Connect with us

EVENIMENT

VIDEO. INCENDIU pe strada Avram Iancu din Cluj-Napoca. Pompierii au LICHIDAT focarele

Publicat


incendiu 1

Un incendiu a izbucnit, joi, la o clădire în construcție de pe str. Avram Iancu din Cluj-Napoca. Pompierii au intervenit cu trei autospeciale și au reușit să controleze focarele. Nimeni nu a fost rănit.

„Pompierii de la Detașamentul 1 Cluj-Napoca intervin în aceste momente la un incendiu care s-a manifestat la o clădire în construcție pe strada Avram Iancu. Nu sunt persoane care să aibă nevoie de sprijin medical, iar incendiul este lichidat. Echipajele efectuează acum recunoașterea pentru a vedea dacă există alte focare. La misiune iau parte trei autospeciale”, a transmis ISU Cluj.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Clujenii susțin echipa națională. Terasele și food court-ul Iulius Mall sunt „pline ochi” la meciul România-Slovacia

Publicat

Clujenii susțin echipa națională la meciul România-Slovacia de la Euro 2024. Terasele și food court-ul Iulius Mall au devenit neîncăpătoare miercuri seară.

Sute de clujeni urmăresc cu sufeltul la gură meciul dintre echipele naționale de fotbal ale României și Slovaciei, care se dispută miercuri seară la Frankfurt.

Terasele și food court-ul Iulius Mall sunt pline de oameni care s-au adunat să vizioneze împreună meciul. Aceștia au intonat imnul României la unison cu echipa națională, cântă „România, România, ole, ole, ole” și aplaudă.

Românii domină tribunele stadionului din Frankfurt

Pe stadionul din Frankfurt sunt zeci de mii de români care susțin echipa națională.

Meciul cu Slovacia, jucat miercuri seară de la ora 19, este decisiv pentru calificarea în optimile de finală ale Euro 2024. România are nevoie de cel puțin un rezultat egal pentru calificarea în optimi.

România este lider în clasamentul grupei, dar toate cele patru echipe au câte trei puncte. În primele două meciuri, România a învins Ucraina cu scor 3-0, şi a pierdut cu Belgia, scor 0-2.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Românii a făcut atmosferă pe străzile din Frankfurt, înaintea meciului România-Slovacia

Publicat

Suporterii români au făcut atmosferă pe străzile din Frankfurt, înaintea meciului România-Slovacia, programat de la ora 19.

Sute de suporteri de toate vârstele îi așteaptă deja pe jucătorii echipei naționale pe stadionul din Frankfurt, unde „tricolorii” vor juca meciul pentru calificarea în optimi împotriva naționalei Slovaciei.

Românii au făcut atmosferă pe străzile din Frankfurt

Români din toată țara, printre care și clujeni și bistrițeni, au mers miercuri la Frankfurt pentru a-și arăta susținerea pentru echipa națională de fotbal.

Mulțimile de suporteri îmbrăcați în tricouri galbene au făcut atmosferă pe străzile orașului înaintea meciului, îndreptându-se apoi spre stadion.

Suporteri de toate vârstele se află în galeria României. În timpul încălzirii echipei naționale, aceștia au urlat și au aplaudat, în semn de încurajare pentru „tricolori”. Echipele celor două țări au ajuns pe stadion cu puțin timp în urmă.

Peste 30.000 de suporteri români, la meciul România-Slovacia

Majoritatea locurilor din tribune vor fi ocupate de suporterii români, care au cumpărat pentru acest meci circa 33.000 de bilete, din totalul celor 47.000 de locuri, potrivit Digi Sport.

Naționala de fotbal a României va juca cu Slovacia , de la ora 19, meciul decisiv pentru calificarea în optimile de finală ale Euro 2024. România are nevoie de cel puțin un rezultat egal pentru calificarea în optimi.

România este lider în clasamentul grupei, dar toate cele patru echipe au câte trei puncte. În primele două meciuri, România a învins Ucraina cu scor 3-0, şi a pierdut cu Belgia, scor 0-2.

Citește mai departe

EVENIMENT

Clujul va găzdui etapa FINALĂ a Campionatului Național de Atletism SENIORI

Publicat

atletism

Clujul va găzdui etapa finală a Campionatului Național de Atletism Seniori. Aceasta se va desfășura pe „Cluj Arena” în zilele de 29 și 30 iunie.

atletism

PROBELE:

Masculin: 100 m, 200 m, 400 m, 800 m, 1500 m, 3000 m obstacole, 5000 m, 110 m garduri, 400 m garduri, înălţime, prăjină, lungime, triplusalt, greutate, ciocan, disc, suliță, 4X100 m, 4×400 m;
Feminin: 100 m, 200 m, 400 m, 800 m, 1500 m, 3000 m obstacole, 5000 m, 100 m garduri, 400 m
garduri, înălţime, prăjină, lungime, triplusalt, greutate, ciocan, disc, suliță, 4X100 m, 4×400 m;
Mixt: 4x400m

Clujul va găzdui etapa FINALĂ a Campionatului Național de Atletism SENIORI

Programul final de concurs și listele de start vor fi făcute publice miercuri, 26.06.2024.
Probele ciocan și greutate masculin și feminin se vor desfașura pe stadionul Babeș.

Condiții de participare:

– În urma deciziei Consiliului Federal, participarea se poate face fără condiționarea realizării
unei performanțe calificative
– La alcătuirea componenței seriilor contra timp, a ordinii efectuării încercărilor în probele de
teren și a stabilirii capilor de serie, se vor lua în considerare exclusiv rezultatele obținute în
sezonul 2024 aer liber.
– În situația în care numărul de concurenți in proba de lungime reclamă un tur calificativ,
acesta se va desfășura în reuniunea premergătoare finalei .
– Verificarea carnetelor de legitimare cu viza anuală medicală și achitarea taxelor de
participare ale concurenților înscriși se va face în pre-ziua datei
de desfășurare a competiției (Vineri:15:00–18:00, Sâmbătă: 16:00-18:00);
– Se recomandă participarea atleților în echipamentul clubului sau asociației sportive pe care
o reprezintă conform CIS-ului, atât în competiție cât și la festivitatea de premiere. Utilizarea
echipamentului echipei naționale sau al altei țări este interzisă.
– În probele de ștafetă înscrierea se face începând cu vineri 28.06.2024 ora 14:00 până cu 2
ore înainte de startul fiecărei probe de ștafetă.

Detalii despre probe și programul, AICI.

Sursa: Federația Română de Atletism

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Cum va fi VREMEA în următoarele patru săptămâni. Se anunță CANICULĂ

Publicat

canicula termometru pixabay

ANM a publicat prognoza pentru următoarele patru săptămâni. Potrivit acesteia, va fi foarte cald în toată țara, în special în sud și sud-est.

În ceea ce privește precipitațiile, acestea pot să apară în diferite regiuni ale țării.

Cum va fi VREMEA în următoarele patru săptămâni. Se anunță CANICULĂ

Săptămâna 24 iunie – 1 iulie

Potrivit ANM, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sudice.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nord-vestice, precum și în extremitatea de sud-vest a teritoriului, iar în rest va fi deficitar.

Săptămâna 1 – 8 iulie

În prima săptămână din luna iulie temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile estice, sudice și sud-estice, dar și ușor mai coborâte în extremitatea de vest a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Cu excepția regiunilor sud-estice, unde regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal, cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare, mai ales în zona Carpaților Occidentali.

Săptămâna 8 – 15 iulie

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în regiunile sudice și sud-estice, iar în rest valorile termice se vor situa în general în jurul celor normale.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Săptămâna 15 – 22 iulie

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sudice.

Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va avea o tendință ușor deficitară în majoritatea regiunilor.

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax