Connect with us

EVENIMENT

Street FOOD Picnic revine în Iulius Parc Cluj. Food truck-uri cu delicii internaționale, seri de film și muzică live, în weekend

Publicat


Evenimentul dedicat iubitorilor de experiențe culinare memorabile și distracție revine în Iulius Parc Cluj cu o ediție specială de vară.

Street FOOD Picnic are loc în acest weekend, iar pe lângă preparatele delicioase și muzica live, evenimentul de anul acesta va avea și un Outdoor Cinema, unde vor difuzate filme pentru întreaga familie. Intrarea este gratuită.

 Trei zile pline de experiențe memorabile se anunță în acest weekend, în Iulius Parc din proximitatea Iulius Mall Cluj, unde are loc Street FOOD Picnic. În perioada 28 – 30 iunie 2024, clujenii sunt așteptați să se bucure de preparate delicioase de la food truck-urile cu specific internațional.

Food truck-uri cu delicii internaționale, seri de film și muzică live

Burgeri delicioși, wrap-uri savuroase, sushi proaspăt, cartofi crocanți, tacos, hot dogs și fructe de mare sunt o parte dintre produsele pe care le vei găsi la food truck-urile din Iulius Parc. Dacă vrei să te îndulcești, poți să alegi clătite sau waffle cu topping-uri diversificate, o multitudine de arome de înghețată, dar și limonadă proaspătă și multe alte opțiuni delicioase.

Anul acesta, Street FOOD Picnic vine și cu o nouă activitate pentru întreaga familie – Outdoor Cinema.

Care este programul evenimentului?

Vineri, începând cu ora 21.45, va rula comedia „Chef”, ce spune povestea unui chef care încearcă să își recreeze visul de a face artă culinară cu ajutorul unui food truck. Iar sâmbătă, de la 21:45, aflăm istoria unei prietenii adevărate, în filmul „Green Book”.

Așa cum ne-a obișnuit Street FOOD Picnic aduce și momente pline de distracție, iar în fiecare zi de festival muzica live se va auzi în Iulius Parc. Programul la DJ Stage începe vineri, de la ora 16.00, cu ritmurile electrizante mixate de MATHEI, Laura Musuroaea și Urucu Bogdan.

Sâmbătă, de la ora 17.00, îl vei întâlni pe DJ-ul Aldaris, care este încă în căutarea groove-ului perfect, piesă cu piesă, iar de la ora 20.00, la platane va urca Bully, ce creează experiențe muzicale variate printr-un mix hipnotizant de genuri diferite.

Duminică, de la ora 15.00, grupul de DJ SANDEI Crew va întreține atmosfera până seara la ora 23.00.

Vino și tu la marele picnic să te bucuri de arome delicioase, de activități variate și de o atmosferă vibrantă!



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRAȚIE

FOTO. Floreștiul sub gunoaie. Locuitorii arată cu degetul spre primarul Pivariu

Publicat

Floresti

O fotografie surprinsă în Florești arată halul în care a ajuns cea mai mare comună din România după alegeri, dar și dezinteresul administrației locale condusă de primarul Bogdan Pivariu după realegerea în funcție în urma alegerilor locale din 9 iunie.

Un teren din comună este acoporit pur și simplu de gunoaie, de parcă ar fi răsărit în câmp, dar nimeni nu a intervenit pentru curățarea zonei.

”Pivariule ești mândru de realitatea deciziilor tale? Te-ai văzut cu sacii în căruță și nu prea te mai interesează bunul mers la comunei sau păstrarea curățeniei. Rușine”, a spus un locuitor al Floreștiului.

Floresti

Citește mai departe

POLITICA

AUR va participa la consultările inițiate de premierul Ciolacu privind data alegerilor prezidențiale

Publicat

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) va participa luni, 1 iulie, de la ora 11:00, la consultările anunțate de premierul Marcel Ciolacu cu privire la data alegerilor prezidențiale din acest an.

Delegația AUR va fi compusă din președintele AUR, George Simion, președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, și prim-vicepreședintele AUR, Marius Lulea.

AUR condamnă lipsa de asumare a prim-ministrului Marcel Ciolacu, precum și iresponsabilitatea coaliției PSD-PNL în privința modului deficitar în care cele două partide conduc țara și au organizat alegerile din 9 iunie, iar acum jonglează, după propriile interese politice, cu data alegerilor prezidențiale.

 

Citește mai departe

POLITICA

Cum se vor finanța apartamentele din Planul Simion și cine plătește terenul. Toate detaliile planului propus de liderul AUR

Publicat

Președintele AUR, George Simion, candidatul partidului la funcția de Președinte al României, și-a prezentat joi seara planul pentru alegerile prezidențiale din acest an.

În cadrul prezentării sale, George Simion a declarat că, în cadrul „Planului Simion”, își propune să construiască anual 100.000 de case la un preț începând de la 35.000 de euro.

De unde vor fi bani?

Un astfel de program nu costă pe atât de mult pe cât consideră oamenii. 50 de miliarde de euro este valoarea totală pentru a construi 1 milion de locuințe. Însă, în realitate, pentru că proiectul se desfășoară pe 10 ani, nevoia de finanțare este de doar 20 de miliarde de euro, pentru că ulterior locuințele se vând. Cu doar 20 de miliarde de euro facem o economie reală, iar valoarea activelor create va depăși la final 75 de miliarde de euro.

Cine plătește terenul?

Statul român, prin intermediul unei companii, va asigura terenul necesar pentru dezvoltarea infrastructurii: drumuri, rețele de apă și canalizare, energie electrică și gaz. Terenurile se vor pune la dispoziția antreprenorilor interesați să participe la program.

Planul Simion își propune să construiască 1 milion de locuințe la un preț începând de la 35.000 de euro. Or să vă spună că nu se poate construi la acest preț. În condițiile în care terenul este asigurat de stat și infrastructura este asigurată de stat, nu există absolut niciun motiv ca antreprenorii din România să nu iasă cu profit atunci când vor vinde produse la 35.000 de euro.

Întrebați orice antreprenor: astăzi, noi plătim specula pe terenuri, birocrația și șpăgile care se dau în primării și plătim ratele bancare, nu doar pe cele pe care noi le avem când achiziționăm acele locuințe, ci și ratele bancare ale investitorului, care este blocat 4 – 5 ani. De aceea plătim de 2 ori mai mult. Fiecare român în acest fel, zidar, dulgher, va avea dreptul să își cumpere o locuință la un preț corect”, a declarat prim-vicepreședintele AUR, Marius Lulea.

Citește mai departe

EVENIMENT

Prânz de iunie la Mărgău. Vizitatorii vor închega lapte după metodă tradițională și vor face caș proaspăt

Publicat

De

Clubul Gastronomic Transilvan Cluj-Napoca organizează, duminică, un prânz de iunie în comuna clujeană Mărgău, la numărul 122, începând cu ora 12.

”Episodul al doilea al prânzurilor de vară are ca element principal povestea laptelui. Duminică, 30 iunie, o să vorbim despre lapte, despre oierit, meseriile conexe, dar și despre drumul laptelui de pe pajiște până în dieta noastră zilnică.

Fie că vorbim de lapte crud sau pasteurizat, de iaurt, caș proaspăt, jintiță sau brânză maturată, laptele este omniprezent în viața noastră, așa că, noi, Clubul Gastronomic Transilvan, ne-am gândit că ar fi bine să aflăm cât mai multe despre acest drum.

Pentru a avea o imagine cât mai completă, dar și un exemplu de agricultură integrată și bune practici, am apelat la vecinul nostru, Florin Panea, fermier la a nu-știu-câta generație.

Florin este un bun păstrător al tradițiilor legate de meseria de oier care, pe lângă toate acestea, a înțeles importanța sustenabilității și de aceea ferma lui este una certificată ecologic.

Pentru că o vizită la stână, în plin sezon, poate fi o activitate cu un anumit factor de risc, ne-am hotărât să aducem stâna la noi în curte.

Așa că, Florin o să ne aducă câteva mioare, o să închegăm lapte după metodă tradițională și o să facem caș proaspăt. Apoi, spre după amiază, după prima tură de potol, scoatem pastrama de oaie și facem și un balmoș moțesc”, arată organizatorii.

Programul evenimentului

12:00 – 12:30 – Primirea oaspeților (Mărgău nr. 122)
începând cu ora 12:30 – Servirea preparatelor reci
începând cu ora 13:30 – Demonstrații de închegare a laptelui și degustare caș
începând cu ora 15:30 – Servirea preparatelor calde
începând cu ora 17 – Servirea desertului

Prețul unui bilet este 116 lei pentru adulți și 58 de lei pentru copii.

Minorii sub 10 ani au acces gratuit.

Bilete se pot cumpăra AICI.

Comuna Mărgău se află la 70 de km de Cluj-Napoca.

Sursa foto: Laura Bâlc

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax