Connect with us
Advertisement

EVENIMENT

Unul dintre starurile trecute pe la CFR Cluj s-a RETRAS din fotbal

Publicat


yevhen konoplyanka

Fostul mijlocaș al lui CFR Cluj, Yevhen Konoplyanka, în vârstă de 34 de ani, s-a retras din fotbal, la 7 luni de la plecarea de la formația din Gruia. A evoluat doar 54 de minute pentru clujeni în sezonul trecut, 3 meciuri, și a plecat după ce a primit un salariu uriaș.

Nelu Varga, patronul CFR-ului, i-a oferit ucraineanului un salariu ce se apropia de 20.000 de euro pe lună. Cu toate acestea, afacerea s-a dovedit a fi extrem de neinspirată, iar Konoplyanka, chinuit și de o mulțime de accidentări, a decis să renunțe la cariera de jucător, scrie GSP.

Unul dintre starurile trecute pe la CFR Cluj s-a RETRAS din fotbal

„Konoplyanka este al treilea golgheter din istoria naționalei Ucrainei. A marcat 21 de goluri în 87 de meciuri. Yevhen Konoplyanka și-a anunțat sfârșitul carierei de jucător. Îi mulțumim lui Kono pentru emoțiile și realizările în tricoul echipei naționale a Ucrainei. A reprezentat cu demnitate țara noastră la nivel internațional”, scrie într-un comunicat Federația Ucraineană de Fotbal.

Konoplyanka a fost vicecăpitan al naționalei Ucrainei în perioada 2015-2019. A câștigat Europa League în 2016 alături de Sevilla.

 



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Cristian Terheș și-a anunțat candidatura la funcția de președinte al României din partea Partidului Național Conservator

Publicat

De

Cristian Terheș

Cristian Terheș intră în cursa pentru funcția de președinte al României.

Acesta este europarlamentar al Partidului Național Conservator Român, iar lansarea candidaturii la președinție va avea loc la 1 septembrie.

Cristian Terheș și-a anunțat candidatura la funcția de președinte al României din partea Partidului Național Conservator

Europarlamentarul Cristian Terheș își va lansa candidatura la congresele de fuziune ale partidelor Alternativa Dreaptă și Alianța Renașterea Națională cu Partidul Național Conservator Român.

“Îmi înaintez prin prezenta propunerea de candidatură din partea Partidului Național Conservator Român pentru funcția de Președinte al României, propunere care să fie dezbătută la respectiva ședința CNC.

Am decis să candidez din partea Partidului Național Conservator Român pentru funcția de Președinte al României deoarece, mai ales în conjunctura actuală internă și externă, ocuparea acestei funcții de un președinte credincios națiunii române e imperativă”, a transmis Cristian Terheș printr-o scrisoare publică.

Europarlamentarul a arătat că anii pe care i-a petrecut în SUA l-au învățat ce înseamnă să acționezi cu putere.

“Obiectivul meu ca viitor președinte al României este de a face din România o țară respectată, sigură, prosperă și puternică, care-și desăvârșește destinul în Europa și în lume.

Uniți doresc să aducem bunăstare acasă, astfel încât cei plecați să se întoarcă, iar cei rămași să nu mai plece!”, a mai arătat Cristian Terheș.

 

 

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Seară magică la Jazz in the Park cu Postmodern Jukebox, Kinga Głyk și Norzeatic și Quinta Spartă

Publicat

De

Jazz in the Park

Prima zi a Jazz in the Park Festival a fost o veritabilă manifestare a iubirii pentru muzică, un maraton sonor în care jazz-ul a îmbrăcat toate formele și influențele posibile.

Cu o energie molipsitoare, Postmodern Jukebox a reinterpretat hituri celebre în stilul inconfundabil al anilor ’50 și a purtat publicul într-o călătorie magică și plină de culoare.

Seară magică la Jazz in the Park cu Postmodern Jukebox, Kinga Głyk și Norzeatic și Quinta Spartă

Tânăra Kinga Głyk a adus pe scenă o explozie de energie cu un jazz potențat de funk, iar mixul de jazz și hip-hop al lui Norzeatic și Quinta Spartă a completat perfect o seară diversă și plină de surprize muzicale.

A fost o zi în care organizatorii au arătat că jazzul poate uni generații și culturi, transformând fiecare notă într-o amintire prețioasă pentru toți cei prezenți la festival.

Peste 5.000 de fani au dansat pe ploaie

Postmodern Jukebox au fost pentru prima dată la Cluj și au făcut un spectacol grozav, așa cum și-au dorit.

”Muzica este în tot și în toate. Și este în fiecare amintire pe care o am, bună sau rea. Fiecare moment frumos din viața mea a fost acompaniat de muzică. Muzica mi-a schimbat viața și întotdeauna va fi așa”, a spus Rogelio Douglas JR, MC & solist Postmodern Jukebox (PMJ)

”Am ajuns din SUA în România acum cinci zile, ne-am confruntat cu diferența de fus orar, dar suntem foarte entuziasmați să fim la acest festival. Este prima dată când cântăm în Cluj, așa că va fi o adevărată plăcere și un adevărat privilegiu pentru noi.

Chiar dacă plouă puțin, știu că o să fie foarte distractiv. Așteptarea mea este să facem un spectacol grozav și să avem niște fani cu adevărat minunați în public, care sunt entuziasmați”, a spus și Adam Kubota, bassist Postmodern Jukebox.

Și chiar așa a fost. Cei peste 5.000 de fani au dansat și au cântat alături de legerndara trupă, până după miezul nopții, piese celebre din repertoriul unor artiști precum Adelle, Miley Cyrus, Kings of Leon sau Metallica.

Concertul din Cluj care a închis prima seară a Jazz in the Park Festival face parte din turneul mondial al Scott Bradlee’s Postmodern Jukebox prin care se celebrează 10 ani de turnee și spectacolul cu numărul 1.000.

Kinga Głyk și-a dorit să fie pe scena Jazz in the Park

Înainte de ei, Hill Stage, scena principală a festivalului, a fost animată de rising star-ul jazz-ului european, Kinga Głyk.

Talentata bassistă din Polonia în vârstă de doar 26 de ani, a cucerit scenele din întreaga lume, iar acum și publicul Jazz in the Park.

”Am auzit de acest loc acum mult timp și așteptam să vin aici. Îmi amintesc că cineva mi-a zis: o să iubești Jazz in the Park! Așa că abia am așteptat să vin la Cluj și nu mă simt dezamăgită.

Aș vrea să încurajez pe toată lumea să vină aici. Parcul Etnografic e un loc foarte special, iar la festival e o combinație interesantă de natură și noi, oamenii.

Sunt recunoscătoare că sunt aici. Am simțit că m-am conectat cu publicul și că a fost fericit. Eu sigur am fost fericită pe scenă. O să-mi amintesc de acest loc!”, a spus Kinga Głyk.

La Backyard Stage, fanii au avut parte și de alți artiști.

Aceștia l-au putut asculta pe Daoud, artistul francez care a câștigat vara aceasta Jazz in the Park Competition.

Seara s-a încheiat cu concertul plin de zvâc al celor de la Norzeatic și Quinta Spartă.

HIGHLIGHTS – a doua zi de festival

Ziua a doua de festival la Jazz in the Park promite să fie una cu totul specială. Pe Main Stage, la Hill, va urca legendarul grup Cymande cu ritmurile lor inconfundabile ce au influențat profund muzica funk și soul de-a lungul decadelor.

Numiți de cotidianul The Guardian drept „clasica trupă funk pe care nu știai că o știi”, Cymande este probabil printre cele mai samplate trupe din istorie.

Înainte de ei, Jazzanova va electriza publicul cu stilul său inovator, îmbinând jazz-ul cu influențe electronice și funk.

La Backyard Stage, atmosfera va fi animată de Isfar Sarabski Quartet.

În încheiere, celebrul baterist Manu Katché, cunoscut pentru colaborările sale cu Sting și Peter Gabriel va oferi o explozie de energie și măiestrie ritmică.

Programul complet al concertelor, pe scene, îl găsiți AICI.

Funk, jazz și grooves

Înființată în anii ’70, Cymande a fost pionieră în combinarea ritmurilor de funk, jazz și grooves, răspândind mesaje de pace și unitate în toată lumea.

Ei au fost subiectul unui documentar recent realizat și adus în premieră în România de organizatorii Jazz in the Park: „The Story of Cymande: Getting it Back”.

În cea de-a doua zi, fanii pot însă asculta povestea Cymande, live, în cadrul unei discuții libere la ”Întâlniri pe prispă”, de la 15:30.

Programul complet al acestor dezbateri, îl găsiți AICI.

Sâmbătă, 31 august, festivalul își deschide porțile la ora 14:00 și pe lângă concerte, Jazz in the Park 2024 vine anul acesta cu o și mai mare varietate de activități, de la ateliere interactive, la lecții de muzică, experiențe culinare, întâlniri inspiraționale și chiar ridicări cu balonul cu aer cald, toate într-o atmosferă relaxată și plină de muzică.

Programul și descrierea activităților, AICI.

Jazz in the Park continuă până duminică

Cea de-a XII-a ediție Jazz in the Park Festival are loc în perioada 30 august – 1 septembrie 2024, în Parcul Etnografic din Cluj-Napoca.

Biletele de o zi mai pot fi cumpărate de pe iabilet.ro.

Cei care vin la Jazz in the Park anul acesta, pot să cumpere bilete pentru ediția 2025, la cel ma bun preț, doar în cadrul festivalului.

Citește mai departe

EVENIMENT

Mircea Lucescu a convocat doi fotbaliști de la U Cluj la națională. Blănuță va face parte din lotul naționalei U21

Publicat

De

Jucători U Cluj la na'ională

Doi jucători ai U Cluj au fost convocați de Mircea Lucescu la naționala României de fotbal.

Un alt fotbalist al Universității va juca naționala U21

Mircea Lucescu a convocat doi fotbaliști de la U Cluj la națională. Blănuță va face parte din lotul naționalei U21

Alex Chipciu și Iulian Cristea au fost convocați la prima acțiune a naționalei României de la revenirea lui Mircea Lucescu pe banca tehnică, arată reprezentanții clubului Universitatea Cluj.

“E emoționant pentru mine la această vârstă să merg la echipa națională”, a declarat Chipciu pentru U Cluj TV.

La rândul său, Iulian Cristea a spus că e o veste la care nu se aștepta.

România va debuta în noua ediție Nations League, cu Kosovo, în deplasare, în 6 septembrie.

În 9 septembrie, echipa României va întâlni, acasă, Lituania.

Convocare și pentru naționala U21

În același timp, clubul a mai anunțat că Vladislav Blănuță va face parte din lotul naționalei U21 a României.

Acesta a fost convocat pentru meciurile cu Muntenegru și Finlanda din calificările pentru EURO 2025.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Altercație în trafic la Cluj-Napoca, între un șofer și un trotinetist. Tânărul de pe trotinetă a fugit

Publicat

De

Altercație in trafic

Altercație în trafic lângă parcul Central din Cluj-Napoca.

Totul a pornit de la un tânăr aflat pe trotinetă.

Altercație în trafic la Cluj-Napoca, între un șofer și un trotinetist

Incidentul a avut loc vineri, în jurul orei 23.00, iar polițiștii au fost sesizați de către un bărbat 32 de ani, prin apel 112.

Acesta a spus că o persoană, aflată pe trotinetă, ar fi pătruns în fața autoturismului condus de el pe o stradă din Cluj-Napoca, fiind nevoit sa evite coliziunea.

La fața locului a fost identificat doar conducătorul auto.

În continuare se efectuează verificări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor și în vederea dispunerii măsurilor legale.

Sursa video: Info Trafic Cluj Napoca

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax