Connect with us

EVENIMENT

VIDEO. Atac la o sală de jocuri din Cluj. Un bărbat a amenințat angajații cu un cuțit

Publicat


Un bărbat a atacat angajații unei săli de jocuri din Cluj-Napoca cu un cuțit. Acesta a fost ridicat de jandarmi.

Un bărbat a fost ridicat de jandarmi după ce a amenințat cu cuțitul angajații unei săli de jocuri din cartierul Mărăști din Cluj-Napoca. Acesta ar fi fost supărat că a pierdut la păcănele.

Atac la o sală de jocuri din Cluj. Un bărbat a amenințat angajații cu un cuțit

Bărbatul, afișând un comportament agresiv la adresa organelor de ordine, a fost băgat în dubă de jandarmi, după ce a făcut scandal la sala de jocuri Las Vegas din Mărăști.

Ce spune Jandarmeria Cluj

„Luni, 29 iulie, în jurul orei 15.00, în urma unui apel la SNUAU 112, un echipaj de jandarmi a fost solicitat să intervină la o sală de jocuri din Cluj-Napoca unde agenții firmei de pază au semnalat faptul că un bărbat agresiv, înarmat cu un cuțit se plimba printre clienți.

Jandarmii au ajuns imediat la faţa locului și au procedat la imobilizarea bărbatului.
În urma controlului corporal preventiv asupra bărbatului a fost găsit un cuțit cu lama de aproximativ 20 de cm.

Menționăm faptul că în urma verificării în aplicația eDAC, bărbatul de 35 de ani a fost identificat ca fiind căutat pentru agresiuni sexuale.

Acesta a fost condus la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Cluj în vederea luării măsurilor legale.

Jandarmii clujeni au procedat la întocmirea documentelor operative, persoana fiind condusă apoi la Secția 2 Poliție Cluj-Napoca pentru continuarea demersurilor legale”, a transmis Jandarmeria Cluj.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Un clujean a furat două mașini într-o singură noapte, din parcarea unei pensiuni din stațiunea Băile 1 Mai

Publicat

Un bărbat de 56 de ani din comuna Sâncraiu este cercetat de polițiști, după ce a furat două autoturisme într-o singură noapte, în stațiunea Băile 1 Mai, județul Bihor.

Incidentul s-a petrecut în noaptea de 6 spre 7 septembrie. În jurul orei 01:00, suspectul ar fi sustras primul autoturism din curtea unei pensiuni, folosind cheile care fuseseră lăsate în interiorul vehiculului. După ce l-a condus pe o distanță de aproximativ 500 de metri, l-a abandonat în aceeași localitate.

Un clujean a furat două mașini din parcarea unei pensiuni

Câteva ore mai târziu, în jurul orei 03:50, același bărbat ar fi folosit din nou chei lăsate în habitaclu pentru a fura un alt autoturism, din parcarea unei alte pensiuni din Băile 1 Mai.

„În dimineața zilei de 7 septembrie, polițiștii Poliției stațiunii Băile Felix din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au fost sesizați că, în cursul nopții de 6 spre 7 septembrie, în jurul orei 01.00, persoane necunoscute au sustras un autoturism din curtea unei pensiuni din stațiunea Băile 1 Mai, județul Bihor, folosind cheile acestuia, lăsate în interiorul vehiculului și l-ar fi condus pe o distanță de aproximativ 500 de metri, abandonându-l pe raza aceleiași localități, iar în jurul orei 03.50, tot prin folosirea, pe nedrept, a unei chei aflate în habitaclu, ar fi sustras un alt autoturism, din parcarea unei alte pensiuni din Băile 1 Mai”, a transmis IPJ Cluj.

Autoturismul furat a fost depistat în trafic

Ulterior, autoturismul furat a fost depistat în trafic, în localitatea Huedin. La volan se afla un bărbat de 56 de ani din comuna Sâncraiu. Supectul a fost ulterior condus la sediul Poliției stațiunii Băile Felix pentru audieri.

Polițiștii din Băile Felix continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea. Suspectul este cercetat pentru comiterea a două infracțiuni de furt în scop de folosință.

„În urma investigațiilor efectuate de polițiștii din Băile Felix, în cursul zilei de 7 septembrie, în jurul orei 13.00, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, autoturismul reclamat sustras a fost depistat în trafic, în localitatea Huedin, județul Cluj Napoca, la volanul acestuia fiind identificat un bărbat de 56 de ani, din comuna Sâncraiu, județul Cluj, care a fost condus la sediul Poliției stațiunii Băile Felix, în vederea audierii”, a mai comunicat IPJ Cluj.

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției stațiunii Băile Felix continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celui în cauză, sub aspectul comiterii infracțiunii de furt în scop de folosință (2 acte materiale).

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Polițist din Alba, reținut pentru mită și introducerea de telefoane în arest. A ajutat în planul de evadare a unui deținut

Publicat

Procucrorii DIICOT Cluj desfășoară cercetări față de două persoane, dintre care un polițist din Alba, pentru luare și dare de mită și introducerea ilegală de telefoane mobile într-un centru de arest preventiv.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, în colaborare cu procurorii DIICOT, au documentat, vineri, 6 septembrie, activitatea infracțională a două persoane acuzate de luare de mită, dare de mită și introducerea ilegală de telefoane mobile într-un centru de reținere și arestare preventivă. Unul dintre suspecți este agent de poliție.

„Astfel, la aceeași dată, procurorii DIICOT – ST Cluj au dispus reținerea a două persoane (unul având calitatea de agent de poliție), cercetate sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de luare de mită, dare de mită și introducerea de telefoane mobile în mod ilicit într-un centru de reținere și arestare preventivă, de către personalul centrelor de reținere și arestare preventivă.

De asemenea, în aceeași cauză sunt continuate cercetările cu privire la alte două persoane (aflate în stare de arest preventiv într-o altă cauză) sub aspectul comiterii infracțiunilor de instigare la săvârșirea infracțiunii de efectuare de operațiuni cu substanțe susceptibile să producă efecte psihoactive, dare de mită, instigare la introducerea de telefoane mobile în mod ilicit într-un centru de reținere și arestare preventivă și efectuarea de operațiuni cu produse susceptibile a avea efect psihoactiv”, se arată într-un comunicat al IPJ Cluj.

Sume de bani promise în schimbul unui plan de evadare

Polițistul din Alba este acuzat că, în perioada mai-septembrie 2024, ar fi primit mită de la un deținut, constând în sume de bani și alte bunuri, în schimbul introducerii ilicite a unui telefon mobil într-un centru de arest preventiv. Deținutul i-ar fi promis agentului contravaloarea unui apartament pentru a-l ajuta să evadeze.

„Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că, în perioada mai –septembrie 2024, una dintre persoane, aflate într-un centru de detenție i-ar fi dat agentului de poliție, prin intermediul unei alte persoane cercetate (pe parcursul a trei întâlniri) 1.500 de euro, 5.000 de lei și 2.000 de lei în schimbul cărora acesta din urmă i-ar fi remis un telefon mobil cu cablu de date, un lacăt și o pânză de bomfaier cu care intenționa să creeze un spațiu în care să ascundă telefonul mobil.

În același interval de timp, persoana aflată în stare de arest preventiv i-ar fi promis agentului de poliție contravaloarea unui apartament, pentru a-l ajuta să evadeze”, a mai arătat IPJ Cluj.

Suspecți cercetați pentru implicarea într-o rețea de trafic cu substanțe psihoactivă

Cercetările continuă și față de alte două persoane aflate deja în arest preventiv, suspectate de instigare la săvârșirea infracțiunilor de efectuare de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive și dare de mită.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate au fost identificate și ridicate mai multe mijloace de probă.

Trei persoane în arest preventiv și una în arest la domiciliu

Sâmbătă, 7 septembrie 2024, Tribunalul Cluj a dispus arestarea preventivă a trei dintre persoane și măsura arestului la domiciliu față de o altă persoană, pentru 30 de zile, în acord cu solicitarea formulate de către procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Cluj.

Acțiunea s-a desfășurat cu sprijinul Direcției de Operațiuni Speciale din Poliția Română și a altor structuri de combatere a criminalității organizate. În total, la operațiune au participat polițiști și jandarmi din mai multe județe, inclusiv Alba, Dolj și Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Carambol cu patru mașini de lux, inclusiv un Lamborghini, pe strada Câmpina din Cluj-Napoca. Un bărbat a fost rănit

Publicat

Un accident cu patru mașini de lux a avut loc duminică, pe strada Câmpina din Cluj-Napoca. Un bărbat de 28 de ani a fost rănit și primește îngrijiri medicale.

Accidentul a implicat patru autoturisme de mărci luxoase: un Audi, un Opel, un Lamborghini și un BMW. Martorii oculari au relatat că BMW-ul a lovit din spate Lamborghini-ul, proiectându-l sub Opel, care, la rândul său, a lovit un Audi. Impactul a provocat pagube semnificative celor patru mașini.

Accident cu patru mașini, la Cluj-Napoca

Patru mașini au fost implicate într-un accident petrecut duminică la ora prânzului pe strada Câmpina din Cluj-Napoca. La fața locului intervin pompierii.

„Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca intervin în aceste momente la un accident rutier petrecut pe strada Câmpina. La misiune iau parte două autospeciale cu modul de descarcerare”, a transmis ISU Cluj.

Un bărbat de 28 de ani, rănit

Din fericire, nu au fost victime încarcerate. Un bărbat primește îngrijiri medicale la fața locului.

„Din primele date, în accident au fost implicate patru autoturisme, însă nu au existat victime încarcerate. Un bărbat de 28 de ani primește îngrijiri medicale din partea echipajului SMURD, fiind conștient și cooperant”.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Cluj-Napoca, gazda Campionatului European de OPEN Kyokushin Karate-kan 2024

Publicat

În acest weekend, Cluj-Napoca este centrul european al artelor marțiale, găzduind două competiții de anvergură pentru Kyokushin Karate: OPEN Kyokushin-kan European Championship 2024 și OPEN BGN International Cup UNDER12.

Evenimentul a reunit la BT Arena din Cluj-Napoca 600 de sportivi din peste 25 de țări de pe trei continente – Europa, Asia și America de Nord. România a fost reprezentată de 200 de sportivi.

Moment artistic inedit, la ceremonia de deschidere

Ceremonia oficială de deschidere, care a avut loc în Sala Polivalentă BTarena, a fost marcată de momente artistice impresionante. Ansamblul „Mărțișorul” a adus pe scenă dansuri tradiționale românești.

La eveniment au luat parte primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc și Excelența Sa dl Takashi Katae, ambasadorul Japoniei în România.

„În acest weekend, 600 de sportivi din peste 25 de țări de pe trei continente – Europa, Asia și America de Nord – s-au reunit la Cluj-Napoca în cadrul 2 competiții fanion pentru artele marțiale și Kyokushin Karate: OPEN Kyokushin-kan European Championship 2024 și OPEN BGN International Cup UNDER12. România este reprezentată de 200 sportivi.

Astăzi, în cadrul ceremoniei oficiale de deschidere, am avut parte de momente culturale românești prin demonstrația de dans a Ansamblului Mărțișorul, dar și de un moment tradițional japonez: spectacol taiko – toba japoneză. Excelența Sa dl Takashi Katae, ambasadorul Japoniei în România a fost prezent și a subliniat legătura dintre cele două culturi”, a transmis Emil Boc.

Demonstrație în Piața Unirii din Cluj-Napoca

Un alt moment remarcabil al evenimentului a fost spectacolul stradal din Piața Unirii, parte a festivalului Wonderpuck.

Sportivii, îmbrăcați în uniforme de arte marțiale, au demonstrat abilități impresionante de Kyokushin Karate, acompaniați de sunetul puternic al tobelor tradiționale japoneze.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax