Connect with us
Advertisement
Advertisement

ADMINISTRAȚIE

Viceprimarul Dan Tarcea: De vineri, Supercom se ocupă de colectarea deșeurilor în Cluj-Napoca. 85% din program a rămas la fel

Publicat


Viceprimarul Dan Tarcea a precizat că, de vineri, 27 ianuarie, firma Supercom va intra în activitatea de colectare a gunoaielor în întreg municipiul Cluj-Napoca.

”Cele două firme care se ocupau de colectarea deșeurilor, Brantner și Rosal, au fost înlocuite în urma unei licitații de firma Supercom.

Cei care încă nu au contractele cu noua firmă, au 4 variante pentru a încheia contractele.

Fie merg la cele 3 locuri, pe Calea Dezmirului nr. 12, Constantin Brâncuși nr. 18 și Calea Mănăștur nr. 97, de luni până vineri între orele 8-17 și sâmbătă între 9-14, fie intră pe site-ul companiei, www.supercom.ro, unde pot încheia contractul și în format online.

Începând din această noapte, firma va prelua toate rutele Brantner și Rosal.

Suntem optimiști că lucrurile vor intra foarte repede în normalitate iar containerele vor fi înlocuite etapizat și vor fi puse containere noi. Nu se poate face într-o singură noapte înlocuirea containerelor sparte și uzate, va fi o perioadă de tranziție. În maximum o lună această înlocuire va finalizată, am stabilit totul astfel încât clujenii să nu aibă de suferit”, a spus Tarcea joi la NapocaLive.

Acesta a explicat că 85% din program a rămas la fel, dar au fost introduse și rute noi, programul urmând să fie public, de joi, pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca, iar fiecare clujean va putea vedea la ce oră vine mașina care ridică gunoiul.

”La nivelul municipiului sunt 125.000 de imobile”, a precizat viceprimarul Dan Tarcea.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Bogdan A

    ianuarie 26, 2023 la 8:31 pm

    dragilor, Oare o sa va respectați contractele?
    lotul 2 și 3 s-a cântărit vreodată la fiecare persoana în parte sau la agent economic?
    O sa aud și de Cluj ….sper ca nu la fel!!!
    Cu HCL-uri sa modificați caiet de sarcini …sa nu cântăriți…sa cresteti preturile cu 70%….oare va mai suportați?
    Abia aștept sa vad cum cântăriți voi din poarta în poarta toate cele 5 tipuri de deseuri(reziduale, hârtie, plastic, sticla și biodegradabile)…..când o sa amplasați la fiecare asociatie cele 5 tipuri de containere și sa fie suficiente(sa va vad pe strada Mehedinți și zona de Manaatur!!!!
    Când o sa vad bonul la fiecare ridicare…în câte luni??? sa nu zic ani!!!!
    La celelalte UAT-uri când o sa puneți în aplicare sistemul de cântărire….nu va e rușine sa faceți cantitate fixa la oameni fără niciun temei legal stabilit prin contract de delegare???? Oare cât o sa mai va mai suportați voi pe voi???
    Sa va fie rușine!!!
    Va rog sa ne ajutați sa ne trezim cu toții….aștept sa va vad și la Cluj…la Bistrița, Hunedoara și bucuresti v-am văzut!!!!
    Excelentele voastre!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO. Garsonieră cu WC lângă aragaz, de închiriat în Piața Muzeului din Cluj-Napoca. E la subsol

Publicat

chiri 1
Un clujean anunță că închiriază o garsonieră la subsol pe strada Emil Zola nr. 2, în Piața Muzeului, din centrul municipiului Cluj-Napoca. Din fotografiile postate se vede că WC-ul este lângă aragaz, toaleta fiind despărțită de o perdea colorată.
Închirierea se face în regim hotelier ori chirie lunară.
Anunțul nu a rămas fără comentarii.
”Îi bun că ai aragazu lânga wc, de ceva cat te concentrezi sa te c… amesteci si in mancare. Pana si sobolanii rad cand vad chestia asta”, a comentat cineva.
Prețul cerut este de 250 de euro.

chiri 3

chiri 2

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Cluj-Napoca, locul 25 în lume la categoria ”Oraș sigur” 2023. Primul loc este ocupat de Abu Dhabi

Publicat

turnul pompierilor cluj facebook boc (27)

Cluj-Napoca ocupă un onorant loc 25 la nivel mondial la categoria ”Oraș sigur” în anul 2023, conform platformei RankingRoyals.

Locul I în acest clasament este ocupat de Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite (EAU), cu un indice de siguranță de 88.3, iar pe podium au mai urcat Doha, capitala Qatar-ului, cu 86, și Ajman, un port din EAU, cu 84,9.

Municipiul Cluj-Napoca ocupă locul 25 cu un indice de siguranță de 77,6, fiind primul oraș din România care se plasează pe o astfel de poziție în topul RankingRoyals.

Pe locul 32 a intrat Timișoara, cu 76.

oras sigur cluj

 

 

Citește mai departe

ECONOMIE

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Criza bancară dă fiori și în zona euro

Publicat

euro ok

Săptămâna trecută, raportul euro/leu a avut o ușoară tendință de creștere, care s-a accentuat la sfârșitul ședinței de vineri, când cotațiile euro au depășit pragul de 4,93 lei.

Media a crescut de la 4,9209 la 4,9255 lei, vârful fiind atins la finalul săptămânii când tranzacțiile s-au efectuat în culoarul 4,921 – 4,933 lei iar piața s-a închis la 4,928 lei.

Deciziile investitorilor vor fi influențate de anunțul făcut de agenţia Fitch care a reconfirmat ratingul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/F3 pentru datoria pe termen lung şi scurt în valută și a îmbunătăţit, după trei ani, perspectiva de ţară de la „negativ” la „stabil”.

Pe plan internațional investitorii suntpreocupați de intensificarea crizei bancare globale, care a început în Statele Unite, unde mai multe bănci au dat faliment, cea mai cunoscută fiind Silicon Valley Bank. „Virusul” a traversat Oceanul și s-a oprit în Țara Cantoanelor, unde Credit Suisse a fost absorbită de UBS, marea sa rivală.

Însă criza se pare că se extinde și în zona euro, cea mai afectată fiind Deutsche Bank, ale cărei acțiuni au pierdut vineri 15%, în a treia zi de declin, după ce costul asigurării împotriva riscului de neplată (CDS) s-a majorat și a alimentat îngrijorările cu privire la rezistenţa băncilor europene.

Refugiu în dolar și aur

Creșterea aversiunii față de risc și a dus la înmulțirea plasamentelor în aur, dolar și yen, care sunt considerate drept „refugii” în perioadele tulburi.

Metalul galben a revenit după mai bine de un an la pragul de 2.000 dolari/uncie și a împins vineri prețul gramului de aur la un nou record  de 294,2340 lei.

Moneda unică a început săptămâna la 1,0632 – 1,0731 dolari și a crescut joi până la 1,1930 dolari, maxim al ultimelor două luni, după decizia Rezervei Federale de a majora dobânda de politică monetară doar cu 0,25% la 4,75 – 5%, cel mai ridicat nivel din 2007.

Problemele cu care se confruntă unele dintre băncile europene au depreciat vineri euro până la 1,0715 dolari și a închis pe piețele americane la 1,0760 dolari. În piața locală, media monedei americane a scăzut până la 4,5250 lei dar a urcat la sfârșitul săptămânii la 4,5904 lei.

Ședința BNR

În data de 4 aprilie se va desfășura ședința de politică monetară a BNR. Până atunci, indicii ROBOR, care se mențin la valori atinse în urmă cu circa 13 ani, s-au stabilizat pe parcursul săptămânii trecute.

Indicele la trei luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei contractate înainte de mai 2019, a stagnat la 6,85%. Indicele la șase luni, folosit la calcularea ratelor la creditele ipotecare, s-a oprit la 7,18% iar cel la 12 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase la nivel interbancar, la 7,56%.

Conform așteptărilor, Banca Națională a Elveției a majorat dobânda de referință cu 0,50% la 1,50%. Aceasta a influențat evoluția mediei francului, care a crescut vineri de la 4,9374 la 4,9881 lei.

Creșterea de către Banca Angliei a ratei de politică monetară cu 25 puncte bază la 4,25% a făcut ca la sfârșitul săptămânii cursul lirei sterline să urce de la 5,5631 la 5,6013 lei.

Bitcoin a fluctuat la sfârșitul săptămânii între 27.200 și 28.400 dolari iar ether s-a mișcat în culoarul 1.700 – 1.800 dolari.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Andreea Esca a purtat noroc baschetbaliștilor de la ”U” BT Cluj-Napoca. Au învins Dinamo într-un meci la BT Arena

Publicat

esca 1

Vedeta ProTV, Andreea Esca, a încurajat, duminică, echipa de baschet ”U” BT Cluj-Napoca în meciul disputat acasă în BT Arena în compania echipei Dinamo București.

Esca a trăit fiecare moment al meciului la tensiune maximă alături de Patrick Ciorcilă, de la Sports Festival.

Prezența vedetei TV a adus noroc clujenilor care s-au impus în fața baschetbaliștilor de la Dinamo cu scorul de 89 la 67 în meciul din Liga Națională de Baschet.

esca 2

esca 3

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax