Connect with us

ACTUALITATE

VIDEO FOTO. iPad-uri, rechizite și alte SURPRIZE pentru elevii și PROFESORII ucraineni. Peste 70 de copii integrați la Cluj

Publicat


Elevi de pe toate continentele s-au adunat în Cluj-Napoca pentru a marca 24 martie drept Ziua Umanității, dată fiind trecerea unei luni de la izbucnirea războiului dintre Rusia și Ucraina. Proiectul constă în implicarea altor 5000 de școli cu scopul de a strânge 250.000 de euro pentru elevii și profesorii din statul vecin, inițiativa aparținând unui grup de tineri de la Transylvania College, una dintre cele 104 Școli ale Încrederii.

„Marcăm Ziua Umanității pentru că acum 18 zile elevii noștri au zis că vor să facă mai mult decât donații pentru vecinii noștri. Vorbim despre copiii din Ucraina marcați de Război.

În data de 7 martie, comunitatea de elevi a fost foarte bucuroasă și optimistă când le-am spus că vom primi cât mai mulți copii din Ucraina.

M-am întâlnit apoi cu un grup de copii care nu au o poziție oficială de leadership. Cei 27 de voluntari nu sunt în Consiliul Elevilor și când vă uitați la ei vreau să vedeți că se poate.

Doar 18 zile le-a luat să facă ceva ce cu o echipă de adulți nu cred că ar fi fost posibil într-un timp atât de scurt”, spune Ruxandra Mercea, CEO Transylvania College și cofondator al Școlii Încrederii.

Iasmina Constantin și Victor Pavel, în vârstă de 16, respectiv 15 ani, au fost reprezentanții voluntarilor în proiectul pentru ucraineni.

„Inițiativa a pornit de la faptul că foarte mulți elevi din școală și-au dorit să ne ajutăm vecinii. Ne-am adunat, ne-am organizat și am făcut această zi posibilă”, a precizat fata.

May be an image of 5 people, people standing and indoor

Lecții predate de elevi

Colegul ei a punctat că data de 24 martie marchează o lună de la începutul conflictului dintre Rusia și Ucraina, pe care elevii au denumit-o „Humanity Day” (Ziua Umanității).

„La noi vor fi mai multe activități, orele vor fi conduse de elevi care vor preda altor copii și adulți lecții despre umanitate, bunătate, toleranță, conflicte și rezolvarea lor. De asemenea, împreună cu profesorii, se vor îmbrăca tematic, în culorile steagului Ucrainei, albastru și galben”, explică băiatul.

Care sunt soluțiile

Andra Munteanu, CEO Narada – partener în proiect – a precizat că există și școli de stat care au început să integreze copiii refugiați, procesul fiind unul dificil.

„Trebuie să ne uităm la ce avem pe masă ca să putem acționa. Deocamdată, estimările zic că vor rămâne în România 50.000 de copii ucraineni.

De aceea, ne-am gândit la faptul că există posibilitatea ca școlile să cedeze pentru că nu vor reuși să îi integreze, dar și la riscul scăderii calității actului educațional sau al abandonului școlar.

În următoarele 6 luni vrem să impactăm 10.000 de copii și alți 20.000 care să le fie alături, asemenea unor colegi de bancă”, explică aceasta.

Potrivit spuselor sale, în România există 55 de școli în care se predă ucraineana, motiv pentru care cei implicați în proiect se vor orienta, în mod special, către ele.

„Instituțiile pot intra pe rezilientapentrueducatie să vadă intervenția noastră și să ne scrie, iar noi le vom răspune cu posibilitățile noastre de a-i sprijini”, adaugă Munteanu.

Despre copiii integrați până acum

În prezent, la Transylvania College sunt 76 de copii, cel mai mare număr de copii din oraș. Vârstele lor sunt de la 5 la 16 ani.

„Avem mai multe activități pentru ei care să îi ajute să se integreze, dat fiind că nu știu nici engleză, nici română. Cei din clasele primare și din gimnaziu vor putea învăța limba română, continuând în paralel școala în limba nativă.

Am angajat deja profesori și psihologi ucraineni care să lucreze cu ei”, spune CEO Transylvania College.

Refugiații vin foarte speriați, dar fac progrese rapid.

„Dacă în prima zi e un copil care nu poate intra în clădire, în a doua zi stă în hol, în a treia intră în clasă, iar în nici 7 zile încheie argumentul la o dezbatere în engleză, acesta fiind un exemplu concret.

Suntem singura școală din țară care are un curriculum de limba română pentru cetățeni străini. L-am creat pentru ca elevii să se integreze ușor, având 2 ore pe săptămână.

E un efort foarte mare atât pentru ei și pentru părinți, cât și pentru noi”, completează Mercea.

Multe dintre mamele ajunse în Cluj așteaptă să se întoarcă în țara natală, alte mame s-au înscris ca voluntari la Transylvania College dorind să contribuie.

Programul este gratuit. Conform spuselor directorului, scopul nu este ca acesta să devină contra cost, ci se rezumă la înțelegerea nevoilor și la adaptarea educației în școlile de stat.

Ce acoperă fondurile

Transylvania College are parteneriate cu multiple organizații cu scopul de a strânge bani pentru a ajuta profesorii din Ucraina să își continue activitatea didactică, precum și elevii refugiați să fie integrați cu succes în sistemul educațional românesc.

„Facem lucrul acesta oferindu-le materiale școlare precum iPad-uri, rechizite și multe altele. Avem ținta de 250.000 de euro, sumă pe care o vom redirecționa spre Fondul de Reziliență în Educație pentru Ucraina și România”, menționează Iasmina și Victor.

o fetiță a donat tot ce avea în pușculiță

Fondurile vor acoperi următoarele:

  • Susținerea financiară a profesorilor din Ucraina și a efortului lor de a preda în continuare
  • Integrarea copiilor ucraineni în școlile de stat din România, parte a procesului Școala Încrederii, și sprijinirea profesorilor de aici prin cursuri de reziliență și toleranță
  • Ajutor umanitar constând în medicamente

Se poate dona și la numărul 8845 cu textul „elev”. Fondurile se strâng în Asociația Wellbeing Institute pentru Humanity Day într-un singur cont, următorul pas fiind verificarea sumei strânse.

„Elevii vor decide cât alocă pentru kiturile educaționale pentru copiii refugiați, pentru medicamente și produse de igienă, pentru plata profesorilor ucraineni și pentru pachetele de bun venit în școlile de stat”, explică Ruxandra.

Un american trăind visul românesc

Sean Covey, lider de afaceri, autor și președintele FranklinCovey – companie de leadership din Statele Unite ale Americii – a venit în Cluj-Napoca pentru a se implica în proiect, iar pe parcursul șederii sale, a fost impresionat de mobilizarea românilor în ceea ce privește activitățile de solidaritate cu Ucraina.

„Școala voastră este faimoasă, am auzit de ea de acum mai mulți ani și ne bucurăm să fim aici atât eu, cât și fiica mea. Aveți o țară deosebită, cu oameni buni la suflet și vă sărbătorim pentru tot ceea ce faceți pentru vecinii voștri”, a spus americanul.

La începutul evenimentului, acesta a menționat cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace din cartea cu același nume („The 7 Habits of Highly Effective People”), al cărei autor este tatăl său, Stephen Covey.

Elevii de la ciclul primar până la cel liceal s-au implicat activ în interacțiunea cu Sean.

„Fii proactiv! Fixează-ți prioritățile! Sinergizează!”, sunt doar 3 dintre principiile rostite în cor de către copii în limba engleză.

May be an image of 9 people, people standing and indoor

Cum a devenit posibil totul

Odată cu inițiativa elevilor, Ruxandra Mercea a contactat la șefii organizațiilor din școli din străinătate pe care le cunoaște.

„I-am bătut la cap pe toate rețelele de socializare pentru că nu cred că există o situație mai clară în care copiii din lumea largă să ne facă pe noi, adulții, să fim mai atenți. Dacă ne uităm la leadershipul mondial, am cam eșuat, așa că e momentul să învățăm de la ei”, spune directorul.

Elevii au intrat în legătură cu cei de la Interact, Consiliul Județean și Național al Elevilor.

Până acum, prin rețeaua Școala Încrederii, din cele 104 de școli s-au înscris 48. Aceasta vizează doar școlile și grădinițele de stat.

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

 



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO. PSD Cluj a depus listele candidaților pentru Consiliul Local Cluj-Napoca și Consiliul Județean Cluj

Publicat

De

PSD Cluj

PSD Cluj a depus, vineri, listele de candidați pentru Consiliul Local Cluj-Napoca și Consiliul Județean Cluj pentru alegerile locale din 9 iunie. Reprezentanții filialei județene au precizat că vin în fața clujenilor cu o echipă puternică și o viziune clară pentru viitorul municipiului și al județului Cluj.

Astfel, pentru funcția de primar al municipiului Cluj-Napoca, va candida Aurelia Cristea, iar pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj, Alexandru Cordoș.

”Echipa PSD Cluj aduce în prim-plan competența și experiența pentru a răspunde nevoilor și aspirațiilor clujenilor. Candidaturile PSD Cluj reafirmă angajamentul partidului față de dezvoltarea și prosperitatea comunității clujene și exprimă încrederea în capacitatea echipei de a aduce schimbarea și progresul în administrația locală și județeană”, arată conducerea filialei județene.

PSD Cluj

Listă candidați Consiliul Local

1.   Aurelia Cristea

2.   Ovidiu Ioan Săcară

3.   Vladimir Matusan

4.   Radu Calin Lupas

5.   Octavia Raluca Zglobiu Sandu

6.   Dan Ioan Morar

7.  Maria Gabriela  Gherman

8.   Tatiana Corina Mocan

9.   Bogdan Raul Popa

10. Marius Bruno Roschnafsky

11. Larisa Carolina Pleșa

12. Dan Cristian Codrean

13. Vidrean Tudor Dumitru Capusan

14. Luca Viorel

15. Michael Ewald Schurger

16. Alina Kvasciuc

17. Livia Gina Morar

18. Ioana Ștefania Suciu

19. Codruța Mare

20. Ioan Rus

21. Bogdan Emil Onaca

22. Calin Mihai Roman

23. Bogdana Felecan

24.Ioana Liana Aurora Boca

25. Roxana Maria Neag

26. Alexandru Sorin Campean

27. Sabin Daniel Suciu

28. Adrian Magdaș

29. Mihai Eugen Nas

30. Teodora Maria Belei

31. Delia Constanta Ghiran

32. Raluca Dalia Muresan

33. Calin Indolean

34. Patricia Duda

Listă candidați Consiliul Județean

1.      Alexandru Cordoș

2.      Remus Lăpușan

3.      Ioan Oleleu

4.      Laura Elena Chiorean

5.      Andrei Bradea

6.      Luana Beatrice Șerban

7.      Valentin Cuibus

8.      Horea Dorin Chirteș

9.      Cristian Pop

10.  Ariton Nati

11.  Cristian Potora

12.  Magdaș Adrian

13.  Ilarie Ivan

14.  Anna Rusu

15.  Bogdan Costea

16.  Ovidiu Lungu

17.  Sabin Demea

18.  Adina Emilia Marinca

19.  Magdalena Lucia Suciu

20.  Grigore Fati

21.  Ioan Roman

22.  Ioan Condor

23.  Carmen Ramona Pop

24.  Viorel Luca

25.  Laurențiu Oprea

26.  Paul Bogdan Pojar

27.  Sorin Daniel Ciurea

28.  Andreea Pop

29.  Cristian Eusebio- Lup

30.  Cosmina Horvat

31.  Gligor Sasu

32.  Adrian Nicolae Jișa

33.  Teodora Muncelean

34.  Andrei Harabagiu

35.  Dorin Apahidean

36.  Dan Cristian Codrean

37.  George Adrian Raita

38.  Delia Constanța Ghiran

39.  Dragos Teodor Lup

40.  Horațiu Muntean-Roșca

41.  Teodora Vălean

42.  Viorel Claudiu Neamț

43.    Ana Pintea Isvoranu

44.     Darius Eugen Todor

45.    Sebastian Hoza

 

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Accident cu cinci mașini pe Autostrada Transilvania. Trei persoane duse la SPITAL

Publicat

accident

Pompierii din cadrul Gărzii Gilău, a Detașamentului Turda, Detașamentului 2 Cluj-Napoca și Punctul de Lucru Florești au intervenit, vineri după-amiază, la un accident rutier petrecut pe autostrada A3, sensul fe mers dinspre Gilău înspre Turda.

”La fața locului au ajuns două autospeciale cu modul de descarcerare și trei ambulanțe SMURD, unde au găsit cinci autoturisme avariate cu ocupanții ieșiți din acestea.

Trei persoane au fost consultate de către echipajele SMURD, ulterior fiind transportate la spital pentru îngrijiri și investigații de specialitate.

Conform primelor evaluări acestea prezentau afecțiuni ușoare”, au spus reprezentanții ISU Cluj.

accident

Pompierii au intervenit pentru acordarea primului ajutor calificat, pentru asigurarea măsurilor de prevenire a incendiilor, având în vedere scurgerile de carburant, precum și pentru asigurarea măsurilor specifice privind siguranța persoanelor implicate în accident.

Citește mai departe

EDUCATIE

UMFIH Cluj vrea să construiască un cămin pentru rezidenți și studenți lângă noul Spital de Urgență din Florești

Publicat

De

Machetă Spitalul Regional de Urgență Cluj

Lucrările la noul Spital de Urgență Cluj, care va fi construit în Florești, vor începe în luna mai a acestui an. UMFIH Cluj-Napoca are în plan să ridice lângă spital și un cămin care va deservi, în special, medicii rezidenți.

O nouă etapă pentru ridicarea spitalului, respectiv o nouă licitație pentru lucrări, a fost demarată deja.

UMFIH Cluj vrea să construiască un cămin pentru rezidenți și studenți lângă noul Spital de Urgență din Florești

Lucrările la Spitalul Regional de Urgență din Cluj vor începe în prima jumătate a lunii mai.

Terenul a fost predat constructorului care trebuie să facă organizarea de șantier, excavarea grosieră a pământului, devierea rețelelor de utilități și amenajarea căilor temporare de acces precum și construcția unei incinte etanșe de pereți mulați și ziduri de sprijin din piloți forați.

„În 8 luni, clădirea trebuie să iasă din pământ. De asemenea, a fost deja demarată licitația pentru partea de construcție supraterană”, a declarat Hegedüs Csilla, directorul general al Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest.

Rectorul UMFIH Anca Buzoianu și directorul general ADRNV, Hegedüs Csilla.

Hegedüs Csilla a precizat că acest spital se va face cu certitudine, iar reprezentanții Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” (UMFIH) au deja în plan să ajute studenții și rezidenții care vor învăța și vor lucra în noua unitate sanitară.

„Noi vrem ca în vecinătatea spitalului să construim un cămin pentru rezidenți și studenți. Este deocamdată un plan”, a declarat vineri rectorul UMFIH prof. dr. Anca Buzoianu.

De altfel, a spus rectorul UMFIH, ridicarea acestui spital modern a fost și motivul pentru care universitatea clujeană a crescut numărul de studenți în ultimii ani.

„Practic, pentru acest spital am crescut cifra de școlarizare. Trebuie populat cu personal”, a precizat prof. dr. Anca Buzoianu.

Spital de 10 miloane de euro

Spitalul Regional de Urgență Cluj va avea o suprafață construită totală de 184.013 de metri pătrați, din care 176.638 metri pătrați va fi clădirea principală, structurată pe 8 niveluri.

Unitatea sanitară va avea și heliport.

Sspitalul va avea 849 de paturi de internare continuă, organizate în 6 centre multidisciplinare.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Caravana „Fără Bariere” a ajuns în Cluj-Napoca. O campanie despre impactul DROGURILOR asupra tinerilor și societății

Publicat

fara bariere

Joi, 18 aprilie, caravana „Fără Bariere”, o campanie despre impactul drogurilor asupra tinerilor și societății, a ajuns și la Cluj-Napoca. Evenimentul a avut loc la Casa de Cultură a Studenților “Dumitru Fărcaș”.

În cadrul acestei caravane, elevii și studenții au luat contact cu foști consumatori de droguri care le-au explicat, din proprie experiență, ce înseamnă adicția de astfel de substanțe și impactul pe care acestea le pot avea asupra vieții lor.

fara bariere

VIDEO FOTO. Caravana „Fără Bariere” a ajuns în Cluj-Napoca. O campanie despre impactul DROGURILOR asupra tinerilor și societății

Au fost proiectate testimoniale cu dependenți de droguri care își spuneau povestea. Doi dintre aceștia, Rafael si Sebastian, au urcat pe scenă și au vorbit despre experiența lorși cum au reușit să scape de această dependență.

Primul care și-a împărtășit povestea a fost Rafa, un tânăr de lângă Timișoara, care acum face parte din organizația Teen Challange. El a fost dependent 8 ani.

„Nu m-aș fi gândit în urmă cu 12 ani, când am tras pentru prima data dintr-un joint, că ajung să zic chestiile astea. Prima dată mi s-a părut că am descoperit esența vieții, secretul vieții” a spus Rafa.

Rafael mai spune că în consumul de droguri există o parte frumoasă și o parte mai puțin frumoasă. „Prima dată când am fumat eram în Timișoara. Erau două fete și un băiat. O fată a scos un joint, au tras fiecare pe rând și mi-am spus să o încerc și pe asta. Când am consumat pentru prima dată mi-am dorit să fac acest lucru” a mai spus Rafael.

fara bariere

El a recunoscut că nu își mai trăia viața, își dorea să renunțe însă nu putea. Nu a reușit nici prin muncă, nici prin sport, se considera un om fără viitor, care o să râmână la stadiul ăsta, ajungând în câțiva ani să piardă totul.

Astăzi, Rafael ajută alți tineri să scape de această dependență.

„Am început să fur un leu de acasă, doi lei, 100 de lei, din pensia bunicii”

Al doilea tânăr care și-a împărtășit povestea a fost Sebastian, un băiat din Dej în vârstă de 22 de ani, acum stabilit la Cluj.

„Dependența la mine a început de când aveam 11 ani, dar cu țigările. M-am întâlnit pentru prima data cu drogurile într-un skatepark. Am început să fur un leu de acasă, doi lei, 100 de lei, din pensia bunicii. După primii doi ani de fumat iarbă zilnic, nu puteam să dorm, tremuram, eram depresiv,  eram anxios. La 17 ani m-am lăsat de școală pentru că am început să consum și alte tipuri de droguri”, a spus Sebastian.

fara bariere

El a mărturisit că nu mai funcționa ca un om normal, indiferent ce avea de făcut trebuia să consume ceva. După 7 ani de consum de droguri a realizat că sigura lui modalitate de a se salva era suicidul. „Într-un moment de luciditate am reușit să renunț, să spun adevărul despre viața mea”, a mărturisit Sebastian.

La finalul evenimentului, Denis Matroș, un influencer clujean, a recunoscut că și lui i s-au propus droguri dar a refuzat, subliniind prin aceasta faptul că drogurile sunt o opțiune și nu o obligație.

Alessia Turcinschi

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax