ADMINISTRAȚIE
Firma Supercom curăță Clujul. Era conectată la banii PDL din 2010. A avut un contract de 270 de milioane de lei cu CJ Dâmbovița
Societatea Supercom SA, care se ocupă de la 1 martie de salubrizarea stradală pe unul dintre cele două sectoare din municipiul Cluj-Napoca, este conectată încă din 2010 la banii publici gestionați de PDL, partid care a fuzionat cu PNL.
Astfel, Supercom a câștigat în urmă cu 11 ani un contract de peste 270 de milioane de lei cu Consiliul Județean Dâmbovița, condus în acea perioadă de Florin Popescu, vicepreședinte PDL.
Firma mai are contracte salubrizare pe raza Sectorului 2 al Bucureștiului dar și în județul Ilfov.
Patru oferte la licitația Primăriei clujene
SC Supercom SA a câștigat în iulie 2020 licitația organizată de Primăria Cluj-Napoca, la care au mai depus oferte Brantner Servicii Ecologice, Rosal Grup și Polaris Mediu, aceasta din urmă fiind respinsă.
Decizia de câștigare a licitației a fost contestată la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) de celelalte două societăți de salubrizare din oraș, Brantner Servicii Ecologice și Rosal.
Contestațiile au fost respinse, dar cele două firme au depus plângere în instanță.
În 28 octombrie 2020, Curtea de Apel Cluj a respins plângerile, sentința fiind definitivă.
Brantner Servicii Ecologice și Rosal au depus o contestație în anulare care, însă, nu suspendă sentința Curții de Apel Cluj, astfel că, printr-o hotărâre din 27 noiembrie 2020, Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat încheierea acordului cadru cu Supercom SA privind delegarea gestiunii serviciului public de salubrizare stradală și deszăpezire cu o valabilitate de 5 ani.
Valoarea contractului este de aproape 75 de milioane de lei.
SC Supercom SA înlocuiește pe sectorul 1 din Cluj-Napoca firma Rosal care se ocupa de salubrizare de 14 ani.
Pe celălalt sector salubrizarea este asigurată din anul 2016 de Brantner Servicii Ecologice.
Ce lucrări va presta Supercom
Compania va desfășura diverse tipuri de activități specifice, printre care măturat mecanizat și manual, spălatul carosabilului și al trotuarelor, curățatul rigolelor, combaterea poleiului cu emulsie de sare, soluție de clorură de calciu sau amestec de sare cu nisip și curățarea ocazională a afișelor, vopselelor, uleiurilor sau curățarea de graffiti de pe suprafețe precum carosabil, trotuare sau coșuri de gunoi.
Noul operator de salubritate dispune de echipamente, utilaje și mijloace de transport necesare pentru efectuarea activităților de salubrizare stradală și deszăpezire, la nivelul municipiului Cluj-Napoca, cum sunt:
– 3 autospeciale pentru măturat/aspirat de capacitate mare (peste 4mc)
– 2 autospeciale electrice pentru măturat/aspirat de capacitate mică (între 1 și 2,5 mc)
– 3 măturătoare urbane cu propulsie electrică
– 2 autogunoiere
– 3 autospeciale spălat străzi
– 3 autospeciale stropit străzi
– 3 utilaje de deszăpezire cu solnițe și plug de capacitate mare
– 14 utilaje de deszăpezire cu solnițe și plug de capacitate mică
– 4 autovehicule pentru transport zăpadă și gheață
– o autofreză de zăpadă
– 2 buldoexcavatoare
– 1 echipament de spălare/îndepărtare vopseluri/graffiti
Totodată, SC Supercom SA va asigura și personalul format din 125 persoane, necesar activității de salubrizare stradală și deszăpezire pe lângă echipamentele moderne.
Cine este Supercom
Potrivit termene.ro, acționar majoritar al SC Supercom SA este omul de afaceri Ilie Ciuclea – cu 53%, alți acționari fiind Florina Bubu, Gheorghe Valentin Bubu, ambii cu aproape 15%, dar și Maria Ciuclea, Paula Ciuclea și Roxana Ciuclea Georgescu, fiecare cu peste 5%.
SC Supercom SA este o societate cu capital privat 100% românesc, înființată la începutul anilor 1990.
Cifra de afaceri a avut un trend crescător ajungând de la 16,2 milioane de euro în 2005 la aproape 45 de milioane de euro în 2019.
Societatea se ocupă de colectare, transport și depozitare deșeuri menajere/ reciclare, construcții și demolări, dezinfecție, dezinsecție, deratizare, salubrizare stradală, măturat, manual/ mecanizat, spălat și vidanjare fose septice, desfundare și canalizare.
Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:
CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
ACTUALITATE
Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni
În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii.
Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.
Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.
Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.
Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.
Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.
Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.
”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.
Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.
Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.
De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.
Dosar retrimis procurorului
Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.
S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.
Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.
Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.
Circulația tramvaielor pe linia 102L va fi suspendată temporar începând de miercuri, 11 septembrie, anunță CTP Cluj-Napoca.
Tramvaiele de le liniile 100 si 102 vor circula în continuare.
CTP Cluj: Se suspendă circulația tramvaielor pe linia 102L. Avarie la cablurile subterane
”Ca urmare a unei avarii la cablurile subterane de alimentare a rețelei de contact tramvaie de pe Bulevardul Muncii, pe sectorul de drum cuprins între străzile Voroneț și D.G. Kiriac, se suspendă temporar circulația tramvaielor pe linia 102L”, au anunțat reprezentanții Companiei de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca.
Până la remedierea defecțiunii, călătorii sunt rugați să utilizeze linia 102 până pe Bulevardul Muncii și în continuare una din liniile de autobuze prelungite până în Emerson, respectiv 26L, 48L și 50L, cu transbordare în stațiile comune de pe Bulevardul Muncii.
Programele de circulație pot fi consultate pe site-ul CTP Cluj www.ctpcj.ro și în aplicația gratuită de mobil Tranzy.
EVENIMENT
Alexandru Cordoș: PSD Cluj consideră că metroul nu este prioritatea zero a municipiului Cluj-Napoca
Proiectul metroului nu este prioritatea zero a municipiului Cluj-Napoca, susține secretarul general al PSD Cluj, Alexandru Cordoș.
”Proiectul metroului este unul care ar face bine pentru cetățenii județului Cluj, în primul ai municipiului și apoi ai zonei metropolitane.
PSD Cluj consideră că nu este prioritatea zero a municipiului Cluj-Napoca, în schimb, ca pe toate proiectele, le susținem. Deocamdată vedem o incapacitate autorităților locale de a gestiona corespunzător acest proiect, de a găsi acea cale prin care, pe de o parte, să realizeze investiția, iar pe de altă parte să asigure confortul clujenilor.
Sigur, este greu, însă eu cred că acest proiect a fost manageriat greșit și greu până în acest moment”, a spus Cordoș.
Un accident de circulație a avut loc în urmă cu puțin timp în localitatea Alunișu din județul Cluj.
O femeie în vârstă a fost lovită de un autoturism.
Femeie lovită de o mașină la Alunișu, în județul Cluj
Potrivit primelor informații este vorba de o femeie care are în jur de 70 de ani și care era pieton.
Aceasta a fost lovită de o mașină.
Un schipaj al Ambulanței a preluat victima și a transportat-o la spital.
Potrivit reprezentanților ISU Cluj, femeia era conștientă.
Foto: Arhivă
EVENIMENT
Polițistul care a luat mită de la un deținut, suspendat. Instanța din Cluj a dispus ca el să poarte dispozitiv de supraveghere
Polițistul care a luat mită în bani pentru a ajuta un deținut să evadeze a fost suspendat din funcție. Polițistul, care este din Alba, a fost reținut de DIICOT Cluj, alături de o altă persoană.
Tribunalul Cluj a decis arest la domiciliu în cazul polițistului.
Polițistul care a luat mită de la un deținut, suspendat. Instanța din Cluj a dispus ca el să poarte dispozitiv de supraveghere
După ce a fost prezentat instanței din Cluj, polițistul, care a primit mită 1.500 de euro și 7.000 de lei, a fost arestat la domiciliu. Tribunalul Cluj a dispus și ca acesta să poarte permanent un dispozitiv electronic de supraveghere.
Poliţistul din Alba a primit mita din partea unei persoane aflată în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Alba.
În schimbul banilor, polițistul i-a dat celui arestat un telefon mobil cu cablu de date, un lacăt şi o pânză de bomfaier.
Pentru acestea, inculpatul i-a primis agentului contravaloarea unui apartament.
După ce Tribunalul Cluj a dispus măsura arestului la domiciliu în cazul polițistului, acesta a fost suspendat. Agentul lucra în Poliţie din anul 2005.
Un caz complex, care implică și trafic de droguri
Procurorii DIICOT Cluj au dispus, în data de 6 septembrie, reţinerea a doi inculpaţi, unul având calitatea de agent de poliţie, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, dare de mită şi introducerea de telefoane mobile în mod ilicit într-un centru de reţinere şi arestare preventivă de către personalul centrelor de reţinere şi arestare preventivă.
În acelaşi dosar sunt continuate cercetările cu privire la alţi doi inculpaţi, aflaţi în stare de arest preventiv într-o altă cauză, pentru comiterea infracţiunilor de instigare la săvârşirea infracţiunii de efectuare de operaţiuni cu substanţe susceptibile să producă efecte psihoactive, dare de mită, instigare la introducerea de telefoane mobile în mod ilicit într-un centru de reţinere şi arestare preventivă şi efectuarea de operaţiuni cu produse susceptibile a avea efect psihoactiv.
Ei sunt suspectaţi că, în perioada 2023 – mai 2024, au procurat, transportat, depozitat, manipulat şi distribuit substanţe susceptibile să producă efecte psihoactive.
Banii, luaâi de polițist pe parcusrul a trei întâlniri
„Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că, în perioada mai – septembrie 2024, unul dintre inculpaţi, aflat într-un centru de detenţie, i-a dat agentului de poliţie, prin intermediul unui coinculpat (pe parcursul a trei întâlniri) sumele de 1.500 de euro, 5.000 lei şi 2.000 lei în schimbul cărora acesta din urmă i-a remis un telefon mobil cu cablu de date, un lacăt şi o pânză de bomfaier cu care intenţiona să creeze un spaţiu în care să ascundă telefonul mobil. În acelaşi interval de timp, inculpatul aflat în stare de arest preventiv i-a promis inculpatului (agent de poliţie) contravaloarea unui apartament, pentru a-l ajuta să evadeze”, au arătat procurorii DIICOT Cluj.
La propunerea procurorilor DIICOT, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Cluj a dispus arestarea preventivă a trei dintre inculpaţi şi măsura arestului la domiciliu faţă de agentul de poliţie pentru o perioadă de 30 de zile.
Instanţa a respins ca neîntemeiată cererea poliţistului, formulată prin intermediul avocatului din oficiu, de luare a măsurii preventive a controlului judiciar.
Decizia Tribunalului Cluj a fost contestată de către ceilalţi trei inculpaţi, pentru care a fost dispus arestul preventiv.