Connect with us
Advertisement
Advertisement

EVENIMENT

Studiu E.ON: Una din trei gospodării din România este DOTATĂ cu cel puțin un aparat de aer condiţionat

Publicat


Circa 32% dintre gospodăriile din România deţin minimum un aparat de aer condiţionat, iar 12% dintre români au în vedere achiziționarea, în următorul an, a unei soluții de răcire a locuinței de la un furnizor de energie, relevă un studiu* realizat de E.ON.

· 43% dintre români știu că pot achiziționa o soluție de răcire de la furnizorul lor de energie;

· În ultimii trei ani, peste 16.000 de români au achiziţionat soluția E.ON Cool;

· Aparatele de aer condiționat dotate cu tehnologia Inverter au un consum de energie electrică mai mic cu până la 30%;

Cele mai multe locuinţe dotate cu aparate de aer condiționat se găsesc în București (74%), iar cele mai puţine în județul Neamţ (5%). Dintre respondenții care au indicat că intenționează ca în următorul an să achiziționeze un aparat de aer condiționat cei mai mulți sunt din județele din sudul țării.

Vânzările de aparate de aer condiționat vor crește semnificativ în următorii ani, conform previziunilor IEA, pe fondul schimbărilor climatice accentuate, iar cei doresc să aibă răcoare în locuințe trebuie să pună accent pe eficiența energetică, astfel încât să beneficieze de confort cu un consum cât mai redus de electricitate.

De aceea, este foarte important ca la achiziționarea lor să se țină seama de eticheta energetică, pentru că un aparat de clasă A+++ poate consuma cu până la 50% mai puțină energie electrică față de un aparat de clasă C sau D.

De asemenea, trebuie avut în vedere faptul că aparatele de aer condiționat pot consuma mai multă energie electrică dacă nu sunt amplasate corect, dacă în alegerea lor nu se ține cont de suprafața încăperii sau dacă au setată o temperatură cu mult mai scăzută față de cea exterioară.

Potrivit studiului E.ON, 43% dintre respondenții chestionaţi spun că au cunoștință despre faptul că pot apela la furnizorul lor de energie pentru soluții de răcire a locuinței.

De exemplu, interesul pentru pachetul E.ON Cool, care include aparate de aer condiționat cu tehnologie Inverter și servicii tehnice, este în continuă creştere, peste 16.000 de clienți casnici alegând, în ultimii trei ani, această soluție la cheie.

Principalele atuuri ale E.ON Cool, indicate de respondenţii care au participat la studiu, sunt confortul oferit şi posibilitatea de a achita în tranşe. Totodată, majoritatea celor care au achiziţionat E.ON Cool spun că ar recomanda această soluţie pentru calitatea şi buna funcţionare a aparatelor, dar şi pentru rapiditatea instalării şi profesionalismul echipei care a realizat montajul.

Aparatele de aer condiţionat cu tehnologie Inverter sunt folosite atât pentru răcirea locuinţei, cât și pentru încălzire, în zilele mai răcoroase, fără să mai fie nevoie să pornim centrala termică. Acestea sunt de preferat celor clasice pentru numeroasele beneficii: consum mai mic de energie electrică cu până la 30%, eficienţă energetică ridicată, zgomot redus și fiabilitate ridicată în timp.

Pe lângă alegerea unui aparat cu tehnologie Inverter, poţi face economii la factura de energie dacă:

· atunci când achiziționezi un aparat de aer condiționat, alegi unul cu puterea necesară de răcire/încălzire a spațiului tău. Un aparat cu o putere prea mică va avea o durată de viață mai scurtă, pentru că va fi suprasolicitat să răcească/încălzească spațiul necesar;

· discuţi cu experții care instalează aerul condiționat, ca să găsiți un loc în care aparatul să fie ferit de razele directe ale soarelui, să evite supraîncălzirea și să nu reducă din performanța acestuia;

· cureţi filtrele aparatului de aer condiționat o dată la 2 luni;

· setezi temperatura optimă în locuință. Temperatura pentru funcționarea optimă a unui aparat de aer condiționat este între 21°C și 25°C. Pentru o temperatură ambientală mai scăzută de 21°C, aparatul de aer condiționat va fi solicitat la o putere crescută și va consuma mai multă energie electrică. Totodată, este indicat ca temperatura din locuință să nu difere cu mai mult de 2-3°C față de cea de afară, cu excepția temperaturilor extreme.

E.ON Cool este soluţia la cheie ce oferă confort şi care aduce totul într-un singur loc: un aparat eficient energetic ce poate fi acţionat de la distanţă, instalare rapidă făcută de profesionişti, dar şi întreţinere şi intervenţii în situaţii de urgenţă. Soluţia propusă de E.ON include aparate cu clasă energetică superioară A+++ şi servicii tehnice complete: transport, montaj, servicii de întreţinere, curăţare, igienizare şi intervenții de urgență 24/7 la instalația electrică. Instalarea se face în doar 3 zile lucrătoare, de către echipe de tehnicieni E.ON autorizați și este posibilă plata în tranşe lunare fixe pe 1, 2 sau 3 ani. Un alt beneficiu este garanția extinsă pentru 5 ani.

Toate modelele incluse în soluţia E.ON au posibilitatea de control al aparatului de aer condiționat oricând și de oriunde, prin funcția Wi‐Fi, cu ajutorul aplicației specifice și a telefonului mobil. Această funcție permite pornirea-oprirea aparatului și setarea temperaturii de la distanță, chiar și când nu ești acasă, iar programarea intervalelor orare ajută la optimizarea consumului de energie.

Notă:

* Studiul efectuat de E.ON a fost realizat pe un eşantion reprezentativ naţional de 1.000 de persoane fizice lunar, cu vârsta peste 18 ani, prin metodologia CATI (Computer Assisted Telephonic Interviews) în cursul anului 2022. Marja de eroare maximă calculată este de ± 3.1% la un nivel de incredere de 95%.

Despre E.ON Energie România

E.ON Energie România, membră a Grupului german E.ON, este furnizor integrat de gaze naturale, electricitate şi soluţii energetice având un portofoliu variat format din circa 3,4 milioane de clienţi, atât rezidenţiali, cât şi companii şi municipalităţi. Grupul E.ON este unul dintre liderii pieţei de energie, având în România o prezenţă consolidată de-a lungul a 18 ani. De la intrarea pe piaţa din România, E.ON a investit 2,1 miliarde de euro, în principal în modernizarea reţelelor. Totodată, valoarea contribuţiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la 3 miliarde de euro.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Mașină intrată într-un copac în județul Cluj. Șoferul, consultat de SMURD

Publicat

copac smurs

Un autoturism a intrat, sâmbătă, într-un copac între localitățile Viștea si Gârbău, șoferul primind îngrijiri medicale din partea unui echipaj SMURD.

Potrivit ISU Cluj, șoferul are aproximativ 20 de ani și este conștient și cooperant.

La locul accidentului ISU au intervenit pompierii de la Garda de Intervenție Aghireșu, cu o autospecială și o ambulanță SMURD.

Tânărul a refuzat transportul la spital.

Citește mai departe

EVENIMENT

Florin Piersic își petrece Paștile la Institutul Inimii Cluj-Napoca. E supravegheat atent de medici

Publicat

Piersic

Actorul Florin Piersic își va petrece Paștile la Institutul Inimii ”Niculae Stăncioiu” din Cluj-Napoca unde a fost internat în 30 aprilie. El se află sub atenta supraveghere a medicilor specialiști de aici după ce a fost supus unei intervenții care a vizat stimulatorul cardiac pe care îl are implantat.

Din informațiile Cluj24, starea sa de sănătate rămâne stabilă, fiind mai bună decât cea înregistrată în momentul internării, dar încă nu se pune, încă, problema externării, ținând cont de vârsta sa înaintată, 88 de ani, și de bolile asociate.

Florin Piersic a fost internat, inițial, la jumătatea lunii aprilie, la Spitalul Militar din Cluj-Napoca pentru tratarea unei infecții la proteza unui genunchi, iar anterior actorul a efectuat și un control la Institutul Oncologic.

 

 

 

 

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Emil Boc a mai premiat o clujeancă de 100 de ani. Mesajul primarului

Publicat

boc

Primarul Emil Boc a premiat-o pe Iolanda Vass, cu ocazia împlinirii vârstei de 100 ani, clujeanca centenară despre care Cluj24 a scris aici.

”Am avut plăcerea unei întâlniri deosebite în care am vorbit despre ce înseamnă o viață trăită bine, despre profesie și familie, despre cum avem grijă de noi, de sănătate și suflet.

Doamna Iolanda Vass a împlinit vârsta specială de 100 ani. Cu acest prilej am oferit, în numele comunității, un premiu reprezentat de suma de 2000 lei, un coș de bunătăți, flori și o diplomă aniversară.

Model pentru clujeni

Îi transmit încă o dată La mulți ani, zile frumoase și vă doresc tuturor să ajungeți la această frumoasă vârstă!”, a transmis Boc, care i-a spus sărbătoritei că este ”un model pentru toți clujenii”.

Fostă profesoară de matematică, Iolanda Vass s-a pensionat în anul 1981

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Șase pentru Consiliul Județean Cluj. Cine sunt candidații pentru funcția de președinte al CJ

Publicat

De

Finanțare nerambursabilă de la CJ Cluj pentru sute de entități

Un număr de șase candidați și-au depus dosarele pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj la alegerile locale din 9 iunie.

Potrivit Biroului Electoral Județean (BEJ) Cluj au fost admise următoarele candidaturi:

Alin Tișe (PNL)

Alexandru Cordoș (PSD)

Adrian Oros (Alianța Dreapta Unită – ADU)

Csoma Botond (UDMR)

Eugen Cristian Șipoș (AUR)

Florian Alexandru Nicula (SOS)

Zece liste de candidați pentru CJ Cluj

De asemenea, următoarele formațiuni politice au depus liste de candidați pentru Consiliul Județean Cluj: PNL, PSD, ADU, UDMR, AUR, Partidul Alternativa Dreaptă, PUSL, Reper, SOS, PRM.

Scrutinul pentru locale se desfășoară într-un singur tur.

Campania electorală pe posturile de radio și de televiziune, publice și private, începe în data de 10 mai 2024, ora 00:00, și se încheie în data de 8 iunie 2024, ora 07:00 pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European din anul 2024, respectiv în ziua de vineri, 7 iunie 2024, ora 07:00 pentru  alegerile locale din anul 2024.

Alegerile comasate – europarlamentare și locale – vor avea loc duminică, 9 iunie, între orele 7-21.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax