Connect with us
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

VIDEO FOTO. AMENZI de 45.000 de lei aplicate în urma unui CONTROL al OPC la un magazin din rețeaua CBA, în Cluj

Publicat


În urma unui control efectuat în data de 13 decembrie 2023 la un magazin din rețeaua CBA din Cluj, comisarii OPC au aplicat cinci amenzi în valoare totală de 45.000 de lei pentru nereguli în ceea ce privește igiena, depozitarea, termenele depășite și etichetarea produselor.

„Pe data de 13.12.2023, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Vest (CRPC RNV) Cluj, prin CJPC Cluj, a desfășurat o acțiune de control la un operator economic care își desfășoară activitatea pe teritoriul județului Cluj.

VIDEO FOTO. AMENZI de 45.000 de lei aplicate în urma unui CONTROL al OPC la un magazin din rețeaua CBA, în Cluj

Verificările s-au efectuat urmare a unei reclamații, urmărindu-se modul în care sunt respectate prevederile legale în domeniu.

Ținând cont de neregulile constatate la SC CBA NORD VEST  SRL, echipa de control a aplicat următoarele sancțiuni:

–         5 amenzi contravenţionale, în cuantum de 45.000 lei  și un avertisment

–         oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme în valoare de circa 5000 de lei

–          ținând cont de deficiențele constatate, operatorul economic a decis oprirea voluntară a activității , până la remedierea deficiențelor

–         Indisponibilizarea vitrinei degradate, improprii expunerii la comercializare a legumelor

În urma acțiunii, comisarii CJPC Cluj au identificat mai multe deficiențe, după cum urmează:

–      folosirea unor vitrine frigorifice neigienizate, cu praf în exces, rugină, chedere rupte și corpuri străine

–      comercializarea unor produse cu data limită de consum/data durabilitătii minimale depășită

–      depozitarea direct pe paviment a băuturilor răcoritoare și apelor minerale

–      produse cu ambalaje deteriorate

–      folosirea unor vitrine frigorifice destinate băuturilor pentru depozitarea produselor de patiserie/cofetărie/panificație

–      lipsă menționării alergenilor, declarație nutriționale la produsele specifice sărbătorilor de iarnă sau netraducerea acestora în limba română

–      produse cu modificări organoleptice

–      denumirea incorectă a produselor ca fiind din ciocolată, când în realitate nu aveau cacao ca și ingredient

–      produse cu arsuri de congelare în exces

–      produse cosmetice fără traducere în limba romană

–      nerespectarea temperaturii de depozitare

Comisarii CJPC Cluj vor continua acțiunile de verificare a respectării drepturilor consumatorilor și, așa cum am demonstrat în diverse cazuri, indiferent de operatorul economic, vor fi luate măsuri urgente de conformare, inclusiv sancțiuni contravenționale complementare.

Aspectele invocate în cadrul acestui comunicat sunt ilustrate cu imagini realizate  în timpul  controlului inițial, cât și după remedierea deficiențelor în data de 14.12.2023”, se arată în comunicatul OPC.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Dreapta Unită, pregătită pentru alegeri: „Azi începe era post-Boc”

Publicat

Alianța Dreapta Unită (ADU) a depus astăzi dosarele de candidatură și semnăturile de susținere cerute de legea electorală, pentru candidații la Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca.

Viorel Băltărețu, antreprenor și deputat, candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Cluj-Napoca:

„Azi începe era post-Boc. Depunem aceste semnături pentru centura Clujului, pentru primele școli noi în 20 de ani, pentru locuințe pe care și le poate permite orice clujean care muncește cinstit, pentru un oraș mai verde, cu aer curat, cu absolvenți care vor să rămână să trăiască aici. E timpul, deci, pentru următorul nivel.

Alianța Dreapta Unită e singura forță capabilă să transforme Clujul. Vă propunem o echipă de profesioniști onești și motivați. Cu experiență atât în profesiile lor, cât și în administrația locală și centrală.

Suntem singurii care au pus presiune constantă pe autorități să-și țină promisiunile. Să nu mai mintă, să facă mai mult și să nu mai rateze proiect după proiect. Se tem de noi, dar nu dăm înapoi.

„De patru ani, pregătesc cele mai bune soluții pentru Cluj”

Am stat, ca deputat, pe capul lor timp de patru ani: să facă poduri, pasaje, centuri, școli. De patru ani, pregătesc cele mai bune soluții pentru Cluj. Sunt cunoscut la ministere și în instituțiile locale drept ăla care-i bate la cap să se miște mai repede, mai bine.

Bineînțeles că se poate mai bine la Cluj. Și suntem gata să o demonstrăm. Vă așteptăm la vot în 9 iunie. Cu încredere. Se poate! Alegeți o echipă de oameni care vor să fie mai mult decât o mașinărie de vot! Alegeți oameni buni!”

Cine sunt candidații pentru Consiliul Local?

Primii 10 candidați pe lista Alianței Dreapta Unită pentru Consiliul Local sunt:

  • Adriana Cristian, manager de proiect
  • George Trif, consultant IT
  • Alexandra Oana, cadru didactic
  • Ciprian Rus, manager de proiect
  • Paul Helmer, inginer software și cadru didactic asociat
  • Mihaela Nia, profesor logoped
  • Floarea Dan, director adjunct
  • Dragoș Trifu, medic
  • George Pop, medic
  • Madalina Criste, programator

Citește mai departe

EVENIMENT

Candidat-surpriză al PSD la Florești în locul lui Horia Șulea

Publicat

muntean

Horațiu Muntean Roșca este noul candidat al PSD la Primăria Florești, după ce candidatura lui Horia Șulea a fost respinsă atât de Biroul Electoral de Circumscripție Comunal, cât și de Judecătoria Cluj-Napoca unde acesta a făcut contestație.

Candidatura lui Șulea la alegerile din 9 iunie a fost respinsă după ce acesta fusese condamnat în 2019 la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, iar reprezentanții biroului electoral și magistrații clujeni au considerat că acesta are suspendat și dreptul de a fi ales.

În urma acestei situații, PSD a decis să îl arunce în luptă împotriva actualului primar Bogdan Pivariu pe Horațiu Muntean Roșca, acesta fiind membru în Biroul organizației PSD Florești, dar și  ginerele lui Șulea.

Candidatura acestuia a fost înregistrată marți la Biroul Electoral de Circumscripție Comunală Florești, în ultima zi permisă de lege.

 

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

FOTO. 42 de locuințe sociale, repartizate mai multor familii din Pata Rât

Publicat

De

42 de locuințe sociale au fost repartizate marți mai multor familii din zona Pata Rât, a anunțat primarul Emil Boc. 

Cele 42 de locuințe sociale au fost achiziționate cu finanțare din fonduri norvegiene, prin proiectul Pata 2.0, desfășurat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Cluj. Până în prezent, 73 de locuințe au fost achiziționate de ADI – Zona Metropolitană Cluj pentru familii din Pata Rât.

„Nimeni nu e uitat, nimeni nu e abandonat. Locuințe sociale pentru familiile din zona Pata Rât în cadrul proiectului cu fonduri norvegiene Pata 2.0.

Astăzi au fost semnate contractele pentru predarea a 42 de locuințe către familiile aflate în nevoie.

73 locuințe achiziționate în total prin proiectul ADI-ZMC pentru familii din Pata Rât”, a anunțat primarul Emil Boc, pe rețelele de socializare.

Proiect în valoare de peste 8,7 milioane de euro

Proiectul cu finanțare din Granturi Norvegiene are o valoare totală de 8,76 milioane euro și s-a derulat cu începere din decembrie 2019.

Au fost achiziționate în total 75 de locuințe, dintre care 73 sociale și două de necesitate pentru a fi utilizate în cazuri precum cele de violență domestică. În locuințele sociale se mută familii care provin din zona Pata Rât.

Locuințele sunt amplasate în Cluj-Napoca, Florești, Apahida, Baciu și Gilău. Fiecare este dotată cu electrocasnice și mobilier.

„31 de familii s-au mutat deja, pe parcursul anului trecut, iar pentru celelalte 42 familii beneficiare momentul semnării contractelor a avut loc astăzi, 30 aprilie.

Această activitate a proiectului a fost susținută de o intervenție social-comunitară complexă în arealul menționat, gândită în cadrul mai larg al inițiativelor asumate de Asociația Zona Metropolitană Cluj pentru desegregarea zonei”, a mai arătat edilul.

Sute de persoane, sprijinite în cadrul programului

Prin colaborarea cu ecosistemul local format din universități, administrație locală și au fost oferite și următoarele servicii:

  • 350 persoane au beneficiat de consultații medicale gratuite;
  • 230 activități educative non-formale (culturale, artistice, turistice etc) prin UBB;
  • 100 copii au primit încălțăminte și îmbrăcăminte noi, pentru a se putea prezenta corespunzător la școală;
  • 70 „cutii pentru bebeluși” pentru mămicile din comunitate oferite de DASM Cluj-Napoca;
  • 876 de elevi și 63 de cadre didactice de la 10 școli din zona metropolitană au beneficiat de sesiuni de dezvoltare socio-emoțională;
  • pentru 1.550 persoane aflate în risc de sărăcie și excludere socială a fost facilitată incluziunea socială

„În contextul proiectului Pata 2.0. s-a lucrat individual cu 93 de elevi, pentru a preveni abandonul școlar; au fost intermediate meditații și au fost oferite sesiuni de mentorat și orientare pentru 30 de elevi. De asemenea, Primăria continuă programele pentru educația copiilor din familii marginalizate sau aflat în risc de excluziune realizate de la bugetul local sau în contextul altor proiecte cu finanțări externe”, se mai arată în postare.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Dan Petrescu a revenit în Gruia: „Ceferişti, m-am întors acasă!”

Publicat

Dan Petrescu a revenit pe banca tehnică a CFR Cluj, a anunțat marți echipa din Gruia.

Antrenorul Dan Petrescu a revenit, marţi, la conducerea tehnică a formaţiei CFR Cluj, el aflându-se astfel la al patrulea mandat la gruparea ardeleană. Ultima oară, „Bursucul” a antrenat echipa sud-coreeană Jeonbuk Hyundai Motors.

„Clubul CFR 1907 Cluj anunță revenirea antrenorului Dan Petrescu pe banca tehnică a echipei noastre! Tehnicianul care a contribuit decisiv la câștigarea ultimelor noastre cinci titluri consecutive de Campioană, dar și a numeroaselor rezultate remarcabile în Europa, se întoarce acasă și își va folosi toate abilitățile pentru a atinge din nou performanțele cu care familia alb-vișinie s-a obișnuit! Mister, bine ai revenit în Gruia!”, a transmis clubul CFR Cluj pe site-ul său oficial.

„Gata cu vorba, acum la treabă!”

Petrescu preia postul de antrenor principal al formaţiei ardelene de la Adrian Mutu, care a demisionat la 3 aprilie. Interimatul a fost asigurat de antrenorii Francisc Dican şi Ovidiu Hoban.

„Ceferişti, m-am întors acasă. Gata cu vorba, acum la treabă!”, a declarat Petrescu, într-un clip video publicat pe contul de YouTube al CFR Cluj.

YouTube video

Petrescu a pregătit-o pe CFR în alte trei mandate: iunie 2017 – iunie 2018; martie 2019 – noiembrie 2020; august 2021 – iunie 2023. Cu „Bursucul” pe banca tehnică, CFR a reușit să câștige ultimele cinci titluri de campioană.

Dan Petrescu a mai condus până acum formaţiile FC Naţional, Sportul Studenţesc, FC Rapid, Wisla Cracovia, Unirea Urziceni, Kuban Krasnodar, Dinamo Moscova, Al Arabi, ASA Tg. Mureş, JS Suning, GZ Hengfeng, Kayserispor şi ultima oară Jeonbuk Hyundai.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax