Connect with us

ACTUALITATE

VIDEO FOTO. iPad-uri, rechizite și alte SURPRIZE pentru elevii și PROFESORII ucraineni. Peste 70 de copii integrați la Cluj

Publicat


Elevi de pe toate continentele s-au adunat în Cluj-Napoca pentru a marca 24 martie drept Ziua Umanității, dată fiind trecerea unei luni de la izbucnirea războiului dintre Rusia și Ucraina. Proiectul constă în implicarea altor 5000 de școli cu scopul de a strânge 250.000 de euro pentru elevii și profesorii din statul vecin, inițiativa aparținând unui grup de tineri de la Transylvania College, una dintre cele 104 Școli ale Încrederii.

„Marcăm Ziua Umanității pentru că acum 18 zile elevii noștri au zis că vor să facă mai mult decât donații pentru vecinii noștri. Vorbim despre copiii din Ucraina marcați de Război.

În data de 7 martie, comunitatea de elevi a fost foarte bucuroasă și optimistă când le-am spus că vom primi cât mai mulți copii din Ucraina.

M-am întâlnit apoi cu un grup de copii care nu au o poziție oficială de leadership. Cei 27 de voluntari nu sunt în Consiliul Elevilor și când vă uitați la ei vreau să vedeți că se poate.

Doar 18 zile le-a luat să facă ceva ce cu o echipă de adulți nu cred că ar fi fost posibil într-un timp atât de scurt”, spune Ruxandra Mercea, CEO Transylvania College și cofondator al Școlii Încrederii.

Iasmina Constantin și Victor Pavel, în vârstă de 16, respectiv 15 ani, au fost reprezentanții voluntarilor în proiectul pentru ucraineni.

„Inițiativa a pornit de la faptul că foarte mulți elevi din școală și-au dorit să ne ajutăm vecinii. Ne-am adunat, ne-am organizat și am făcut această zi posibilă”, a precizat fata.

May be an image of 5 people, people standing and indoor

Lecții predate de elevi

Colegul ei a punctat că data de 24 martie marchează o lună de la începutul conflictului dintre Rusia și Ucraina, pe care elevii au denumit-o „Humanity Day” (Ziua Umanității).

„La noi vor fi mai multe activități, orele vor fi conduse de elevi care vor preda altor copii și adulți lecții despre umanitate, bunătate, toleranță, conflicte și rezolvarea lor. De asemenea, împreună cu profesorii, se vor îmbrăca tematic, în culorile steagului Ucrainei, albastru și galben”, explică băiatul.

Care sunt soluțiile

Andra Munteanu, CEO Narada – partener în proiect – a precizat că există și școli de stat care au început să integreze copiii refugiați, procesul fiind unul dificil.

„Trebuie să ne uităm la ce avem pe masă ca să putem acționa. Deocamdată, estimările zic că vor rămâne în România 50.000 de copii ucraineni.

De aceea, ne-am gândit la faptul că există posibilitatea ca școlile să cedeze pentru că nu vor reuși să îi integreze, dar și la riscul scăderii calității actului educațional sau al abandonului școlar.

În următoarele 6 luni vrem să impactăm 10.000 de copii și alți 20.000 care să le fie alături, asemenea unor colegi de bancă”, explică aceasta.

Potrivit spuselor sale, în România există 55 de școli în care se predă ucraineana, motiv pentru care cei implicați în proiect se vor orienta, în mod special, către ele.

„Instituțiile pot intra pe rezilientapentrueducatie să vadă intervenția noastră și să ne scrie, iar noi le vom răspune cu posibilitățile noastre de a-i sprijini”, adaugă Munteanu.

Despre copiii integrați până acum

În prezent, la Transylvania College sunt 76 de copii, cel mai mare număr de copii din oraș. Vârstele lor sunt de la 5 la 16 ani.

„Avem mai multe activități pentru ei care să îi ajute să se integreze, dat fiind că nu știu nici engleză, nici română. Cei din clasele primare și din gimnaziu vor putea învăța limba română, continuând în paralel școala în limba nativă.

Am angajat deja profesori și psihologi ucraineni care să lucreze cu ei”, spune CEO Transylvania College.

Refugiații vin foarte speriați, dar fac progrese rapid.

„Dacă în prima zi e un copil care nu poate intra în clădire, în a doua zi stă în hol, în a treia intră în clasă, iar în nici 7 zile încheie argumentul la o dezbatere în engleză, acesta fiind un exemplu concret.

Suntem singura școală din țară care are un curriculum de limba română pentru cetățeni străini. L-am creat pentru ca elevii să se integreze ușor, având 2 ore pe săptămână.

E un efort foarte mare atât pentru ei și pentru părinți, cât și pentru noi”, completează Mercea.

Multe dintre mamele ajunse în Cluj așteaptă să se întoarcă în țara natală, alte mame s-au înscris ca voluntari la Transylvania College dorind să contribuie.

Programul este gratuit. Conform spuselor directorului, scopul nu este ca acesta să devină contra cost, ci se rezumă la înțelegerea nevoilor și la adaptarea educației în școlile de stat.

Ce acoperă fondurile

Transylvania College are parteneriate cu multiple organizații cu scopul de a strânge bani pentru a ajuta profesorii din Ucraina să își continue activitatea didactică, precum și elevii refugiați să fie integrați cu succes în sistemul educațional românesc.

„Facem lucrul acesta oferindu-le materiale școlare precum iPad-uri, rechizite și multe altele. Avem ținta de 250.000 de euro, sumă pe care o vom redirecționa spre Fondul de Reziliență în Educație pentru Ucraina și România”, menționează Iasmina și Victor.

o fetiță a donat tot ce avea în pușculiță

Fondurile vor acoperi următoarele:

  • Susținerea financiară a profesorilor din Ucraina și a efortului lor de a preda în continuare
  • Integrarea copiilor ucraineni în școlile de stat din România, parte a procesului Școala Încrederii, și sprijinirea profesorilor de aici prin cursuri de reziliență și toleranță
  • Ajutor umanitar constând în medicamente

Se poate dona și la numărul 8845 cu textul „elev”. Fondurile se strâng în Asociația Wellbeing Institute pentru Humanity Day într-un singur cont, următorul pas fiind verificarea sumei strânse.

„Elevii vor decide cât alocă pentru kiturile educaționale pentru copiii refugiați, pentru medicamente și produse de igienă, pentru plata profesorilor ucraineni și pentru pachetele de bun venit în școlile de stat”, explică Ruxandra.

Un american trăind visul românesc

Sean Covey, lider de afaceri, autor și președintele FranklinCovey – companie de leadership din Statele Unite ale Americii – a venit în Cluj-Napoca pentru a se implica în proiect, iar pe parcursul șederii sale, a fost impresionat de mobilizarea românilor în ceea ce privește activitățile de solidaritate cu Ucraina.

„Școala voastră este faimoasă, am auzit de ea de acum mai mulți ani și ne bucurăm să fim aici atât eu, cât și fiica mea. Aveți o țară deosebită, cu oameni buni la suflet și vă sărbătorim pentru tot ceea ce faceți pentru vecinii voștri”, a spus americanul.

La începutul evenimentului, acesta a menționat cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace din cartea cu același nume („The 7 Habits of Highly Effective People”), al cărei autor este tatăl său, Stephen Covey.

Elevii de la ciclul primar până la cel liceal s-au implicat activ în interacțiunea cu Sean.

„Fii proactiv! Fixează-ți prioritățile! Sinergizează!”, sunt doar 3 dintre principiile rostite în cor de către copii în limba engleză.

May be an image of 9 people, people standing and indoor

Cum a devenit posibil totul

Odată cu inițiativa elevilor, Ruxandra Mercea a contactat la șefii organizațiilor din școli din străinătate pe care le cunoaște.

„I-am bătut la cap pe toate rețelele de socializare pentru că nu cred că există o situație mai clară în care copiii din lumea largă să ne facă pe noi, adulții, să fim mai atenți. Dacă ne uităm la leadershipul mondial, am cam eșuat, așa că e momentul să învățăm de la ei”, spune directorul.

Elevii au intrat în legătură cu cei de la Interact, Consiliul Județean și Național al Elevilor.

Până acum, prin rețeaua Școala Încrederii, din cele 104 de școli s-au înscris 48. Aceasta vizează doar școlile și grădinițele de stat.

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

 Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO. 80 de ani de la deportarea evreilor clujeni și ardeleni în lagărele de exterminare naziste – masă rotundă la Cluj-Napoca

Publicat

De

evrei

Institutul de Istorie „George Bariţiu” al Academiei Române Cluj-Napoca a organizat, marți, masa rotundă ”80 de ani de la deportarea evreilor clujeni și ardeleni în lagărele de exterminare din al Doilea Război Mondial”.

Ambasadorul Israelului în România, Reuven Azar, a arătat în mesajul transmis că deportarea evreilor din Cluj la Auschwitz este un eveniment important, care face parte din moștenirea comunității evreiești.

Atrocitățile celui de-al Doilea Război Mondial

La rândul său, președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, a precizat în mesajul său că masa rotundă de la Cluj-Napoca nu este numai un eveniment de aducere aminte, ”ci și un impuls pentru cunoașterea acelor atrocități din timpul celui de-al Doilea Război Mondial”.

Directorul Institutului de Istorie „George Barițiu“ Cluj-Napoca al Academiei Române Cluj, Ioan Bolovan, a explicat și el că Holocaustul este una dintre cele mai mari tragedii pe care le-a cunoscut umanitatea și care nu a ocolit nici Transilvania.

”Conducerea Ungariei a decis atunci trimiterea tuturor evreilor din partea de Nord-Vest a Transilvaniei în lagăre de exterminare naziste, cu zeci de garnituri de tren. Au fost peste 110.000 de evrei”, a spus Bolovan, care a menționat că generațiile tinere trebuie să cunoască detalii despre această tragedie.

Invitați de marcă

evrei

În cadrul evenimentului au mai luat cuvântul prof. univ. dr. Marius Turda – Oxford Brookes University (Marea Britanie), prof. univ. dr. Tibori Szabó Zoltán – Universitatea „Babeș-Bolyai“ Cluj-Napoca,  Bogdan Ghiu – poet, eseist, traducător, dr. Ottmar Trașcă – cercetător științific la Institutul de Istorie „George Barițiu“ Cluj-Napoca, dr. Mihaela Gligor – cercetător științific la Institutul de Istorie „George Barițiu“ Cluj-Napoca, prof.univ.dr. Szenkovics Dezsö – Universitatea „Sapientia” din Cluj-Napoca, dr. Klara Guseth – Serviciul Județean Maramureș al Arhivelor Naționale, dr. Varga Attila – cercetător științific la Institutul de Istorie „George Barițiu“ Cluj-Napoca și prof.univ.dr. Virgil Ciomoș – Institutul de Istorie „George Barițiu“ Cluj-Napoca.

Expoziție la Muzeul Etnografic

Masa rotundă va fi urmată de vernisarea expoziției „Void – the sound of silence“, care va avea loc de la la ora 18, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei. Va expune prof.univ.dr. Belu-Simion Făinaru, de la Universitatea din Haifa, director Bienala Mediteraneană (Israel).

În al Doilea Război Mondial au fost deportați din Cluj peste 18.000 de evrei în lagărele de concentrare naziste.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Viorel Băltărețu: “Emil Boc atacă USR în stil PSD”

Publicat

baltaretu

De la nivelul lui Emil Boc nu te aștepți să aibă nevoie de minciuni și dezinformare ca să câștige alegerile. Și totuși o face, ceea ce arată o lipsă de respect față de clujeni și este un comportament sub nivelul unui oraș precum Cluj Napoca.

”Emil Boc minte când afirmă că ministrul USR, Cătălin Drulă, a scos Centura Metropolitană din Programul Național de Redresare și Reziliență și că proiectul a fost “reintrodus spre finanțare de către miniștrii Lucian Bode, Marcel Boloș și Sorin Grindeanu”.

Adevărul este că ministrul Cătălin Drulă a salvat proiectul Centurii prin introducerea lui în Programul Operațional Transporturi cu termen în 2030. Dacă proiectul ar fi fost în PNRR, banii europeni pentru centură ar fi fost în pericol să fie pierduți din cauza întârzierilor, cum se întâmplă cu proiectul Metroului”, subliniază candidatul ADU la Primăria Cluj-Napoca, Viorel Băltărețu.

Fata morgana

Acesta a precizat că ceea ce Primăria promovează ca fiind “începerea oficială a lucrărilor la primul tronson” nu reprezintă decât relocarea a 370 de metri de rețele de utilități! Asta, după ce a doua licitație la centură metropolitană a fost anulată, iar contestația a fost respinsă chiar ieri.

Deci o luăm din nou de la zero. Centura rămâne fata morgana a Clujului, în timp ce orele pierdute de fiecare clujean în trafic sunt o realitate zilnică”.

Atac la USR

“Domnul Boc se supără că îi critic proiectele întârziate, printre care și centura metropolitană.

Adevărul e că fiecare clujean, în fiecare oră petrecută în trafic, îl critică pe primar. Dar primarul e rupt de realitate, nu aude, de ani buni, criticile clujenilor. Sau le aude, dar nu-i pasă.

Faptul că Emil Boc atacă doar USR, nu și PSD, alături de care guvernează local și național, demonstrează încă o dată că un vot pentru PNL este un vot pentru Ciolacu.”, a declarat Viorel Băltărețu, contracandidatul lui Boc la alegerile din 9 iunie.

CMF: 21240009

 

 

Citește mai departe

EDUCATIE

5.894 elevi din județul Cluj vor susține probele scrise în cadrul Evaluării Naționale la finalul clasei a VI-a, în mai 2024

Publicat

corectare

În perioada 28-29 mai 2024, la nivelul județului Cluj, 5.894 elevi din clasele a VI-a (4.348 elevi din mediul urban și 1.546 elevi din mediul rural) vor susține evaluările specifice, la finalul clasei a VI-a, desfășurate potrivit calendarului de administrare a evaluărilor naționale la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a, aprobat prin Ordinul Ministerului Educației, nr. 3771/9.02.2024.

„La nivelul municipiului Cluj-Napoca, Evaluarea Națională la finalul clasei a VI-a va fi susținută de către 3.170 elevi. Dintre aceștia, 2.970 elevi provin din unitățile de învățământ preuniversitar de stat, iar 200 sunt elevi care învață în unitățile de învățământ preuniversitar private.

5.894 elevi din județul Cluj vor susține probele scrise în cadrul Evaluării Naționale la finalul clasei a VI-a, în mai 2024

Azi, 28 mai 2024, elevii claselor a VI-a vor susține proba scrisă la Limbă și comunicare, iar miercuri, 29 mai 2024, se va desfășura proba scrisă la Matematică și Științe ale Naturii.

Administratorii acestor evaluări naționale standardizate sunt cadre didactice care nu predau la clasa respectivă. Fiecare administrator de test este asistat de un al doilea cadru didactic care nu predă la clasa respectivă și care are responsabilitatea de a susține procesul de administrare a instrumentelor de evaluare standardizată la nivelul clasei.

„Rezultatele obținute de către elevi (…) nu se consemnează în catalogul clasei și nu se afișează”

Pentru elevii claselor a VI-a, timpul alocat elaborării fiecărei lucrări scrise este de 60 de minute, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Rezultatele obținute de către elevi la aceste probe scrise nu se consemnează în catalogul clasei și nu se afișează. Aceste rezultate se comunică individual fiecărui elev și părinte, având drept scop evaluarea competențelor de înțelegere a textului scris în limba română, respectiv în limba maternă, precum și evaluarea competențelor la matematică și științe ale naturii”, a comunicat IȘJ Cluj.

Citește mai departe

CULTURA

FOTO. Premieră la Teatrul Național Cluj-Napoca. O piesă de Eugen Ionesco

Publicat

Piesă teatrul național

Teatrul Național „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca prezintă, joi, de la ora 19, în Sala mare, premiera piesei ”Pietonul aerului” de Eugène Ionesco, în regia lui Gábor Tompa, un spectacol tragi-comic despre o lume pe care uzanțele și prejudecățile au umflat-o, lăsând doar forme goale.

”Domnul Bérenger (interpretat de Matei Rotaru), prezență recurentă a pieselor ionesciene, adevărată redută a umanității în calea îndobitocirii ei definitive, este de această dată un dramaturg care și-a repudiat arta și care caută în schimb să își găsească împlinirea în Anglia rurală.

Aici, în buna tradiție a teatrului absurdului, fundamentele ipocrite ale traiului cotidian încep să se deconspire, iar peisajele idilice anticipează din când în când sechelele războiului.

Distribuție impresionantă

Protagonistul este imediat asaltat de indivizi respectabili din societatea englezească, incapabili să admită firescul zborului uman, pe care el însuși încearcă să-l demonstreze printr-un salt în văzduh, dincolo de existența convențională a norodului ofensat.

Bérenger capătă astfel înțelepciunea vizionarului care a înțeles magnitudinea însingurării și a neantului post-apocaliptic, fiind însă izolat și ridiculizat când împărtășește impresii din periplul său extraatmosferic”, arată reprezentanții teatrului.

Cu o distribuție impresionantă, montarea lui Gábor Tompa concentrează esența acestei societăți defecte într-un spațiu și timp care ne pot aparține și nouă, concretizate vizual de Adrian Damian printr-o spectaculoasă construcție scenografică și comentate muzical cu simțul ludic al compozitorului Vasile Șirli.

În ritmuri dinamice, excelent susținute colectiv și individual de trupa Naționalului clujean, povestea lui Bérenger și avertismentul acestuia cu privire la consecințele inerției umane își extind mizele dincolo de lumea Războiului Rece în care a scris Ionesco, amintindu-ne de amenințările noastre contemporane, de morțile și de neantul care pândesc în apropiere.

Vocea avangardei franceze

Eugène Ionesco se numără printre cele mai importante voci ale avangardei franceze și europene, fiind considerat unul dintre părinții teatrului absurdului.

În scrierile sale, automatismele limbajului, artificialitatea relațiilor interumane și decuplarea individului de propria sa conștiință sunt revelate într-un limbaj care doar simulează refuzul semnificării.

Personajul lui Bérenger este de fapt o inserție autobiografică, prezentă în patru piese de un comic amar, cu situații la limita tragediei, inspirate de exasperarea lui Ionesco în fața exceselor și iraționalității postbelice.

Următoarea reprezentație a spectacolului va avea loc pe 4 iunie, de la ora 19:00.

Pietonul aerului

regia: Gábor Tompa

decorul: Adrian Damian

costumele: Luiza Enescu

muzica originală: Vasile Șirli

mişcarea scenică: Ferenc Sinkó

video design: Radu Daniel

asistent de scenografie: Dariana Pau

Distribuţia:

Domnul Bérenger: Matei Rotaru

Doamna Bérenger (Joséphine): Anca Hanu

Domnișoara Bérenger: Diana-Ioana Licu

Ziaristul (englez): Cristian Grosu

Primul englez: Mihai-Florian Nițu

Prima englezoaică: Angelica Nicoară

Băiețelul, fiul lor: Silvius Iorga

Al doilea englez: Miron Maxim

A doua englezoaică: Patricia Brad

Fetița, fiica lor: Cecilia Lucanu-Donat

John Bull: Radu Lărgeanu

Prima englezoaică bătrână: Irina Wintze

A doua englezoaică bătrână: Elena Ivanca

Unchiul-Doctor: Ioan Isaiu

Angajatul de la Pompe Funebre: Dan Chiorean

Trecătorul din Anti-Lume, Omul în alb: Cătălin Codreanu

Judecătorul, Călăul, Primul asesor: Ruslan Bârlea

regia tehnică: Doru Bodrea

lumini: Jenel Moldovan, Andrei Mitran

sunet: Marius Rusu

video: Vasile Crăciun

sufleor: Alina Forna

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax