Connect with us

EVENIMENT

VIDEO FOTO. O legendă a galeriei Universității Cluj va da LOVITURA de start a partidei cu Hermannstadt

Publicat


YouTube video

Universitatea Cluj o va întâlni, duminică, pe Hermannstadt, pe Cluj Arena. într-un meci din etapa a 2-a a Superligii de fotbal. O legendă a galeriei, care și-a legat viața de istoria clubului, Gheorghe Florea, unul dintre cei care, în 1972, a scris versurile imnului „Slavă ție, studenție”, va da lovitura de începere.

„Lovitura de start a partidei cu FC Hermannstadt va fi dată de Gheorghe Florea, cel care în 1972 a scris, împreună cu Dinu Popescu și Gabriel Gagiu, versurile dragului nostru imn ”Slavă ţie, studenţie”.

VIDEO FOTO. O legendă a galeriei Universității Cluj va da LOVITURA de start a partidei cu Hermannstadt

Tot în acea perioadă, el a pus bazele grupului „Amicii U”, prima galerie organizată prezentă la meciurile Universității Cluj.
Ne vedem pe stadion”, scrie pe pagina de Facebook a clubului.

Foto: Dan Bodea

Video: YouTube



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EDUCATIE

Transportul în comun din Cluj-Napoca, suplimentat cu 25% pentru începerea anului școlar

Publicat

CTP școlar

Compania de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca anunță publicul călător că numărul mijloacelor de transport în comun aflate în circulație se va suplimenta cu aproximativ 25%, începând cu data de 09.09.2024, ca urmare a începerii anului școlar și a revenirii din concedii a populației active.

Noile programe vor putea fi consultate pe site-ul companiei www.ctpcj.ro și în aplicația de mobil www.tranzy.ro.

Autobuze dedicate

În colaborare cu Primăria municipiului Cluj-Napoca, se va relua de marti, 10.09.2024, transportul elevilor din clasele 0 – 4 cu autobuze dedicate, pe 14 trasee, din cartierele Mănăștur, Zorilor – Făget, Gheorgheni, Mărăști, Grigorescu, Bună Ziua, zona Iris şi Lombului spre liceele din centrul orașului.

Traseele sunt deja cunoscute de elevi si de aparținătorii acestora. Liceele deservite sunt: Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu, Liceul Teoretic Avram Iancu, Colegiul de Muzică Sigismund Toduță, Seminarul Teologic Ortodox, Seminarul Bathory Istvan, Liceul Teoretic Bathory Istvan, Colegiul Național Emil Racovită, Liceul Teologic Reformat, Liceul Teoretic Apaczai Csere Janos, Liceul Teoretic Gheorghe Șincai, Colegiul Național George Cosbuc.

Pentru mai multe detalii privind programul autobuzelor școlare accesați link-ul https://ctpcj.ro/index.php/ro/orare-linii/transport-elevi

Transport special

De asemenea, toti elevii au la dispoziție mijloace de transport special destinate, având inscripția “TRANSPORT ELEVI”, cu plecări după ora 7:10 din cartiere spre centrul municipiului și reîntoarcerea în jurul orei 14:00, pe următoarele linii:

Autobuze:    9 – 24 – 30 – 31 – 35 – 39 – 42 – 43B – 46B;
Troleibuze:   3 – 5 – 6 – 25;
Tramvaie:    101 – 102 .

Primăria va subvenționa transportul elevilor din Colonia Sopor, Valea Fânațelor, respectiv Colonia Pata Rat, până  în Cluj-Napoca.

Transport pentru persoane cu dizabilități

Se efectuează în continuare transportul persoanelor cu dizabilități neuromotorii, cu microbuze special dotate, pe trasee stabilite de comun acord cu Primăria municipiului Cluj–Napoca și, respectiv cu Direcția de Asistență Socială și Medicală Cluj-Napoca , Asociația Caritatea Umanitar Internațională, Grădinița Malteza, Asociația pentru Protejarea și Ajutorarea Handicapaților Motor (Centrul de zi Napoca Proteus, Clubul Prietenia si Tânărul Singuratic), Asociația Hans Spalinger, Școala Gimnazială Specială Transilvania Baciu.

În colaborare cu Primăria comunei Florești, se va relua  tot de marți, 10.09.2024, transportul elevilor la școlile Dumitru Tăuțan și Gheorghe Șincai din Florești, cu autobuze dedicate, pe 6 trasee.

 

 

Citește mai departe

EVENIMENT

“Nu dau, nu primesc de băut”. Primarul Clujului, Emil Boc, împlinește vineri 58 de ani

Publicat

De

Emil Boc împlinește 58 de ani

Primarul Clujului, Emil Boc își serbează vineri, 6 septembrie, ziua de naștere.

Serbează e mult spus, pentru că Emil Boc nu face nimic special de ziua lui.

“Nu dau, nu primesc de băut”. Primarul Clujului, Emil Boc, împlinește vineri 58 de ani

Emil Boc împlinește vineri, 6 septembrie, 58 de ani. El a declarat nu va sărbători într-un mod special.

“Nu am sărbătorit ziua de naștere nici la 18 ani, deci nu o sărbătoresc nici mâine. Nu dau, nu primesc de băut’, ăsta e principiul meu”, a spus Emil Boc mai în glumă, mai în serios, la Napoca Live.

Boc nu vrea, de obicei, nici cadouri de ziua lui.

“Dacă slujești binele în fiecare zi, ăla e cel mai mare cadou pe care ți-l poți face”, a mai spus primarul.

Emil Boc s-a născut la Răchițele, în județul Cluj, la 6 septembrie 1966.

Este căsătorit cu Oana Boc și împreună au două fete.

Foto: Arhivă

Citește mai departe

EVENIMENT

Sistem de investigații imagistice de ultimă generație la Spitalul Județean Cluj. A costat peste 4 milioane de lei

Publicat

Spitalul Județean

Laboratorul de medicină nucleară al Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj a primit în dotare un sistem de investigații imagistice SPECT/CT de ultimă generație. Aparatul de tipul Siemens Symbia Pro.specta X3 reprezintă un vârf de gamă în domeniu și înlocuiește un aparat de generație mai veche. Are o valoare de 4.165.000 lei și a fost achiziționat din fonduri asigurate de Ministerul Sănătății.

”Noul sistem complet digitalizat asigură un diagnostic mai exact, un flux de lucru îmbunătățit din care rezultă un număr mai mare de examinări, scurtarea duratei investigației cu reducerea dozei de iradiere și, nu în ultimul rând, o siguranță mai mare în exploatare.

Printr-o tehnică de investigație combinată, informațiile imagistice care oferă în special date funcționale (SPECT) se suprapun informațiilor tomografice (CT) care oferă date morfologice, rezultând un diagnostic mai precis și o diagnosticare precoce a metastazelor osoase.

Aceeași tehnică este utilizată pentru efectuarea scintigrafiilor renale, tiroidiene și paratiroidiene, identificarea ganglionului limfatic santinelă în melanomul malign”, arată reprezentanții unității medicale.

Peste 1200 de pacienți anual

Managerul SCJU, Claudia Gherman, a afirmat că, având o echipă de specialiști cu înaltă calificare, Laboratorul de medicină nucleară al spitalului investighează anual aproximativ 1200 de pacienți și este printre puținele locuri din țară unde se efectuează scintigrafia renală la copii.

”Investiția importantă în aparatură a fost insoțită și de o investiție importantă în reamenajarea spațiului de lucru din Secția de medicină nucleară. Pentru operaționalizarea completă a noului sistem urmează o periodă de acreditare și obținere avize, durată pe care spitalul o dorește cât mai scurtă, în vederea reluării serviciilor esențiale pentru pacienți, foarte mulți dintre ei fiind pacienți oncologici”, a declarat Gherman

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Jandarmii clujeni au prins două femei care înșelau oamenii pretinzând că sunt surdo-mute

Publicat

De

Înșelăciune la Cluj

Jandarmii au prins două femei care încercau să îi înșele pe clujeni și să obțină bani.

Acestea pretindeau că sunt surdo-mute și adună bani pentru cauza copiilor cu deficiențe, dar care au prins glas după ce au fost abordate de jandarmi.

Jandarmii clujeni au prins două femei care înșelau oamenii pretinzând că sunt surdo-mute

Luni, 2 septembrie, în jurul orei 13:30, un echipaj de jandarmi au observat în zona centrală două femei care abordau trecătorii prin gesturi și prezentarea unor coli A4 cu următorul mesaj, arată reprezentanții Jandarmeriei Cluj.

Citește și: VIDEO. Scandal la un hipermarket din Cluj. Cerșetori care se dădeau drept surdo-muți s-au îmbrâncit cu paznicii

Pe coala de hârtie scria ,,Asociația regională pentru surdo-muți handicapați și copii săraci. Dorim să obținem un centru internațional și național pentru copii Mulțumim!”.

Femeile vorbeau fără probleme și au fost duse să dea declarații la Poliție

“În urma verficării acestora, s-a constatat faptul că persoanele în cauză nu prezentau deficiențe de comunicare sau de auz, apelând la această metodă tocmai pentru a sensibiliza cetățenii să doneze sume de bani.

De asemenea, persoanele nu dețineau documente care să ateste legalitatea asociației, respectiv acordul autorităților locale pentru desfășurarea unor activități de strângere de fonduri”, au mai arătat reprezentanții Jandarmeriei.

Jandarmii au întocmit documentele operative și au predat cele două femei la Secția 2 Poliție Cluj-Napoca pentru continuarea demersurilor legale.

Foto: Jandarmeria Cluj

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax