Connect with us

EVENIMENT

Ultimatumul lui Neluțu Varga: Vom începe să ne DESPĂRȚIM de cei care nu dau totul pentru CFR Cluj

Publicat


varga

Neluțu Varga și-a băgat în ședință de urgență jucătorii și staff-ul tehnic după înfrângerea rușinoasă de sâmbătă din meciul cu UTA, scor 1-3. Patronul CFR Cluj a transmis un ultimatum clar inclusiv antrenorului Dan Petrescu. Atitudinea echipei i-a displăcut, deși toate condițiile necesare au fost asigurate.

„Le-am dat un ultim avertisment. Au toate condițiile, le-am dat salariile, iar acum mă aștept la o schimbare totală de atitudine. Este ultimul avertisment, iar la următoarea întâlnire nu vor mai fi vorbe, ci fapte. Vom începe să ne despărțim de cei care nu dau totul pentru CFR Cluj”, a declarat Varga, preluat de dincolodesport.eu.

Ultimatumul lui Neluțu Varga: Vom începe să ne DESPĂRȚIM de cei care nu dau totul pentru CFR Cluj

Cu toate acestea, Varga nu ia momentan în calcul demiterea lui Dan Petrescu: „El este șeful vestiarului, comandantul de oaste. Am încredere că lucrurile vor reveni la normal.”

După această declarație, echipa se pregătește pentru meciul cu Poli Iași, iar în cazul unor noi eșecuri, Varga a lăsat să se înțeleagă că vor urma măsuri drastice.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO. Clujeanul Sabin Sărmaș CANDIDEAZĂ independent la Camera Deputaților

Publicat

sarmas

Fostul candidat la Primăria Clujului, Sabin Sărmaș, nu renunță. Acesta vrea să candideze independent la Camera Deputaților.

„Mă știi deja.
Sunt eu, Sabin.

VIDEO. Clujeanul Sabin Sărmaș CANDIDEAZĂ independent la Camera Deputaților

Pentru unii sunt Zorro de la păstrăvărie.
Pentru alții sunt un flăcău normal, care nu se ascunde să tragă cu prietenii din pahar.
Nu sunt politicianul obișnuit, sunt sincer, râd mult, spun bancuri și uneori înjur.
Nu mă costumez în politician, nu am paltoane Burberry, cravate mai scumpe decât un plin de benzină sau cabanute de vacantă unde să ies să cosesc iarba în scop electoral.

De aceea ăștia din partide nu mă halesc, s-au aliat cu toții împotriva mea crezând că asta mă va face să mă opresc.
Candidez pentru parlament așa cum am candidat și la primăria Cluj-Napoca.

Independent cu voi în spate.
Nu singur. Ci singurul care trage pentru tine, nu pentru ei.

De ce ai nevoie de mine?
Pentru că, În Republica lui Nimic nu se poate face Niciodată, cea mai des folosita întrebare este: Ai pe cineva?
Ai pe cineva la primărie, la ANAF, la Inspectoratul de stat în construcții? Ai pe cineva la școală, la spital, la Registrul Comerțului?

Căci fară cineva, nu faci nimica.
Pierzi timp, bani, sănătatea..

Candidez la Camera Deputaților pentru ca tu să ai omul tău care să tragă pentru tine, nu pentru ei.
Ca să nu mai trebuiască să AI PE CINEVA ca să-ți rezolvi problemele, ci să le rezolve funcționarul statului plătit pentru asta.

Ca funcționarii să știe că nu mai merge s-o joace ca până acum”, a scris pe Facebook Sabin Sărmaș.

Citește mai departe

EVENIMENT

MAE: Atenționare de călătorie în Franța. Apeluri la GREVĂ

Publicat

franta

Ministerul Afacerilor Externe a lansat, luni, o atenționare de călătorie în Franța, unde sunt posibile perturbări ale circulației mijloacelor de transport după ce sindicatele au lansat apeluri în vederea unei greve.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Franța că sindicatele reunite ale lucrătorilor din Franța au lansat apeluri la mobilizări în vederea unei greve la nivel național începând de luni, 30 septembrie 2024, ora 19.00, până miercuri, 2 octombrie 2024, ora 08:00, pentru abrogarea reformei pensiilor și creșterea salariilor.

MAE: Atenționare de călătorie în Franța. Apeluri la GREVĂ

Detalii privind circulația trenurilor naționale (TGV, Ouigo) și locale (TER, Intercités, Transilien) vor fi disponibile cu 24 până la 48 de ore înainte, pe paginile de internet https://www.sncf-connect.com/aide/informations-situation-perturbee și https://www.sncf-connect.com/train/greve.

Transportul public urban ar putea fi, de asemenea, perturbat.

Autoritățile franceze recomandă cetățenilor să consulte paginile de internet ale rețelei locale de transport pentru prognoze ale traficului și regiei autonome de transporturi pariziene – RATP.

Informații privind circulația unor linii de autobuze, tramvaie, metrouri, precum și pentru RER, vor fi disponibile cu 24 până la 48 de ore în avans.

„USACgt și sindicatul Direcției Generale a Aviației Civile (DGAC) au lansat un apel la mobilizare, ceea ce ar putea duce la perturbări ale traficului aerian. În cazul unui impact asupra traficului, DGAC ar putea solicita companiilor aeriene reducerea traficului, comunicarea urmând să se facă cu 24 de ore până la 48 de ore înainte de grevă”, transmite MAE.

Pasagerii vor fi anunțați de eventuale anulări/întârzieri ale zborurilor prin SMS. Detalii privind zborurile sunt disponibile pe paginile de internet https://www.parisaeroport.fr/ și https://www.parisaeroport.fr/passagers/les-vols/compagnies-aeriennes.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Paris: +33147052966 și +33147052755.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție următoarele telefoane de permanență, în funcție de circumscripția consulară de reședință: Consulatul General al României la Paris: +33680713729; Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164; Consulatul General al României la Lyon: +33643627736; Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022.

Citește mai departe

EVENIMENT

Din 30 septembrie se ÎNTRERUPE din nou circulația pe Valea Oltului. Cât vor dura RESTRICȚIILE

Publicat

valea oltului

Din 30 septembrie, Valea Oltului se închide, din nou, pentru lucrări, pentru o perioadă de o lună. Până pe 25 octombrie, circulația rutieră va fi întreruptă în reprize de câte 15 minute. După-amiaza, în timpul nopții și duminica, traficul se va desfășura însă fără restricții.

Potrivit Centrului InfoTrafic din Inspectoratul General al Poliției Române, în perioada 30 septembrie – 25 octombrie, pe DN 7 Râmnicu Vâlcea – Sibiu, sectoarele kilometrice 198+200 – 207+000, 216+000 – 219+000, 224+000 – 227+300 și 228+000 – 233+200, traficul rutier va fi închis pe o distanță de aproximativ 300 de metri, în reprize de maxim 15 minute, care vor alterna cu intervale de deschidere a circulației, pentru realizarea intervențiilor de rânguire versanți, dislocarea blocurilor de rocă și îndepărtarea vegetației, scrie Alba24.ro.

Din 30 septembrie se ÎNTRERUPE din nou circulația pe Valea Oltului. Cât vor dura RESTRICȚIILE

Ulterior, pentru alte activități necesare lucrărilor, se vor institui restricții de trafic alternativ, pe câte un sens de circulație, cu semafor și piloți de trafic.

Nu vor fi instituite restricții noaptea, iar lucrările se vor executa conform următorului program:

– luni-joi, între orele 07:00 – 16:00;
– vineri, între orele 07:00 – 14:00;
– sâmbătă, între orele 07:00 – 18:00.

Citește mai departe

EVENIMENT

U-BT Cluj-Napoca, o nouă înfrângere pe propriul teren. De această dată în campionat

Publicat

U-BT Cluj-Napoca a fost învinsă, din nou, duminică, pe teren propriu, de vicecampioana CSM Oradea, în etapa a II-a a Ligii Naţionale, scor 72-61 (36-30). 

U-BT Cluj a încheiat cu o singură reuşită de la 3 puncte din 27 de încercări. Principalii marcatori ai partidei la care au asistat peste 4.000 de fani au fost Simpson 20 puncte, Hervey 13, Hankins 12, pentru U BT Cluj, respectiv Richard 22, Pridgett 14, Tarolis 13, pentru CSM Oradea, care a dominat confruntarea de la un capăt la altul, scrie GSP.

U-BT Cluj-Napoca, o nouă înfrângere pe propriul teren. De această dată în campionat

U-BT Cluj a ”bifat” o situaţie rar întâlnită în baschetul din prezent: o singură aruncare de la 3 puncte reuşită din 27 de încercări. Fanii clujeni au început să plece înainte de încheierea meciului, conform news.ro.

Pentru gazde, meciul de duminică a reprezentat debutul în noua stagiune, meciul din prima etapă, cu Petrolul Ploieşti, fiind amânat pentru 2025.

Ambele formaţii evoluează şi în cupele europene, campioana în BKT EuroCup, iar vicecampioana în grupele FIBA Europe Cup, după ce nu a trecut de preliminariile Ligii Campionilor.

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax