Connect with us
Advertisement
Advertisement

EVENIMENT

VIDEO. Tânăr de 17 ani, reținut pentru 24 de ore. A furat un moped și l-a condus, deși nu avea permis

Publicat


Un tânăr de 17 ani a fost reținut pentru 24 de ore de polițiștii clujeni. Minorul a furat un moped și l-a condus, deși nu avea permis.

Polițiștii Secției 1 Poliție Cluj-Napoca au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a tânărului de 17 ani, cercetat pentru comiterea infracțiunii de furt și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Mopedul, abandonat pe strada Cantonului

Potrivit unui comunicat al IPJ Cluj, în data de 22 aprilie, în jurul orei 16.00, tânărul, însoțit de un minor, de 13 ani, ambii din Cluj-Napoca, ar fi sustras un moped parcat pe trotuarul unei străzi din municipiu. Tânărul de 17 ani a condus motoscuterul deși nu avea permis, iar în cele din urma l-au abandonat pe strada Cantonului.

„În baza investigațiilor efectuate de polițiștii Secției 1 cu sprijinul celor din cadrul Secției 7 Poliție Cluj-Napoca, minorii au fost depistați. Pe numele celui de 17 ani a fost emisă ordonanță de reținere pentru 24 de ore, cercetările fiind continuate sub aspectul infracțiunii de furt și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Mopedul, în valoare de aproximativ 2.000 de lei, a fost recuperat de polițiști și restituit proprietarului”, a transmis IPJ Cluj.

Sfaturi de la polițiști pentru prevenirea furturilor

Polițiștii clujeni oferă o serie de sfaturi pentru prevenirea furturilor de biciclete, trotinete sau motoscutere:

– Asigurați-vă întotdeauna că parcați vehiculul într-o zonă vizibilă și iluminată ori unde există camere video, iar, în zonele în care sunt amplasate suporturi speciale, utilizați această variantă;

– Încercați să folosiți întotdeauna un sistem antifurt și nu lăsați vehiculul nesupravegheat pentru o perioadă îndelungată, iar în cazul motoscuterelor puteți monta un sistem de blocare a roților sau a ghidonului;

– Evitați să lăsați obiecte valoroase pe lângă acestea sau în compartimentele interioare, deoarece acestea pot atrage atenția;

– Recomandăm utilizarea unui sistem de tip GPS pentru a putea monitoriza vehiculul;

În cazul în care ați fost victima infracțiunii de furt, raportați imediat cazul la cea mai apropiată unitate de poliție.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Cod GALBEN de inundații pe râuri din Transilvania, Banat, Crișana și Oltenia, E vizat și Clujul

Publicat

inundatii 3

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, joi, o atenţionare Cod galben de viituri, valabilă până vineri dimineaţa pe râuri din zece bazine hidrografice.

Conform specialiştilor, în intervalul 9 mai, ora 12:00 – 10 mai, ora 8:00, se vor înregistra viituri rapide, creşteri de debite şi de niveluri, cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie, pe următoarele cursuri de apă: Someşul Mic – bazin superior (judeţele: Bihor şi Cluj), Crişul Negru – bazin amonte S.H.Suştiu şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H.Suştiu – amonte S.H.Tinca (judeţul Bihor), Crişul Alb – bazin amonte S.H. Vaţa de Jos şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Vaţa de Jos – amonte S.H. Gurahonţ (judeţele: Hunedoara şi Arad), Arieş – bazin amonte S.H.Câmpeni şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H.Câmpeni (judeţele: Alba şi Cluj), Mureş – afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Arieş – amonte confluenţă cu râul Târnava (judeţele: Alba şi Cluj), Mureş – afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Târnava (judeţele: Alba, Sibiu, Hunedoara şi Arad), Bega – bazin amonte S.H. Făget şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Făget – amonte S.H.Chizătău (judeţul Timiş), Timiş – bazin amonte S.H.Teregova şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Teregova – amonte S.H. Lugoj (judeţele: Caraş-Severin şi Timiş), Pogăniş – bazin amonte Ac. Cadar Duboz, Bârzava – bazin amonte S.H.Moniom, Caraş – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior, Nera – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţul Caraş-Severin) şi Olt – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H.Sebeş Olt – amonte confluenţă cu râul Lotru (judeţele: Sibiu şi Vâlcea).

Cod GALBEN de inundații pe râuri din Transilvania, Banat, Crișana și Oltenia, E vizat și Clujul

Fenomenele hidrologice prognozate se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din judeţele Hunedoara şi Caraş-Severin, notează sursa citată.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. FOTO. Grup infracțional din Cluj, care a livrat zeci de mii de colete cu substanțe DOPANTE, destucturat de DIICOT

Publicat

De

Grup infracțional din Cluj, destructurat

Un grup infracțional organizat, format din zece persoane, constituit la Cluj și care a livrat până acum zeci de mii de colete cu substanțe dopante în țară și străinătate, a fost destructurat.

Joi, 9 mai, au avut loc nu mai puțin de 34 de percheziții domiciliare în Cluj și alte județe, inclusiv într-o închisoare.

Grup infracțional din Cluj, care a livrat zeci de mii de colete cu substanțe DOPANTE, destucturat de DIICOT

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj, au efectuat 34 de percheziții domiciliare în județele Cluj, Argeș, Ilfov, în municipiul București, dar și într-o unitate de penitenciar.

Perchezițiile au fost efectuate într-o cauză penală privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, efectuarea de operațiuni cu substanțe dopante cu grad de mare risc, operațiuni ilegale cu precursori de droguri, trafic internațional cu substanțe dopante cu grad de mare risc, spălare de bani și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Fabrică clandestină în Argeș

Din cercetările efectuate a rezultat că, în cursul anului 2021, în județul Cluj, ar fi fost inițiat și s-ar fi constituit un grup infracțional organizat, format din zece persoane.

Aceesta și-ar extins activitatea și în județul Argeș, scopul fiind efectuarea de operațiuni cu produse dopante cu grad de mare risc și cu precursori de droguri, precum și trafic internațional cu produse dopante cu grad de mare risc.

Liderul grupului, ar fi asigurat organizarea, finanțarea, aprovizionarea cu materie primă și utilaje din China și India, retribuția membrilor, coordonarea și controlul activităţilor infracţionale.

Membrii grupului infracțional din eșalonul de execuție s-ar fi ocupat de transportul materiei prime la o fabrică clandestină, situată în județului Argeș, producerea substanțelor dopante cu grad de mare risc, depozitarea acestora, predarea către curieri și încasarea sumelor de bani, aferente livrărilor efectuate.

Substanțele dopante, vândute online

Preluarea, gestionarea și confirmarea comenzilor de substanțe ar fi fost realizată de persoanele cercetate prin utilizarea mai multor site-uri create în acest scop.

Din datele rezultate în urma cercetărilor a reieșit că, prin intermediul mai multor societăți controlate de membrii grupului, care ar fi avut contracte de prestări servicii cu firme de curierat.

Prin acestea au fost livrate peste 29.000 de colete conținând astfel de substanțe pe teritoriul României, iar alte 200 au fost exportate în diferite țări.

Au „spălat” peste 2 milioane de euro

Alți membri ar fi avut rolul de a falsifica contracte și facturi, în scopul de a conferi o proveniență legală sumelor de bani obținute din trafic, de a pune la dispoziție conturile bancare în vederea depunerii/transferului de sume de bani rezultate din activitățile infracționale, de a depune și transfera bani în aceste conturi, controlate și utilizate de lider.

Din investigațiile efectuate a rezultat că, suma spălată de grupul infracțional organizat ar fi de aproximativ 2,1 milioane de euro.

Au procurat și droguri pentru a le vinde

Cercetările întreprinse au mai relevat că, în decembrie 2023, alți trei membrii, din aceeași familie, ar fi organizat procurarea, importul din Ungaria și transportul în România a 50 de kilograme de substanță psihoactivă (2-MMC), destinată comercializării, întreaga cantitate fiind depistată și indisponibilizată pe parcursul unei acțiuni de prindere în flagrant delict.

Audierile se vor desfășura la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliția Română și de Serviciul Tehnic al D.I.I.C.O.T.

Activitățiile de cercetare s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor Cluj – Napoca.

Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, ai experților criminaliști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj – Serviciul Criminalistic, precum și ai jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Cluj și ai Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei și ai inspectorilor din cadrul Direcției Regionale Vamale Cluj.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Florin Piersic va fi operat la genunchi la Spitalul de Ortopedie Foişor din București

Publicat

De

Florin Piersic va fi operat la genunchi

Florin Piersic va fi supus unei noi intervenții chirurgicale. Actorul, internat începând de marți la Institutul Matei Balș din Capitală, a fost transferat la Spitalul de Ortopedie Foișor unde i se va scoate proteza de la genunchi.

Actorul este stabil în acest moment şi este în continuare sub evaluare şi supraveghere multidisciplinară.

Florin Piersic va fi operat la genunchi la Spitalul de Ortopedie Foişor din București

Florin Piersic a făcut joi o investigaţie PET – CT, apoi a fost transferat la Spitalul Clinic de Ortopedie Foişor pentru a i se scoate proteza de genunchi, a declarat managerul Institutului „Matei Balş”, Cătălin Apostolescu.

Acesta a mai precizat că starea lui Florin Piersic este stabilă în acest moment.

Operația nu este lipsită de risc

„Vorbim, însă, despre un pacient vulnerabil prin vârsta şi bolile asociate. Este vorba de un proces infecţios extins, care are ca surse principale focarele de la nivelul cordului şi proteza de la genunchi.

Pacientul se află în evaluare şi supraveghere multidisciplinară – boli infecţioase, cardiologie, pentru cea mai bună abordare terapeutică.

Situaţia medicală a pacientului face ca intervenţia ortopedică să nu fie lipsită de riscuri, dar ea este absolut necesară pentru îndepărtarea sursei de infecţie”, a mai spus managerul Institutului „Matei Balș”, potrivit Agerpres.

Și după intervenţia ortopedică actorul va continua tratamentul procesului infecţios.

A doua intervenție chirurgicală

Florin Piersic a mai trecut printr-o intervenție chirurgicală la Cluj, la Institutul Inimii. Medicii clujeni i-au extras sondele de stimulare și îndepărtarea stimulatorului cardiac în prima zi de Paști.

Florin Piersic a fost internat inițial în data de 17 aprilie la Spitalul Militar din Cluj-Napoca cu septicemie, o infecție generalizată.

De atunci este sub tratament cu antibiotice, iar în 5 mai a fost operat la Institutul Inimii „Niculae Stăncioiu” din Cluj-Napoca.

Actorul clujean a fost transferat la Institutul Matei Balș din București marți seara, la cererea familiei, cu un avion al SMURD care se întorcea de la Budapesta.

Potrivit medicilor clujeni de la Institutul Inimii, operația de la spitalul de Ortopedie din București ar urma să fie făcută de același medic care i-a pus proteza la genunchi și care a fost permanent în contact cu medicii ortopezi de la Cluj, care l-au supravegeat pe actor.

 

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Cod GALBEN de ploi în zona montană a Clujului

Publicat

ploaie

Meteorologii anunţă cod galben de ploi însemnate cantitativ şi instabilitate atmosferică în zona montană a Clujului și în alte câteva județe.

Specialiştii precizează că vremea continuă să se răcească. Potrivit ANM, joi, între orele 12.00 şi 23.00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin averse torenţiale şi pe arii restrânse descărcări electrice.

Cod GALBEN de ploi în zona montană a Clujului

Fenomenele periculoase se vor semnala în Carpaţii Occidentali, vestul Carpaţilor Meridionali, sud-vestul Transilvaniei şi local în Banat.

harta

„În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 20…25 l/mp şi izolat de peste 40 l/mp. Valorile termice vor continua să scadă, astfel că se vor situa uşor sub mediile multianuale specifice acestei date”, a transmis Administraţia Naţională de Meteorologie.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax