Connect with us

EVENIMENT

VIDEO. Păsări în AGONIE în centrul Clujului. S-au prins în plasele de la balconul unui bloc

Publicat


Din cauza mizeriei pe care o fac în balcoane, porumbeii sunt inamicul public nr.1 pentru cei ce stau la bloc. Ca să oprească accesul acestora, mulți oameni își închid balcoanele cu plase. Atâta doar că acestea se transformă în capcane, de cele mai multe ori mortale, pentru bietele zburătoare.

Un clujean a alertat Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului (OPMCB) cu privire la faptul că într-o asemenea plasă sunt prinși câțiva porumbei care agonizează.

„Păsări lăsate sa agonizeze si sa moara de epuizare in centrul Clujului in plasa de la balcon. Proprietarilor li se părea in regula.

A ajuns la noi apelul disperat al unui trecător care a observat câțiva porumbei prinși intr-o plasa de protecție de lângă acoperișul unei vile. Au fost anunțate si autoritățile competente de către trecător și în scurt timp un echipaj de jandarmi a ajuns la locație, asigurând permisiunea ca pompierii sa poată acționa.

S-A ÎNCERCAT CONTACTAREA POLIȚIEI ANIMALELOR. AU INTERVENIT JANDARMII ȘI POMPIERII

Protecția animalelor nu era de găsit. Din nou. Cu toate ca polițiștii care au preluat apelul au făcut tot ce ținea de ei, structura specializată nu a intervenit. Așteptăm de acum sa ne demonstreze contrariul, așteptăm…

Mulțumim pentru implicarea exemplara Jandarmeria Cluj și ISU Cluj! Au fost la înălțime la propriu și la figurat.

PĂSĂRILE AU AGONIZAT ZILE SAU CHIAR SĂPTĂMÂNI

Ce au găsit pompierii sus este greu de descris pentru o minte normală. 3 porumbei erau efectiv mumificați și parțial mâncați de pradatori.

PEDEAPSA DE LA 2 la 7 ANI. CAZUL A FOST TRANSMIS POLIȚIEI

Tipul de plasa de protecție folosit era unul ilegal, se pare ca a fost achiziționat de pe un site de profil, era fabricata din material textil.

Este de înțeles scopul utilizării acesteia pentru protecția locuinței fata de intrarea păsărilor, însă este absolut revoltător modul in care cel puțin 3 familii din acea curte au asistat cu o indiferenta sadică la agonia animalelor.

Fapta reprezintă cruzime împotriva animalelor și se pedepsește cu închisoare de până la 7 ani”, scrie pe pagina de Facebook al Organizației pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului (OPMCB).

Video: Facebook Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului – OPMCBDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Primăria din Florești a achiziționat un drug-test cu 16.500 de lei. Bogdan Pivariu: Drogurile sunt o realitate crudă

Publicat

De

drug test floresti

Primăra și Consiliul Local Florești au achiziționat un aparat modern drug test, pe care l-au predat Poliției Cluj. De asemenea, a fost achiziționat și kitul de salivă, dar și hârtia termică.

Aparatul a fost dat, în comodat, Secției 6 Poliție Rurală Florești, potrivit primarului comunei, Bogdan Pivariu.

Primăria din Florești a achiziționat un drug-test cu 16.500 de lei. Bogdan Pivariu: Drogurile sunt o realitate crudă

„Drogurile sunt o realitate crudă, inclusiv în societatea noastră. Ne preocupă sănătatea și siguranța cetățenilor și a tuturor membrilor comunității din Florești.

Prin această acțiune, Primăria din Florești își aduce aportul, și nu putem rămâne indiferenți, pentru că realitatea ne obligă”, a transmis primarul comunei Florești.

Aparatul a fost achiziționat cu suma de 16.500 de lei. De asemenea, potrivit reprezentanților Primăriei Florești, au mai fost achiziționate și kitul de prelevare salivă, cu 4.000 de lei fără TVA, dar și hârtie termică 77,03 lei, fără TVA.

 

 

 

Citește mai departe

ACTUALITATE

”Consolidarea dialogului între APL și ecosistemele antreprenoriale din Regiunea Nord-Vest”. Cod SIPOCA 927/MySMIS2014 – 150753

Publicat

curs 1 poza

Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest, în calitate de beneficiar, a finalizat proiectul cu titlul “Consolidarea dialogului între APL și ecosistemele din regiunea Nord-Vest”, cu o finanțare în valoare de 400.237,22 lei asigurată din Fondul Social European (FSE) prin Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA).

Proiectul, cu perioada de contractare 17 august 2022 – 17 octombrie 2023 și un grafic de implementare a activităților până la data de 30.09.2023, a avut ca obiectiv îmbunătățirea colaborării între ADR Nord-Vest, alte ONG-uri și/sau parteneri sociali, autorități publice locale și ecosisteme antreprenoriale (reprezentate prin ONG-uri antreprenoriale, hub-uri, organizații patronale, clustere, Camere de Comerț, etc.) din Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest în vederea facilitării dialogului cu privire la dezvoltarea locală.

curs 2 poca poza

Prin implementarea activităților proiectului s-au obținut următoarele rezultate principale:

  • Creșterea capacității ONG-urilor și a partenerilor sociali de a se implica în formularea și promovarea dezvoltării la nivel local.
  • Consolidarea celor 6 Parteneriate pentru Dezvoltare Locală încheiate anterior implementării prezentului proiect.
  • Încheierea, între ADR Nord-Vest și autorități publice locale, ONG-uri și/sau parteneri sociali, a 10 noi Parteneriate pentru Dezvoltare Locală.
  • Selectarea și implicarea în activitățile proiectului a 101 reprezentanți ai grupului țintă.
  • Organizarea și desfășurarea a două cursuri de formare la Zalău (15-17 noiembrie 2022) și Bistrița (15-17 martie 2023), în urma cărora un număr de 50 de participanți au dobândit competențe în facilitarea dialogului cu privire la dezvoltarea locală și în elaborarea de strategii și monitorizarea acestora.
  • O metodologie de facilitare a dialogului cu privire la dezvoltarea locală disponibilă pe site-ul ADR Nord-Vest accesând link-ul următor: https://www.nord-vest.ro/metodologia-de-facilitare-a-dialogului-cu-privire-la-dezvoltarea-locala-intre-apl-uri-si-ecosistemele-antreprenoriale-din-regiunea-de-dezvoltare-nord-vest/

curs 2 poca

poca 1

poca 2

Citește mai departe

EVENIMENT

Incendiu la un apartament în Cluj-Napoca. Au ars o canapea și mobilier. Cauza izbucnirii focului

Publicat

pompieri incendiu bun bun

Pompierii din cadrul Detașamentului 2 Cluj-Napoca au intervenit, marți, la un incendiu care s-a manifestat în incinta unui apartament situat pe strada Aleea Peana din cartierul Mănăștur.

”Din primele informații, flăcările au afectat o canapea și mai multe elemente de mobilier, fără să se extindă la alte încăperi. Incendiul a fost lichidat, iar apartamentul ventilat. Nu a fost necesară evacuarea locatarilor și nicio persoană nu a solicitat îngrijiri medicale”, au spus pompierii ISU Cluj care au intervenit cu două autospeciale și cu autoscară.

Incendiul a fost cauzat de o problemă la instalația electrică a apartamentului.

Citește mai departe

ECONOMIE

Ministrul Energiei: Interesul pentru centrala hidroelectrică Tarnița-Lăpuștești e masiv. Căutăm investitori privați strategici

Publicat

De

tarnita lapustsesti hisrocentrala ministerul energiei

Caietul de sarcini pentru întocmirea studiului de fezabilitate pentru reazilarea centralei hidroelectrice Tarnișa-Lăpuștești din județul Cluj va fi publicat în această săptămână, anunță ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

Acesta spune că există deja investitori interesați din Coreea de Sus, Emiratele Arabe sau SUA pentru proiectul de un miliard de euro.

Ministrul Energiei: Interesul pentru centrala hidroelectrică Tarnița-Lăpuștești e masiv. Căutăm investitori privați strategici

Centrala hidroelectrică de la Tarnița-Lăpuștești va fi una cu acumulare prin pompaj.

„S-a făcut o consultare de piaţă, suntem practic pe punctul de a finaliza caietul de sarcini. Săptămâna aceasta am setat un termen de a publica acest caiet de sarcini pentru studiul de fezabilitate, să avem un studiu de fezabilitate serios – şi peste maxim un an de zile să găsim un partener privat, doi parteneri privaţi, cu experienţă internaţională.

Deja am fost abordaţi din Coreea de Sud, din Emirate, din Franţa, din Israel, din Statele Unite. Interesul pentru proiect este masiv”, a declarat ministrul Sebastian Burduja la conferinţa „Energia în priză” organizată de Ziarul Bursa.

Ministrul spune că își dorește ca participarea statului să rămână minoritară în acest proiect.

Societatea de Administrare a Participaţiilor în Energie gestionează acest proiect, iar ministrul speră că, împreună cu cei de la Hidroelectrica, care au expertiză în domeniu, statul să găsească formula unei companii de proiect cu doi-trei investitori privaţi strategici.

„Statul fiind minoritar, ne simplifică foarte mult viaţa din perspectiva procedurilor de licitaţie de atribuire, efortul asupra bugetului este mai mic şi categoric se asigură şi continuitatea proiectului”, a mai spus Sebastian Burduja, potrivit Agerpres.

Centrala Tarnița-Lăpuștești cu o putere instalată de 1.000 MW presupune o investiție de tip green-field de aproximativ un miliard de euro.

Tarnița-Lăpuștești este un obiectiv de interes național, având în vedere rolul de echilibrare în Sistemul Energetic Național, rolul său strategic în securitatea energetică și siguranța națională, având în vedere că tehnologia presupune singura modalitate eficientă de stocare a energiei la scara mare.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax