Connect with us

EVENIMENT

Vreau să plec în Canada: Transformă ideea în realitate 

Publicat


Indiferent de motivele pentru care vrei să te muți în Canada, singur sau cu familia, cu așteptări și dorințe, chiar și cu temeri, suntem aici să te ajutăm la toți pașii și toate procedurile. 

Angela Boldea Immigration Inc. are în spate propria poveste, cu nimic mai specială decât a multora care au căutat o alternativă în Canada, însă din care am învățat că lucrurile se fac temeinic și cu convingerea că munca ta trebuie să fie cu adevărat de folos.

Așadar, oricare ar fi povestea ta de viață și indiferent de provocările prin care treci pentru a te muta în Canada, avem o soluție completă și personalizată pentru ca drumul tău, de la intenție la realizare, să fie cât mai adaptat. Oficial si cu acreditările guvernamentale, îți simplificam eforturile. Fără emoții că undeva, ceva e greșit sau incorect.

La ce întrebări vom răspunde:

-Unde găsesc formularele? Ce formulare ar trebui să completez?

-Care sunt documentele justificative de care am nevoie?

-Cum cer permisul de studiu?

-Când primesc răspunsul?

-Cum evit o respingere înainte de evaluarea dosarului meu?

– Cum plătesc taxele? Care sunt taxele?

-Ce condiții trebuie să respect în timp ce studiez?

-Cum accesez rezidența permanentă după studii?

-Pot lucra în timp ce studiez?Unde? Câte ore?

-Cum îmi reînnoiesc permisul?

Studii, profesii calificate și dorite în Canada, reîntregirea familiei, investiții sau alte motive pentru care vrei să soliciți rezidența permanentă sau temporară, avem soluția: cu cost minim, cu timp minim sau cu efort minim.

Asta înseamnă să lucrezi cu un consilier acreditat pentru imigrare. – Angela Boldea Immigration Inc., evaluări de dosar, consultări inițiale și detalii pe www.boldeaimmigration.com.

Studii. Muncă. Investiții. Reședință permanentă. Legal și oficial.

 Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Liderul UDMR Cluj, deputatul Csoma Botond, candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj

Publicat

De

csoma botond1

Liderul UDMR Cluj, deputatul Csoma Botond, a fost desemnat, joi seara, drept candidat al Uniunii pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj la alegerile din 9 iunie.

Conducerea UDMR Cluj a mai decis și lista consilierilor județeni care este deschisă de actualul vicepreședinte al CJ Cluj, Vakar Istvan.

Liderul UDMR Cluj, deputatul Csoma Botond, candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj

Csoma Botond a declarat pentru Cluj24 că filiala județeană a UDMR își propune o mobilizare exemplară a electoratului propriu astfel încât să fie aleși cât mai mulți consilieri județeni, iar Uniunea să obțină un post de vicepreședinte al CJ Cluj, așa cum are și în prezent.

”Vom fi prezenți în campania electorală, miza este mare pentru că avem și alegerile europarlamentare și locale și vrem să transmitem mesaje pentru ambele tipuri de alegeri”, a spus Csoma.

Vineri urmează ca filiala municipală a UDMR să desemneze candidatul pentru funcția de primar al municipiului Cluj-Napoca și să stabilească  lista de consilieri locali.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Parcul de amuzament de la Buscat își va DESCHIDE porțile pe Muntele Basmelor în weekendul 13-14 aprilie 2024.

Publicat

Parcul de amuzament de la Buscat își va deschide porțile pe Muntele Basmelor în weekendul 13-14 aprilie 2024. Cel mai mare balaur din Europa este în Munții Apuseni.

„Temperaturile ridicate din termometre au grăbit deschiderea sezonului pe Muntele Basmelor, din localitatea Băișoara (jud. Cluj), care își va deschide porțile în weekendul 13-14 aprilie 2024.

În parcul aflat la 160 de km de municipiul Baia Mare, și care se întinde pe o suprafață de 37 de hectare, copiii și părinții vor putea explora un spațiu generos unde se împletește magia poveștilor și a basmelor cu spiritul de aventură, totul pentru a crea o experiență de neuitat pentru cei mici și familiile lor. Organizatorii anunță că restaurantul Cota 1600 va fi deschis pe perioada de funcționare a parcului. Parcarea va fi gratuită pentru vizitatori.

VIDEO FOTO. Parcul de amuzament de la Buscat își va DESCHIDE porțile pe Muntele Basmelor în weekendul 13-14 aprilie 2024.

Parcul de amuzament a fost amenajat în cadrul domeniului schiabil Buscat, în Munții Apuseni, la 1.677 m altitudine. Aici, copiii vor fi întâmpinați de personaje de basm, precum balauri, cel mai mare dragon din România (5 m înălțime), giganți, yeti (3 m înălțime), șapte dinozauri, unicorni și multe altele, toate pregătite pentru a-i transpune în lumea captivantă a basmelor. De altfel, Muntele Basmelor este singurul parc de amuzament din România unde pot fi găsite personajele fantastice din basmele și poveștile copilăriei.

„Întreg traseul este presărat cu peste 30 de personaje 3D supradimensionate”

”Deschidem parcul cu șase săptămâni mai devreme decât în 2023. Anul trecut, pe vremea asta, se schia la Buscat. Acum, micii aventurieri se pot bucura din plin de un parc de amuzament în aer liber. La fel ca în cazul domeniului schiabil, și în parc facem anual investiții astfel încât să fie cât mai interesant și educativ pentru turiști”, spune Iancu Șerbănescu, administratorul parcului.

Parcul dispune de ateliere interactive, căsuțe în copaci, tobogane, jocuri pe parcursul unui traseu montan de 2.5 km, toate proiectate special pentru dezvoltarea abilităților copiilor cu vârste cuprinse între 4 și 12 ani. Întreg traseul este presărat cu peste 30 de personaje 3D supradimensionate, create în România, de până la 7 m înălțime. Aceste personaje sunt prezentate într-un mod interactiv, cu accent pe descoperire și aventură, oferindu-le copiilor șansa de a-și folosi imaginația și creativitatea într-o atmosferă distractivă și relaxantă.

”Acest proiect este într-o continuă dezvoltare. Le pregătim copiilor pentru această vară o mulțime de surprize. Dacă în iarnă am avut mii de copii pe pârtiile de schi de la Buscat, ne așteptăm ca și vara aceasta să avem mii de copii, însoțiți de familiile lor, care să se bucure de drumeții, de peisaje și de surprizele pe care le-am pregătit pentru ei, pe Muntele Basmelor”, adaugă Iancu Șerbănescu.

Organizatorii apreciază că durata de parcurgere a traseului variază între 2 și 4 ore, în funcție de abilitățile și condiția fizică a fiecărui participant.

Program de funcționare Muntele Basmelor:

● Vineri – Duminică: 10:00 – 19:00;

● În timpul săptămânii: acces pentru grupuri organizate, pe bază de programare.

● Parcul de amuzament ”Muntele Basmelor” va fi deschis anul acesta din aprilie până în octombrie.

Prețul unui bilet de intrare este de 50 de lei pentru adulți și 40 de lei pentru copiii cu vârsta până la 14 ani. Copiii mai mici de 3 ani au acces gratuit, însă trebuie permanent însoțiți și supravegheați de un adult. Biletele pot fi cumpărate online, de pe site, sau de la chioșcul de bilete de la intrarea în parc”, au transmis organizatorii.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Agora Clujului. Prima dezbatere electorală ”Clujul alege” în aer liber cu candidații la alegerile din 9 iunie

Publicat

De

Clujul alege

Mai mulți candidați la Primăria Cluj-Napoca, Consiliul Județean Cluj și Parlamentul European au participat, joi seara, la prima dezbatere electorală ”Clujul Alege” organizată în aer liber, pe strada Universității din Cluj-Napoca.

La dezbaterea despre mediu și sănătate au fost prezenți candidații la Primăria clujeană: Viorel Băltărețu (Alianța Dreapta Unită), Sabin Sărmaș (independent), președinția CJ Cluj și PE– Florian Nicula (SOS), candidați pentru Consiliul Local Cluj-Napoca, Radu Lupaș (PSD) și candidații la PE Ramona Strugariu (REPER) și Adriana Cristian (Alianța Dreapta Unită).

Agora Clujului. Prima dezbatere electorală ”Clujul alege” în aer liber cu candidații la alegerile din 9 iunie

clujul alege

Organizatorii au pregătit și trei scaune pentru partidele absente AUR, PNL și UDMR care au rămas goale.

Prima temă dezbătută a fost mediu și sănătate, iar candidații au răspuns la o serie de întrebări.

Ramona Strugariu a susținut că o mare provocare la Cluj este calitatea aerului, astfel că una dintre propunerile sale este proiectul ”Fiecare clujean cu copacul lui”, care ar prevede plantarea a 300.000 de copaci, iar pentru fiecare copil născut în Cluj încă un copac.

”În alte țări funcționează”, a spus Strugariu.

Florian Nicula a spus că la nivelul județului sunt probleme cu aerul care este respirat, dar și a pădurilor, fiind nevoie de o analiză și de un plan de măsuri pentru a conserva ”acest izvor de aer curat”.

Sabin Sărmaș a arătat în intervenția sa că dimensiunea verde trebuie abordată la nivelul municipiului Cluj-Napoca prin reducerea emisiilor, care implică restructurarea totală a transportului în comun, care să fie unul fără emisii, micromobilitate urbană bazată pe e-bike, valorificarea deșeurilor și transformarea în agent termic, mai multe spații verzi și un registru al spațiilor verzi.

Spații verzi

Viorel Băltărețu a afirmat că în 10 ani Clujul trebuie să atingă 50 de mp de spațiu verde pe cap de locuitor, în condițiile în care acum suprafața este la jumătate.

”Simțim că lipsește spațiul verde.

Trebuie să ajungem la neutralitate climatică, iar pentru aceasta trebuie să ne gândim din perspectiva reducerii poluării. Traficul este unul dintre cei mai mari generatori de poluare, trebuie să facem centura metropolitană mai repede care va reduce și stresul cetățenilor, dar și poluarea din oraș”, a arătat Băltărețu.

În ceea ce privește gestionarea deșeurilor, acesta a subliniat că se simte des mirosul cunoscut în oraș, fiind multe lucruri de îmbunătățit.

Adriana Cristian a subliniat că viteza cu care se fac lucrurile în Cluj nu este corespunzătoare așteptărilor, fiind nevoie de investiții în mai mult spațiu verde.

Radu Lupaș a explicat că viitorul Consiliu Local al municipiului Cluj-Napoca va trebui să lucreze unitar, iar peste patru ani să poată spune că a reușit, nu pentru partide ci pentru cetățeni.

”Orașul arată bine, străzile arată bine, ar trebui să punem și un pic mai mult de spațiu verde dacă tot am amenajat o piață. Avem parcuri care arată foarte bine, dar ar trebui data viitoare să vedem cum facem și mjloace ce transport în comun să fim siguri că ajungem la parc”, a spus Lupaș.

Dezbaterea face parte dintr-un ciclu de întâlniri inițiate de platforma Clujul Civic și Consiliul Civic Local care vor continua până înaintea alegerilor din 9 iunie.

 

 

Citește mai departe

EDUCATIE

UTCN, în topul universităţilor în specializările din Inginerie şi Tehnologie conform QS World University Rankings by Subject

Publicat

De

Universitatea Tehnică Cluj-Npoca
Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca – UTCN este în topul universităţilor în specializările din Inginerie şi Tehnologie conform QS World University Rankings by Subject din 2024.
UTCN este una dintre cele 7 universități românești prezente în ediția din acest an a acestui prestigios clasament.

UTCN, în topul universităţilor în specializările din Inginerie şi Tehnologie conform QS World University Rankings by Subject

În urma prestigiosului clasament dat publicității miercuri, 10 aprilie 2024, de QS World University Rankings by Subject, realizat de către compania Quacquarelli Symonds din Marea Britanie, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca este una dintre cele 7 universități românești prezente în ediția din acest an.
În domeniul fundamental Engineering & Technology, UTCN se remarcă cu 3 apariții  în clasamentele pe specializări, unde ocupă poziții remarcabile având în vedere numărul mare de universități luate în evaluare.
  • Engineering – Mecanical, Aeronautical & Manufacturing în care au fost analizate 1.528 de universităţi şi incluse în top primele 530. UTCN ocupă poziţia 351-400 la nivel internaţional şi 1 la nivel naţional.
  • Engineering – Electrical & Electronic, în care care au fost analizate 1.709 de universităţi şi incluse în top primele 530. UTCN ocupă poziţia 451-500 la nivel internaţional şi 2 la nivel naţional.â
  • Engineering – Computer Science & Information Systems în care au fost analizate 2.066 de universităţi şi incluse în top primele 720. UTCN ocupă poziţia 601-650 la nivel internaţional şi 4 la nivel naţional.

Au fost evaluate 4.989 de instituţii de învăţământ superior

În acest an, QS World University Rankings by Subject include un numar de 1.559 de universităţi şi un total de 55 de specializări, grupate în cinci mari domenii fundamentale științifice/academice.
Domeniile sunt Engineering & Technology, Art and Humanities, Natural Sciences, Social Sciences & Management, Life Science & Medicine.
Rezultatele date publicităţii evaluează un număr impresionant de 4.989 de instituţii de învăţământ superior, diferit pe fiecare domeniu şi specializare, şi le ierarhizează în baza unei metodologii care ia în considerare criterii referitoare la reputaţia academică, reputaţia în rândul angajatorilor, calitatea cercetării derulate (reflectată prin numărul de citări ale lucrărilor publicate de membrii instituţiilor universitare) şi indicele Hirsch.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax