Connect with us

EVENIMENT

Vremea la Cluj. Averizare ANM: Ploi în averse și vânt puternic. La munte va ninge

Publicat


Ninsori la munte în Cluj

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de vreme rea. Se strică vremea la Cluj.

Până miercuri, 24 aprilie, sunt așteptate ploi, lapoviță și ninsoare la munte, dar și intensificări ale vântului.

Vremea la Cluj. Averizare ANM: Ploi în averse și vânt puternic. La munte va ninge

Potrivit meteorologilor, de marți, 23 aprilie și până miercuri, 24 aprilie, la ora 8.00, aria ploilor se va extinde dinspre regiunile sudice și va cuprinde treptat toată țara.

Astfel, inclusiv la Cluj, vor fi mai ales averse, izolat însoțite de descărcări electrice. Cantitățile de apă vor fi în general de 15 – 20 de litri pe metru pătrat.

La altitudini mari la munte vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Vânt puternic, cu rafale de 80 de kilometri pe oră la munte

Vântul va avea intensificări temporare în majoritatea zonelor, cu viteze în general între 45 și 55 de kilometri pe ore, iar în zona montană înaltă rafalele vor depăși 70 – 80 de kilometri pe oră.

Pe parcursul zilei de miercuri, 24 aprilie, vântul va mai avea intensificări temporare în vest și nord-vest și pe arii restrânse în rest, cu viteze în general între 45 și 55 de kilometri pe oră.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRAȚIE

FOTO. Emil Boc, la deschiderea conferinței anuale Eurocities: Cluj-Napoca este în Europa, Europa este în Cluj-Napoca

Publicat

De

eurocities

Conferința anuală a Eurocities, o rețea europeană a orașelor, a început, joi, la Cluj-Napoca, fiind organizată pentru prima oară în Europa de Est.

Primarul Emil Boc a declarat, joi, la deschiderea conferinței anuale Eurocities care a avut loc la Grand Hotel Italia că, pentru câteva zile, Cluj-Napoca este capitala europeană a administrației pentru că Eurocities, o rețea care reprezintă 118 mari orașe și municipalități din UE, are lucrările adunării generale în orașul de pe Someș.

Prima dată în Europa de Est

”Pentru prima dată, Eurocities are adunarea generală în Europa de Est, iar acest lucru arată că Clujul este în Europa, dar și că Europa este în fiecare colț, inclusiv la Cluj.

Conferința are două teme mari, una fiind a viitorului Europei, în condițiile în care suntem la câteva zile de alegerile europene, care au loc între 6 și 9 iunie, iar orașele au un rol major în definirea viitorului continentului.

Europa este aici pentru a spune că avem nevoie de mai multă Europă, nu de mai puțină Europă, iar Eurocities este aici pentru a ne spune că Europa reprezintă soluția la problemele pe care le avem, nu cauza acestora.

Doar împreună în Europa putem găsi soluții comune, doar Europa ne poate aduce pacea, siguranța, stabilitatea, locurile de muncă bine plătite, mobilitate, libertate de mișcare și democrație și pace”, a spus primarul Clujului.

Importanța colaborării

Acesta a arătat că mesajul Eurocities este de a susține o Europă consolidată, prin forțe politice pro-europene, dar și de a susține viitorul nostru comun.

”Trebuie să arătăm cât de importante sunt orașele și colaborarea dintre orașe și Europa, astfel încât să ne asigurăm un viitor bun aici.

Discutăm la Cluj despre cum putem avea o mobilitatea alternativă mai bună pentru a evita poluarea în orașe, politici sociale mai bune pentru un acces la locuire și ce soluții avem la provocările schimbărilor climatice, o temă care nu poate să nu fie luată în considerare”, a explicat Emil Boc.

Orașele europene, sanctuare ale libertății de expresie

eurocities

Primarul din Leipzig, Burkhard Jung, care este președintele Eurocities, a declarat la rândul său că se află pentru prima dată la Cluj-Napoca și a fost impresionat de ce a văzut.

”Sunt bucuros că mă aflu aici, la un eveniment important, conferința anuală Eurocities, organizată prima oară în Europa de Est. Vrem să arătăm prin prezența noastră la Cluj că aceasta este Europa care ne aduce împreună.

Vrem să arătăm, înaintea alegerilor europene, care sunt cruciale, că o Europă mai bună începe în orașe”, a spus Jung.

Acesta a prezentat valorile europene, care au la bază democrația, pluralismul, incluziunea, solidaritatea, avertizând asupra creșterii populismului, rasismului și discriminării de orice fel.

”Orașele noastre trebuie să devină sanctuare ale libertății de expresie, a toleranței, a diversității, trebuie să apărăm drepturile omului, iar acestea trebuie apărate cu orice preț.

(…) Democrația trebuie să rămână prioritatea noastră”, a conchis președintele Eurocities.

Europa începe la Cluj-Napoca

eurocities

Cluj-Napoca găzduiește în perioada 29-31 mai, la Grand Hotel Italia, conferința anuală a orașelor din rețeaua Eurocities, evenimentul fiind organizat pentru prima dată într-un oraș din Europa de Est sub sloganul Green.Innovative.Resilient.

Potrivit organizatorilor, rolul evenimentului este de a conecta reprezentanții orașelor și de a-i pune la masa discuțiilor pentru a găsi împreună soluții concrete la probleme urbane actuale precum schimbările climatice, mobilitatea, moștenirea culturală și altele.

Sub sloganul „Europa începe la Cluj-Napoca”, invitația către orașele Eurocities este de a colabora la nivel local, regional, național și european, astfel încât comunitățile noastre să prospere prin colaborare.

Schimbările climatice și inegalitățile sociale tot mai mari reprezintă o adevărată provocare în Uniunea Europeană, iar orașele joacă un rol crucial în abordarea și atenuarea acestora.

Soluții inovatoare

În conformitate cu angajamentul său față de sustenabilitate și calitatea vieții, Cluj-Napoca a explorat soluții inovatoare pentru a îmbunătăți eficiența energetică și a reduce impactul asupra mediului.

La Cluj-Napoca, mobilitatea sustenabilă este unul dintre principalele obiective ale investițiilor în tranziția verde.

Modernizarea flotei de transport public, politicile publice în materie de mobilitate urbană, infrastructură pentru vehicule electrice sunt câteva dintre acțiunile concrete ale orașului nostru.

De asemenea, au fost inițiate proiecte de modernizare a clădirilor publice cu tehnologii eficiente din punct de vedere energetic, iar municipiul Cluj-Napoca a fost selectat în cadrul Misiunii Comisiei Europene „100 de orașe inteligente și neutre din punct de vedere climatic până în 2030”.

Semnare document strategic

Eurocities 2024 Cluj-Napoca, care are loc cu o săptămână înainte de alegerile pentru Parlamentul European, oferă liderilor orașelor o oportunitate unică de a-și împărtăși experiențele și așteptările pentru următorii cinci ani.

Orașele au astfel ocazia de a-și sublinia angajamentul față de o Europă mai verde, mai inovatoare și mai rezilientă și de a oferi viitorului Parlament European și Comisiei Europene o alianță puternică pentru a consolida viitorul nu doar al continentului nostru, ci și al planetei.

Adunarea Generală Eurocities 2024 a adoptat, totodată, noul document strategic pentru următorii cinci ani, aliniat cu noul mandat al Parlamentului și al Comisiei.

Evenimentul reprezintă astfel o ultimă oportunitate comună înainte de alegerile europene de a prezenta așteptările orașelor față de noile instituții, de a oferi o alianță strategică și de a încuraja cetățenii să voteze pentru a consolida viitorul Europei și, astfel, indirect al orașelor lor.

Rețea europeană

Eurocities este o rețea europeană din care Cluj-Napoca face parte, alături de peste 200 de orașe din 38 de țări, iar scopul organizației este de a crea procese colaborative între orașele membre, oferind platforma necesară pentru ca reprezentanții locali să facă schimb de experiențe și bune practici.

Tot la Cluj-Napoca, în cadrul unei gale festive se vor anunța câștigătorii Competiției Eurocities, care în ediția din 2024 s-a centrat pe trei categorii, în finală aflându-se Madrid, Bordeaux, Aix Marseille Provence, Zurich, Gdansk, Rotterdam, Pau, Porto și Dortmund.

Cluj-Napoca a fost anunțat oficial ca oraș gazdă al Conferinței Anuale Eurocities din 2024 în cadrul Brussels Urban Summit 2023 – eveniment internațional ce a reunit participanți din peste 100 de orașe, candidatura fiind selectată de un juriu internațional.

Cine sunt primarii care vorbesc despre viitor la Cluj-Napoca in aceste zile?

La conferința anuală a Eurocities participă primarii și liderii orașelor europene majore precum Cluj-Napoca, Helsinki, Braga, Ghent, Junik, Leipzig, Łódź, Manchester, Netwerkstad Twente, Ostend, Rubí, Rzeszów, Ungheni, Vantaa și Białystok, Arezzo alături de liderul din Bristol, recunoscuți pentru eforturile lor remarcabile în promovarea inovării urbane, a sustenabilității și a dezvoltării sociale și economice în orașele lor:

Emil Boc, Cluj-Napoca, România: Recunoscut pentru promovarea inovării tehnologice și transformarea Clujului într-un hub IT important.

Ricardo Rio, Braga, Portugalia: A implementat politici de sustenabilitate care au făcut din Braga un model de dezvoltare verde.

Tony Dyer, Liderul Bristol: Notabil pentru politicile de dezvoltare durabilă și incluziune socială în Bristol.

Hanna Zdanowska, Łódź, Polonia: A transformat Łódź prin proiecte de regenerare urbană și culturale.

Juhana Vartiainen -Helsinki – face eforturi pentru a crea un sistem comprehensive locuire sociala, care include acces la locuințe, si suport educațional si de sănătate.

Alessandro Ghinelli, Arezzo, Italia: Cunoscut pentru revitalizarea istorică și turistică a orașului Arezzo.

Mathias De Clercq, Ghent, Belgia: Notabil pentru inițiativele sale de incluziune socială și ecologie urbană.

Ruzdi Shehu, Junik, Kosovo: A promovat dezvoltarea locală și infrastructura în Junik.

Președintele Eurocities

Burkhard Jung, Leipzig, Germania, președinte Eurocities: Recunoscut pentru revitalizarea urbană și promovarea culturii.

Bev Craig, Manchester, Marea Britanie: Notabilă pentru inițiativele de incluziune socială și dezvoltare economică.

Roelof Bleker, Netwerkstad Twente, Olanda: A promovat colaborarea regională și inovarea în Netwerkstad Twente.

Bart Tommelein, Ostend, Belgia: A adus Ostend în prim-planul energiilor regenerabile și turismului.

Ana Maria Martínez Martínez, Rubí, Spania: Cunoscută pentru politicile de mediu și sustenabilitate în Rubí.

Konrad Fijołek, Rzeszów, Polonia: A modernizat infrastructura și a stimulat creșterea economică în Rzeszów.

Vitalie Vrabie, Ungheni, Moldova: A îmbunătățit infrastructura și a promovat cooperarea transfrontalieră.

Pekka Timonen, Vantaa, Finlanda: A promovat inovarea și sustenabilitatea în dezvoltarea urbană a Vantaa.

Tadeusz Truskolaski, Białystok, Polonia: Cunoscut pentru dezvoltarea economică și culturală a Białystokului.

Citește mai departe

EDUCATIE

VIDEO FOTO. Vals cu părinții. Colegiul Unitarian János Zsigmond din Cluj-Napoca a avut festivitatea de ABSOLVIRE

Publicat

absolvire

Colegiul Unitarian János Zsigmond din Cluj-Napoca a avut, marți, festivitatea de absolvire.

absolvire

Liceul reprezintă cea mai veche instituţie din Cluj şi constituie cetatea spirituală a unitarismului în decurs de mai mult de patru secole.

Întemeierea sa se leagă strâns de formarea Principatului Transilvaniei şi de reformaţie. În anul 1556, apoi în 1557 dieta a solicitat reginei Izabela ca în mănăstirile părăsite să întemeieze şcoli medii. Cu ocazia dietei de la Turda, ţinută în 1557, s-a luat hotărârea definitivă conform căreia se întemeiază şcoli în mănăstirea dominicanilor din Cluj, a franciscanilor din Târgu Mureş  şi în Oradea.

Şcoala din Cluj a obţinut imediat ajutor financiar din partea reginei, iar municipalitatea s-a angajat să asigure restaurarea clădirii. Clădirea mănăstirii înălţată în stil gotic (fosta clădire a Colegiului Unitarian) se află azi în Piaţa Muzeului. Parohul municipal David Ferenc a fost numit director în fruntea noii  şcoli înfiinţate. David Ferenc a fost în acelaşi timp promotorul spiritual al reformaţiei în Transilvania.

La acea vreme era încă de credinţa lutherană, dar nu peste mult timp trece la calvinism /1564-1567/ şi pe urmă la confesiunea proprie: ramura cea mai radicală a reformaţiei transilvănene, antitrinitarianismul – credinţa în Dumnezeul indivizibil – azi cunoscută sub numele de unitarism. Astfel şcoala – şi întreg oraşul – urmând credinţa conducătorului confesional, devine pătrunsă de spiritul unitarian, începând cu 1568.

 

Denumiri de-a lungul timpului:

1556–1948 Colegiul Unitarian

1948–1992 Naţionalizarea şcolii de către regimul comunist

1993 Liceul Teologic Unitarian

2003 Liceul Teologic Unitarian János Zsigmond

2012 Liceul János Zsigmond

Urmându-şi destinul prin meandrele istoriei, instituţia, cu denumirile succesive pe care le-a purtat, a fost oglinda fidelă a transformărilor suferite de învăţământul confesional,  fiind o „şcoală reprezentativă”, în fiecare etapă a existenţei sale. De la o singură clasă cu care a reînceput să funcționeze în anul 1993, şcoala noastră numără, azi 28 de clase , și un efectiv de peste 807 de elevi.

absolvire

Punctul culminant al festivității a fost momentul în care absolvenții, fetele în rochii lungi de bal iar băieții în frac, și-au invitat părinții la vals.

absolvire

absolvire

absolvire

VIDEO FOTO. Vals cu părinții. Colegiul Unitarian János Zsigmond din Cluj-Napoca a avut festivitatea de ABSOLVIRE

absolvire

absolvire

absolvire

absolvire

Foto: Facebook János Zsigmond Unitárius Kollégium

 

Citește mai departe

EDUCATIE

FOTO. 4 medalii de aur, 2 de argint și 3 de bronz pentru elevii clujeni la Olimpiada Naționala de Astronomie și Astrofizică

Publicat

De

Rezultate elevi clujeni la Olimpiada Naționala de Astronomie și Astrofizică

Elevii clujeni au obținut noi rezultate excepționale. De data aceasta la Olimpiada Naționala de Astronomie și Astrofizică, desfășurată la Iași.

11 elevi clujeni, majoritatea de la Colegiul Național „Emil Racoviță”, au participat la olimpiadă.

4 medalii de aur, 2 de argint și 3 de bronz pentru elevii clujeni la Olimpiada Naționala de Astronomie și Astrofizică

Aceștia, elevi în clasa a VI-a, a X-a și a XII-a, s-au întors cu nu mai puțin de 9 medalii. De asemenea, datorită rezultatelor obșinute, 4 elevi s-au calificat în lotul olimpic extins al României.

Cine sunt elevii și rezultatele obținute:

 • Câmpean A. C. Yanis Matei – Colegiul Național „Emil Racoviță” Cluj-Napoca, clasa a VI-a – medalie de aur
 • Holhoș A. Paul – Școala Gimnazială „Octavian Goga”, Cluj-Napoca, clasa a VI-a, medalie de aur
 • Rusea D. M. Bogdan – Colegiul Național „Emil Racoviță” Cluj-Napoca, clasa a X-a, medalie de aur, calificat în lotul extins
 • Voicu C. Teofil – Colegiul Național „Emil Racoviță” Cluj-Napoca, clasa a XII-a, medalie de aur, calificat în lotul extins

 • Pasca V. Nectarie – Colegiul Național „Emil Racoviță” Cluj-Napoca, clasa a X-a, medalie de argint, calificat în lotul extins
 • Costea M. Matei – Colegiul Național „Emil Racoviță” Cluj-Napoca, clasa a X-a, medalie de argint, calificat în lotul extins
 • Cîmpeanu D. V. Dania-Bogdana – Colegiul Național „Emil Racoviță” Cluj-Napoca, clasa a VI-a – medalie de bronz
 • Dobre-Bărnuțiu I. C. Victoria – Colegiul Național „Emil Racoviță” Cluj-Napoca, clasa a VI-a, medalie de bronz
 • Chirilă S. Matei – Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu Cluj-Napoca, clasa a XII-a, medalie de bronz

Au mai participat și:

 • Blendea D. Eric-Daniel – Colegiul Național „Emil Racoviță” Cluj-Napoca, clasa a X-a, mențiune de onoare
 • Teoc F. C. Ruxandra-Beatrice, Colegiul Național „Emil Racoviță” Cluj-Napoca, clasa a XII-a

 

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Alex Chipciu continuă la „U” Cluj. În alegere a contat mult și părerea FAMILIEI

Publicat

chipciu

Jucătorul Universității Cluj, Alexandru Chipciu, s-a decis: va continua și în sezonul următor la Universitatea Cluj.

Chipciu a fost dorit și de către Gigi Becali, patronul FCSB, însă se pare că mutarea nu se va concretiza.

Alex Chipciu continuă la „U” Cluj. În alegere a contat mult și părerea FAMILIEI

Conform informațiilor GSP, Alex Chipciu va continua în proporție de 100% la Cluj. Acesta l-ar fi înștiințat pe patronul roș-albaștrilor încă de marți seară în privința deciziei sale. Singurul factor care l-ar fi împins pe acesta să semneze cu FCSB ar fi fost Mihai Stoica, președintele Consiliului de Administrație al roș-albaștrilor, cei doi având o relație extrem de apropiată.

Inclusiv familia lui Alex își dorește ca polivalentul fotbalist să continue pentru formația clujeană.

„Nu mă interesează pe mine Chipciu, am vrut să-l aduc, are experiență. Cu Chipciu există altă intenție. Nu putem merge în Champions League cu el. Îl vreau datorită caracterului frumos, dar nu pentru Champions League, ci pentru campionat”, a spus Becali.

„Nu e problema mea Chipciu. Mi-a vorbit MM despre el, eu i-am transmis că este pe placul meu. Dacă putem să îl luăm, îl luăm. El s-ar întoarce acasă, este jucătorul nostru. Ar putea avea un rol similar celui al lui Pintilii, în cazul în care nu joacă”, mai declarase latifundiarul din Pipera.

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax