Connect with us

ACTUALITATE

Edy Chereji (Untold): Untold sau Neversea sunt evenimente sigure așa cum au fost în fiecare an

Publicat


Datorită numărului de persoane în creștere care se vaccinează, Florin Cîțu, prim-ministrul României, a anunțat că de la 1 iunie dispunem de noi norme de relaxare, astfel evenimentele si spectacolele se pot desfășura anul acesta.

După nenumărate discuții, acum știm sigur că vom putea participa la evenimentele acestei veri. Florin Cîțu a justificat decizia luată prin cifrele care arată un număr mare de persoane vaccinate, mai ales în zona urbană.

O parte din organizatorii evenimentelor au avut acest aspect în vedere, drept pentru care s-au pregătit în pași mici pentru un posibil sezon al festivalurilor.

Edy Chereji, organizatorul Neversea și Untold declară că este bucuros de această decizie, fiind un pas foarte mare pentru redeschiderea tuturor sectoarelor. Garanția oferită de autorități reprezintă în sfârșit o ascultare dată de autorități pentru industria culturală care a fost atât de afectată de pandemie.

,,Avem acest prim pas a garanției că evenimentele mari, festivalurile, se vor putea organiza începând cu 1 iunie fără a avea un număr limitat de participanți. În primă fază pentru persoanele care sunt vaccinate și cu siguranță autoritățile vor reveni asupra deciziei. Vor completa dreptul de a participa la evenimentele mari și pentru persoanele care sunt responsabile și dispuse să se testeze chiar dacă nu sunt vaccinate”, a spus Edy Chereji pentru Cluj24.ro.

Neversea va fi reluat, dar  data sigură este încă necunoscută

În ceea ce privește organizarea festivalului în sine, făcând referire la scenariul de desfășurare, Edy Chereji afirmă că au adoptat o atitudine prevăzătoare – un fel de pregătire în orb până la decizia finală. Au luat în calcul și au comparat și situația din 2020, astfel pentru anul 2021 având speranțe foarte mari. Cu toate acestea, Neversea a fost afectat, iar data la care va fi reorganizat este încă incertă.

,,Am încercat să ne luăm în calcul și variante alternative, după cum știți cazul Neversea, tocmai pentru că nu erau clare la mijlocul lunii mai sau așa cum erau ele anunțate nu aveam cum să facem festivalul în iulie așa cum era programat(…). Sigur că acum, când avem această garanție că putem face evenimentele fără a avea o limită a numărului de participanți, putem să ne facem calculele mult mai aplicat și vom stabili cu exactitate data la care se va putea organiza  Neversea în aceste condiții, și bineînțeles dacă va mai rămâne pentru Untold aceeași dată pe care deja am comunicat-o sau va trebui să găsim o altă dată” spune Edy Chereji.

Măsurile de distanțare reprezintă un aspect ce ar trebui să mai fie discutat

Chiar dacă au fost anunțate măsuri de relaxare, încă sunt incerte măsurile de participare, distanțare și acces la evenimente.

,,Eu cred că sunt reguli care mai pot fi analizate în condițiile în care dacă absolut toți oamenii care intră în evenimente, fie sunt vaccinați, fie sunt testați și au trecut prin boală și fac dovadă că au anticorp. Untold sau Neversea, sunt evenimente sigure, așa cum au fost în fiecare an. (…). Cu atât mai mult aceeași oameni care ar avea obligația să distanțați la festival cred că vin cu aceeași mașină, fie vin cu transportul în comun împreună, deci cumva este o normă că nu ajungi să o controlezi și atât vreme cât oamenii sunt verificați nu ar avea ce efecte secundare să producă”, a concluzionat Edy Chereji.

Dana Coțovanu


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


ACTUALITATE

Se DESCHID târgurile. OSERUL Clujului abia aşteaptă. Alte RELAXĂRI de la 1 IULIE. Anunţul premierului

Publicat

Guvernul va aproba joi noi măsuri de relaxare aplicabile de la 1 iulie, printre acestea urmând să se regăsească şi redeschiderea târgurilor şi talciocurilor din ţară, cu respectarea normelor de siguranţă sanitară, a declarat prim-ministrul Florin Cîţu.

‘Noi am prezentat deja aceste măsuri în Hotărârea CNSU, vreau doar să readuc aminte, pentru că am fost prin ţară şi este o întrebare despre târguri şi talciocuri şi aşa mai departe: se redeschid de la 1 iulie, bineînţeles, în funcţie de normele de securitate, de siguranţă, dar se redeschid toate de la 1 iulie. Decizia o vom lua joi în şedinţa de guvern’, a declarat Florin Cîţu, marţi, la TVR 1.

Întrebat dacă în ceea ce priveşte portul măştii la interior se vor mai relaxa condiţiile, premierul a precizat: ‘Încă nu am primit propuneri în acest sens, poate, dacă… să se umble la ceea ce înseamnă spaţiu închis în birou, dacă toate persoanele sunt vaccinate – avem acum cinci persoane. Nu am primit încă o propunere, dacă primesc o propunere şi este bine fundamentată, nu aş avea o problemă cu acest lucru’.

‘Până la urmă, dacă sunt vaccinate toate persoanele într-un birou, este normal să aibă nişte beneficii dacă s-au vaccinat’, a adăugat Cîţu. AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

STUDIU: 70% dintre elevi, îngrijorați de EFECTELE adverse ale vaccinului, în special de posibilitatea INFERTILITĂȚII

Publicat

De

Aproape 70% dintre elevi sunt îngrijorați de efectele adverse pe care le-ar putea avea vaccinul împotriva Covid-19, potrivit unui studiu realizat de Consiliul Național al Elevilor.

Practic, elevii își pun întrebări privind eficacitatea pe termen lung a vaccinului, dar se tem și de posibilitatea infertilității, a declarat marți Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor (CNE).

Potrivit lui Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor, studiul a fost realizat pe un eșantion de peste 8.000 de elevi din întreaga țară.

„Vedem că rata de vaccinare în rândul elevilor crește și avem cifre bune și asta se datorează în primul rând faptului că noi facem parte dintr-o generație interconectată, care este în permanență racordată la informații, factual, de cele mai multe ori, însă, din păcate, datele pe care noi le-am colectat prin intermediul acestei consultări ne arată că informațiile venite din surse oficiale sunt foarte rar accesibile elevilor”, a spus reprezentantul elevilor.

Conform acestuia, raportul realizat arată că 40% dintre elevi vor să se vaccineze.

Cei nehotărâți trebuie informați

„Pe de altă parte, 61% dintre elevi nu sunt siguri dacă vor să se vaccineze sau nu vor să se vaccineze. Din punctul nostru de vedere, munca de informare aici trebuie dusă, pe segmentul de elevi care nu s-au hotărât încă.

În același timp trebuie să adresăm și îngrijorările pe care elevii le au cu privire la vaccin.

Aproape 70% dintre elevi sunt îngrijorați de efectele adverse, de eficacitatea pe termen lung, de posibilitatea infertilității, sunt temeri care au un fundament științific mai mult sau mai puțin adevărat, dar este important ca aceste temeri să fie adresate de către autorități și într-un mod în care să fie accesibil în mod real fiecărui elev în parte”, a mai spus Rareș Voicu.

Puțini elevi vorbesc despre vaccin la școală

Acesta a spus că, potrivit raportului, jumătate dintre elevi susțin că nu au vorbit despre vaccin la școală.

„De multe ori, comunicarea oficială din partea Guvernului nu ajunge la elevi, fie că sunt folosite canale de comunicare pe care elevii nu le frecventează, fie pentru că mesajele nu sunt adaptate nivelului de înțelegere al fiecărui elev în parte”, a mai spus președintele CNE.

Rareș Voicu a atras atenția și asupra discrepanței existente în ceea ce privește informarea elevilor din mediul urban și a celor din mediul rural.

Potrivit datelor Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19, 100.000 de minori s-au vacciat până în prezent.

Sursa: Mediafax

Foto: Arhivă

Citește mai departe

ACTUALITATE

PANEMAR a scumpit pâinea albă cu un leu. Fără nicio EXPLICAȚIE. Și alte produse de panificație au prețurile majorate

Publicat

De

Producătorul clujean de panificație Panemar a scumpit de marți produsele, iar pâinea albă se vinde cu 7 lei în loc de 6 lei în timp ce pâinea artizanală costă 8 lei în loc de 7 lei. 

Toate produsele de patiserie ale Panemar, de la cornuri, croissante și cozonaci s-au scumpit fără să existe nicio explicație pentru majorarea de prețuri.

Pâinea albă cântărește un kilogram.

”Nici măcar nu au așteptat 1 iulie, au majorat de marți, 22 iunie, pe neașteptate. Ne-am trezit cu prețul majorat la mai multe produse. Mie îmi crește cineva pensia? Ei își permit …”, ne-a semnalat un cititor Cluj24.

Ultima majorare de preț la pâine a avut loc la Panemar la începutul lui septembrie 2019.

Citește mai departe

ACTUALITATE

Un ŞOFER se plimba cu maşina pe ACOSTAMENT într-o localitate clujeană. Poliţiştii l-au amendat

Publicat

Un şofer a fost surprins de poliţiştii clujeni în timp ce se deplasa cu maşina pe acostament, între localităţile clujene Gilău şi Floreşti.

„În urma imaginilor apărute în spațiul public, în care se observa un autoturism ce se deplasează pe acostamentul DN1, transmitem următoarele:

La data de 22 iunie a.c.,  în timp ce efectuau activități de supraveghere a traficului rutier, polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Florești au depistat un conducător auto care se deplasa pe acostamentul Drumului Național 1, din direcția Gilău spre Florești.

În acest context, polițiștii au procedat la oprirea autoturismului și sancționarea contravențională a conducătorului auto, în conformitate cu OUG 195/2002R”, informează IPJ Cluj.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

    Publicitate
    Publicitate