Connect with us

EVENIMENT

Street FOOD Picnic revine în Iulius Parc Cluj. Food truck-uri cu delicii internaționale, seri de film și muzică live, în weekend

Publicat


Evenimentul dedicat iubitorilor de experiențe culinare memorabile și distracție revine în Iulius Parc Cluj cu o ediție specială de vară.

Street FOOD Picnic are loc în acest weekend, iar pe lângă preparatele delicioase și muzica live, evenimentul de anul acesta va avea și un Outdoor Cinema, unde vor difuzate filme pentru întreaga familie. Intrarea este gratuită.

 Trei zile pline de experiențe memorabile se anunță în acest weekend, în Iulius Parc din proximitatea Iulius Mall Cluj, unde are loc Street FOOD Picnic. În perioada 28 – 30 iunie 2024, clujenii sunt așteptați să se bucure de preparate delicioase de la food truck-urile cu specific internațional.

Food truck-uri cu delicii internaționale, seri de film și muzică live

Burgeri delicioși, wrap-uri savuroase, sushi proaspăt, cartofi crocanți, tacos, hot dogs și fructe de mare sunt o parte dintre produsele pe care le vei găsi la food truck-urile din Iulius Parc. Dacă vrei să te îndulcești, poți să alegi clătite sau waffle cu topping-uri diversificate, o multitudine de arome de înghețată, dar și limonadă proaspătă și multe alte opțiuni delicioase.

Anul acesta, Street FOOD Picnic vine și cu o nouă activitate pentru întreaga familie – Outdoor Cinema.

Care este programul evenimentului?

Vineri, începând cu ora 21.45, va rula comedia „Chef”, ce spune povestea unui chef care încearcă să își recreeze visul de a face artă culinară cu ajutorul unui food truck. Iar sâmbătă, de la 21:45, aflăm istoria unei prietenii adevărate, în filmul „Green Book”.

Așa cum ne-a obișnuit Street FOOD Picnic aduce și momente pline de distracție, iar în fiecare zi de festival muzica live se va auzi în Iulius Parc. Programul la DJ Stage începe vineri, de la ora 16.00, cu ritmurile electrizante mixate de MATHEI, Laura Musuroaea și Urucu Bogdan.

Sâmbătă, de la ora 17.00, îl vei întâlni pe DJ-ul Aldaris, care este încă în căutarea groove-ului perfect, piesă cu piesă, iar de la ora 20.00, la platane va urca Bully, ce creează experiențe muzicale variate printr-un mix hipnotizant de genuri diferite.

Duminică, de la ora 15.00, grupul de DJ SANDEI Crew va întreține atmosfera până seara la ora 23.00.

Vino și tu la marele picnic să te bucuri de arome delicioase, de activități variate și de o atmosferă vibrantă!Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO. Bărbat din Florești, reținut pentru înșelăciune. Lua bani pentru construirea de case, apoi nu le mai executa

Publicat

Polițiștii clujeni au pus în executare trei mandate de percheziție în municipiul Cluj-Napoca și în localitatea Florești, într-un caz de înșelăciune în formă continuată. Trei persoane sunt bănuite că luau bani pentru construirea de imobile și nu le mai realizau.

Polițiștii au efectuat percheziții la mai multe persoane din Cluj-Napoca și Florești, bănuite de comiterea infracțiunii de înșelăciune în formă continuată.

Potrivit polițiștilor, în perioada 2018-2023, trei persoane ar fi închieat numeroase contracte pentru executarea unor proiecte pentru locuințe și edificarea de imobile, peste tot în țară, pe care nu le-ar mai fi realizat, sub diverse pretexte.

„În perioada septembrie 2023-iulie 2024, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale ai IPJ Cluj, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, au documentat activitatea infracțională a trei persoane, două femei și un bărbat, cercetate pentru comiterea infracțiunii de înșelăciune în formă continuată.

În fapt, din cercetări s-a stabilit că în perioada 2018-2023, un bărbat de 48 de ani, din localitatea Florești, cu ajutorul a două femei de 25 și 34, ambele din Florești, ar fi indus în eroare mai multe persoane, din orașe precum Galați, Sibiu, Timișoara, Cluj-Napoca, Câmpulung, Covasna, respectiv Brașov și comuna Crasna, județul Sălaj, sub forma unor contracte încheiate cu pretextul executării sau realizării unor proiecte pentru spații locative și chiar edificarea unor imobile.

Pentru încheierea contractelor de prestări servicii, aceștia s-ar fi folosit de anumite societăți comerciale pe care le gestionau, însă ulterior ar fi folosit diverse pretexte și amânări succesive, în ciuda sumelor solicitate și primite pentru realizarea lucrărilor”, arată IPJ Cluj, într-un comunicat.

Prejudiciu estimat la jumătate de milion de euro

Prejudiciul cauzat este estimat la 200.000 de euro, însă pe parcursul cercetărilor au fost identificate și alte situații, astfel că prejudiciul total estimat în cauză ar putea ajunge 500.000 de euro. Până în prezent, în cauză au fost identificate 8 persoane prejudiciate de cei trei.

„În urma probatoriului administrat, la data de 5 martie 2024, au fost puse în executare trei mandate de percheziție în municipiul Cluj-Napoca și în localitatea Florești, la sediile societăților comerciale folosite în demersul infracțional. De asemenea, au fost percheziționate mai multe dispozitive de stocare.

În urma activităților au fost descoperite și ridicate numeroase înscrisuri cu valoare probatorie. Totodată, au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra unui apartament și a trei autoturisme.

La data de 5 martie, față de bărbatul de 48 de ani a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, iar ulterior, acesta a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, arestare ce a fost prelungită succesiv.

În acest caz, cercetările sunt continuate pentru documentarea completă a activităților infracționale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”, a mai transmis ISU Cluj.

Citește mai departe

CULTURA

O nuntă tradițională din Ardeal, reconstituită în detaliu la Cluj, în Parcul Etnografic

Publicat

O nuntă tradițională din Ardeal va fi reconstituită în Parcul Etnografic din Cluj-Napoca. „Mirii” vor avea parte de toate obiceiurile, iar alaiul va fi deschis de interpreții Elena Ștefănuț și Nucu Pandrea.

Sâmbătă, 13 iulie 2024, de la ora 10.30, în Parcul Etnografic Naţional „Romulus Vuia” din Cluj-Napoca, va avea loc o prezentare inedită a obiceiurile de nuntă din zona Ardealului, în prezența interpretei de muzică populară Elena Ștefănuț și a lui Nucu Pandrea, maestrul frunzei cântătoare, alături de instrumentiști de prestigiu, printre care profesorul Vasile Popa.

Nuntă cu tradiții specifice, strigături și legatul drumului

Participanții vor descoperi unele dintre cele mai frumoase tradiții de nuntă, precum „Steagul de nuntă”, „Împletitul cununii la mireasă” sau „Legatul drumului la mireasă”. Alaiul de nuntă va fi însoțit de tradiționalele strigături specifice acestui eveniment. Accesul este gratuit.

Evenimentul este organizat de Grupul literar „Sublim” și Asociația Educalise, în colaborare cu Asociația „De la lume adunate și-napoi la lume date” și face parte din proiectul „Revista de pe noptieră”, inițiat de trei poeți clujeni, Rodica Mureșan, Ovidiu Vasile, Alin Cucuruzan.

„Atunci când am inițiat acest proiect am avut în gând să reînviem dragostea oamenilor pentru poezia clasică, încărcată de sentiment, dar și să identificăm și să promovăm talente, autori de poezie clasică. Deja ne-am întâlnit cu elevii de la Liceul Teoretic«Apaczai Csere Janos» din Cluj-Napoca. De altfel, o parte dintre «protagonistele» pe care le veți vedea sâmbătă în Parcul Etnografic învață la acest liceu”, spune Carmen Nyilas, coordonatorul proiectului.

„Revista de pe noptieră”, proiectul care (re)aduce poezia în inimile oamenilor

Proiectul „Revista de pe noptieră” a luat naștere în anul 2023 atunci când a fost tipărit primul număr, în luna aprilie. Ajunsă la numărul 11, autorii revistei își doresc să readucă poezia în inimile cititorilor și să descopere talente ale stilului clasic. Inițiatorii proiectului își propun să facă acest lucru adresându-se, în primul rând, elevilor de liceu din Cluj-Napoca, pentru care au organizat deja o serie de întâlniri.

„Activitățile pe care le-am gândit au un caracter ludic, interactiv, dinamic și se desfășoară sub forma atelierelor de creație, întâlniri cu scriitorii, dramatizări. Pornind de la considerentul că cei mai mulți copii sunt generatori de artă, nutrim convingerea că puterea lor de creație și imaginația debordantă a acestora, stimulată și cultivată, îi modelează  în viitori adulți mai sensibili la frumos, echilibrați, care și-au găsit drumul spre ei înșiși, și-au găsit pacea interioară, de care avem atâta nevoie”, adaugă poetul Ovidiu Vasile.

„În proiectul nostru, ne dorim să folosim poezia la adevărata ei valoare, ca unealtă de șlefuire a minții copiilor, de creștere a stimei de sine și încredere în propriile forțe. Copilul care studiază poezia, intră în contact cu un vocabular complex, vocabular pe care nu-l folosește în viața cotidiană, prin urmare, poezia îi ajută pe copii să-și îmbogățească vocabularul. Învățarea poeziilor dezvoltă memoria auditivă și memoria de lungă durată. Metaforele folosite în poezie dezvoltă imaginația, sensibilitatea, gândirea abstractă, ingeniozitatea. Recitarea poeziilor dezvoltă comunicarea nonverbală, impune înțelegerea poeziei și prin urmare crește forța mentală”, spune Carmen Nyilas.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. O vulpe vânează și omoară pisici în cartierul Mărăști. Clujeancă: „Din 11 pisici au mai rămas 3”

Publicat

O vulpe și-a făcut apariția în cartierul clujean Mărăști, în ultimele zile, iar aseară a ucis mai multe pisici din zona blocurilor, îngrijite de locuitori.

O clujeancă a atras atenția, pe rețelele de socializare, asupra comportamentului vulpii și a nevoii de a lua măsuri pentru protejarea altor pisici care ar putea deveni ținta animalului sălbatic.

O vulpe vânează pisici în cartierul Mărăști. Clujeancă: „Din 11 pisici au mai rămas 3”

„O vulpe în Mărăști vânează pisici. M-au trezit din somn urlete de pisică. Am ieșit să văd care-i problema și erau strigătele de durere ale unui pui de pisica omorât de o vulpe.

Același pui tigrat l-am prins azi la ora 19:00 să-l duc la veterinar, dar era închis la Cromavet (cel mai apropiat cabinet) pentru a fi deparazitat și reîntors în lipsa soluțiilor.

Mentionez că era un cuib de 11 pisici din care au rămas 2 pui și 2 femele care nu au fost prinse de nimeni până acum”, a scris aceasta, pe un grup de protecția animalelor.

Vulpea pune în pericol pisicile din cartier

Clujeanca a mai arătat că și alte pisici din zona de blocuri se află în pericol din cauza animalului sălbatic, făcând apel la oameni să se mobilizeze și să ia pisicile de pe stradă.

„Sunt în pericol restul puilor și pisicilor. Sunt pisici și la alte blocuri în zonă. Unele de ani de zile, sterilizate și îngrijite de oameni.

Trebuie luate musai pisicile din stradă. Dacă a găsit pradă, sigur se mai întoace, sunt prădători oportuniști care revin în locurile în care au vânat cu succes. (…)

A revenit la 6 dimineata și a mai ucis o pisică. Si, da, relocată în siguranță vulpea…”, a mai arătat clujeanca.

Citește mai departe

EDUCATIE

VIDEO. UBB lansează cea mai complexă platformă de job-uri pentru studenți. Folosește Inteligența Artificială

Publicat

De

UBB-FSEGA Student Job Market

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), prin intermediul Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, lansează cea mai complexă platformă de job-uri pentru studenți – UBB FSEGA Student Job Market.

Este vorba despre un instrument inovator dedicat sprijinirii integrării studenților pe piața muncii.

Platforma oferă acces la o gamă variată de oportunități de angajare, internshipuri, stagii de practică și resurse pentru dezvoltarea profesională a studenților.

Un parteneriat între educație și mediul de afaceri

Într-un efort continuu de a sprijini cariera profesională a studenților, UBB FSEGA a dezvoltat această platformă inovatoare care permite angajatorilor să posteze oferte de joburi, internshipuri, stagii de practică, programe de pregătire și alte resurse de dezvoltare profesională.

YouTube video

Pe de altă parte, studenții își pot crea profiluri personale, detaliind abilitățile și competențele lor, facilitând astfel un proces de recrutare eficient și transparent.

Potrivire precisă între job și student, cu ajutorul AI

Un element central al acestei platforme este algoritmul avansat de inteligență artificială (AI) care asigură o potrivire precisă între ofertele de joburi și profilurile studenților, bazată pe competențe, experiență și preferințe profesionale.

YouTube video

Acest sistem de potrivire inteligentă maximizează șansele de angajare ale studenților, asigurând o aliniere optimă între cerințele angajatorilor și profilurile candidaților.

Studenții, susținuți pentru a-și atinge potențialul

Prof. univ. dr. Daniel David, rectorul UBB, spune că angajabilitatea studenților reprezintă o prioritate

„UBB susține excelența, performanța și inovația și contribuie permanent la dezvoltarea mediului socio-economic și al societății în sens mai larg.

Așa cum am mai spus și cu alte ocazii, noi promovăm un model european de excelență incluzivă, în sensul că susținem persoanele, de această dată, studenții în mod particular, să-și atingă potențialul.

În acest context, pentru UBB angajabilitatea studenților reprezintă o prioritate, iar platforma Student Job Market dezvoltată de UBB vine tocmai în această direcție, a creșterii nivelului de angajabilitate a studenților și absolvenților”, a spus Daniel David.

Decan FSEGA: Suntem implicați în crearea propriei perspective de dezvoltarea profesională a studenților

Conf. univ. dr. Răzvan V. Mustață, decanul FSEGA a precizat, la rândul său, că este o “misiune” a UBB să ofere studenților oportunități concrete de dezvoltare profesională.

„Lansarea acestei platforme reprezintă un pas important în misiunea noastră de a oferi studenților nu doar cunoștințe fundamentale și aplicative, ci și oportunități concrete de dezvoltare profesională.

Ne dorim ca fiecare student să aibă acces la cele mai bune oferte de pe piață și să își poată începe cariera într-un mod solid și bine informat.

Mai mult de atât, vrem să arătăm că suntem cu adevărat implicați în crearea propriei perspective de dezvoltarea profesională a studenților noștri” – a afirmat conf. univ. dr. Răzvan V. Mustață.

Acces rapid și facil

Avantajele majore ale platformei:

  • Acces rapid și facil: studenții pot naviga și aplica pentru diverse joburi și internshipuri direct din platformă;
  • Oportunități de învățare: companiile pot oferi programe de pregătire specifice, care ajută studenții să-și îmbunătățească abilitățile profesionale;
  • Potrivire inteligentă: algoritmul AI asigură o potrivire precisă între cerințele joburilor și profilurile studenților;
  • Profil personalizat: studenții își pot crea și actualiza profilul profesional, evidențiindu-și competențele și realizările, în orice moment la experienței în cadrul platformei.

Platforma e intuitivă și sigură

Platforma este ușor accesibilă din orice locație și de pe orice dispozitiv, fiind concepută pentru a oferi o experiență de utilizare intuitivă și sigură. Toate datele personale ale utilizatorilor sunt protejate conform celor mai înalte standarde de securitate.

Angajamentul UBB FSEGA pentru excelență și dezvoltare profesională

UBB FSEGA își reafirmă astfel angajamentul de a crea un mediu educațional care nu doar promovează excelența academică, ci și sprijină activ dezvoltarea profesională a studenților săi.

Platforma este disponibilă pentru utilizare, iar studenții sunt încurajați să-și creeze profilul și să exploreze oportunitățile oferite.

Platforma poate fi accesata AICI.

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax