Connect with us

EVENIMENT

Traficanți și consumatori de droguri prinși în prima zi de Untold

Publicat


Efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca care au acționat cu ocazia desfăşurării festivalului Untold 2021 au constatat un număr de 8 infracțiuni care vizează încălcări ale legii privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.

VEZI ŞI:

EXPLOZIE de cazuri de COVID-19 în România. CREŞTERE de 14 ori într-o lună, de la 181, la 2.520 de cazuri zilnic

Totodată s-au constatat 4 sancțiuni contravenționale aplicate la Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

În urma neregulilor constatate, polițiștii din Inspectoratului de Poliție Județean Cluj au aplicat în total 38 de sancțiuni contravenționale, abaterile reprezentând încălcări ale normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și ale celor privind circulația pe drumurile publice.

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și cei din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj au constatat 6 infracțiuni statuate de Legea143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, precum și de Legea 194/2011 privind combaterea operațiunilor cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, altele decât cele prevăzute de acte normative în vigoare.

Au fost aplicate 27 de amenzi și 18 avertismente privind încălcări constatate pe linia prevenirii situațiilor de urgență și a regulilor referitoare la fumat în locurile publice.

Activitățile de verificare și control privind apărarea împotriva incendiilor și protecția civilă vor continua și în zilele următoare, astfel încât să se poată înlătura operativ deficiențele pe această linie.

În punctele și posturile medicale avansate 126 de persoane au primit asistență medicală din partea personalului SMURD și a paramedicilor pompieri. Majoritatea afecțiunilor au fost soluționate pe loc, doar în șase situații a fost cazul de a se transporta persoane la spital pentru investigații și îngrijiri de specialitate.


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


EVENIMENT

Clujenii nevaccinați s-au aliniat în număr mare pentru prima doză

Publicat

De

Vineri, un număr important de clujeni s-au aliniat pentru a primi prima doză de vaccin anti COVID19. Au fost 1608 persoane, mult mai mulți decât în alte zile.

Cu doza a doua s-au vaccinat 443 de clujeni, iar cu doza a treia – 1555.

La centrul drive through de la Sala Polivalentă au fost 372 de persoane.

În total s-au administrat, până în prezent, 613.518 doze de vaccin, dintre care peste 30.000 sunt la doza a treia.

Citește mai departe

EDUCATIE

FOTO Pereții unei școli din Cluj-Napoca, pictați de un artist stradal italian. Vezi cum arată

Publicat

De

monte 1

Un artist stradal italian a pictat pereții școlii Montessori din Cluj-Napoca, proiect realizat cu sprijinul consulului Italiei în oraș, Massimo Novali.

”La Montessori Transilvania l-am avut în ultima săptămână în acțiune pe Pao Bordino, artist stradal din Milano care a realizat The Blooming Bird.

monte

Îi mulțumim lui Massimo Costantini pentru inițiativa si coordonarea proiectului, consulului Massimo Novali pentru suport și grupului DeLonghi pentru sponsorizarea proiectului”, au spus reprezentanții școlii.

monte 2

Citește mai departe

ECONOMIE

Construirea liniei de metrou de la Florești încurcă planurile Kaufland cu ferma dezafectată, pe care au dat o avere

Publicat

De

Lanțul de magazine Kaufland a cheltuit o avere pentru achiziționarea fostei ferme de pui Amareto, aproape 7 milioane de euro. Proiectul metroului le pune însă piedici serioase în calea realizării unui hypermarket, chiar și după ce au obținut din partea autorităților locale un aviz de oportunitate.

Pe terenul lor nu va fi realizată vreo stație de metrou, însă aici va fi poziționată viitoarea organizare de șantier pentru stația Teilor.

Traian Mureșan, reprezentantul companiei, a luat cuvântul în cadrul dezbaterii organizate vineri de către Primăria Cluj-Napoca și a cerut explicații pentru trecerea amplasamentului într-o zonă de interzicere a construirii de magazine mari.

”Ne expropriați pentru un provizorat, pentru organizarea de șantier”, a adăugat Mureșan.

Kaufland a obținut deja și un aviz de la Agenția pentru Protecția Mediului Cluj, pentru evacuarea de pe locație a 180 de tone de azbest, însă acum analizează dacă mai are rost să se apuce de lucru.

Ionel Oprea, șeful de proiect al metroului din Cluj, a explicat că orice modificare a soluției propuse de specialiști afectează negativ atât bugetul, cât și durata în timp a lucrării, întrucât pentru toate operațiunile s-au obținut deja avize din partea autorităților.

Organizarea de șantier din zona fermei de pui va fi activă cel mai probabil până în anul 2028.

Potrivit lui Ionel Oprea, pe aici se va alimenta traseul și cu șine de metrou și alte materiale de construcții.

Citește mai departe

EVENIMENT

Doar 3 locuri mai sunt libere pe ATI în spitalele COVID din județul Cluj

Publicat

De

Doar 3 locuri mai sunt libere pe ATI în spitalele COVID din județul Cluj, anunță prefectul Tasnadi Szilard.

Potrivit acestuia, încă nu este în plan transformarea Spitalului de Recuperare din Cluj-Napoca în centru de tratare a bolnavilor COVID.

Potrivit ultimei raportări, 79 persoane sunt acum internate în ATI.

La nivelul județului sunt 1.242 de persoane decedate de COVID, dintre care 768 sunt clujeni.

În ultimele 24 de ore au fost confirmate peste 500 de noi cazuri la Cluj.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

    Publicitate
    Publicitate