Connect with us

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Spitalul Transilvania, inaugurat oficial la Cluj. Investiție de cca. 10 milioane de euro. Angiograf UNIC în regiune

Publicat


Spitalul Transilvania a fost inaugurat oficial la Cluj-Napoca vineri în prezența ambasadorului Regatului Danemarcei în România. Uffe Balslev, ăn urma unei investiții de aproape 10 milioane de euro.

Noul spital dispune și de un centru de cercetare și dezvoltare privind diagnosticul și tratamentul accidentelor vasculare cerebrale, aliniat la standardele europene, dar și de aparatură medical ultramodernă, printre care un angiograf unic în Transilvania.

Proiectul centrului a fost posibil grație eforturilor depuse de acționarii societății Centrul Medical Transilvania, d-na si d-nul dr. Khaled Arif.

spit tra 1

Managerul general al Spitalului Transilvania, Petru Șușca, are încredere că, în cadrul acestui spital, se vor regăsi cele mai moderne soluții pentru a trata un spectru cât mai larg de patologii.

„Am decis ca, în ziua deschiderii Spitalului Transilvania, să venim cu formula completă: aparatură de ultimă generație, medici care fac performanță și care vin cu experiență vastă în domeniile lor de activitate și un circuit integrat oferit tuturor pacienților.

Astfel, pacienții au la dispoziție o gamă completă de servicii medicale asigurate prin: cabinete de specialitate, laborator de analize medicale, laborator de imagistică (CT, RX, RMN 3 Tesla), Angiograf biplan, Bloc operator, Recuperare medicală, inclusiv ambulanțe pentru transport de tip B1/B2.

În ceea ce privește specialitățile chirurgicale, pacienții vor avea acces la cei mai buni specialiști din ariile de Neurochirurgie, Chirurgie vasculară, Chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă, Chirurgie toracică, Otorinolaringologie, Chirurgie generală, Ginecologie și Ortopedie-traumatologie”, a spus Șușca.

Acesta își dorește ca noul spital să fie un punct de reper în sănătate și un loc în care pacienții și aparținătorii să vină cu încredere și cu speranță de mai bine.

spit tra 3

Angiograf unic în Transilvania

Noua unitate medicală dispune de aparatură medicală de ultimă generație

Astfel, în cadrul Compartimentului angiografie și radiologie intervențională, se va utiliza angiograful biplan Phillips Azurion 7, unic în Transilvania, care a costat circa 900.000 de euro.

În ceea ce privește aparatul RMN, Spitalul Transilvania a achiziționat un Philips Ingenia 3T, cu aplicații avansate pentru a răspunde celor mai dificile provocări din domeniul sănătății.

De asemenea, spitalul mai pune la dispoziția pacienților o suită complexă de echipamente medicale cum ar fi un aparat RX Philips Dura Diagnost F30, un ecograf Doppler Philips Affiniti 50, iar laboratorul de analize medicale a fost echipat și dotat pentru a putea servi pacienții în cele mai bune condiții.

Blocul operator este dotat la cele mai înalte standarde, având în structura sa două săli de operație, iar compartimentul ATI este multifuncțional,  având un număr de 8 paturi, dintre care 2 paturi SPA și 6 paturi TI (4 aseptici, 2 septici).

Principalii beneficiari, pacienții

Prof. dr. Ioan-Ștefan Florian, medic primar neurochirurg, Preşedinte al Euroacademiei Multidisciplinaria Neurotraumatologica, a declarat că Spitalul Transilvania este o investiție pentru sănătate ce oferă o șansă în plus pacienților.

”Și eu sunt un beneficiar în ceea ce privește condițiile profesionale în care îmi pot desfășura activitatea, dar principalii beneficiari sunt pacienții. Pentru neurochirurgie reprezintă un mare avantaj existența angiografului, echipament pentru care eu personal mă zbat să îl achiziționăm la Cluj-Napoca de 20 ani.

Plasarea lui pe același palier cu sălile de operație permite intervenții cerebrovasculare complexe, fapt care diferențiază, în mod semnificativ, Spitalul Transilvania de toate celelalte unități de profil din regiune, chiar și din țară”, a spus celebrul medic clujean care efectuează operații în cadrul noului spital.

spit tra 4

Echipă multidisciplinară

Echipa neurochirurgicală condusă de profesorul Florian face parte dintr-o echipă multidisciplinară formată din radiologi, radiologi intervenționiști, oto-rino-laringologi, neurologi, cardiologi, chirurgi generaliști și chirurgi vasculari, printre alții.

”Ceea ce distinge această unitate, pe plan regional, este componenta de neuroangiograf, care este cel mai performant aparat existent pe plan național.

Acesta permite diagnosticul, dar și tratamentul afecțiunilor cerebro-vasculare și nu numai. Se pot face intervenții și pentru inimă, și pentru vasele periferice”, a explicat Ioan-Ștefan Florian.

Adoptarea procedurilor de Radiologie Intervențională este o prioritate la momentul actual, iar în viitorul apropiat se va începe efectuarea terapiei endovasculare, atât pentru patologiile cerebrovasculare cât și pentru cele vasculare periferice.

Totodată, se va putea aplica metoda de tratament endovascular în regim de urgență imediat ce se constituie echipa antrenată în acest sens, în așa fel încât să nu se piardă nicio secundă prețioasă.

În momentul în care se va încheia contract cu CNAS, de la 1 ianuarie 2023, vor putea fi accesate programe naționale, în așa fel încât, în momentul în care se va lansa programul stroke, absolut toți pacienții care se adresează spitalului să poată beneficia simultan de aceste servicii, indiferent de statut sau complexitate.

Spitalul Transilvania, one-stop shop medical

Având disponibile 44 de paturi, cu tehnologii și aparatură de ultimă generație, dar și cu investiții masive în dotări și într-o echipă medicală competentă, acest spital își propune să devină un one stop-shop medical.

Spitalul se află pe strada Renee Descartes.

spit tra 5

 



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

FOTO. Ceasuri de colecție și bijuterii fine, în inima Clujului, la Muzeul de Artă. Piesele mecanismului unui ceas, la microscop

Publicat

ceasuri

Muzeul de Artă din Cluj-Napoca a inaugurat, vineri, Fine Jewelry & Watches Expo, unde au fost expuse ceasuri și bijuterii premium de la 14 branduri renumite din toată lumea. Expoziția este o inițiativă a revistei „ The Woman” în colaborare cu Kultho- cel mai mare retailer de bijuterii și ceasuri care colaborează cu cele mai prestigioase manufacturi orologere din lume.

Case de bijuterii internaționale

Cu o prezență de peste 18 ani în România și 25 de locații în cele mai importante mall-uri din țară, retailerul a devenit un reper în lumea bijuteriilor și a ceasurilor de lux.

„Noi, la invitația „ The Woman” am decis să venim aici la Cluj să aducem produse ale brandurilor din portofoliul nostru, Kultho fiind un distribuitor exclusivși un retailer multibrand. În cadrul acestei expoziții am expus piese cu adevărat speciale din colecțiile noastre.

Acestea au un farmec cu totul unic, pentru că sunt de la branduri cu renume, cu o moștenire și o istorie neîntreruptă deja de secole, branduri care au fost pioneri pe anumite segmente ale activității lor. Astfel, astăzi avem aici expuse peste câteva sute de piese iconice ale colecțiilor celor mai importante 14 branduri din portofoliul nostru”, a declarat directorul de marketing, Mădălina Diaconu, pentru Cluj24.

Piese Swiss-made și bijuterii italienești cu semnături ascunse

Au fost expuse ceasuri de colecție însoțite de o descriere completă ce cuprinde detalii despre mecanism, anul lansării, inspirație și poziționare în universul brandului. Vorbim de mărci de renume precum: Breitling, Grand Seiko, Longines, Chopard, Rado, Frederique Constant și Hamilton – repere veritabile ale tradiției orologeriei elvețiene.

În zona dedicată creațiilor de bijuterie, printre brandurile expuse se numără: Messika, Pomellato, Roberto Coin, Fope, Baraka, Nanis și Pasquale Bruni.

Unele sunt branduri cu adevărat revoluționare, ca de exemplu Fope care a lansat tehnologia Flex’it care printr-o rețea ingenioasă de arcuri de aur ascunse în interiorul brățărilor și inelelor, permite celor care le poartă o ajustare fără încheietori rigide.

Un alt exemplu remarcabil o reprezintă creația lui Roberto Coin, unde fiecare piesă ascunde un mic rubin, ca o semnătură unică, plasat să atingă pielea purtătoarrei pentru a se contopi cu ea.

În completare, vor fi prezentate și materiale autentice utilizate în procesul de producție al bijuteriilor, fiind vorba de Bulino, instrumentul folosit de cei de la Nanis pentru a „sculpta” manual în aur.

Un ceas dezmembrat privit la microscop

Fiecare ceas mecanic are în componența sa foarte multe rubin, deoarece acestea absorb șocul din ceas. În cadrul expoziției, vizitatorii au avut ocazia să participe la un moment educativ și interactiv la bancul de ceasornicar, unde au putut analiza piesele minuscule ale mecanismului unui ceas, le-au observat detaliile la microscop și au putut afla mai multe curiozități din măiestria artei ceasornicarilor.

„Acestea sunt piesele care alcătuiesc un ceas cu mecanism automatic elvețian. Predecesorul acestui model este ceasul cu baterie, numit și cu cuart, inventat în 1969.Pentru a reduce uzura acestuia, la  fiecare 4-5 ani se execută o revizie, piesele unui ceas fiind unse cu ulei, dacă nu știați.

Cea mai faimoasă fabrică de mecanisme de ceasuri cunoscută în prezent este Eta care furnizează piese marilor branduri. Eta  înseamnă piese de calitate și utilizare îndelungată. Ca să știți, un ceas se încarcă de la mișcarea mâinii, iar dacă nu este purtat mai mult de 40 de ore, se oprește”, a relatat Claudiu Stanciu, reprezentat al companiei de peste 18 ani.

O inițiativă a celor de la The Woman

Istoria proiectului „The Woman” își are rădăcinile în martie 2012, când a avut loc prima ediție a unei conferințe de afaceri pentru femei. Evenimentul a reunit 200 de femei, marcând începutul unei călătorii care avea să devină un sprijin puternic pentru femeile din diverse domenii. An de an, numărul participanților a crescut, reflectând interesul tot mai mare și nevoia de conectare în comunitatea femeilor.

Proiectul a evoluat ulterior într-o conferință despre leadershipul femeilor, cu diverse evenimente conexe, într-un efort de a oferi sprijin cuprinzător femeilor în călătoriile lor antreprenoriale, profesionale și personale.

Anul acesta unul din evenimentele conexe este și expoziția Fine Jewelry & Watches Expo, deschisă vineri și sâmbătă la Cluj-Napoca, între orele 10:00 – 17:00, accesul pentru vizitatori fiind gratuit.

Paula Mariuța

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO. Clujeni, picnic pe plajă în Filipine cu slănină, brânză de oaie și ceapă. ”Nu scoți Ardealul din clujeni”

Publicat

filipine

Mai mulți clujeni s-au cinstit cu slănină, brânză de oaie și ceapă pe o plajă din Filipine și a spus că ”poți scoate clujeanul din Ardeal, dar nu și Ardealul din clujeni”.

”Poți scoate clujeanul din Ardeal, dar nu scoți Ardealul din clujeni! După atâta rișcaș și pești, ni s-a făcut poftă de slănină cu brânză de oaie (chiar nu am văzut deloc brânză pe aici) și ceapă. Dar prevăzători cum suntem, am luat cate o mostră de acasa și am savurat-o la malul Pacificului!
Neam de neamu nost nu o mai mâncat clisa la Pacific…dar asta e globalizarea, n-ai ce face! Te adaptezi!
Călătoriți și fiți mândri că sunteți ardeleni (maramureșeni, moldoveni, olteni, bănățeni, munteni)/români, oriunde ați merge!”, a scris pe Facebook clujeanul Dorin Farcaș.

Acesta s-a aflat într-o excursie ”nefiltrată” de 2 săptămâni în Filipine, în perioada 13-27 martie.

Arhipelagul filipinez, cu peste 7000 insule, este o destinație turistică activă de vis, oferind o combinație spectaculoasă de sporturi acvatice, drumeții montane, explorări vulcanice și o biodiversitate uimitoare, toate într-un decor natural deosebit, perfect pentru aventurieri.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Dacia Bigster, prezentată la Cluj. Modelul este disponibil pentru comenzi. COSTUL, între 19.900 și 32.000 euro, TVA inclus

Publicat

dacia bigster

Dacia Bigster a fost prezentată, vineri, la Cluj-Napoca, iar modelul este disponibil pentru comenzi. Costul variază în funcție de dotări și este cuprins între 19.900 și 32.000 euro, TVA inclus.

După configurarea mașinii pe site-ul dacia.ro, se plătește un avans de 5 la sută, apoi SUV-ul românesc intră în producție. Este un model hibrid cu cinci locuri, are un design modern și aerodinamic, interiorul este spațios și are plafon panoramic. Mașina are o lungime de 4.57 metri, o lățime de 2.069, iar punctul maxim de înălțime, cu portbagajul deschis, este de 2.061 metri. Bigster poate avea maxim 155 de CP (cai putere, un CP=736 W). Volumul portbagajului depășește 600 litri.

dacia bigster

FOTO. Dacia Bigster, prezentată la Cluj. Modelul este disponibil pentru comenzi. COSTUL, între 19.900 și 32.000 euro, TVA inclus

Mașina se poate vedea fizic în show-room-urile Dacia

Modelul a fost prezentat pentru prima dată în format fizic anul trecut la salonul auto din Germania, iar în România la începutul lunii ianuarie, la București, atunci când au fost deschise și comenzile, pentru trei dintre motorizările din gamă.

dacia bigster

Primele comenzi vor fi livrate în aprilie

După un eveniment de marketing programat în luna aprilie, destinat clienților fideli, vor fi onorate primele comenzi, cele care au fost plasate în luna ianuarie. 40% din unitățile de producție au fost alocate acestui model nou. De exemplu, Dacia Sandero a fost cel mai bine vândut model în 2024, pe primul loc în România și în top 10 la nivel european.

dacia bigster

Proiectul Bigster a fost îmbunătățit continuu

400 de posibili clienți din Germania au participat activ la adaptarea și creșterea condițiilor confort, aspect sau motorizare. Directorul de vânzări al companiei a declarat pentru cluj24.ro că piața auto din Germania este reprezentativă pentru Europa, acolo fiind prezente toate reprezentanțele companiilor auto. În plus, există interes crescut pentru vehiculele de tip SUV.

dacia bigster

Dintre cele patru motorizări propuse inițial, în prezent sunt diponibile doar trei, urmând ca cel de-al patrulea, cu alimentare cu motorină și gaz lichefiat, să fie diponibil cât mai curând. Uzinele Dacia produc, într-o săptămână de lucru, de luni până vineri, în trei schimburi, 65 de mașini pe oră. Pentru a demara producția la vehiculul Bigster, investițiile s-au ridicat la 340 milioane euro.

dacia bigster

 

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Coadă kilometrică la Cluj-Napoca pentru burgeri gratis. Un fast-food aniversează 3 ani

Publicat

burgeri

Zeci de clujeni stau la coadă, vineri, în cartierul Mărăști, pentru a primi un burger gratis cu ocazia aniversării a trei ani de când s-a deschis localul MEATinc.

Coada s-a format încă de la ora 16, cu o oră înainte de ora programată.

“Luna aceasta aniversăm 3 ani de când ne-am aprins grill-urile pentru prima dată, iar după cum știți , în fiecare an ne place să sărbătorim alături de voi, oferind gratuit cel mai apreciat burger din anul anterior”, au transmis cei de la MEATinc pe pagina lor de Instagram.

Umbrele și pelerine de ploaie

Localul și-a servit clienții care așteaptă nerăbdători, cu pahare de băuturi răcoritoare.

De asemenea, organizatorii evenimentului s-au gândit la tot și susțin ca vremea nu va fi un impediment. Aceștia s-au pregătit cu umbrele și cu 100 de pelerine de ploaie pentru primii clienti care ajung, în cazul în care ploaia își face apariția.
Într-un sfert de oră s-au dat 100 de burgeri, transmit organizatorii, din cei 300 care sunt pregătiți a fi dați gratuit.

“Încercăm să facem lumea mulțumită!”, au precizat reprezentanții fast-food-ului.

UPDATE. Numărul burgerilor care vor fi distribuiți gratis a crescut la 400, pentru a sătura pe toată lumea.

Andreea Paparuș

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate