Connect with us

EDUCATIE

Un reprezentant al UBB Cluj a fost ALES în Board-ul Asociației Europene de Management Sanitar

Publicat


marius ungureanu

Directorul Departamentului de Sănătate Publică al Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) dr. Marius-Ionuț Ungureanu a fost ales membru în Board-ul Asociației Europene de Management Sanitar (European Health Management Association – EHMA).

„Dr. Marius-Ionuț Ungureanu este recunoscut la nivel european și global pentru expertiza sa în domeniul politicilor de sănătate și managementului sanitar, având o carieră impresionantă în cercetare și învățământ superior. Alegerea sa în Consiliul de Conducere al EHMA reflectă nu doar recunoașterea meritelor personale, dar și poziția de lider pe care UBB o are în domeniul sănătății publice și managementului sanitar în România.

Un reprezentant al UBB Cluj a fost ALES în Board-ul Asociației Europene de Management Sanitar

„Această alegere reprezintă un moment important pentru universitatea noastră și o confirmare a calității activităților noastre academice și de cercetare în politici de sănătate și managementul serviciilor de sănătate. Suntem încrezători că dr. Ungureanu va avea o contribuție valoroasă la îmbunătățirea practicilor de management sanitar în Europa, consolidând astfel și reputația internațională a universității noastre”, a declarat prof. dr. Daniel David, rectorul Universității Babeș-Bolyai.

La rândul său, seful Departamentul de Sănătate Publică al UBB afirmă că „această onoare subliniază atât angajamentul continuu al universității noastre față de excelența academică, cât și importanța contribuției noastre la dezvoltarea managementului sanitar la nivel național și european”.

„Marius Ungureanu va avea ocazia să influențeze deciziile strategice”

Asociația Europeană de Management Sanitar este una dintre cele mai prestigioase organizații în domeniu, reunind experți, cercetători și practicieni din întreaga Europă pentru a promova excelența în managementul sanitar. Departamentul de Sănătate Publică, Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării este membru instituțional al Asociației Europene de Management Sanitar începând cu anul 2019.

Alegerea unui membru din cadrul UBB în board-ul acestei asociații este o dovadă clară a impactului pozitiv și semnificativ pe care universitatea noastră îl are asupra comunității științifice internaționale.

În calitatea sa de membru al board-ului EHMA, Marius Ungureanu va avea ocazia să influențeze deciziile strategice și să contribuie la inițiativele de îmbunătățire a sistemelor de sănătate din Europa, fapt care nu doar că va aduce prestigiu suplimentar UBB, dar va deschide și noi oportunități de colaborare și dezvoltare pentru studenții și cercetătorii noștri”, se arată în comunicatul UBB Cluj.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

POLITICA

Este realist „Planul Simion” de a construi apartamente la 500-600 euro/mp?

Publicat

George Simion este primul candidat pentru alegerile prezidențiale care își anunță planul cu care vrea să obțină voturile românilor. După ce și-a lansat candidatura în urmă cu două săptămâni, liderul AUR a venit în fața românilor cu primele măsuri din planul său prezidențial.

„Planul Simion”, așa cum l-a intitulat, cuprinde un program îndrăzneț prin care George Simion își propune construirea a 100.000 de locuințe pe an pentru români. Cât de realist este acest plan? Cifrele din piață demonstrează viabilitatea unui asemenea plan.

„Ne-au spus unii și alții că nu e posibil să construim case la 35.000 de euro. Este un preț de producție dacă ai terenul la dispoziție și utilitățile. Este un preț realist la 500-600 de euro metru pătrat în condițiile de astăzi, în 2024”, a declarat George Simion în cadrul discursului său.

Este realist „Planul Simion” de a construi apartamente la 500-600 euro/mp?

În momentul de față, potrivit datelor din industria imobiliară, prețul de construcție medie, doar al clădirii, fără infrastructură și teren, variază între 500 și 600 euro/mp suprafață desfășurată. Suprafața utilă minimă pentru un apartament cu un dormitor, conform Legii Locuinței, este de 52mp. Astfel, pentru un apartament cu 2 camere, prețul vehiculat de candidatul AUR la alegerile prezidențiale este unul fezabil.

Programul se va desfășura pe o durată de 10 ani, adică va cuprinde două mandate de președinte al României, rezultând o valoare medie anuală de 100.000 locuințe pe an. Primii doi ani sunt pentru identificarea terenurilor, autorizare, proiectare și realizarea infrastructurii.

„Am spus la Arenele Romane că îmi doresc ca toți românii să fie proprietari pe pământul lor, pe casa lor. Românii sunt proprietari chiar mai mult decât media europeană, doar că proprietari sunt părinții, bunicii noștri. Genereația mea nu, stă în chirii sau este îndatorată la bănci. Ce cred că trebuie să facă un președinte și un guvern este să ia apărarea propriilor cetățeni, să impună firmelor de utilități să construiască toată infrastructura necesară așa cum îi obligă legea, să impună băncilor să nu dubleze sau tripleze rata dobânzilor”, a mai declarat George Simion.

Citește mai departe

EVENIMENT

Veste bună pentru șoferi! Amenzile rutiere nu vor CREȘTE de la 1 iulie 2024. Valoarea punctului-amendă a ÎNGHEȚAT

Publicat

politie

E oficial! Amenzile rutiere nu vor crește de la 1 iulie 2024. Valoarea punctului-amendă a înghețat, după majorarea salariului minim, a declarat vineri premierul Marcel Ciolacu.

„Astăzi vom îngheţa şi punctul de amendă, astfel încât acesta să nu crească odată cu salariul minim pe economie”, a precizat premierul. Anunțul a fost făcut la începutul ședinței de Guvern din 28 iunie.

Veste bună pentru șoferi! Amenzile rutiere nu vor CREȘTE de la 1 iulie 2024. Valoarea punctului-amendă a ÎNGHEȚAT

Salariul minim pe economie crește de la 1 iulie de la 3.300 la 3.700 de lei. Punctul-amendă este calculat ca 5% din valoarea salariului minim, potrivit legislației în vigoare, scrie Alba24.ro.

De la 1 ianuarie 2024, punctul-amendă este de 165 de lei. Ar fi trebuit să crească la 185 de lei, dacă Guvernul nu lua decizia de ”înghețare” a acestuia.

Reamintim că modul de calcul al punctului-amendă a fost modificat de Executiv, de la începutul acestui an. A fost stabilit procentul de 5%, în loc de 10% cât era anterior. Tot înainte de 2024, punctul-amendă era de 145 de lei.

Amenzi rutiere de la 1 iulie 2024. Clase de sancțiuni, valoare, puncte de penalizare

– depășirea limitei de viteză cu 10 – 20 km/h (clasa I sancțiuni): 2 – 3 puncte de amendă (300 lei – 495 de lei amendă) + 2 puncte de penalizare
– depășirea limitei de viteză cu 21 – 30 km/h (clasa II sancțiuni): 4 – 5 puncte de amendă (660 lei – 825 de lei amendă) + 3 puncte de penalizare
– depășirea limitei de viteză cu 31 – 40 km/h (clasa III sancțiuni): 6 – 8 puncte de amendă (990 lei – 1.320 de lei amendă) + 4 puncte de penalizare
– depășirea limitei de viteză cu 41 – 50 km/h (clasa IV sancțiuni): 9 – 20 puncte de amendă (1.485 lei – 3.300 de lei amendă) + 6 puncte de penalizare
– depășirea limitei de viteză cu peste 50 km/h: 9 – 20 de puncte de amendă (1.485 lei – 3.300 de lei amendă) + suspendarea permisului de conducere pentru 90 de zile
– depășirea limitei de viteză cu peste 70 km/h: 9 – 20 de puncte de amendă (1.485 lei – 3.300 de lei amendă) + suspendarea permisului de conducere pentru 120 de zile.

Pentru clasa a V-a de sancțiuni – 21-100 puncte-amendă (3.465 – 16.500 lei).

Citește mai departe

EVENIMENT

Scrisoarea unui fost senator USR de Cluj pentru Elena Lasconi: „La Cluj, USR a pierdut două treimi din voturi, în 5 ani!”

Publicat

De

gotiu

USR a pierdut în doar cinci ani peste 80.000 de voturi la Cluj, semnalează fostul senator Mihai Goțiu, într-o scrisoare deschisă adresată noii președinte a partidului, Elena Lasconi.

Mihai Goțiu, fost senator de Cluj, își exprimă îngrijorările privind direcția în care se îndreaptă USR, într-o scrisoare deschisă adresată Elenei Lasconi, președinta aleasă recent a partidului.

Mihai Goțiu, scrisoare deschisă pentru președinta USR

Fostul senator denunță modul în care au fost desemnați delegații la Adunarea Generală, arătând astfel că dezideratele noului președinte de unitate și democrație sunt departe de realitate.

„Citez din mesajul pe care l-am primit din partea ta, ieri, transmis cu newsletter-ul intern: «De astăzi, începe reconstrucția USR! Asta înseamnă că vom lucra mai uniți și cu mai multă determinare ca niciodată. Anul acesta, e în joc pierderea democrației din România». Despre unitate, democrație, reconstrucție ai vorbit și în primul mesaj transmis public, după anunțarea rezultatelor votului în urma căruia ai devenit noul președinte al USR.

Din păcate, aceste deziderate sunt departe, mult prea departe de ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile în USR și ceea ce urmează să se întâmple, mâine, în cadrul Adunării Generale a USR, unde ar urma să se voteze componența unui nou Birou Național (BN). În fapt, nu va fi niciun vot democratic și cu atât mai puțin unificator, în condițiile în care componența viitorului BN poate fi deja anticipată în mare măsură pe baza voturilor «autobuzelor» din filialele locale și județene, prin care au fost desemnați delegații”, arată Mihai Goțiu.

„O treime de votanți dintr-o treime de membri decid”

Fostul senator oferă un exemplu concret din filiala Cluj, unde și el este membru. La adunarea filialei municipale Cluj-Napoca, aproximativ o treime din voturile exprimate au fost identice, indicând o coordonare prealabilă.

„La adunarea filialei municipale Cluj-Napoca, din cele 179 de voturi exprimate, aproximativ 50-60 de buletine sunt relativ identice, cu mici variații,” explică Goțiu. Aceeași situație s-a repetat și la adunarea județeană, unde aproape jumătate din buletinele de vot au fost identice.

Fostul parlamentar este de părere că acest fenomen subminează orice pretinsă democrație internă și unitate, ducând la demobilizarea membrilor și susținătorilor USR.

„Asta nu e democrație și în niciun caz nu poate aduce unitate. Numărul extrem de redus al votanților (cam o treime dintre cei cu drept de vot în cea mai mare filială din județ) este deja un semn că nu mai sunt mulți cei care au încredere în reconstrucția USR. Perpetuarea «autobuzelor» va avea ca efect demobilizarea și a multora dintre cei care și-au mai păstrat o fărâmă de speranță într-o eventuală resuscitare a USR”, susține Mihai Goțiu.

La Cluj, USR a pierdut 80.000 de votanți de la ultimele alegeri

Statistica prezentată de acesta este alarmantă: în Cluj, USR a pierdut două treimi din voturi în cinci ani, scăzând de la 32,47% în 2019 la 11,16% în 2024. În termeni absoluți, aceasta înseamnă o pierdere de peste 80.000 de voturi.

„La Cluj, chiar dacă, aparent, scorul USR (cu aliații) la europarlamentare a fost peste cel național (11,16%) este la ani-lumină față de cel obținut în 2019 (32,47%). În cifre absolute sunt mai puțin cu peste 83.000 de voturi (119.302 în 2019, respectiv 36.175, în 2024)! De pe primul loc USR a ajuns pe poziția a 4-a în județ și cu doar un procent peste cel obținut, cumulat, de cei doi candidați independenți izolați în partid și obligați să plece, Nicu Ștefănuță (6,74%) și Vlad Gheorghe (3,51%).

(…) Și aici vine cea mai mare durere. Două treimi dintre foștii susținători clujeni ai USR și-au pierdut încrederea în acest partid și capacitatea lui de a-i reprezenta și reforma România. Acolo unde au existat candidați, la primărie, consiliul local și județean care și-au făcut treaba în ultimii ani, rezultatele s-au îmbunătățit, s-au câștigat două primării comunale, alți doi colegi au fost frustrant de aproape de câștigarea a două municipii și, în general, scorul a fost mult peste media obținută în județ la europarlamentare”, a mai arătat membrul USR.

Goțiu critică alianța cu Forța Dreptei și PMP

Mihai Goțiu a făcut apel la noua președintă a USR să se concentreze pe cauzele civice importante pentru electorat, cum ar fi protecția mediului și justiția socială. În acest context, activistul a criticat alianța politică făcută de USR cu Forța Dreptei și Partidul Mișcarea Populară.

„Cum recâștigăm încrederea măcar a unei părți din cei peste 80.000 de clujeni care au votat USR la Cluj, în 2019, și nu au mai făcut-o în 2024? Prin votul intern cu autobuze? Sau prin asumarea eficientă a unor cauze care au fost definitorii pentru USR? Cum poți să crezi că poți câștiga votul clujenilor în alianță cu Ludovic Orban, omul care a blocat «DNA-ul Pădurilor», după adoptarea lui de către Parlament, printr-o atac șmecheresc la CCR, cu argumentul lipsei unui document pe care chiar Guvernul pe care îl conducea în 2020 ar fi trebuit să-l elibereze? (…)

Și cum te gândești să mobilizezi energiile civice ale Clujului, în special cele legate de justiție, drepturi sociale, mediu când ești în alianță cu partidul nășit pentru Elena Udrea, partid rămas fără pâine pe zona ultra-conservatoare doar pentru că a apărut AUR, care le-a preluat mesajele și temele într-un mod mult mai agresiv și spectaculos?”, a mai arătat Goțiu.

Goțiu cere vot democratic și transparent

În finalul scrisorii, Goțiu îi cere Elenei Lasconi să solicite adoptarea unui amendament statutar care să permită votul tuturor membrilor pentru desemnarea reprezentanților în Biroul Național și a parlamentarilor, nu doar al delegaților.

„Dragă Elena Lasconi, apelul la unitate și invocarea democrației rămân vorbe în vânt, atâta vreme cât un Congres al USR, precum cel de mâine, se ține doar pentru a confirma și întări poziții de supraviețuire pentru unii parlamentari, animați de speranța că prestația ta la prezidențiale va aduce 2-3 procente în plus și partidului, cât să mai respire și ei liniștiți vreo patru ani. Ai curajul să ceri, mâine, în Congres, adoptarea unui amendament la statut prin care reprezentanții în BN, dar și parlamentarii să fie votați prin votul tuturor membrilor, nu prin sisteme cu delegați? Sau consideri că e absolut normală, meritorie, democratică și unificatoare metoda autobuzelor și negocierile pe numere de delegați fideli?”, a conchis acesta.

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO. 16.000 de persoane în plimbare pe Strada Potaissa la Piața de flori altfel

Publicat

De

Peste 16.000 de oameni din întregul oraș au ajuns la ediția de anul acesta a evenimentului „Strada Potaissa – Piața de flori altfel”, în creștere față de anul trecut.

Al 8-lea capitol al Străzii Potaissa – Piața de flori altfel a ajuns la final. 100 metri liniari și 7 lățime s-au umplut de magie, zâmbete sincere și povești autentice. Peste 16.000 de persoane au vizitat strada transformată timp de patru zile în piață de flori.

„Cea mai mică stradă, cea mai mare comunitate”

Ediția din 2024 s-a desfășurat sub egida „Cea mai mică stradă, cea mai mare comunitate”. Asociația Daisler, cea care pune în scenă transformarea temporară a frumosului loc, a demonstrat pe parcursul întregului eveniment că e nevoie doar de puțin efort ca lucrurile să fie diferite.

„Timp de 4 zile am oprit timpul în loc și am redat comunității un spațiu aparte, în încercarea de a demonstra puterea evenimentelor ce au ca scop reactivarea peisajului urban prin inițiative creative. Peste 16.000 de oameni au ajuns zilele trecute pe cea mai frumoasă stradă din întregul oraș, în creștere față de anul trecut, când evenimentul a avut totuși o zi în plus și 17.000 de vizitatori”, transmite Asociația Daisler.

15 producători locali, prezenți în cadrul pieței

În cele patru zile de eveniment ne-am bucurat de prezența a 15 producători locali ce își petrec zilele și nopțile îngrijind și cultivând cele mai frumoase plante. Unii au călătorit sute de kilometri pentru a ajunge pe Strada Potaissa, în timp ce alții vin din serele aflate la o aruncătură de băț de oraș.

Toți și-au prezentat propria poveste – cu autenticitate, șarm și emoție. Iar vizitatorii s-au putut bucura de o gamă variată de produse: de la plante aromatice cu gust de măsline sau ciuperci, la îndrăgita floare de colț, înmiresmata lavandă, cel mai parfumat busuioc, plante exotice aparte, dar și de flori colorate de sezon.

„Un spațiu care îți oferă ceva cu totul diferit”

„Oricine își poate găsi locul pe Strada Potaissa pentru că despre asta e Piața de flori altfel. Un loc inclusiv pentru fiecare. Nu e doar despre flori, ci mai ales de dorința de a revitaliza un spațiu urban uitat în haosul de zi cu zi și de a-l transforma, într-un mod extrem de simplu, într-un loc de poveste.

Există târguri și piețe de en-gros ghivece și plante și există Piața de flori altfel. Există târguri de artizanat și de produse tradiționale și există Piața de flori altfel. Există festivaluri și există Piața de flori altfel. Unde spațiul în care legăturile create este mai important. Un spațiu care îți aduce energie bună și conexiuni. Un spațiu care îți oferă ceva cu totul diferit”, spune Andi Daiszler, inițiatorul evenimentului.

„Ne bucurăm că și anul acesta am fost alături de Asociația Daisler și de cei aproape 20.000 de vizitatori care au transformat cea mai mică stradă în cea mai mare comunitate. Spațiile urbane prin viață atunci când sunt folosite de oameni, iar Raiffeisen Bank România este alături de ei la fiecare pas”, a transmis și Laura Mihăilă, Director Marketing, Comunicare și CX Raiffeisen Bank România, sponsorul principal al evenimentului.

Colț de relaxare, oază verde în mijlocul orașului

Dincolo de standuri și poveștile cu tâlc ale vendorilor, oamenii s-au bucurat și de un colț de relaxare, o oază verde în mijlocul orașului, unde s-au putut bucura de o băutură aromată ori pur și simplu de o poveste cu prieteni dragi, într-un decor de poveste.

Pe Strada Potaissa au cântat și artiști locali. Digitalove, Ada Morar, Timothy Kross, Patricia Labou, Nidal, Henczman și Midnight Snack s-au alăturat pentru sesiuni acustice pline de magie.

Masa Bunei Vecinătăți

Duminică, 23 iunie, de la 9 la 10, circa 50 de persoane au luat parte la Masa Bunei Vecinătăți. Presa locală a numit evenimentul „cel mai fain picnic urban din Cluj”, întrucât adună la un loc într-o manieră simplă și fără costuri oameni de toate păturile și categoriile sociale.

Ei s-au răsfățat cu dulceață de trandafiri, au degustat siropul dulce de lavandă și s-au bucurat de zacuscă aromată, pandișpan cu vișine ori ciocolată de casă, clătite, ajvar, pâine de casă, cireșe și banane sau platouri de brânzeturi.

„Am pășit pe stradă necunoscuți, Masa Bunei Vecinătăți ne-a transformat în prieteni”, mai arată organizatorii.

Dezbateri și discuții interesante

Ca de fiecare dată, în programul evenimentului au fost incluse și discuții valoroase. Participanții s-au bucurat și de o dezbatere publică pe tema utilizării spațiului public, alături de experți ai unor evenimente de succes precum Scena Urbană, Urban Playfield, Vamos a la Playa, precum și cu participarea reprezentanților Raiffeisen Bank România, sponsorul evenimentului.

Strada Potaissa este unul dintre cele mai cunoscute proiecte de tipul street-delivery din țară, cu ecou și reputație la nivel global grație creativității creatorilor săi. Deține titlul de cea mai bună inițiativă civică acordat de organizatorii Bienalei de Arhitectură Transilvania în 2021.

Ediția cu numărul 8 al Străzii Potaissa – Piața de flori altfel se desfășoară între 21 și 24 iunie 2024 în intervalul orar 10-23. Accesul a fost, este și va fi mereu liber pe Strada Potaissa pentru toată lumea.

Strada Potaissa este un eveniment prezentat pentru al doilea an la rând de Raiffeisen Bank România, realizat cu sprijinul financiar al Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, al Consiliului Local Cluj-Napoca și al Consiliului Județean Cluj.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax