Connect with us

EVENIMENT

VIDEO. Eurodeputatul Daniel Buda, după un zbor anulat de la Bruxelles la Cluj: Ce face Wizz Air este inadmisibil, bătaie de joc

Publicat


Zborul Wizz Air de la Charleroi – Bruxelles a aterizat, vineri, pe Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj-Napoca după ce fusese anulat inițial de două ori, iar printre pasageri s-a aflat și eurodeputatul de Cluj Daniel Buda.

”Dincolo de întârziere, care poate să mai apară, mi se pare că ceea ce face compania Wizz Air este absolut inadmisbil, este o bătaie de joc asupra cetățenilor europeni, și nu doar din România sau din Cluj, pentru că nu face altceva decât să anuleze avioanele.

Am avut avionul anulat azi-noapte la ora 1, am vrut să îmi iau bilet pe București, apoi am aflat că totuși puteam să vin la Cluj, dar alți oameni nu au avut aceeași posibilitate.

Urmare a acestor întâmplări, voi lua, împreună cu colegii mei din Parlamentul European (PE), decizia de a provoca o dezbatere în PE și de a sesiza Comisia Europeană cu privire la aceste aspecte, pentru că mi se pare că această companie aeriană și alte companii aeriene își bat joc de cetățenii care le plătesc salariile.

Comportament inadmisibil

Erau oameni care stăteau de 3-4 zile în Bruxelles și nu aveau ce să mănânce, mi se pare inadmisibil să avem astfel de comportamente din  partea companiilor aeriene, care nu dau nici măcar un SMS că s-a anulat zborul, că s-a decalat ora de zbor”, a spus Buda.

Acesta a precizat că pasagerii care au ajuns la Cluj vineri la amiază aveau decolarea la ora 9, dar nu i-a anunțat nimeni, fiind pur și simplu norocoși că au venit mai repede la avion.

”Cred că această companie nu poate să continue să își bată joc de oameni. Și alte companii aeriene încep să își bată joc de oameni și trebuie să plătească. Nu pot să aibă doar partea de profit”, a precizat eurodeputatul clujean.

Daniel Buda a precizat că au fost pasageri ai Wizz Air care au stat 2 zile în aeroportul din Charleroi, situat la 46 de km de centrul Bruxelles-ului, în urma anulării unor zboruri.

Fără apă și mâncare

O altă pasageră a reclamat că pe aeroportul din Belgia nu a primit nici apă, nici mâncare, aceasta urmând, inițial, să ajungă la Cluj miercuri la ora 23.

”A fost 37 de ore întârziere, sper să nu se mai întâmple așa ceva. Zborul a fost amânat de 3 ori și amânat de 2 ori”, a spus aceasta.

Alți pasageri au stat în aeroportul din Charleroi încă de luni, iar mulți au spus că nu vor mai zbura cu Wizz Air niciodată.

Ce spune compania Wizz Air

„Operațiunile de miercuri în spațiul aerian european au fost grav afectate ca urmare a problemelor de gestionare a sloturilor de zbor, cauzate de fenomene meteorologice multiple și simultane în întreaga Europă. Aceste fenomene au afectat capacitatea autorităților ATC (Air Traffic Control) și a Eurocontrol de a gestiona volumele de trafic la nivelul întregii industrii, ducând la întârzieri și anulări majore atât miercuri și joi, cât și astăzi. Această situație a afectat operațiunile Wizz Air și pe cele ale concurenților noștri din întreaga Europă.

La nivel de industrie, colaborăm cu alte companii aeriene pentru a înainta aceste probleme autorităților relevante, inclusiv Eurocontrol, pentru a ne asigura că sunt puse în aplicare măsuri de atenuare adecvate.

Cu toate acestea, cauza principală a acestor perturbări este activitatea meteorologică anormală, care rămâne intensă în întreaga Europă.

Compania aeriană monitorizează în permanență situația, care este de așteptat să se îmbunătățească progresiv în zilele următoare. Ne cerem scuze pasagerilor noștri care s-au confruntat cu întârzieri și anulări; cu toate acestea, situația de față este în afara controlului companiei aeriene.”Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
3 Comentarii

1 Comentariu

 1. bobo

  iunie 28, 2024 la 2:21 pm

  ZAU…..Si tu ce ai facut pana acuma..in afara sa-ti cumperi case in strainatate….RUSINE….DE AIA NU SUNTEM IN SCHENGHEN..CA ASTIA CA TINE MERG IN PARLAMENTUL EUROPEAN!

 2. steluta abbasi

  iunie 30, 2024 la 11:54 am

  Wizz air înainte avea un singur zbor dus intors Bucuresti-Charleroi pe zi, acum au zile cănd au căte două pe această rută.Ca Wizz air,de la un singur zbor au acum câte 2și alte companii. Traficul aerian este foarte aglomerat și nu au culoare de zbor. Ieri am venit din București spre Charleroi înainte de aterizare cu 30 min s-a iscat o furtună puternică cu fulgere pe lângă avion.Ne-a zgâlțăit bine de tot. Și da, am avut întârziere 2ore. O oră anunțată cu 3ore înainte de decolare și o oră am stat închiși în avion. Din cauza condițiilor meteorologice. Aș prefera să stau 3zile în aeroport decat să cad de la 10mii de metri în gol.

 3. clujean

  iulie 1, 2024 la 10:16 am

  @ STELUTA
  Umbli cu diversiuni ieftine !

  Este vorba despre altceva: cum îi tratează golanii de la Wizz pe pasagerii în regulă ! Și nu de azi, de ieri ! Și cu ce obrăznicie, tupeu și diversiuni, își explică slabul profesionalism.

  Statul român, prin autoritățile de profil ? Pe nicăieri !
  Acum, e ocupat cu campania electorală.
  Acum.

  Să vă fie rușine !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Mai multe spectacole de la Electric Castle, ANULATE din cauza penei informatice Microsoft

Publicat

De

Organizatorii Electric Castle au anunțat că trebuie să anuleze mai multe spectacole programate pentru astăzi, deoarece artiștii nu au putut ajunge la Bonțida din cauza penei IT mondiale petrecute vineri dimineață.

Mai mulți artiști programați să aibă spectacole astăzi la Electric Castle nu au putut zbura vineri spre Cluj-Napoca, astfel că organizatorii au anulat mai multe evenimente.

Mai multe spectacole de la Electric Castle, anulate

Este vorba despre trupa britanică Sleaford Mods, care erau așeptați la scena Hangar începând cu ora 20:20.

Sleaford Mods

De asemeena, a fost anulat evenimentul Hospitality Takeover, programat de la ora 01.20 pe aceeași scenă. Astfel, spectacolele celor de la DEGS, UNGLUED, CAMO & KROOKED, DAXTA, KINGS OF THE ROLLERS, INJA și ANAÏS, HOAX, PVC nu vor mai avea loc.

Anunțul organizatorilor

„Din cauza penei IT care a pus la sol majoritatea zborurilor din Europa și nu numai, spectacolele Sleaford Mods și Hospitality Takeover de la Electric Castle sunt anulate pentru astăzi. Din fericire, headlinerii noștri, Paolo Nutini și BMTH, sunt deja la fața locului și încântați să întâlnească mulțimea în seara asta.

Deoarece Microsoft tocmai a anunțat că întreruperea a fost rezolvată, lucrăm la reprogramarea tuturor zborurilor care afectează artiștii din lineup-ul nostru. Vă rugăm să rămâneți pozitivi și să aveți încredere că facem tot posibilul pentru ca ei să joace”, au anunțat organizatorii.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

E.ON Energie România DONEAZĂ, cu ajutorul Electric Castle, 100.000 kWh Colegiului Național de Artă din Târgu-Mureș

Publicat

eon

Cu scopul de a susține educația și creativitatea, E.ON Energie România donează 100.000 kWh Colegiului Național de Artă din Târgu-Mureș, cu ajutorul participanților la Electric Castle, până în 21 iulie, ultima zi a festivalului.

·         Fiecare implicare în activitățile pregătite la standul E.ON Home Stage de la festival  înseamnă câte 50 kWh donați instituției de învățământ;

Campania „Dăruiește Lumină”, inițiată de E.ON în 2015, ajunge pentru al doilea an consecutiv la festivalul Electric Castle și lansează o nouă provocare celor dornici să se distreze și, în același timp, să facă o faptă bună. Nu trebuie decât să viziteze standul E.ON Home Stage, alimentat 100% cu energie regenerabilă prin intermediul E.ON Solar Home, și să ia parte la activitățile ce îi așteaptă acolo.

E.ON Energie România DONEAZĂ, cu ajutorul Electric Castle, 100.000 kWh Colegiului Național de Artă din Târgu-Mureș

Astfel, cei ce ajung la standul EON se pot întrece pedalând pe biciclete electrice și chiar să câștige una, în urma unei trageri la sorți. În bucătăria E.ON Life iubitorii de cafea pot participa la ateliere de preparat cafea sau își pot crea propriul suvenir de festival la atelierul de ceramică.

„Orice interacțiune a vizitatorilor este transformată în 50 kWh”

Chiar și relaxarea cu o carte din biblioteca pregătită cu ajutorul partenerilor de la Asociația Cărțile pe Față poate contribui la donarea de energie către Colegiul Național de Artă din Târgu-Mureș. Fotografii creative în camera răsturnată și o experiență senzorială Frosted Wave într-un spațiu imersiv și revigorant sunt alte suprize pentru cei prezenți acolo.

Orice interacțiune a vizitatorilor este transformată în 50 kWh, iar Colegiul Național de Artă din Târgu-Mureș va beneficia de 100.000 kWh de energie donată de către E.ON Energie România cu ajutorul celor prezenți la festival.

De peste 75 de ani, Colegiul Național de Artă din Târgu-Mureș cultivă pasiunea pentru muzică, arte plastice, teatru și arhitectură a tinerilor, la acest moment fiind înscriși 500 de elevi care învață în limbile română și maghiară. Efortul elevilor este răsplătit an de an prin numeroase premii la olimpiadele naționale, anul acesta obținând locul 1 la design textil și locul 3 la pictură, respectiv sculptură.

E.ON Energie România susține educația și vrea să vadă generații viitoare care gândesc liber, care se exprimă creativ și care își pot păstra înclinațiile artistice pe tot parcursul vieții, chiar dacă vor alege să profeseze în domenii care nu au legătură cu arta.

Despre E.ON Energie România

E.ON Energie România, membră a Grupului german E.ON, este furnizor integrat de gaze naturale, electricitate şi soluţii energetice având un portofoliu variat format din circa 3,4 milioane de clienţi, atât rezidenţiali, cât şi companii şi municipalităţi. De la intrarea pe piața din România, E.ON a investit peste 2,3 miliarde de euro, în principal în modernizarea rețelelor. Totodată, valoarea contribuțiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la 3,4 miliarde de euro.

Citește mai departe

EVENIMENT

Primarul din Valea Ierii, condamnat definitiv la 2 ani și 11 luni de închisoare cu suspendare. Își pierde și mandatul de primar

Publicat

Primarul din Valea Ierii, Dorin Nap, a fost condamnat definitiv de către Curtea de Apel Cluj la doi ani și 11 luni de închisoare cu suspendare pentru furt de arbori și fals intelectual. El își pierde mandatul de primar.

Dorin Nap, primarul PSD din Valea Ierii, a fost condamnat joi definitiv de către Curtea de Apel Cluj la 2 ani și 11 luni de închisoare cu suspendare.

Pedeapsă majorată de Curtea de Apel Cluj

Primarul a fost judecat pentru săvârșirea infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori din fondul forestier, furt de arbori din fondul forestier şi fals intelectual.

Curtea de Apel Cluj a majorat sentința pronunțată de Judecătoria Turda, de la doi ani, la doi ani și 11 luni de închisoarecu suspendare.

Se vor organiza noi alegeri în Valea Ierii

Mai mult, Crtea de Apel Cluji îi interzice primarului să ocupe funcții publice, pe o perioadă de trei ani.

Astfel, un ordin al prefectului ar urma să fie emis, prin care primarul își va pierde mandatul. În condițiile în care primarul a fost ales la alegerile din 9 iunie pentru încă un mandat de patru ani, vor fi organizate alegeri pentru funcția de primar.

Soluția pronunțată de Curtea de Apel Cluj, joi, 18 iulie: „(…) Înlătură dispoziţiile privind contopirea pedepselor din cuprinsul sentinţei penale apelate. Respinge cererea inculpatului N.D. privind schimbarea încadrării juridice cu privire la infracţiunea de tăiere fără drept de arbori din fondul forestier, încadrarea corectă fiind cea din cuprinsul rechizitoriului. (…)

În temeiul art. 67 alin. 1, cu trimitere la art. 66 alin. 1 lit. a), b) şi g) din C.pen. şi art. 107 alin. (1) lit. d) şi alin. (2) lit. d) din Legea 46/2008, interzice inculpatului N.D., cu titlu de pedeapsă complementară, dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a desfăşura activitatea de pădurar, pe o perioadă de 3 ani, pedeapsa complementară urmând a se executa potrivit art. 68 alin. 1 lit. b) C.pen. (…)”.

Amendă penală de 15.000 de lei

Totodată, Dorin Nap, pe lângă sentința cu suspendare, va trebui să plătească o amendă penală de 15.000 de lei.

„Menţine pedeapsa stabilită de prima instanţă de 1 an şi 3 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual, prev. de art. 321 C.pen. (…) În temeiul art.38 al.1 Cod penal constată că infracţiunile mai sus amintite au fost în concurs real şi, conform art. 39 lit. e) Cod penal, aplică pedeapsa cea mai grea, de 2 ani şi 6 luni închisoare, pe care a sporeşte cu 5 luni închisoare (o treime din cealaltă pedeapsă cu închisoarea), rezultând pedeapsa finală de 2 ani şi 11 luni închisoare la care se adaugă în întregime pedeapsa amenzii de 15.000 lei. Menţine dispoziţiile din cuprinsul sentinţei penale atacate cu privire la suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei închisorii rezultante de 2 ani şi 11 luni, precum şi cu privire la stabilirea termenului de supraveghere de 3 ani, a măsurilor de supraveghere şi a celorlalte obligaţii prevăzute de art. 93 Cod penal. (…)”.

Totodată, Dorin Nap trebuie să plătească suma de 4.802 lei Gărzii Forestiere Cluj. Decizia este definitivă.

Dorin Nap a furat lemn, pe vremea când era pădurar

Dorin Nap a fost trimis în judecată deoarece, în aprilie 2020, pe vremea când era pădurar la Ocolul Silvic Valea Ierii, s-a deplasat la cantonul silvic pe care îl avea în pază,  unde știa că există în curs de exploatare o partidă de masă lemnoasă. Profitând de faptul că lucrările de exploatare erau sistate de titularul autorizaţiei de exploatare, la faţa locului nefiind vreun reprezentant al acesteia,  Nap a tăiat fără drept un număr de șapte arbori de esență rășinoase, din specia molid, care erau marcați, cu un volum de 15,771 mc.

În cauză a fost stabilit un prejudiciu de 9.801,51 lei fără TVA, alăcătuit din valoarea pagubei produse pădurii de 5.765,59 lei la care se adaugă valoarea funcțiilor pădurii nerealizate în sumă de 4.035,92 lei. Dorin Nap a tractat arborii tăiați până la o rampă primară cu un tractor, valoarea prejudiciului fiind de  2.712 lei.

Ulterior, Nap a întocmit un așa-zis aviz de însoțire primar cu un localnic cu care avusese o înțelegere în prealabil în vederea vânzării materialului lemnos. Avizul de însoțire fusese întocmit pentru cantitatea de 11,57 mc lemn rotund rășinoase, deşi în realitate era vorba de cantitatea de 18,16 mc, iar la rubrica document de proveniență, Nap a notat că lemnele provin dintr-o altă exploatare decât cea reală, pentru a crea aparenţa unei proveniențe legale a materialului lemnos provenit din cei 7 arbori tăiați și sustrași ilegal.

Citește mai departe

EVENIMENT

CFR Cluj este la zi. Cât a scos din buzunar Neluțu Varga ca să achite DATORIILE clubului

Publicat

Neluțu Varga, patronul clubului de fotbal CFR Cluj

Veste bună pentru susținătorii CFR-ului! Patronul Neluțu Varga a anunțat că a plătit toate datoriile clubului chiar înainte de meciul cu Dinamo.

Acesta ar fi scos din buzunar 2,8 milioane de euro, pentru a avea liniște în cadrul echipei și pentru a crea cele mai bune condiții pentru obiectivul primordial din acest sezon, și anume câștigarea titlului de campioană.

CFR Cluj este la zi. Cât a scos din buzunar Neluțu Varga ca să achite DATORIILE clubului

„Înaintea primei etape cu Dinamo, am rezolvat toate problemele financiare ale clubului. Am achitat tot ce mai erau datorii, bonusuri, restanțe la jucători, salarii, tot, tot, tot… Am virat banii la zi la luna mai, deci nu mai avem niciun fel de restanță financiară la niciun fotbalist. Le-am plătit și bonusurile de acum un an pentru cupele europene.

Toate salariile sunt la luna mai la zi, nu mai există niciun fel de datorie la clubul CFR Cluj, către jucători, către antrenori, către absolut nimeni. Efortul financiar a fost important, am achitat 2,8 milioane de euro vineri, înaintea partidei cu Dinamo, pentru că am vrut să fie liniște la club, să avem condiții și să-i creez lui Dan Petrescu cele mai bune condiții ca să facem performanță, adică să luăm titlul de campioni.

Nu mai sunt probleme și sunt convins că nu vor mai fi probleme la clubul CFR Cluj de acum înainte. Am achitat toți banii, suntem la virgulă cu toți jucătorii. Ei trebuie să se concentreze acum doar la un singur lucru și anume să redevenim campionii României”, a declarat Neluțu Varga în exclusivitate la emisiunea Fanatik Superliga.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax