Connect with us
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

Vreți în Malta de sărbători? Asigurați-vă că aveți un test PCR negativ

Publicat


Românii care merg în Malta trebuie să prezinte un test PCR cu rezultat negativ pentru SARS-CoV-2, deoarece autoritățile malteze au revizuit condițiile de intrare în țară, în contextul pandemiei de COVID-19, România fiind inclusă pe lista statelor cu cod portocaliu.

Conform Ministerului Afacerilor Externe (MAE), începând cu data de 13 decembrie, persoanele care sosesc în Malta din statele/zonele cu cod portocaliu, inclusiv România, trebuie să prezinte un test molecular (tip PCR) cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior intrării pe teritoriul acestui stat.

MAE recomandă ca documentul care atestă rezultatul testului pentru infecția cu SARS-CoV-2 să fie redactat în limba engleză, având în vedere că autoritățile malteze nu au precizat informații suplimentare cu privire la acest aspect.

În situația neprezentării testului molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, persoanele care sosesc din state/zone cu cod portocaliu au obligația fie de a efectua un test la momentul intrării în Malta, fie de a se supune măsurii de carantină pentru o perioadă de 14 zile, cu suportarea de către persoana în cauză a costurilor aferente testării sau carantinării, după caz.

Sunt exceptate de la măsura prezentării testului PCR persoanele care dețin un document de identitate maltez și cele care au rezidența pe teritoriul maltez.

Persoanele care sosesc în Malta trebuie să completeze două formulare, Declarația Călătorului – Travel Declaration Form și Formularul de localizare a pasagerului – Passenger Locator Form. Acestea sunt disponibile la: https://www.maltairport.com/declarationforms/. Informații suplimentare privind condițiile de călătorie în Malta pot fi consultate la: https://www.maltairport.com/covid19/.

Sursa: HotnewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

CULTURA

Teologii ortodocși morți în închisorile comuniste, comemorați la Catedrala Mitropolitană Cluj-Napoca

Publicat

catedrala

Teologii și profesorii Academiei Teologice Ortodoxe din Cluj care au suferit în închisorile comuniste sau în muncă silnică la Canal au fost comemorați marți seara la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, de Ziua națională de cinstire a martirilor din temnițele comuniste.

Printre personalitățile care au fost pomenite se află pr. Liviu Galaction Munteanu, fostul rector al Institutului Teologic clujean, mort la Aiud și propus pentru canonizare, pr. Florea Mureșanu, mort la Aiud, pr. Ilarion Felea, mort la Aiud și propus pentru canonizare, Alexandru Filipașcu, mort la Canal, pr. Ioan Bunea, Ioan Lupaș și Gheorghe Noveanu.

Evenimentul, parte din manifestările dedicate centenarului Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, a început cu o slujbă de pomenire, oficiată de mitropolitul Andrei și a continuat în sala mare a Muzeului Mitropoliei Clujului cu un eveniment cultural.

Momente artistice

„Seara culturală își propune o dezbatere – evocare în cadrul unei mese rotunde, la care vor participa istorici și teologi clujeni, care vor vorbi de contextul istoric în care teologii clujeni au pătimit, dar și despre felul în care trebuie recuperată memoria acestora”, se arată într-un comunicat al organizatorilor comemorării.

Evenimentul cultural a fost moderat de istoricul Andreea Ineoan-Dăniclă și i-a avut ca invitați pe Cosmin Cosmuța, Gabriel Gârdan, Bogdan Ivanov, Răzvan Perșa, cadre didactice universitare la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj și pe Dragoș Ursu, istoric și cercetător la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia.

În cadrul manifestării au susținut momente artistice actrița Elena Ivanca și mezzosoprana Elisabeta Kadelnik, acompaniată la pian de Larisa Pentea de la Opera Națională Română.

Evenimentul „Teologi clujeni în închisorile comuniste. O recuperare memorială” a fost organizat de Facultatea de Teologie din Cluj în parteneriat cu Universitatea „Babeș-Bolyai” (UBB), Arhiepiscopia Clujului, Fundația „Mitropolitul Bartolomeu”, Teatrul Național și Opera Națională Română Cluj-Napoca.

Citește mai departe

POLITICA

Dan Tanasă, candidat AUR la Primăria Brașov: ”Globalistul Coliban s-a născut talent și a murit speranță”

Publicat

De

Tanasă

Candidatul Alianței pentru Unirea Românilor, deputatul Dan Tanasă, le propune brașovenilor singura alternativă serioasă pentru funcția de primar.

„Globalistul Coliban s-a născut talent și a murit speranță. Cei care și-au pus speranțele în USR sunt acum dezamăgiți. Încă nu e clar, Coliban e incompetent sau ticălos? Ceea ce este sigur este că promisiunile au fost multe dar realizările au lipsit cu desăvârșire în mandatul actualului primar. Cumva era de așteptat, având în vedere faptul că acesta nu locuiește în Brașov, ci în Hărman.

Patru ani pierduți

Mandatul lui Coliban înseamnă alți patru ani pierduți pentru Brașov. Alți patru ani în care, exact ca și în mandatele lui Scripcaru, marile investiții au ocolit Brașovul și s-au dus în Cluj, Timiș sau Alba.

Coliban a distrus visul tinerilor la un cămin, la un apartament la un preț corect.

Dacă atunci când Coliban a venit la primărie în Brașov puteai cumpăra un apartament la 600-700 de euro mp acum prețurile sunt la 2000-2500 euro mp. Niciun tânăr nu își permite așa ceva. Coliban a blocat pur și simplu proiectele de dezvoltare a Brașovului și a favorizat anumite companii care construiesc foarte scump.

Primarul mafiei imobiliare

Sunt unii care zic că incompetența lui Coliban i-a câștigat un nou mandat de primar lui Scripcaru însă ideea este ridicolă. Tot Brașovul știe că Scripcaru este primarul mafiei imobiliare.

Să ne întoarcem la cel care a blocat construirea aeroportului din Brașov? Să ne întoarcem la baronul lui Băsescu? Să ne întoarcem la primarul care nu știe o limbă străină?

O ștampilă pusă pe Scripcaru este o ștampilă pusă de PSD și PNL, groparii României, pe Ciucă și Ciolacu. Tot Brașovul știe că Scripcaru se dușmănește cu Veștea. Se vor bloca unul pe altul iar cei care vor suferi în continuare sunt tot brașovenii. Brașovenii nu merită asta!

Dacă dorim să discutăm serios despre viitorul Brașovului nu putem discuta cu cel care a stăpânit orașul ca pe o feudă, baronul mafiei, sau cu un incompetent susținut de cei care ne-au îngropat morții în saci de gunoi, ne-au terorizat să se vaccinăm și au distrus afacerile românești”, a spus Tanasă.

Sătui de promisiuni

„Românii s-au săturat de promisiuni electorale și de politicieni. Și e normal să fie așa. De 35 de ani sunt mințiți. Scripcaru e candidatul lui Ciucă și Ciolacu, e PSD și PNL. Coliban e candidatul lui Băsescu și a lui Orban. Nu poți lua în serios aceste candidaturi”, a concluzionat Dan Tanasă.

AUR le propune brașovenilor un candidat serios, familist, cu credință în Dumnezeu, cu două facultați terminate la Universitatea Transilvania, cunoscător de cinci limbi străine. Dan Tanasă este deputat AUR, vicepreședinte și purtător de cuvânt al AUR.

 

 

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Bucură-te de AROME asiatice autentice la noul magazin Taste of Asia, din Iulius Mall Cluj

Publicat

taste of asia

Iulius Mall completează oferta culinară destinată pasionaților de experiențe gastronomice variate cu un nou concept de magazin, inspirat din energia vibrantă a marilor orașe asiatice.

taste of asia

Taste of Asia aduce o gamă variată de produse asiatice și ingrediente autentice, provenind din diverse regiuni ale Asiei. De la orez, tăiței și alge, la noodles, noodles instant și până la produse uscate și conserve, băuturi răcoritoare, ceai și cafea, lapte de cocos și snacks, magazinul te întâmpină cu o varietate de opțiuni, la prețuri competitive. Asezonează preparatele tale cu sosuri spicy sau condimente și bucură-te de dulciurile apreciate în toată lumea!

Bucură-te de AROME asiatice autentice la noul magazin Taste of Asia, din Iulius Mall Cluj

Pentru Taste of Asia calitatea este prioritatea numărul unu. În magazin vei găsi exclusiv ingrediente de cea mai bună calitate, asigurând o experiență culinară bogată. De asemenea, Taste of Asia pune accent pe inovație, prezentând constant rețete și produse noi pentru a oferi o experiență culinară unică și incitantă.

taste of asia

Noul concept al magazinului este adaptat publicului tânăr și are în vedere crearea unui ambient asiatic contemporan. Reprezentare vizuală, estetică și funcțională a legăturii între diferitele culturi asiatice, conceptul face trimitere la dinamismul contemporan și atmosfera din marile orașe asiatice, pline de lumină și mesaje transmise prin neoane colorate.

Taste of Asia este mai mult decât un brand, este o călătorie culinară. Vino la Iulius Mall Cluj și ,,Spice up your taste!”.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Clujeni inimoși, în ajutorul elevilor cu deficiențe de vedere. Mai sunt necesari 4.000 € pentru mașini de scris speciale

Publicat

De

Licitație caritabilă pentru elevii cu deficiențe de vedere din Cluj
Zeci de clujeni inimoși s-au mobilizat și au venit în ajutorul elevilor cu deficiențe de vedere care au nevoie de mașini de scris speciale. 
Astfel, la o licitație care a avut loc în weekend, și unde au fost scoase la vânzare creații ale câtorva elevi ai Liceului Special pentru Deficienți de Vedere din Cluj-Napoca, s-au strâns 6.300 de lei. Dar suma strânsă este mult mai mare, datorită unor sponsorizări atrase de Clubul Rotaract Gemina, care a organizat evenimentul.

FOTO. Clujeni inimoși, în ajutorul elevilor cu deficiențe de vedere. Mai sunt necesari 4.000 € pentru mașini de scris speciale

Evenimentul caritabil a avut ca scop achiziția a 6 mașini de scris Braille Tatrapoint Standard pentru elevii liceului clujean.
La strângerea de fonduri au luat parte aproximativ 70 de persoane care au donat și licitat pentru obiectele realizare de către elevii liceului. Astfel s-au strâns 6.300 de lei.
Elevii au realizat câteva tablouri, obiecte de artă, dar și diverse mesaje în alfabetul braille tipărite cu ajutorul mașinilor de scris, care au fost scoase la licitație.
Cei prezenți au avut parte și de o ședință foto gratuită, oferită de fotograful Adalbert Dohotariu, care a și găzduit evenimentul în studioul său.

Mai este nevoie de bani pentru achiziția mașinilor de scris speciale

Clubul Rotaract Gemina a reușit să obțină încă 25.000 de lei din sponsorizări. Pentru a achiziționa mașinile de scris speciale este nevoie de 10.000 de euro.
Din această sumă mai lipsesc acum doar 4.000 de euro și generații de elevi de la liceul clujean vor pitea să aibă aceste mașini de scris.
Cu ajutorul lor vor putea scrie texte, scrisori, dar și să formuleze documente mai complexe, cum ar fi lucrări de licență sau teze de doctorat.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax