Connect with us

EVENIMENT

A doua doză de vaccin anti-COVID administrată cadrelor medicale de la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj-Napoca

Publicat


Prefectura Cluj transmite că la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca a început administrarea rapelului pentru cele 375 de cadre medicale care au primit doza inițială împotriva COVID-19, fiind exceptate câteva persoane aflate în restricții temporare de vaccinare (COVID, izolare și alte situații medicale).

Din personalul auxiliar si administrativ al spitalului, peste 150 de angajați au optat pentru vaccinare și după finalizarea rapelului, adică joi și vineri, li se va administra prima doză de vaccin.

Personalul din cadrul spitalului care mai dorește să fie vaccinat poate opta până joi, în data de 21 ianuarie.

Prima doză de vaccin a fost administrată în 27 decembrie 2020.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO. Sunet de coasă și miros de iarbă cosită în primul Centru Cultural din România Remarcabilă din comuna Vad

Publicat

comuna Vad

Centrul Cultural Clujean anunță deschiderea Punctului de Memorie Colectivă din rețeaua România Remarcabilă, în 30 martie, începând cu ora 12, în comuna Vad din județul Cluj.

Punctul de Memorie Colectivă de la Vad este primul centru cultural în mediul rural dintr-o serie pe care Centrul Cultural Clujean își dorește să o construiască în comunele din județul Cluj și din regiune, în cadrul programului România Remarcabilă.

Sunet de coasă și miros de iarbă în Primul Centru Cultural din România Remarcabilă din comuna Vad

comuna Vad

Centrul include o expoziție de patrimoniu și memorie locală pregătită alături de comunitatea locală, precum și spații educaționale în care se vor derula activități cultural și educaționale pentru elevi, pentru reprezentanți ai comunității și pentru turiști.

Vizitatorii vor putea descoperi la fața locului o arhivă de mirosuri și sunete care păstrează vii meșteșuguri, tradiții și elemente din peisajul rural (sunetul de coasă, mirosul de fân, de iarbă cosită), o expoziție de țesături și obiecte folosite de oamenii locului din generație în generație și lucrarea artistului Alex Mirutziu, dezvoltată anul trecut în comuna Vad, lucrare care vorbește despre viața comunității și patrimoniul cultural specific locului.

Expoziția include elemente de scenografie, design de lumini și design de sunet.

Prânz tradițional

Cele 3 încăperi ale Punctului au fiecare o temă principală: RITMURI – reflectă ritmul în activități precum coasa, sunetele animalelor sau muzica folclorică; REGIMUL FIRESCULUI – găzduiește instalația artistică a lui Alex Mirutziu; ÎNTRE DOUĂ LUMI – explorează aspecte legate de copilărie, din prezent și trecut.

Evenimentul începe la ora 12 și include mici festivități locale și un prânz tradițional la fața locului. Evenimentul de inaugurare este deschis pentru publicul larg, iar Punctul de Memorie Colectivă va putea fi vizitat și după inaugurare.

Parteneri ai evenimentului sunt Muzeul Național Liechtenstein, Asociația Sites et Cités Remarquables de France și Primăria comunei Vad.

comuna Vad

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Maşină răsturnată într-o curte. Tineri clujeni la volan

Publicat

De

Un grav accidnt rutier a avut loc pe raza localității Stoiana, unde o maşină cu trei tineri s-a răsturnat într-o curte.

„Pompierii din cadrul Detașamentului Dej au intervenit în această dimineață la un accident rutier petrecut pe raza localității Stoiana, comuna Cornești. Echipajele operative au găsit la fața locului un autoturism răsturnat în afara părții carosabile, într-o curte.

Din fericire, nu au existat victime încarcerate, însă trei tineri au necesitat îngrijriri medicale. Cu toții erau conștienți și cooperanți, dar prezentau, la o primă evaluare, multiple traumatisme.

Astfel, cei trei au primit îngrijiri medicale și au fost transportați la spital pentru tratament de specialitate. La misiune au luat parte pompierii de la Punctul de Lucru Gherla cu o autospecială cu modul de descarcerare, în vreme ce partea medicală a fost asigurată de o ambulanță SMURD și două echipaje SAJ”, informează ISU Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

Maşină distrusă de foc în Câmpia Turzii

Publicat

De

O maşină a ars complet, în Câmpia Turzii.

„Pompierii din cadrul Detașamentului Turda au intervenit seara trecută pentru a stinge un incendiu care a distrus un autoturism în municipiul Câmpia Turzii. Când forțele noastre au ajuns la fața locului, incendiul se manifesta generalizat la întreg autoturismul.

Din fericire, în urma evenimentului au rezultat doar pagube materiale. La misiune a luat parte o autospecială cu apă și spumă, iar prima intervenție a fost asigurată de către SVSU Câmpia Turzii.

Cel mai probabil, incendiul a izbucnit din cauza unei defecțiuni la compartimentul motor”, informează ISU Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

CFR Cluj – Unirea Dej 1-0, în meci amical

Publicat

De

Echipa de fotbal CFR Cluj a învins formaţia de ligă secundă Unirea Dej cu scorul de 1-0 (0-0), sâmbătă, într-un meci amical.

Unicul gol al partidei a fost înscris de Daniel Bîrligea (55), potrivit paginii de Facebook a clubului.

Nu mai puţin de şase jucători de la academia clubului din Gruia au debutat la prima echipă în acest meci, Radu Alexandru, Alberto Cimpoeşu, Paul Ciupei, Răzvan Gligor, Alex Nădăşanu şi Darius Salak.

Antrenorul Adrian Mutu a început partida cu echipa: Cimpoeşu – Kresic, Boben, Camora – Fică, Tachtsidis, Aussi, El Kaddouri, Avounou – Falco, Michael.

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax