Connect with us

EVENIMENT

We Love Retro 2024, la Cluj. NANA și Whigfield, interviu special pentru fanii romani

Publicat


NANA și Whigfield, detalii mai puțin știute despre începuturile lor muzicale. Interviu special oferit pentru publicul român, cu două săptămâni înainte de cea mai mare petrecere retro din România, We Love Retro.

NANA și Whigfield, doi dintre artiștii care vor urca pe scena We Love Retro pe 7 iunie, au povestit pentru publicul român cum a început drumul lor în showbiz-ul mondial. Cei doi artiști au oferit detalii mai puțin știute despre începuturile carierelor lor, despre familie, dar și despre provocările pe care le-au depășit în drumul lor spre celebritate.

Nume importante ale muzicii anilor ’90 și 2000

Pe lângă cei doi artiști, publicul se va mai întâlni și cu alte nume importante ale muzicii anilor 90 și 2000, pe 7 iunie, în BT Arena din Cluj-Napoca.

Fun Factory, East 17,  DJ Sash!, N&D și Andreea Bănică completează line-up-ul ediției de 10 ani a We Love Retro, cel mai mare retro party din România. Petrecerea va începe la ora 20:00 și va dura până dimineață. Accesul publicului se va face începând de la ora 19:00.

Ultimele zile cu bilete la prețuri reduse

Organizatorii anunță că ultima zi în care biletele mai pot fi achiziționate la prețuri reduse este 31 mai 2024. După această dată biletele vor fi disponibile doar la preț întreg. Detalii și categorii de bilete sunt disponibile pe www.weloveretro.ro.

„Îmi place să vin la Cluj și am un cerc de prieteni în Cluj. Cu unii dintre ei țin legătura (…) Abia aștept să revin. Pe atunci (nr. în 2004), România era frumoasă și acum abia aștept să revin ca să ne bucurăm de această a zecea aniversare. O să ne distrăm de minune. (…) Iubesc ospitalitatea și felul vostru prietenos de a fi. Aveți o țară foarte frumoasă. Am condus odată de la Timișoara la Botoșani și am putut admira priveliștea. Au fost 8 ore de condus. Țara este atât de frumoasă, verde. Cred că sunteți grozavi. Iubesc să vin în România. Chiar îmi place”, declară NANA aka Darkman.

„Mă bucur atât de mult să revin în România. Nu am mai fost de atât de mulți ani, nici măcar nu-mi mai amintesc. Am fost în anii 90. Mergeam în multe turnee. Am fost de câteva ori, dar nu am mai revenit de atunci. Mă aștept ca publicul din România să cânte fiecare cântec. Unul dintre prietenii mei este român și știu că românilor le place să se distreze”, declară și Whigfield.

 „Lonely”, hitul lui NANA, a fost scris într-un moment de cotitură în viața artistului

Cântărețul originar din Ghana s-a mutat în Germania la 12 ani, împreună cu cei trei frați mai mici, de 6, 5 și 4 ani, după divorțul părinților. După doar șase ani petrecuți în țara sa adoptivă, artistul rămâne singurul sprijin al familiei sale, în urma decesului mamei lui.

„Lonely este un cântec trist, dar este și un cântec despre speranță. Când eu aveam 18 ani, mama a murit și noi am rămas singuri în Germania. deși stăteam acolo de 6 ani, tot o țară străină era. Eram tineri, pierduți și fără o cale de urmat. Iar la 18 ani un om are atât de multe întrebări, atât de multe provocări. Pe de o parte, încercam să trec peste pierderea mamei, pe de altă parte încercam să mă maturizez și să descopăr ce o să fac cu viața mea. Aveam o mulțime de întrebări și multe provocări. ”Lonely” a fost acea linie roșie și un pas spre o viață mai bună”, spune artistul despre cel mai faimos hit al său.

NANA a decis să pornească pe propriul drum

NANA a renunțat la colaborarea cu un grup eurodance german, Darkness, pentru că melodiile nu îi oglindeau personalitatea și a decis să pornească pe propriul drum.

„Înainte de a mă alătura acelui grup, plănuiam să am o carieră solo. Când am ajuns în studio, acel cântec era deja gata, era terminat. Totul era scris: versurile erau scrise, melodia era scrisă. Și am zis, oameni buni, nu asta căutam eu. Dar producătorul meu m-a rugat să-l fac așa că a fost doar un compromis. (…) După ce am început cariera solo mi-am scris propriile texte, propriile experiențe. În special la primul meu album, nu era altceva decât autoterapie. Și cred că milioane de oameni au putut rezona cu ceea ce simțeam eu. Cei care vorbeau limba engleză au înțeles. Și cei care nu o vorbeau, au simțit că se întâmplă ceva emoțional. Cred că acel factor emoțional a fost crucial pentru succesul pe care l-am avut în carieră. Mă bucur că mi-am ascultat vocea interioară și mi-am păstrat focusul”,  povestește artistul.

„Nu face muzică! Fă altceva cu viața ta ca să câștigi și bani!”

Sannie Charlotte Carlson, pe numele de scenă Whigfield, provine dintr-o familie de muzicieni în care bunicul făcea viori, tatăl cânta la contrabas și mama cânta la trompetă. Cu toate acestea, a fost sfătuită de familie să nu urmeze această cale dacă vrea să fie împlinită financiar.

„Bunica mea mi-a spus „Nu cred că ar trebui să faci muzică pentru că trebuie să câștigi bani. E mai bine să înveți și să faci altceva în viața ta”. Și am ascultat-o. Am studiat fashion design pentru că desenam. Apoi m-am pregătit să devin translator pentru că vorbesc multe limbi. M-am mutat în Italia ca să intru în industria modei. Aveam destul de mult succes în Danemarca cu rochiile mele. Așa că am mers în Italia, am arătat portofoliul meu unor creatori și doamna de acolo mi-a spus „desenele tale sunt drăguțe, dar ce dimensiune ai la haine?”. Așa că am început să fac modelling”, spune Whigfield despre începuturile carierei ei.

Hitul „Saturday Night” și eroarea din intro care l-a făcut memorabil

 „Dee dee na na”, fragmentul din intro-ul melodiei „Saturday Night” are o poveste interesantă. Nu era în textul inițial al cântecului, ci a fost o greșeală.

 „Nu știu cum fac alții, dar atunci când înregistrezi muzică sau atunci când scrii un cântec, inventezi mici refrene, înregistrezi idei, alături sunete care crezi că s-ar potrivi. Cu refrenul ăsta doar mă prosteam. Dar producătorul a spus că este un intro grozav pentru cântec”, povestește Whigfield.

 Artista daneză spune că „Saturday Night”, deși ascultat de milioane de ori pe platformele de streaming, nu este cântecul ei preferat.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO. Groapă căscată în asfalt pe strada Constantin Brâncuși din Cluj-Napoca. Scuterul unui livrator, prima victimă

Publicat

groapa

O groapă s-a căscat, luni, în asfaltul de pe mijlocul străzii Constantin Brâncuși din Cluj-Napoca, și a făcut, deja, prima victimă. 

Un livrator pe un scuter nu a observat groapa și a intrat în plin, rămânând blocat.

Șoferii aflați în trafic pe stradă au fost sfătuiți să circule cu atenție.

Poliția Locală a Primăriei Cluj-Napoca dirijează traficul în zonă și ia măsuri pentru evitarea unor accidente, iar o echipă de muncitori intervine pentru astuparea gropii.

 

 

Citește mai departe

EVENIMENT

CNPP: Sunt peste 4,7 milioane de PENSIONARI în țară. Pensia medie este de 2.249 de lei

Publicat

cupon pensie 768x433

În mai 2024 esu înregistrați în România un număr de 4.747.604 de pensionari, cu 670 persoane mai puţine comparativ cu luna precedentă, iar pensia medie a fost de 2.249 de lei, conform datelor centralizate de Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP).

Valoarea totală a drepturilor de pensie cuvenite s-a ridicat la aproape 10,676 miliarde lei.

Din totalul pensionarilor, 629.317 aveau perioade lucrate în agricultură, pensia medie fiind de 636 de lei.

CNPP: Sunt peste 4,7 milioane de PENSIONARI în țară. Pensia medie este de 2.249 de lei

Potrivit statisticilor CNPP, din totalul pensionarilor din sistemul public de pensii, numărul celor care s-au pensionat la limita de vârstă era de 3.811.420 de persoane, dintre care 2.188.234 femei, în timp ce pensia medie se situa la 2.507 de lei.

Pensie anticipată au primit, în mai 2024, un număr de 4.780 de persoane (3.158 de lei, pensie medie), pensie anticipată parţială 87.553 de persoane (2.300 de lei, pensia medie) şi pensie de invaliditate 392.297 de persoane (pensie medie de 956 lei), dintre care 45.015 de persoane pentru gradul I de invaliditate (826 lei, pensie medie).

În aceeaşi lună, pensia de urmaş s-a acordat unui număr de 450.809 persoane (1.178 lei, pensia medie), în timp ce ajutor social au primit 115 de pensionari (539 de lei, în medie).

Citește mai departe

EVENIMENT

Protest pentru renumărarea voturilor, la Prefectura Cluj

Publicat

De

Un protest pentru renumărarea voturilor în secțiile unde sunt dovezi de fraudă va avea loc luni seară, în fața Prefecturii Cluj. Organizatorii cer de asemenea modernizarea și transparentizarea procesului electoral.

Un protest pentru renumărarea voturilor de la alegerile din 9 iunie va avea loc luni seară, de la ora 20, în fața Prefecturii Cluj.

Modernizarea și transparentizarea procesului electoral

Evenimentul a fost anunțat pe rețelele de socializare, peste 200 de persoane exprimându-și intenția de a participa, până la această oră.

„Dorim modernizarea procesului electoral! Dorim corectitudine și transparență în procesul de votare! Dorim renumărarea voturilor în secțiile unde dovezile de fraudă sunt evidente!”, se arată pe pagina protestului.

Organizatorii îi invită pe participanți să poarte o banderolă albă sau un altfel de semn distinctiv pe braț, în semn de solidaritate față de celelalte orașe din țară.

Potrivit anunțului pe Facebook, protestul este organizat de o persoană fizică și nu e asociat cu cele organizate în București în ultimele zile de activiștii de la Corupția Ucide.

A cincea zi de proteste în Capitală

În Capitală, este a cincea zi de proteste pentru renumărarea voturilor din Sectoarele 1 și 2, unde primarii în funcție, Clotilde Armand și Radu Mihaiu au reclamat mai multe fraude în procesul electoral.

Un nou protest ar urma să aibă loc luni de la 19.30, în Piața Victoriei. Manifestanții au cerut demisia președintelui Autorității Electorale Permanente, Toni Greblă.

FOTO: Protest în București pentru renumărarea voturilor. Sursa: Facebook/ Corupția ucide

Citește mai departe

EVENIMENT

PERCHEZIȚII DNA la Poliția Cluj. Ar fi vizat șeful IPJ, chestorul de poliție Mihai Rus, într-un caz rutier

Publicat

mihai rus

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) –  Serviciul Teritorial Cluj efectuează, luni, cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, săvârșite în cursul anului 2024, de către angajați ai Inspectoratului de Poliţie Județean Cluj în legătură cu îndeplinirea/neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu, a transmis DNA la cererea Cluj24.

”În cursul zilei de 17 iunie 2024, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 2 (două) locații situate pe raza municipiului Cluj-Napoca, ambele fiind sediile unor instituții publice”, arată procurorii DNA.

Surse judiciare susțin că perchezițiile au loc la sediul IPJ Cluj și la sediul Poliției Rutiere Cluj, în cauză fiind vizat chiar șeful IPJ Cluj, chestorul de poliției Mihai Rus, acesta urmând să fie audiat la DNA Cluj

Rus ar fi cercetat într-o cauză ce privește domeniul rutier, mai precis faptul că a fost prins circulând cu o viteză peste limita legală în Cluj-Napoca, iar în momentul în care a fost prins ar fi încercat să inducă în eroare echipajul de Poliție Rutieră care l-a oprit în trafic spunând că la volan se afla soția sa.

Rus ar fi încercat să convingă șefi din Poliția Rutieră Cluj să consemneze varianta sa, nu cea care reieșea din probele echipajului la Rutieră care a oprit mașina sa și din care rezulta ca la volan se afla chiar șeful IPJ Cluj.

Vom reveni cu punctul de vedere al IPJ Cluj.

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax