Connect with us

CLUJ24 TV

VIDEO. COOLJEANUL ZILEI. Sandy Deac:Nu aș fi renunțat la MEDICINĂ, dar Dumnezeu îmi arăta: Copile, vezi că nu e ăsta drumul tău!

Publicat


YouTube video

Sandy Deac, sau mai bine zis dr. Sandy Deac, pentru că a terminat și medicina, este una dintre figurile importante ale muzicii de la noi. Lider și membru fondator al trupelor Kappa, Desperado, Speak Floyd și mai nou The Sign, compozitor și producător, realizator de reclame și totodată o voce inconfundabilă, Sandy a fost și el, la fel ca atâția și atâția artiști, o „victimă” a situației declanșate de starea de urgență. Muzicianul se „destăinuie” la emisiunea „Cooljeanul Zilei”.

Sandy, tu ești medic, pentru că ai terminat medicina, dar nu practici. La fel ca dr.No, ca dr.Mengele, ca dr.Strange, faci cu totul altceva decât meseria pentru care te-ai pregătit. Cum ai ajuns să faci muzică?

Habar n-am. Eu sunt născut în comuna Ciprian Porumbescu, județul Suceava deci tangențe cu muzica aveam de pe atunci. Părinții mei sunt ardeleni. Tata se trage de pe lângă Câmpia Turzii, mama din Arad. Ei, datorită originii nesănătoase, au primit repartiție acolo unde se agață harta în cui, în Bucovina.

Deci așa ai ajuns tu în Bucovina…

Da, eu m-am născut acolo, am făcut liceul în Suceava după care am venit la facultate la Cluj, că mi-au zis părinții că tot în Ardeal e mai bine, că acolo e locul meu și… aici am rămas. Sunt în Cluj din 1982. Am terminat Medicină Generală, cu specializarea Radiologie.

sandy 1

De pe atunci aveai legătură cu radio… De unde îl știți pe Sandy? El este fondatorul trupei Desperado, mă rog, a început cu Kappa…

Ca să le luăm în ordine cronologică, Kappa de pe vremea studenției. Am avut mai multe trupe pe atunci. Una dintre ele era Spina. Spina venea de la coloana vertebrală. Era o muzică ușor ciudată zic, așa, mai mult experimentală, după care într-o bună zi ne-am hotărât să pornim pe un drum mai serios și am făcut Kappa.

„Când cumperi mai multe clape, tendința este să cânți muzici mai complexe”

Și ce gen musical ați abordat?

Nouă ne-a plăcut foarte mult Men at Work, erau foarte la modă pe vremea aia, o trupă de australieni foarte foarte interesantă și la un moment dat am schimbat macazul pentru că ne-am cumpărat mai multe clape. Când cumperi mai multe clape, tendința este să cânți muzici mai complexe. Practic în anii 80 ne-am dezvoltat noi pe linia synth pop și synth rock, erau la mare modă. Ne-am dorit să ne cumpărăm clape, să aibă butoane, ca să experimentăm lucruri, așa că ne-am cam dus într-o altă direcție, spre progressive rock.

Știu că erai fan Saga, de fapt ești în continuare fan Saga. Ei mergeau spre un progresiv un pic mai accesibil…

În trupa aia mie îmi plăcea extraordinar duelul dintre clape și chitară pentru că făceau niște unisoane desăvârșite și mai ales că Michael Sadler, vocalul, trecea de la voce la clape, basistul cântase la clape înainte, mie mi s-a părut o chestie extraordinară să poți să faci așa de multe și să sune așa de bine.

„Părinții mei m-au tot încurajat cu muzica”

Era un fel de rotația posturilor, nu? Când ai decis să renunți la medicină și să te dedici total muzicii și producției muzicale?

Sincer să fiu, eu nu aș fi renunțat la medicină dar parcă Dumnezeu tot îmi arăta „băi copile, vezi că nu e ăsta drumul tău!” În primul rând că părinții mi-au cumpărat niște instrumente care pentru acea vreme erau și foarte scumpe. Și când știi că al tău copil e student la medicină, tu îi cumperi sintetizator, despre ce vorbim? Adică, să ne înțelegem, ceva nu era în regulă. Oricum, eu am acceptat și m-am bucurat foarte mult.

Părinții mei m-au tot încurajat cu muzica. Eu am fost un student foarte bun, nu am picat niciodată un examen. Când a venit Revoluția am dat și eu examen de rezidențiat. Am picat cu brio. Am mai dat o dată. Am picat magna cum laude. Când l-am dat a treia oară, oricum eram foarte bine pregătit, am zis bă, ceva nu e în regulă! Eu aicea nu mai stau, în țara asta, eu mă duc în Italia să îmi dau recunoașterea diplomei de medic acolo și să-mi încerc norocul ca și doctor.

A fost foarte foarte greu, am dat toate examenele din nou. În fine, până la urmă mi-au recunoscut diploma și am lucrat în diverse studiouri. Am și pregătire de inginerie acustică și am devenit doctor inginer, cum s-ar zice… În ziua în care am primit permisul de ședere am zis bă, știți ce? Eu sunt sătul de țara asta și mă întorc la mine acasă și apoi voi vedea ce voi face.

„E clar că am fost un inconștient dar am făcut bine ce am făcut”

Am mai dat o dată rezidențiatul, am luat Radiologie, pe vremea aia Radiologie era așa ca un fel de Cenușăreasă, nu ca acuma. Și am început,  împreună cu Ovidiu Buhățel, care este asociatul meu, să construim o afacere, un studiou în care am început să facem reclamă și asta era în 1995. Așa, și am mai profesat ce-am mai profesat și într o bună zi am zis băi! stai așa că nu se poate! Eu practic plecam dimineața la Clinica de Radiologie și mă întorceam spre studio după vreo 10 minute și m-am gândit: să vezi dacă într- o zi când mă duc la clinică mă întâlnesc cu mine care vin de la clinică. Asta este oricum o ipocrizie. Nu are sens să mai continuăm. Ne oprim aici și fac numai muzică.

sandy 3

Părinții m-au încurajat: Copile, te-am trimis la medicină, fă ce vrei tu să faci acolo! Și am luat o decizie care pentru foarte multă lume a părut șocantă și pentru foarte multă lume și în ziua de astăzi pare șocantă pentru că am schimbat macazul atât de radical. E dovadă fie de inconștiență fie de maturitate. Oricum eu nu m-am maturizat. Deci, e clar că am fost un inconștient dar am făcut bine ce am făcut pentru că și în ziua de astăzi fac tot ce făceam în 95, adică fac muzică de reclame.

Care e instrumentul tău preferat, știu că ai făcut chitară clasică, pian, chitară…

Normal că eu am vrut chitară clasică. M-au dat părinții la Suceava la un profesor de chitară care m-a învățat să cânt la chitară, oricum nu prindeam nimic la chitară clasică, am făcut vreo zece ani. Nu mai țin minte nimic. Apoi mi-au cumpărat o chitară electrică. În momentul în care am pus mâna pe chitara electrică, adio classic, nu mai știam nimic.

Oricum, eu tot îmi doream un sintetizator, pe vremea aia nu știai tu de laptop. Într-adevăr, am ajuns mai târziu să îl cunosc. Cert este că, aici o să fac o paranteză, ai mei m-au dat la școala de muzică în clasa a cincea la pian și după două săptămâni, profesoara de pian i-a chemat pe părinții mei la școală și le-a spus, cu mine de față, vă rog frumos să vă luați odrasla de aici pentru că nu o să fie în stare să cânte niciodată la pian.

Lucru care e adevărat, nu știu să cânt la pian, nu știu să cânt la clape. Am învățat să cânt singur la claviaturi și, mă rog, după ce am dat de sintetizatoare, mi-a plăcut să studiez cum să fac sunetele, deci practic sunt un autodidact.

„Am trecut la chestii mai focusate, de exemplu să producem artiști”

Cum ai reușit să te menții pe piața asta muzicală, adică se câștigă din producția muzicală sau se câștiga pe vremea aia din producția muzicală în așa fel încât să te pot susține, să supraviețuiești?

Chestia asta e un pic complicată, pentru că oamenii trebuie tot timpul să se reinventeze dacă vor să trăiască. Eu am început lucrând în studioul Taurus al regretatului Adrian Berinde unde făceam de toate, de la inginerie de sunet la compoziție, la aranjamente orchestrale de tot felul. Era un singur studiou în Cluj și se lucra în trei schimburi, la foc continuu.

Eram deci ultra ocupat tot timpul, după care ne-am construit cu Buhă (Ovidiu Buhățel) afacerea asta și studioul Digital Dark Vision și am trecut la chestii mai focusate, de exemplu să producem artiști.

studio 2

DJ Boroș de exemplu, chestie care nu se mai făcuse în România. Sau Fata Morgana, care erau cântece de liberare puse pe techno și pe reggae și care au avut foarte mare succes. Fata Morgana era un produs foarte bine vândut și era un pionierat în domeniu pentru că oricum nimănui nu-i venise o asemenea idee tâmpită. Buhă spunea: Bă, vecinii mei de deasupra ascultă Fata Morgana de 10 ori pe zi. E ca la nebuni. Nu mai vreau să aud în viața mea așa ceva. Practic eram victimele propriilor propriilor radiouri stricate.

Marius Aciu

Cooljeanul Zilei este o emisiune realizată de Cluj24.ro și VIA Cluj TV

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Dan Tanasă (AUR): “Conservele cu ochi albaștri INFILTRATE în AUR primesc ordinul de chemare în unitățile de care aparțin”

Publicat

Deputatul AUR Dan Tanasă acuză sistemul că încearcă să destructureze mișcarea politică din care face parte: “Conservele cu ochi albaștri infiltrate în AUR primesc ordinul de chemare în unitățile de care aparțin”.

„În AUR vii să dai, nu să iei. Este sloganul nostru încă din momentul în care mișcarea AUR de redeșteptare națională a apărut în spațiul politic românesc.

Dan Tanasă (AUR): “Conservele cu ochi albaștri INFILTRATE în AUR primesc ordinul de chemare în unitățile de care aparțin”

De 4 ani am rezistat în fața tuturor încercărilor făcute de diverse grupuri de interese de a ne destructura. Ne-au prezis dispariția încă din primul an de Parlament. Dar, în pofida tuturor așteptărilor, am rezistat și astăzi suntem a doua forță politică din România.

Dacă au văzut că nu le merge cu diverse tehnici să ne înfrângă, sistemul a încercat să infiltreze tot felul de conserve cu ochi albaștri, care, la momentul potrivit, să se detoneze singure și să creeze prejudicii de imagine AUR. Unele dintre ele venind, cel mai probabil, inclusiv de la un domn bine cunoscut în rândul sistemului, celebrul general Coldea, spaima PSD și PNL.

„Jurnaliștii de casă ai PSD și PNL anunțau plecări din filialele partidului”

Problema lor este că ne-am prins de această intenție a lor, atât a sistemului securist care a pus stăpânire pe țară de 34 de ani, cât și a marionetelor care se prezintă drept adversari politici pentru AUR, și anume Partidul Comasat Român – PSDNL.

În urmă cu o lună aproape, jurnaliștii de casă ai PSD și PNL anunțau plecări din filialele Mehedinți și Timiș ale AUR. Titrau chiar că George Simion rămâne fără lideri de organizații în țară, chiar înainte de alegerile locale.

Cine erau acești „lideri”? Niște pocnitori trimise de PSD și PNL în AUR, în speranța că vor face mare zgomot când le va fi aprins fitilul.

Doar că, în afară de niște fum, nu au făcut mare lucru. Pe 1 Martie, în vreme ce AUR demara campania de strângere de semnături pentru europarlamentare (singurele alegeri organizate în acest an conform legii), conservele cu ochi albaștri infiltrate în AUR de sistem începeau propria lor campanie de retragere în unitățile de care aparțin. Prima astfel de conservă: Ilan Laufer.

Vineri seara, în cadrul unei emisiuni televizate de maximă audiență, am văzut și o primă asumare publică a conservei Laufer de către unul dintre partidele sistemului – vechea lui dragoste, PSD, de unde a plecat cu coada între picioare. Un lider important al PSD, Robert Cazanciuc, l-a mângâiat părintește, pe creștet, pe fiul rătăcitor Ilan, spunând că acesta își pierduse calea, iar după acțiunea de imagine de pe 1 Martie și-a redescoperit calea.

Care?

Alături de sistem, alături de partidele acestuia, alături de aceeași grupare manevrată tacticos de același domn Coldea. Scandalul generat ieri de conserva Ilan Laufer va continua, pentru că domnul Coldea și ceilalți pioni ai sistemului care prin PSD și PNL conduc România nu și-au activat toate petardele pe care le-au infiltrat în AUR.

„Curățenia de primăvară a început în AUR”

Probabil vor urma și zilele următoare să mai apară și să spună despre AUR că nu sunt băgați în seamă și alte fantasmagorii. Totul face parte dintr-o piesă foarte bine regizată de păpușarii securistoizi care au creat aceste vehicule care pornesc la sfert. Este atât de regizată încât aceste umile unelte se umplu singure de ridicol.

Spre exemplu, „antreprenorul” Laufer s-a activat fix în mijlocul Caravanei Antreprenorilor organizată de AUR (!!!) prin filialele sale, nicidecum de acesta sau partidul pe care l-a inventat. Acestui individ, la fel ca și în cazul altora, le-am acordat prezumția reabilitării în sensul apărării interesului românilor.

Doar că, atunci când li s-a spus că trebuie să muncească, au revenit la natura lor de sinecuri politice, care nu sunt capabile să obțină o funcție publică sau vreun post important decât cu sprijin politic, al unor tătuci politici.

Cam aceasta este povestea incurabilului trădător, Ilan Laufer. Când nu ai ce să oferi românilor, când ești incapabil să muncești pentru binele țării, pe care în mod mincinos te lauzi că o respecți, revii la vechea dragoste: la păpușarii care te-au crescut, la băieții generalului Coldea din Pădurea Băneasa.

Și ca el mai sunt mulți, dar curățenia de primăvară a început în AUR, iar multe astfel de conserve vor fi eliminate sau se vor elimina singure, anunțând că nu sunt lăsați să evolueze în AUR. Scenariul este scris, actorii îi știm, urmează doar ca domnul Coldea să îi activeze”, a comunicat AUR.

Citește mai departe

EVENIMENT

Farul Constanța – CFR Cluj, 1-1. Clujenii se întorc acasă doar cu un rezultat de egalitate

Publicat

Farul Constanța și CFR Cluj s-au întâlnit astăzi, 2 martie, pe Stadionul Central din Ovidiu în etapa cu numărul douăzeci și nouă din Superliga României. CFR Cluj se întoarce cu un punct de pe terenul Farului, rămânând în urmă la lupta pentru titlu.

Echipele de start:

Farul Constanța: Buzbuchi – Dussaut, Boli, Popescu, Kiki – Deaconu, Nedelcu, Vina – Grigoryan, Munteanu, Rivaldihno

REZERVE: Musat – Andronache, Banu, Bechaib, Budescu, Cojocaru, Danuleasa, Grameni, Grosu, Gustavo Marins, Queiros, Sirbu

ANTRENOR: Gheorghe Hagi

Farul Constanța – CFR Cluj, 1-1. Clujenii se întorc acasă doar cu un rezultat de egalitate

CFR Cluj: Sava – Manea, Boben, Ajeti, Abeid – Muhar, Keita, Tachtsidis – Fica, Birligea, Otele

REZERVE: Balgradean, Hindrich – Aussi, Avounou, Camora, Filip, Fofana, Ilie, Michael, Mogoș, Serebe

ANTRENOR: Adrian Mutu

ARBITRU: George Cătălin Găman

CFR Cluj bifează a doua remiză consecutivă în deplasare la Farul Constanța

Prima repriză începe cu ambele echipe abordând un joc precaut, prima ocazie a partidei vine în minutul 11 când clujenii beneficiază de o lovitură de colț în urma căreia Bîrligea trimite cu capul spre poarta apărată de Buzbuchi, dar acesta reține mingea fără probleme.

Prima ocazie a Farului vine în minutul 23 când Vînă trimite o centrare periculoasă în careul mic al CFR-ului, dar Rivaldihno reușește doar să ciupească balonul și portarul CFR-ului intervine salvator în ultimul moment și păstrează scorul 0 la 0.

Gazdele continuă atacurile cu Fica care trimite o centrare direct pe poartă, dar Sava greșește și scapă mingea în careu ca mai apoi Louis Munteanu să tragă spre poartă, dar Ajeti scoate crucial de pe linia porții.

În minutul 32 Louis Munteanu trimite un nou șut puternic din afara careului, dar Sava intervine încă o dată salvator și respinge balonul.

Oaspeții nu se lasă mai prejos și atacă în forță prin mijlocașul Tachtsidis care trimite o lovitură puternică spre poarta lui Buzbuchi care are o super intervenție și scoate balonul care se plasa chiar sub bara transversală.

„Deschiderea scorului vine în minutul 65”

Repriza secundă o are pe CFR protagonistă care atacă pozițional avându-l ca principal pe Manea care trimite un șut puternic, dar Buzbuchi intervine salvator și păstrează poarta intactă.

Deschiderea scorului vine în minutul 65 când Kiki a centrat pentru Louis Munteanu care a pasat cu capul perfect pentru Ronaldo Deaconu care s-a infiltrat perfect în careul advers și a trimis un voleu care îl învinge pe Sava și scorul devine 1 la 0 în favoarea echipei lui Gheorghe Hagi.

În minutul 82 CFR Cluj beneficiază de o lovitură de la colțul terenului pe care inițial o respinge un apărător al Farului, dar o face greșit până în centrul careului unde era apărătorul clujenilor Arlind Ajeti care execută un voleu imparabil și stabilește egalitatea ca mai apoi să fie scorul final 1 la 1.

Cosmin Olaru

Citește mai departe

EVENIMENT

Un „țăran” la Zara Cluj. A PROBAT un tricou și a mers îmbrăcat cu el la casă să-l plătească. Ce s-a întâmplat mai departe

Publicat

Un bărbat care a probat, sâmbătă, un tricou în magazinul Zara din incinta Iulius Mall Cluj s-a dus îmbrăcat cu el la casă să-l plătească.

Clientul a rugat-o pe casierița să îi scaneze eticheta, dar aceasta a refuzat spunându-i că nu poate scana hainele pe oameni.

Un „țăran” la Zara Cluj. A PROBAT un tricou și a mers îmbrăcat cu el la casă să-l plătească. Ce s-a întâmplat mai departe

A rugat-o pe casierița să îi scaneze eticheta, dar aceasta a refuzat spunându-i că nu poate scana hainele pe oameni.

Bărbatul, îmbrăcat într-un trening de firmă, a făcut scandal, dar casierița a fost de neînduplecat. Atunci clientul și-a scos tricoul pe care voia să îl cumpere și a rămas la bustul gol până s-a scanat eticheta produsului.

„Nu am mai văzut atâta tupeu, a venit un țăran la Zara să se dea mare”, a comentat o clientă care a observat tărășenia.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Farul Constanța – CFR Cluj. Clujenii au ca obiectiv întoarcerea „acasă” cu cele 3 puncte

Publicat

De

CFR Cluj și Farul Constanța se vor întâlni sâmbătă, 2 martie, de la ora 20:00 pe Stadionul Central din Ovidiu unde vor disputa partida din etapa cu numărul două zeci și nouă, deplasare din urma căreia CFR Cluj trebuie să se întoarcă cu cele 3 puncte pentru a rămâne în calcule pentru titlu după începerea play-off-ului.

CFR Cluj vine după o remiză în deplasare la Oțelul Galați, scor 2-2, gălățenii i-au egalat pe clujeni în minutul 90+6 când au marcat din lovitură de la 11 metri, la 10 minute după ce alb-vișiniii au preluat conducerea tot din lovitură de la 11 metri. CFR Cluj nu concepe să se întoarcă la Cluj fără cele 3 puncte, mai ales după ce s-au depărtat la 12 puncte de liderul FCSB cu două partide înainte de începerea play-off-ului.

Farul Constanța vine după o partidă modestă împotriva „U” Cluj pe Cluj Arena unde au pierdut cu 1 la 0. Elevii lui Hagi traversează o perioadă incertă după ce în ultimele două etape au obținut doar un punct din șase posibile. Farul Constanța se află pe locul 5 în Superliga României cu 41 de puncte și este aproape sigură de prezența în play-off.

 

CFR Cluj vrea să repete deznodământul partidei din turul campionatului împotriva Farului

 

Ultima întâlnire dintre CFR Cluj și Farul Constanța a fost pe 30 octombrie anul trecut când clujenii s-au impus cu 3 la 1 împotriva echipei antrenate de Gheorghe Hagi, golurile fiind marcate de Constantin Budescu pentru Farul Constanța și Juricic, respectiv Karlo Muhar care a reușit o dublă pentru echipa antrenată la acea vreme de Mandorlini.

După douăzeci și opt de partide disputate în actuala ediție de campionat, CFR Cluj ocupă poziția a treia în clasament cu 49 de puncte, în timp ce Farul Constanța este pe locul cinci cu 41 de puncte acumulate.

 

„Ne așteaptă un meci greu cu o echipă de play-off, campioana României de anul trecut”

 

Adrian Mutu, antrenorul feroviarilor a declarat că pe clujeni îi va aștepta un meci greu pe stadionul celor de la Farul, dar este încrezător că echipa sa va face o figură frumoasă și va repeta șcenariul din turul campionatului când clujenii au învins campioana României „ Farul Constanța este o echipă greu de bătut, au valoare, au demonstrat-o și anul trecut chiar dacă nimeni nu le dădea nici o șansă, câștigând campionatul, îi respectăm, dar noi mergem acolo să luăm cele trei puncte pentru a rămâne aproape de Rapid și de FSCB care sunt în fruntea clasamentului.”

Cosmin Olaru

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax