Marius Mane, candidatul AUR pentru funcția de Președinte al Consiliului Județean Hunedoara, le-a mulțumit tuturor pentru prezență, care dovedește că noi, cei din AUR, oferim României varianta schimbării.

”Noi, prin prezența dumneavoastră, dovedim unitatea acestui partid și putem să arătăm celor din acest județ că suntem o forță și putem să facem schimbarea pe care și-o doresc românii. Mulțumesc tuturor, începând din Țara Hațegului, din Valea Jiului, din Valea Mureșului, din Țara Moților, pentru prezența dumneavoastră aici și sunt convins că, atâta timp cât veți fi uniți și vom finaliza această campanie, cu ajutorul dumneavoastră vom învinge”, a spus Marius Mane.

La mormântul Crăișorului

Gabriel Ionașcu, candidatul AUR pentru funcția de Primar al Municipiului Deva, a precizat că  nu întâmplător suntem pe acest platou minunat, în preajma mormântului Crăișorului care ne-a lăsat un legământ la moartea sa și, anume, să menținem România demnă și liberă.

”Din păcate, am fost tributari ani de zile, mai exact 35 de ani, unor oameni care s-au lepădat de credință, s-au lepădat de popor, s-au lepădat de fiecare dintre dumneavoastră cei care, într-un fel sau altul i-ați trimis și i-am trimis cu toții să ne reprezinte atât în Parlamentul României, cât și în forurile internaționale. Este un moment de cotitură, este un moment de răscruce, în care aceste lucruri se pot schimba.

Este o bătălie foarte grea, fraților! Dar este o bătălie pe care o putem câștiga cu ajutorul dumneavoastră, cu ajutorul mesajului pe care fiecare dintre dumneavoastră trebuie să îl ducă mai departe.

Acel mesaj de libertate, de dorință de revendicare a tuturor drepturilor care ne-au fost încălcate ani de zile. Este aceel mesaj pe care trebuie să îl transmitem prin viu grai fiecăruia dintre noi, fiecărui cunoscut, fiecărui apropiat, pentru că este anul în care noi putem restarta lucrurile în România. Este anul de AUR”, a mai spus acesta.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

CTP Cluj: Vești bune pentru locuitorii din Sopor: se PRELUNGEȘTE linia 44

Publicat

linia 44

Compania de Transport Public Cluj-Napoca anunță locuitorii din zona Soporului că, începând cu data de 17.05.2024, vor beneficia de serviciu de transport în comun, prin prelungirea traseului liniei 44, ca urmare a solicitărilor exprimate.

Prin urmare, traseul liniei 44 va fi următorul:

Tur: Dispecerat Grigorescu, str. Paul Ioan, str. Mirăslău, str. Fântânele, str. Alexandru Vlahuță, str. Octavian Goga, Splaiul Independenței, str. Barițiu, Piața Mihai Viteazu, str. Cuza Vodă, Piața Avram Iancu, Calea Dorobanților, str. Teodor Mihali, str. Alexandru Vaida Voievod, str. Soporului.

CTP Cluj: Vești bune pentru locuitorii din Sopor: se PRELUNGEȘTE linia 44

Retur: str. Soporului, str. Alexandru Vaida Voievod, Aleea Slănic, B-dul Nicolae Titulescu, Piața Cipariu, Piața Avram Iancu, B-dul 21 Decembrie 1989, str. Regele Ferdinand, str. Drăgălina, str. Octavian Goga, str. Alexandru Vlahuță, str. Fântânele.

Stațiile sunt cele existente acum pe traseul actual al liniei 44, urmând a fi inființate două noi stații pe strada Soporului, stația Soporului Sud la nr. 8A în sensul spre Sopor și stația Soporului Nord la nr. 8 în sensul spre Grigorescu.

Orarul de circulație al liniei 44 va putea fi consultat pe site-ul companiei și în aplicația gratuită de mobil Tranzy.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax