Connect with us

EVENIMENT

VIDEO Macara răsturnată în Baciu, s-a sprijinit de un bloc de locuințe

Publicat


O macara s-a răsturnat azi și a rămas sprijinită într-un bloc de locuințe pe str. Transilvaniei din comuna Baciu.

ISU Cluj a anunțat că în urma incidentului nu au rezultat persoane rănite.

”Macaraua era montată pe un autocamion, era calată și efectua descărcarea materialelor din acesta”, au spus cei de la ISU Cluj.

A.P.

CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


EVENIMENT

Oraș cu mașini ecologice – viziunea candidatului PMP la Primăria Cluj-Napoca (PE)

Publicat

De

Înlocuirea treptată, într-o măsură cât mai mare, a maşinilor poluante, cu maşini ecologice în Cluj-Napoca reprezintă unul dintre obiectivele clare ale candidatului PMP la Primăria Cluj-Napoca, Fiţiu Avram.

Acesta doreşte să facă din localitatea noastră un oraş ecologic, iar pentru a reduce poluarea existentă în prezent aici, este necesară reorientarea înspre vehicule mai puţin poluante.

Maşinile ecologice și cele hibrid sunt o soluție de viitor, consideră candidatul PMP, Fiţiu Avram, dacă ne dorim să trecem de la oraşul gri, aglomerat şi intens poluat pe care îl avem acum, la un oraş verde, care să ne ofere un habitat sănătos şi proapăt de viaţă, în care să ne ducem existenţa de zi cu zi.

Mașini ecologice până în 2024

Fiind conferenţiar la USAMV şi expert în ecologie, candidatul PMP, Fiţiu Avram crede că are competenţele şi cunoştinţele necesare pentru a implementa schimbările propuse, şi pentru a face oraşul să renască sub o altă abordare.

Proiectul de faţă este unul dintre cele 100 de proiecte ecologice din portofoliul său de candidatură pentru funcția de primar al oraşului. Unul dintre obiectivele pe care şi le propune candidatul PMP în direcția implementării acestei propuneri, şi anume a introducerea maşinilor ecologice în Cluj-Napoca, este popularea pieţei publice de maşini a oraşului cu autovehicule ecologice până în 2024.

Clujul, în primele 100 de orașe ecologice europene

Un alt obiectiv al acestui proiect este acela de a ajunge la un procent de 10% mașini ecologice sau hibrid din totalul vehiculelor care fac parte din parcul de maşini private.

Candidatul PMP, Fiţiu Avram își dorește să ducă municipiul Cluj-Napoca în clasamentul primelor 100 de oraşe ecologice din Europa, punând în practică măsurile propuse. Acesta crede că aplicarea unui astfel de proiect nu numai că ar schimba radical faţa oraşului şi ar îmbunătăţi mediul de trai al cetăţenilor, reducând poluarea, dar ar creşte şansele ca acesta să se califice pentru titlul de „capitală europeană verde” pe viitor.

 

Citește mai departe

EDUCATIE

Patru elevi de la Colegiul ”George Coșbuc” infectați cu COVID. Școala ar putea intra în scenariul roșu

Publicat

De

Prefectul de Cluj, Mircea Abrudean, a anunțat că la Colegiul ”George Coșbuc” există 4 cazuri de elevi pozitivi, 3 dintr-o clasă și 1 din altă clasă.

”Se va lua măsura suspendării activității celor 2 clase pentru 14 zile, urmând că dacă situația cazurilor pozitive va evolua negativ să luăm decizia de a trece la scenariul 3 pentru întreaga unitate de învățământ. Vineri, luni și marți unitatea de învățământ va desfășura doar cursuri online”, a spus Abrudean.

Acesta a menționat că decizia sau recomandarea de a trimite toți copiii acasă, daca a existat, s a luat fără avizul organismelor abilitate în acest sens.

”Am solicitat deja ISJ Cluj o anchetă în acest sens și luarea de măsuri disciplinare. Nu e acceptabil că în astfel de situații să se ia masuri in nume personal, fără a se respecta prevederile legale în vigoare”, a mai spus prefectul.

Decizia închiderii scolii se poate lua la apariția a 3 cazuri în clase diferite, ținând cont de mai multi factori de risc pe care îi analizează ISJ și DSP.

Citește mai departe

EVENIMENT

În atenția șoferilor! A mai apărut un semafor în Cluj, pe Calea Turzii

Publicat

A fost pus în funcțiune un nou semafor, la trecerea de pietoni de pe Calea Turzii nr.77, în apropierea stației de transport în comun, pe direcția de coborâre spre centrul orașului, anunță Primăria Municipiului Cluj-Napoca.

Traversarea pietonilor se face prin acționarea butoanelor pentru solicitarea culorii verzi. Ca și măsură suplimentară, în zonă au fost instalate si limitatoare de viteză, pentru fiecare sens de circulație, înaintea trecerii de pietoni.

„Rugăm conducătorii auto și pietonii să circule cu prudență în zona menționată și să respecte noile reglementări de circulație”, transmit autoritățile.

Citește mai departe

EVENIMENT

Remus Lăpușan: Vom avea un inel verde în jurul Clujului (PE)

Publicat

De

Am ajuns la același nivel de poluare cu marile orașe europene! Calitatea aerului din Cluj-Napoca lasă de dorit de multă vreme, și cu toate acestea autoritățile publice nu fac nimic! Pe lângă rezolvarea problemelor legate de trafic, trebuie să ne gândim și la acțiuni care țin strict de zona de protecția mediului!

Realizarea unui inel verde în jurul Clujului este unul dintre proiectele mele de suflet! Avem deja zone împădurite – pădurea Făget, pădurea Hoia, acestea trebuie protejate și conservate! Vom face acțiuni periodice de ecologizare, dar vom întări și controlul pentru respectarea regulilor – activitățile în aer liber gen grătare să se desfășoare doar în locurile special amenajate, să nu se arunce gunoaie la întâmplare, să nu se defrișeze ilegal, iar cei care produc deșeuri industriale – să respecte toate normele de decontaminare și depozitare, respectiv cei care produc noxe în timpul proceselor tehnologice – să nu depășească normele de poluare.

Împreună cu primăriile comunelor limitrofe, vom identifica parcele care pot fi împădurite cu specii de arbori care au creștere rapidă! În câțiva ani, va crește suprafața împădurită, și implicit resursa de oxigen.

Protecția mediului este o datorie pe care o avem față de copiii noștri. Un mediu poluat lasă urme adânci asupra sănătății pe termen lung.

În 27 septembrie, fiți PROmediu, fiți PRO Cluj, votați Remus Lăpușan – președinte al Consiliului Județean Cluj și echipa de consilieri județeni PRO România!

“Produs de SC ELEMENTE ADVERTISING & CONSULTING SRL, la comanda Partidului PRO România – Cluj, Cod mandatar financiar: 21200010”

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate