Connect with us

EDUCATIE

UBB solicită CNATDCU analizarea URGENTĂ a suspiciunilor de plagiat legate de teza de doctorat a premierului Ciucă

Publicat


ubb3

Conducerea UBB Cluj-Napoca solicită analizarea cu maximă atenție a tezei de doctorat a premierului Nicolae Ciucă dar și în regim de urgență.

”Având în vedere recentele suspiciuni și acuzații de plagiat referitoare la teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă și luând în calcul preocuparea constantă a Universității ”Babeș-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca pentru păstrarea celor mai înalte standarde academice și pentru o cultură a integrității academice și sociale, UBB solicită Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) analizarea nu doar cu maximă atenție, pentru a se evita orice contestații procedurale, care ar putea anula analiza/concluziile academice, ci și în regim de urgență a acestei situații, ținând cont de funcția publică a domnului Nicolae Ciucă, cu implicații pentru buna funcționare și pentru imaginea țării”, arată UBB.

UBB este universitatea cu tradiția academică cea mai veche din România (începută acum 440 de ani – 1581), reprezentând cea mai mare comunitate academică din țară (cu peste 55.000 de oameni, din 15 localități și 11 județe). De la fondare, UBB face parte din galeria universităților de prestigiu și de referință din România, de șase ani aflându-se pe prima poziție în țară în Metarankingul Universitar care sumarizează rankingurile internaționale majore ale universităților.

În plus, de mai mulți ani UBB ocupă primele poziții în țară în rankingurile internaționale globale și pe domenii, aflându-se constant între primele 5% universități ale lumii, cu o infrastructură academică avansată (ex. unități CDI integrate în rețele europene, laboratoare didactice modernizate și integrate cu realitatea virtuală/augmentată/mixtă prin Centrul UBB-EON-XR etc.). Recent (2021), în urma auditului internațional QS STAR, UBB a fost confirmată ca prima universitate „world-class” (QS*****) din România, din 2020 UBB a fost acceptată în GUILD, organizația unora din cele mai prestigioase universități europene „world-class/research-intensive”, iar din 2021 este parte a alianței universităților europene EUTOPIA.

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. tudor

    ianuarie 21, 2022 la 1:52 pm

    Dupa ce si-a batut joc de pensionarii militari care i-au fost colegi taindu-le pensiile si aproband marirea pensiilor la magistrati..CE MAI POTI SPUINE DESPRE ACEST OM??? SIMPLU demisia!!!!!PE LOC….si faptul ca exista suspiciuni este GRAV pt. un prim ministru si militar pe deasupra ..DEMISIA!!!..ia-l si oe Dnacu ca se vede ca te-a ajutat la TAIERILE DE PENSII DE LA POLITISTI SI MILITARI!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Cristian Lațcău, fost comisar șef în cadrul BCCO Cluj-Napoca a încetat din viață. Avea 50 de ani

Publicat

De

lumanare morti pixabay

Comisarul-șef de poliţie Cristian Laţcău a încetat din viață în urma unui infarct miocardic. Avea doar 50 de ani.

Cristian Lațcău a fost şef al Direcţiei de Combatare a Crimei Organizate Sălaj, din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca.

De asemenea, în anul 2010 acesta devenit director general al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI), potrivit magazinsalajean.ro.

 

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Clujul, singurul ORAȘ din România în proiectul-pilot de PARTENERIATE pentru INOVARE regională

Publicat

De

cluj napoca (2)

Comisia Europeană a anunţat marţi cele 63 de regiuni, şapte oraşe şi patru state membre selectate în cadrul proiectului-pilot pentru Parteneriatele pentru inovare regională, o iniţiativă elaborată împreună cu Comitetul Regiunilor. Clujul este singurul oraș din România, care e parte din proiect.

Participanţii la acţiunea-pilot sunt deschişi să facă schimb de bune practici, precum şi să dezvolte în comun şi să testeze instrumente de mobilizare a mai multor surse de finanţare şi politici şi să conecteze programele regionale şi naţionale la iniţiativele UE pentru transformarea verde şi cea digitală.

Aceste parteneriate contribuie la noua Agendă de inovare pentru Europa, în care inovarea stimulează transformarea pentru sustenabilitate, conectând strategiile locale cu iniţiativele de la nivelul UE.

Culuj, singurul oraș din România care e parte din proiect

Cererea de propuneri a atras o largă reprezentare a ecosistemului de inovare al UE, state membre precum Slovacia, care participă la nivel naţional, şi o mare varietate de regiuni ale UE, cum ar fi Andaluzia, Azore, Hauts-de-France, Ostrobotnia, Podkarpackie, Egeea de Nord, Emilia Romagna şi multe altele.

Cererea de propuneri a declanşat, de asemenea, o colaborare şi un proces de creare de reţele ascendente, reunind deja numeroşi participanţi ca parte a reţelelor multiregionale.

Aceasta include, de exemplu, regiunea Mării Baltice, instrumentul pentru bioregiuni şi un consorţiu extins „Cities 4.0” (Leuven, Bologna, Turku), la care participă, de asemenea, Eindhoven (Olanda), Espoo (Finlanda) şi Cluj-Napoca (România).

Politici pentru pentru tranziția verde și digitală

Participanţii la proiectul-pilot vor explora noile parteneriate pentru inovare regională bazate pe „Protocolul operaţional al parteneriatelor pentru inovarea regională”, un document de orientare iniţială publicat astăzi de Centrul Comun de Cercetare.

Protocolul operaţional propune o gamă largă de instrumente şi mecanisme de guvernanţă pentru a îmbunătăţi coordonarea politicilor regionale, naţionale şi ale UE în materie de inovare pentru a pune în aplicare dubla tranziţie verde şi digitală a Europei şi pentru a aborda decalajul în materie de inovare din UE.

Un element central al abordării propuse este introducerea misiunilor locale de coordonare a acţiunilor în cadrul unei logici direcţionale coerente, care să permită explorarea unor combinaţii ample de politici pentru inovarea la nivel de sistem.

În timpul acţiunii-pilot, participanţii vor testa aceste instrumente de politică, creând în acelaşi timp în comun orientări operaţionale.

Protocolul operaţional şi acţiunea-pilot vor promova, de asemenea, bunele practici, vor facilita învăţarea prin experimentare şi vor sprijini administraţiile publice şi ecosistemul mai larg. Acţiunea-pilot nu va avea un impact asupra actualului proces de programare a fondurilor pentru perioada 2021-2027.

Sursa: Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

UPDATE. Accident cu două MAȘINI la Chinteni. Una s-a RĂSTURNAT în afara drumului. 2 victime conștiente

Publicat

De

Un accident de circulație în care au fost implicate două mașini a avut loc în urmă cu puțin timp în Chinteni.

ISU Cluj intervine la locul accidentului. Din primele informații, în accident au fost implicate două mașini, iar una s-a răsturnat în afara părții carosabile.

Accident la Cjinteni: 2 victime ieșite din mașină

La locul accidentului, au fost găsiți doi bărbați, ieșiți din mașină, conștienți și cooperanți, potrivit reprezentanților ISU Cluj.

A fost solicitată o ambulamță cu medic pentru a-i consulta și, dacă este cazul pentru a-i transporta la spital.

UPDATE

Cei doi bărbați de 28, respectiv 33 de ani nu au fost răniți grav și au refuzat transportul la spital.

Foto: Arhivă

Citește mai departe

CULTURA

VIDEO FOTO. TIFF 2022. Maia Morgenstern primește Premiul de Excelență. Care este programul festivalului și filmele surpriză

Publicat

Transilvania International Film Festival (TIFF) revine la Cluj în perioada 17-26 iunie 2022. Cu exact o lună înaintea debutului ediției TIFF.21, președintele TIFF Tudor Giurgiu, directorul artistic Mihai Chirilov și managerul Cristian Hordilă au dezvăluit ultimele noutăți despre programul festivalului, invitați și multe altele. 

„Actrița Maia Morgenstern va fi omagiată la cea de-a 21-a ediție a festivalului. Contribuția sa imensă adusă culturii române va fi recompensată cu Premiul de Excelență la Gala de Închidere TIFF, pe 25 iunie, o încununare a celor patru decenii dedicate scenei și marelui ecran”, au precizat aceștia.

Maia Morgenstern vine la Cluj

Spotul ediției curente este un alt omagiu adus Maiei, pentru filmul „Balanța”, în care a jucat în urmă cu 30 de ani și care a fost prezentat la Festivalul Internațional de Film de la Cannes din 1992, în afara competiției.

„Într-una din scenele de început din <<Balanța>> lui Lucian Pintilie, eroina interpretată de Maia Morgenstern se uită la un home movie în care, copilă fiind, respinge jucăriile pe care i le oferă Moș Crăciun, înhață pistolul din mâinile lui și se preface că trage, în joacă, în invitații de la petrecere.

Cei care au văzut filmul știu că acest simulacru burlesc e cu titlu premonitoriu, capătând o dimensiune tragică în scena masacrului real de la final. Pentru cei care nu l-au văzut, umorul negru și verva delirantă a scenei din clipul promo al TIFF-ului din acest an devin cu atât mai frisonante cu cât realitatea de pe teren amenință să oglindească filmul de pe ecran”, evidențiază Mihai Chirilov.

Vezi spotul mai jos.

Rolul din „Balanța” i-a adus notorietatea internațională și i-a deschis calea către o lungă serie de colaborări cu nume emblematice din cinematografia mondială, după cum a susținut actrița însăși, într-un interviu realizat de Eva Sîrbu, și publicat în 1995 în revista Noul Cinema: „Şansa mea, în film, începe şi sfârşeşte cu domnul Lucian Pintilie. Dacă el nu m-ar fi luat în <<Balanţa>>, nimic n-ar fi fost mai departe’’.

Întâlniri cu Maia și nu numai

Maia Morgenstern va fi prezentă la TIFF pe 25 iunie și pentru premiera mondială a filmului Capra cu trei iezi, în regia lui Victor Canache, în care joacă alături de Marius Bodochi, o reinterpretare horror a celebrei povești din folclor, urmând ca în aceeași seară să primească Premiul de Excelență la Gala de decernare a premiilor TIFF din Piața Unirii.

„Sper să aibă întâlniri cu publicul, cu tinerii actori din programul nostru <<10 pentru film>>”, completează Tudor Giurgiu.

Vor veni și alți invitați speciali care vor fi anunțați mai târziu.

maia morgenstern premiul de excelență la tiff 2022

Lumea cinemaului în contextul războiului: „Mesajul TIFF-ului îndeamnă la creație, nu la distrugere”

Astfel, secvența cheie a fost inserată nu doar pentru că, în opinia lor, este unul dintre cele mai bune filme, ci și pentru că reprezintă cu acuratețe ceea ce mulți oameni simt în prezent, pe fondul conflictului aflat la doar câteva sute de kilometri de granița României.

În altă ordine de idei, spotul este un mesaj anti-război redat într-o manieră cinematografică, fiind susținut și de sloganul „Make Films, Not War!”, inspirat de clasicul „Make Love, Not War!”, lansat în anii ’60 în plină agresiune americană în Vietnam.

„Ni se pare că are forță, e incisiv, e necesar”, completează gazdele.

281763469 534132071603866 8587660285467308756 n

sursa: Facebook

posterul tiff 2022

Pe lângă citatul celebru, componenta vizuală are, la rândul său, un rol important.

„Mesajul TIFF-ului este unul care îndeamnă la creație, nu la distrugere, opunându-se ferm războiului și întreținerii iresponsabile a stării de conflict – de unde și imaginea <<camerei de filmat ca o armă>> de pe posterul ediției actuale. Altfel spus, singurul <<conflict>> pe care TIFF îl încurajează este cel de pe ecran, imaginat de scenarist și transpus în film de către regizor.

Nu glumim la ediția asta, încercăm să fim cât de serioși se poate, dat fiind că ficțiunea de pe ecran ar putea foarte bine să oglindească realitatea de pe teren”, punctează organizatorii.

Două filme românești concurează pentru trofeul Transilvania

Competiția de anul acesta, rezervată tinerilor regizori aflați la primul sau al doilea film, constă în proiecția a 12 filme, dintre care 2 sunt românești.

„<<Marocco>> (regizat de Emanuel Pârvu) și <<Balaur>> (regizat de Octav Chelaru) concurează pentru trofeul Transilvania. Primul titlu e o metaforă pentru ceea ce se întâmplă în film – un incident aparent minor antrenează o cavalcadă de evenimente, consecințele fiind devastatoare.

Cel din urmă este un debut, un thriller erotic-religios care va surprinde cu siguranță, fiind foarte provocator”, punctează Chirilov.

May be an image of jewellery and text that says "ANA INDRICAU SERBAN PAVLU TUDOR CUCU-DUMITRESCU SSIFF A FILM BY EMANUEL PARVU MIKADO FAMART FILM THE EAST COMPANY PRODUCTIONS PO NATURA PARTY CRINA SEMCIUC FAMART VLAD BRUMARU MS PRODUCTION Writter BOGOS Mix EMILIA POPESCU EMANUE PARVU TANIA FILIP Editor FINANCIERS PUBLICIS GROUPE ZEL& TAVIAN TELEVISION PANDA EUROLIFEFF"

Secțiune nouă: mai mult decât documentare, un gen hibrid

Anul acesta, o secțiune va fi dedicată documentarelor care surprind prin neconvenționalitate.

„După 20 de ani de TIFF, ne-am gândit să introducem o nouă secțiune competitivă, <<What’s Up Doc>> fiind dedicat documentariștilor aflați la început.

Ce face specială această secțiune e că nu am vrut să mergem pe documentare clasice, ci să privilegiem documentarele care flirtează foarte mult cu ficțiunea, pentru că mijloacele de expresie s-au diversificat foarte mult.

Vrem să vă uitați la filmele din secțiunea asta și să nu știți exact dacă ce vedeți este un film de ficțiune sau un documentar. Ambiguitatea asta ni s-a părut foarte stimulantă”, reliefează Chirilov.

Așadar, documentarele vor depăși limitele uzualului, împletindu-se cu ficțiunea și arta. Vezi mai jos trailerul documentarului hibrid românesc.

Premiu de 2000 de euro pentru câștigătorul secțiunii

Din categoria celor românești, „Pentru mine, tu ești Ceaușescu” se înscrie noii secțiuni. Acesta e un film care a avut premiera anul trecut și care cristalizează tendința diversificării documentarelor.

„Nu este atât de mult despre Ceaușescu, cât un portret de generație a ceea ce numim azi <<Millenials>>, o generație care nu a trăit cu Ceaușescu.

E vorba de câțiva tineri care sunt invitați la un casting să îl interpreteze pe conducător în anii lui de tinerețe revoluționară. E un film hibrid cu foarte multă reconstituire de epocă”, descrie acesta.

„Câmpiile”, un film existențialist de 3 ore aparține aceleiași categorii. Acțiunea și dinamismul nu îl caracterizează, totul e filmat cu o cameră fixă într-o mașină pe bancheta din spate, spectatorul petrecând astfel timp cu șoferul.

E o experiență inedită prin care se conturează diverse întrebări, în urma micilor detalii precum conversațiile telefonice ale celui de la volan, însă lista de filme care concurează este mai lungă.

Se acordă un premiu de 2000 de euro pentru filmul câștigător.

sursa: Facebook

13 filme românești: „Marea surpriză este un film ce reprezintă România la festivalul de la Cannes”

„Dacă anul trecut am avut inflație de documentare, anul acesta îl avem doar pe cel menționat anterior, care concurează și la această secțiune. În rest, avem foarte multe filme de ficțiune.

Câteva au avut premiera, le cunoașteți, dar avem și filme foarte noi pe care le veți vedea în premieră. Marea surpriză este, într-adevăr, <<Metronom>>, film ce reprezintă România la festivalul de la Cannes.

Regizorul Alexandru Belc vine la Cluj imediat după proiecția de la Cannes. I-am oferit un spațiu privilegiat la TIFF anul acesta, o proiecție în Piața Unirii”, indică directorul artistic.

278319958 108582168493528 7478539452754387071 n

sursa: Facebook

Unde-i film, acolo-i și muzică

Pentru că oriunde e film, e și muzică, iubitorii de cultură se vor putea bucura și de un mix al celor două tipuri de artă.

„Cred că anul ăsta este foarte bun și în ceea ce privește cine-concertele. Am anunțat deja un mare cine-concert cu Nosferatu, la Castelul Bánffy din Bonțida.

Vor urma alte două concerte, al francezilor de la Invaders, <<Moonwalk One>>, în ritmuri space rock, respectiv unul polonez, <<Bestia>>”, a spus Giurgiu.

May be an image of 1 person and text

May be an image of 3 people and text

…plus mâncare și alte surprize

Luni, 20 iunie, se va organiza un eveniment de tip street food cu refugiații stabiliți în România.

„Vor găti bunătățile și delicatesele foarte căutate, de altfel, iar încasările vor fi donate celor aflați în nevoie.

Sperăm să putem confirma și un nou concert la Cluj, al unei formații iconice din Ucraina, cvartetul popular DakhaBrakha, am fost primii din țară care i-am adus la Cluj în urmă cu 10 ani”, a adăugat președintele TIFF.

256577732 449508656532405 4595529407100055041 n

sursa: Facebook

Referitor la ceea ce se întâmplă în Ucraina, acesta speră să poată prezenta documentarul Navalny, împreună cu partenerii de la HBO.

„E un documentar năucitor despre tot ceea ce i s-a întâmplat disidentului Aleksei Navalnîi”, punctează acesta.

271814686 455327072817343 4680910500632049089 n

sursa: Facebook

Sfârșit de săptămână în familie la TIFF

Giurgiu a atras atenția și asupra unui proiect deja cu tradiție la TIFF, weekendul pentru familii și copii care, anul acesta, va avea loc în Parcul Poligon din Florești.

„Noutatea este că se va întâmpla în fiecare weekend și după-amiezele, înainte de filmul de seară din Florești, se vor organiza activități pentru familii”, explică el.

Susținerea tinerilor cineaști

Vor fi și două programe de formare a TIFF-ului.

„Pe primul deja l-am anunțat, e vorba de Drama Room. Alături de partenerii de la Netflix, vom demara un laborator prin care încurajăm cineaștii să vină cu proiecte de seriale, înscrierile sunt până în 3 iulie.

Le vom deschide și pe cele pentru atelierul Transilvania Talent Lab, care împlinește 10 ani și revine la formatul inițial.

Vom invita 12 tineri cineaști pe care îi vom ajuta să își perfecționeze cunoștințele nu doar în sensul dezvoltării scenariilor, ci și în domeniul producției, resurselor pentru finanțare, marketing, promovare, platforme de streaming, deci va fi un proiect foarte interesant pentru cei aflați la început de drum”, descrie președintele.

tudor giurgiu la conferința de presă tiff 2022 foto chris nemeș

Atmosferă unică la Muzeul de Artă

Nu în ultimul rând, la Muzeul de Artă va avea loc un nou format, desfășurându-se activități în cursul după-amiezii, cu câte un film pe seară. Înainte vor fi concerte, locul fiind decorat diferi față de anii trecuți.

„Va fi o atmosferă specială și relaxantă”, adaugă el.

A mulțumit tuturor celor care au făcut această ediție posibilă, de la sponsori la Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, Ministerului Culturii.

„Îi mulțumesc în special Ministrului Lucian Romașcanu că a găsit o formulă de a mai ajusta puțin bugetul festivalului și de a suplimenta alocarea inițială”, conchide Giurgiu.

123270751 3497655906985621 2077820688882607875 n

sursa: Facebook (credit: Feleki István)

whatsapp image 2022 05 17 at 3.53.58 pm

 

 

 

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate
Publicitate
Publicitate