Connect with us

ADMINISTRAȚIE

VIDEO. Deputat Băltărețu (USR Cluj): Drumul Apahida – Răscruci, extins la patru benzi. Va avea trei sensuri giratorii

Publicat


Deputatul USR de Cluj Viorel Băltăreți a anunțat că drumul național DN Apahida – Răscruci se va extinde la patru benzi, cu trei giratorii și a precizat că vestea proastă este că doar cu insistențe se obțin lucruri care sunt firești să se întâmple.

”Într-o localitate ca Jucu, sufocată de trafic, a fost nevoie de insistențe pentru ca proiectul DRDP de modernizare a drumului să includă și giratorii, pentru viraje la stânga spre Cluj.
Colegul nostru, Nicu Borca, consilier local a ridicat problema în Consiliul Local, fără nicio asumare din partea administrației locale.
Pe lângă răspunsul DRDP, și Consiliul Județean face o promisiune: că va construi o pasarelă peste DN și calea ferată spre Tetarom.

Administrațiile locale să se implice mai mult

În continuare, cred că soluția cea mai bună rămâne Drumul expres Cluj-Dej, care să scoată traficul din zonă. În ce privește pasarela spre Tetarom, e o idee bună, dar tardivă, o nouă probă a dezvoltării negândite strategic a județului nostru.
Și din acest motiv, administrațiile publice trebuie să se implice mai asumat în dezvoltarea localităților și să nu aștepte cu mâna întinsă autoritățile centrale sau CNAIR”, a spus deputatul clujean.

Secretomania sugrumă România

O ultimă idee pe care subliniată Băltărețu este că secretomania sugrumă România!

”Pare o idee fixă a USR, dar lipsa de transparență ne face tuturor viața mai grea. Ne luptăm pentru fiecare bucată de informație publică la care toți cetățenii ar trebui să aibă acces facil.
Le mulțumesc colegilor Borca Nicolae și Adrian Nicolae Pițu pentru energia cu care se implică în proiectele importante pentru Jucu”, a conchis Viorel Băltărețu.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Trei fete din județul Cluj, cercetate pentru FURT calificat. Au sustras 44.000 de lei dintr-o locuință

Publicat

whatsapp image 2022 12 06 at 08.04.45

Trei fete din jud. Cluj, dintre care două minore, au fost depistate de polițiștii turdeni și acum sunt cercetate pentru furt calificat. Acestea ar fi sustras 44.000 de lei dintr-o locuință din Surduc.

„La data de 5 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Turda – Secția 9 Poliție Rurală au depistat trei persoane, două minore cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani și o femeie de 36 de ani, din județul Cluj, bănuite de sustragerea sumei de 44.000 de lei, dintr-o locuință situată în localitatea Surduc.

În urma percheziției efectuate în localitatea Viișoara a fost recuperat circa 90% din prejudiciu, respectiv peste 38.000 de lei.

whatsapp image 2022 12 06 at 08.04.45 (1)

Din cercetări a reieșit că la data de 4 decembrie a.c., în jurul orei 14.00, cele trei persoane ar fi intrat în curtea gospodăriei respective, iar sub pretextul nevoii de a se încălzi, ar fi profitat de neatenția proprietarei și dintr-o încăpere a locuinței ar fi sustras suma de 44.000 de lei.

În baza sesizării, polițiștii au demarat activități investigative în vederea identificării persoanelor bănuite de comiterea infracțiunii, iar în cursul zilei de ieri, 5 decembrie a.c., au desfășurat o percheziție domiciliară, în localitatea Viișoara.

În urma mandatului de percheziție pus în aplicare, a fost identificată și ridicată suma de 38.600 de lei, despre care există suspiciuni că ar proveni din infracțiunea comisă.

În continuare, în cadrul dosarului penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat sunt efectuate activități procedurale, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda.

Activitățile au fost desfășurate cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției municipiului Câmpia-Turzii și jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj”, a transmis IPJ Cluj.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

FOTO. Moș Nicolae a CĂLĂTORIT cu autobuzele școlare din Cluj-Napoca. Peste 750 de copii au avut parte de SURPRIZE

Publicat

mos nicolae 2

După ce, cu o seară înainte, în ajun, copiii și-au lustruit ghetuțele pentru ca Moș Nicolae să le umple cu cadouri ori, poate și cu câte o nuielușă, dimineața zilei de marți le-a mai oferit acestora un prilej de bucurie.

mos nicolae 1

De ziua Sfântului Nicolae, peste 750 de copii care au călătorit spre cursuri cu autobuzele școlare au avut parte de o surpriză plăcută. Moș Nicolae a fost prezent în mijlocul lor și le-a oferit dulciuri cu ajutorul Poliției Locale.

Sursa: Primăria Cluj

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. 140 de voluntari de la Ambulanţa Cluj, pregătiţi să ne salveze vieţile. Mesaje emoţionante

Publicat

De

voluntari ambulanta

5 decembrie este Ziua Voluntariatului, şi tot mai mulţi tineri clujeni au ales să fie şi ei voluntari, în slujba comunităţii. Printre voluntarii clujeni se numără şi 140 care activează zi de zi în cadrul Serviciului de Ambulanţă Cluj, gata în orice moment să intervină, alături de colegii lor, pentru a salva vieţile semenilor.

140 de voluntari de la Ambulanţa Cluj, pregătiţi să ne salveze vieţile

5 Decembrie – Ziua Internațională a Voluntariatului.

Ziua voluntariatului este sărbătorită și de Serviciul de Ambulanță al Județului Cluj deoarece încă din anii 2008 voluntarii sunt prezenți pe echipajele de intervenție!
Dacă în 2008 erau răzleți și se pierdeau printre angajații SAJ-lui, începând din anul 2015, când a fost conceput un program bine organizat, an de an numărul voluntarilor crește astfel ajungând azi să numere 140 de persoane.

Fiecare zi din slujba de voluntar decurge în mod diferit, munca în teren fiind plină de surprize, de la caz la caz. Totuși, ceva nu se schimbă, indiferent că este zi sau noapte, indiferent de tură sau cazuri, zâmbetul unui pacient, salvarea unei vieți, sentimentul de apartenență într-o echipă, nenumărate lucruri noi învățate la finalul unei ture, încarcă cu energie si nerăbdare dorința volunatrului de a efectua următoarea gardă.

La mulți ani, dragilor!

Colectivul SAJ Cluj vă mulțumește pentru că ne sunteți colegi și ne plecăm capul în fața voastră!, arată Horia Simu, directorul Serviciului de Ambulanță al Județului Cluj.

Mesaje emoţionante

Andreea M: ”Voluntariatul la SAJ Cluj m-a adus mai aproape de medicină şi mi-a arătat importanța cunoştințelor teoretice, dar mai ales practice. Am învățat cum să interacționez cu pacienții, să fiu empatică, dar în acelaşi timp sigură pe mine, pentru a salva vieți.”

Bianca N.: ”Pentru mine, SAJ Cluj reprezintă mediul prielnic pentru a învăța și a pune în practică teoria, pentru a cunoaște oameni noi și a lega prietenii frumoase. Este un proiect de suflet pentru mine și sunt mândră că fac parte din acest program de voluntariat. Îl recomand tuturor! ❤️

Iustin G: ”SAJ Cluj reprezintă tranziția de la medicina teoretică la medicina practică – aici ai ocazia atât să aplici ceea ce deja ai învățat, dar și să dobândești o mulțime de lucruri noi (de la tehnici, manopere și protocoale la adevarate baze teoretice medicale). În plus, dezvoltarea noastră, ca viitoate cadre medicale, este foarte bine conturată datorită modului în care abordăm fiecare situație în parte: în cadrul garzilor efectuate am avut ocazia să intalnesc diverți pacienți, diverși aparținători care m-au făcut să înțeleg mult mai bine modul în care să abordez anumite aspecte, și, în plus, am avut ocazia să lucrez alături de adevarați profesioniști cu care am format o echipă.”

Tudor K.: ”În cadrul gărzilor am ocazia să îmi dezvolt modul în care interacționez cu pacienții de diferite vârste cu diferite patologii. Cel mai important lucru, e că salvam vieți, că venim în ajutorul pacienților cu tot ceea ce știm.”

Daiana F.: ” A fi voluntar in cadrul Serviciului de Ambulanta Județean Cluj, este un adevărat privilegiu. Consider că este cea mai frumoasă experiență trăită de mine până acum, am învățat cu adevărat de la cei mai buni ce înseamnă viața și cât de prețioasă este. Am acumulat foarte multe informații de la persoanele pe care le pot numi „colegii mei” cu atât de multă mândrie și drag, am înțeles ce înseamnă munca în echipă și cât de mult contează ca echipajul să fie unul unit.”

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Unde-s mulți, PUTEREA crește! Uniți, învingem nesimțirea. Ce-au făcut câțiva clujeni cu o mașină parcată AIUREA

Publicat

masina

Problema locurilor de parcare este una reală în Cluj-Napoca. Invers proporțional cu numărul acestora a crescut și nesimțirea unor șoferi, care-și lasă mașinile care pe unde apucă, fără a mai ține cont că blochează pe cineva sau încurcă traficul.

Într-o asemenea situație, mai mulți clujeni au pus mână de la mână și, după ce au legănat-o puțin ca s-o adoarmă, au luat pe sus mașina parcată în mijlocul drumului și au mutat-o lângă trotuar.

„Momentu ăla când nu răspunzi la telefon dar îți mută cineva mașina 🤣🤣🤣🤣”, a comentat cel care a postat filmarea.

„Pentru o viață sănătoasă faceți mișcare cel puțin 30 de minute în fiecare zi!”, a scris altul.

Sursa/ Video: Info Trafic Cluj-Napoca

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax