Connect with us

ACTUALITATE

U-BT Cluj debutează în CALIFICĂRILE pentru grupele Ligii Campionilor la baschet masculin

Publicat


Campioana României la baschet masculin, U-Banca Transilvania Cluj, dispută luni prima partidă oficială a noului sezon. Gruparea clujeană a ajuns în Grecia unde se vor defășura jocurile turneului din preliminariile Basketball Champions League.

Conform tragerii la sorți efectuată în luna iulie, U BT Cluj va juca luni primul meci al turneului preliminar de calificare în compania formației Salon Vilpas Vikings, campioana Finlandei.

Confruntarea se va desfășura la Peristeri Indoor Hall, cu începere de la ora 20:30. Jocul va putea fi urmărit pe pagina de youtube a clubului ardelean.

Dacă vor trece de nordici, clujenii vor evolua în semifinală împotriva grecilor de la Peristeri.

La turneul din Grecia sunt prezente formațiile Peristeri B.C. (Grecia), AEK Larnaca (Cipru), KK Split (Croația) și Fribourg Olympic (Elveția). Duelurile se vor desfășura după următorul program:

Luni, 13 septembrie, sferturi de finală:
AEK Larnaca (Cipru) vs KK Split (Croația) 17:30.
U-Banca Transilvania vs Salon Vilpas (Finlanda) – 20:30

Miercuri, 15 septembrie, semifinale:

Peristeri (Grecia) vs U-Banca Transilvania/Salon Vilpas (Finlanda)

Fribourg Olympic (Elveția) vs AEK Larnaca (Cipru)/KK Split (Croația).

Vineri, 17 septembrie – Finala grupei.

Confruntările vor avea loc la Peristeri, o suburbie a capitalei Atena. Întâlnirile sunt programate la Peristeri Indoor Hall Andreas Papandreou, o arenă de 4.000 de locuri. Aceasta poartă numele unui fost prim-ministru grec și a fost inaugurată 1989.

Dintre cele șase participante, doar câștigătoarea turneului va ajunge în grupele Basketball Champions League.

La fel ca anul trecut, U-Banca Transilvania este prezentă în preliminariile Basketball Champions League. În 2020, la turneul din Bulgaria, baschetbaliștii clujeni au suferit o înfrângere în fața celor de la Igokea Aleksandrovac.

De altfel, va fi a patra oară când U-Banca Transilvania participă în preliminariile BCL. În toamna lui 2016, alb-negrii au fost eliminați de către Ușak Sportiff din Turcia. Un an mai târziu au cedat seria cu Riesen Ludwisburg din Germania.

Acum, U-Banca Transilvania încearcă să ajungă în premieră în grupe. Lotul ardelenilor s-a întărit, astfel că la Cluj-Napoca au sosit Stefan Birčević, Elijah Stewart, Dustin Hogue, Luca Colceag, Brandon Brown și Giordan Watson. Ultimii doi sportivi amintiți nu vor putea fi utilizați, iar în locul lor s-a apelat la serviciile lui Toni Katić. Fundașul croat a evoluat în toate partidele de verificare din Serbia și Bosnia.

În pregătiri, elevii lui Mihai Silvășan au disputat șase amicale, înregistrând patru succese și două înfrângeri. Studenții clujeni au dat peste nume puternice din baschetul ex-iugoslav, precum Igokea Aleksandrovac sau Mornar Bar.

U-Banca Transilvania s-a deplasat în Grecia fără Brandon Brown, Giordan Watson și Nandor Kuti, acești sportivi confruntându-se cu probleme medicale. Nu a efectuat deplasarea nici tânărul fundaș Alexandru Turdean.

Mihai Silvășan, antrenorul echipei, a declarat înainte de plecare:

„Băieții sunt pozitivi, există o atmosferă bună în echipă. Am reușit să ne odihnim după turneul din Bosnia. Nu a fost o deplasare ușoară. Totuși, cred că a fost o experiență benefică pentru echipă. Consider că am crescut în ultima perioadă. Obiectivul nostru este să ne calificăm.

Toată concentrarea noastră se îndreaptă asupra primului adversar, Vilpas. Sunt o echipă experimentată, au o echipă cu aruncători veritabili. Și noi avem șansele noastre și cred că putem învinge în acest primul meci. În amicale am învins pe Igokea și pe Mega, două echipe din Liga ABA. Primele patru partide de verificare au fost foarte bune din punct de vedere al intensității. În ultimele două confruntări am scăzut din ritm, probabil a intervenit și oboseala.

A fost o lecție bună, am încercat să creștem și cred că am reușit. Fiecare partidă, fiecare minut trebuie luat ca atare. Noi nu putem să ne gândim la al doilea meci fără să câștigăm primul. Nu ne facem alte planuri, orice se poate întâmpla. Dacă nu vom fi atenți și nu vom avea evoluție bună, putem să venim acasă, fără să existe al doilea meci.”

Sursa: Mediafax


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


ACTUALITATE

FOTO Clujenii reclamă că AVON are ”pile” la Primărie. A instalat un stand în Piața Mărăști unde tarabele s-au desființat

Publicat

De

avon 1

Cititorii Cluj24 au reclamat prezența unui stand al companiei de cosmetice AVON în Piața Mărăști, zonă din care au fost desființate toate chioșcurile și tarabele.

Aceștia susțin că nu e normal să fie autorizat un astfel de stand câtă vreme nu sunt permise alte activități comerciale în spațiul respectiv.

avon 2

”Am avut pe trotuar un chioșc  cu legume/ fructe, ne-au desființat. Tot au curățat acolo, nu mai este nicio tarabă. Dar se vede că AVON are pile la Primărie că le-au permis să își instaleze un stand. Ei nu vând produse acolo, dar își fac reclamă, prezintă produse, până la urmă tot își vând marfa, iar noi a trebuit să fim alungați din zona Pieței Mărăști”, a reclamat un clujean.

Primăria Cluj-Napoca a transmis că standul AVON amplasat în zona Piața Mărăști a fost autorizat pentru a efectua acțiuni de ,,sampling” până în data de 30 septembrie, timp de 14 zile.

avon 3

Citește mai departe

ACTUALITATE

OMS recomandă o COMBINAȚIE de medicamente pentru pacienții infectați cu Covid-19 din categoriile cu RISC crescut

Publicat

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) recomandă, pentru prima dată, o combinaţie de medicamente pentru a preveni formele severe de COVID-19 la pacienţi infectaţi din categoriile cu risc crescut, informează vineri DPA.

OMS a făcut referire la studii care demonstrează că o combinaţie de casirivimab şi de imdevimab, produse de compania americană Regeneron şi de compania elveţiană Roche, pot îmbunătăţi şansele de supravieţuire ale pacienţilor.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă acum administrarea casirivimab şi a imdevimab în cazul pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus care prezintă afecţiuni preexistente, care riscă să dezvolte o formă severă de COVID-19 şi să aibă nevoie de tratament în unităţile de terapie intensivă. OMS a publicat noile recomandări în British Medical Journal.

Pacienţii cu un risc crescut de spitalizare şi cei care nu au dezvoltat anticorpi naturali împotriva COVID-19 sunt cele două grupe pentru care această combinaţie de medicamente va fi cea mai benefică, a precizat OMS într-un comunicat.

OMS a îndemnat companiile producătoare şi guvernele să abordeze problema preţului ridicat şi producţia limitată a combinaţiei de anticorpi Regeneron şi a precizat că au loc negocieri cu Roche cu privire la preţuri mai mici, o posibilă donaţie şi o distribuţie echitabilă în întreaga lume.

Organizaţia Doctors Without Borders a semnalat că Regeneron a făcut deja solicitări de brevete în cel puţin 11 ţări sărace şi a făcut apel la companie să se abţină de la impunerea brevetelor în ţările cu venituri mici.

Nu este echitabil ca oamenii care trăiesc în ţări mai sărace să nu aibă acces la medicamente anti-COVID-19, care reduc riscul de deces, doar pentru că grupurile farmaceutice deţin monopol şi urmăresc un profit ridicat, a declarat Elin Hoffmann Dahl, din partea Doctors Without Borders.

Sursa: Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

Poliția Română scoate la concurs peste 1800 de posturi. 23 sunt la IPJ Cluj. Cum se pot înscrie doritorii

Publicat

De

politia
Poliția Română scoate la concurs 1.828 de posturi de agenți și ofițeri de poliție, precum și de personal contractual, prin încadrare directă. Înscrierile se fac online, la unitățile de poliție care au scos posturile la concurs.
Sunt scoase la concurs, prin încadrare directă, 645 de posturi de ofițeri de poliție, 647 de posturi de agenți de poliție și 536 de posturi de personal contractual.
Pentru posturile de ofițer și agent de poliție, înscrierile se fac on-line, la unitățile de poliție care au scos posturile la concurs, în perioada 23 septembrie – 5 octombrie a.c., inclusiv în zilele nelucrătoare. Dosarul de înscriere trebuie să fie complet până la această dată, ulterior nemaiputând fi depuse documente.
Posturile scoase la concurs sunt în specialitățile acțiuni speciale, cazier judiciar, statistică și evidențe operative, analiza informațiilor și implementare date, comunicații și informatică, logistică, operațiuni speciale, ordine publică, pregătire profesională, reținere și arestare preventivă, rutieră, secretariat, documente clasificate și arhivă, cercetarea și prevenirea criminalității, investigații criminale, investigarea criminalității economice, financiar, implementarea proiectelor, psihosociologie și siguranță școlară, relații internaționale, informare și relații publice, structura de securitate, poliție canină și cabinet sanitar veterinar, criminalistică, combaterea criminalității organizate, resurse umane și administrativ.

Detalii despre posturi

Informații complete cu privire la posturile existente, programul înscrierilor, condițiile de participare, documentele necesare și modalitățile de desfășurare a concursurilor se regăsesc, începând de astăzi, pe site-ul oficial al Poliției Române, secțiunea Carieră – Posturi scoase la concurs: https://www.politiaromana.ro/…/posturi-scoase-la-concurs, precum și pe site-urile unităților teritoriale de poliție: https://www.politiaromana.ro/…/poli…/unitati-teritoriale

Calendarul probelor

În perioada 21 – 29 octombrie a.c., se va desfășura proba eliminatorie de evaluare a performanței fizice, respectiv proba practică, în funcție de posturile pe care candidează, dacă este prevăzută o astfel de probă.
La data de 6 noiembrie a.c., va fi desfășurată proba scrisă, de tip test grilă.
Posturile de personal contractul vor fi scoase la concurs, în perioada următoare, în conformitate cu prevederile Hotărârii nr. 286 din 23 martie 2011, pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzător funcţiilor contractuale şi a criteriilor de promovare în grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publice.

23 de posturi la Cluj

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Cluj scoate la concurs 23 de posturi de agenți și ofițeri de poliție prin încadrare directă.

Înscrierile se fac online, în perioada 23 septembrie – 5 octombrie a.c., inclusiv în zilele nelucrătoare. Dosarul de înscriere trebuie să fie complet până la această dată, ulterior nemaiputând fi depuse documente.

Posturile scoase sunt în specialitățile rutier, ordine publică, investigarea criminalității economice, investigații criminale, criminalistică, secretariat, financiar, comunicații și informatică, implementare proiecte, pregătire profesională și logistică.

Informații complete cu privire la posturile existente, programul înscrierilor, condițiile de participare, documentele necesare și modalitățile de desfășurare a concursurilor se regăsesc pe site-ul unității teritoriale de poliție:

https://cj.politiaromana.ro/ro/cariera/posturi-scoase-la-concurs  , precum și pe site-ul oficial al Poliției Române, secțiunea Carieră – Posturi scoase la concurs:

https://dj.politiaromana.ro/ro/cariera/posturi-scoase-la-concurs .

 

Citește mai departe

ACTUALITATE

Eye in the SKY. Raliul Clujului, SUPRAVEGHEAT din aer

Publicat

foto ijj cluj raliul clujului

În acest weekend are loc Raliul Clujului, competiție așteptată cu nerăbdare de iubitorii acestui sport. Competiția va fi monitorizată de forțele de ordine inclusiv prin supraveghere aeriană.

„Pentru desfășurarea în condiții de siguranță a Raliului Clujului, în perioada 24-26 septembrie 2021, măsurile de ordine publică sunt asigurate de efective ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj, Inspectoratului General de Aviație, Inspectoratului Pentru Situații de Urgență Cluj, Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, Salvamont Salvaspeo Cluj și ale Poliției Locale Cluj-Napoca.

De asemenea, pentru etapa montană din 26 septembrie 2021, pentru derularea în condiții optime a competiției sportive, personalul din Centrul Operațional al Unității Speciale de Aviație Cluj-Napoca va asigura suportul tehnic al aeronavei Inspectoratului General de Aviație pe toată durata misiunii.

Scopul acestei misiuni este de a monitoriza și transmite rapid datele din teren astfel încât evenimentul sportiv să se desfășoare în condiții de siguranță.

În situația în care veți participa la această competiție, vă recomandăm:

– manifestați înțelegere față de măsurile luate;

– evitați implicarea în incidente;

– respectați regulile stabilite de către organizatori;

– solicitați imediat intervenţia autorităților atunci când situaţia o impune”, se arată în comunicatul Jandarmeriei Cluj.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

    Publicitate
    Publicitate