ACTUALITATE
Spital din Cluj, acuzat că a ascuns infecții nosocomiale. O pacientă a murit de un an, iar fiul său nu primește actele medicale
Fiul unei paciente care a murit cu un an în urmă la Spitalul Clinic de Pneumofitziologie „Leon Daniello” din Cluj-Napoca acuză conducerea unității că ascunde dovezi care ar arăta că decesul mamei sale a avut drept cauză infecțiile nosocomiale.
Spital din Cluj, acuzat că a ascuns infecții nosocomiale. O pacientă a murit de un an, iar fiul său nu primește actele medicale
Dan Codrin Bucur a depus mai multe plângeri penale pentru a afla adevărul, în timp ce conducerea spitalului susține că nu poate elibera niciun act privind decesul pacientei deoarece aceasta nu și-a dat consimțământul.
”În data de 14.11.2022 numita Mareș Doina, mama subsemnatului Bucur Codrin Dan a decedat în cadrul Spitalului de Pneumofitziologie Leon Daniello, din Cluj-Napoca.
Pe durata spitalizării mamei subsemnatului nu mi-a fost oferită nicio informație referitoare la diagnosticul acesteia și tratamentul administrat, pentru ameliorarea acestui eventual diagnostic.
În acest context, decesul mamei s-a produs pe fondul absenței oricărei explicații referitoare la starea de sănătate a acesteia.
De la data decesului, am încercat, în permanență, prin avocat, să obțin documentele medicale, pentru stabilirea cauzei decesului și a modalității în care a fost acordată asistența medicală.
Nu a primit actele medicale ale mamei sale
Până în prezent, după 1 an de la data decesului, nu mi s-a permis, încă, accesul complet la informațiile de ordin medical, referitoare la starea de sănătate a mamei, Mareș Doina.
În acest scop, au fost demarate 2 acțiuni civile în instanță, prin care am solicitat să mi se permită accesul la întreaga documentație medicală.
Ambele solicitări au fost respinse, formal, fără a mi se acorda un minim acces la informația de ordin medical, care să releve modul în care a fost îngrijită pacienta și serviciile medicale concret prestate”, arată Bucur.
Acesta susține că în cadrul dosarului penal au apărut informații are atestă falsificarea înscrisurilor medicale, ”pentru mușamalizarea unei suprainfecții bacteriene, produsă, cel mai probabil, de o infecție nosocomială nediagnosticată la timp și netratată”.
”A fost falsificat documentul privind potențialul acces la documentele medicale, pretins exprimat de către mama subsemnatului Mareș Doina, tocmai pentru restingerea accesului subsemnatului la înscrisurile medicale.
De asemenea, pe durata spitalizării, comportamentul medicilor și al personalului medical au fost execrabile, nedemne de persoane umane.
În tot acest interval de timp, organele de urmărire penală, sesizate sub aspectul săvârșirii unui număr de 6 (șase) infracțiuni, manifestă o ignoranță totală. Acestea nu au înțeles nici măcar să ridice înscrisurile medicale, care trebuiau ridicate, de urgență, conform dispozițiilor legale incidente.
Se mușamalizează infecțiile nosocomiale
Drept urmare, este încurajată, de către organele judiciare, mușamalizarea infecțiilor nosocomiale, care reprezintă una dintre cele mai frecvente cauze ale decesului în spitalele din România și care se instalează, deseori, în 72 de ore de la intubare”, a mai susțint fiul femeii decedate.
Acesta a afirmat că în cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie din Cluj-Napoca este ”neglijată grosier”, obligația unităților medicale de a raporta infecțiile nosocomiale către Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate, conform Legii nr. 3/021, Ordinului Ministerului Sănătății nr. 579/2023 și Ordinului Ministrului Sănătății nr. 1738/2022, respectiv H.G. nr. 657/2022.
Probleme medicale din 2020
Dan Codrin Bucur a precizat că totul a început în februarie 2020, când mama sa a fost luată în evidența Spitalului de Pneumoftiziologie ”Leon Daniello” și a medicului curant Simon Mărioara, cu diagnosticul de „fibroză pulmonară difuză posibil UIP”, iar ulterior, până în marti 2021, pacienta a fost tratată pentru diagnosticul de „fibroză interstițială idiopatică”.
Pe parcursul lunilor următoare, pacienta a făcut diverse analize și a urmat tratamentul recomandat, iar în 17.10.2022, pentru că se simțea deplorabil, s-a prezentat la spitalul, unde examinarea clinică ar fi fost superficială, ”fără a fi efectuate examinări suplimentare, în vederea determinării unui diagnostic corect, cu preluarea superficială a diagnosticului stabilit inițial”.
”În data de 27.10.2022 defuncta a fost internată în cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Leon Daniello Cluj-Napoca, ca urmare a solicitării serviciilor de asistență medicală de urgență în seara zile de 26.10.2022.
În aceeași seară, la UPU, s-a prezentat numitul Jucan Bogdan Traian, vecin al mamei mele, care a lăsat numărul de telefon pentru contact, întrucât subsemnatul nu mă aflam la acel moment în țară, având domiciliul în Basel, Elveția”, a explicat Bucur.
Acesta a încercat să afle de ce mama sa se simte rău, iar starea sa de sănătate se degradează, însă ar fi primit informații superficiale de la medici, în timp ce pacienta relata că ar fi apărut ”o infecție”, iar de aceea medicamentele administrate nu ar fi avut efectul scontat.
Bacterie, descoperită la autopsie
”În data de 14.11.2022, a decedat pacienta Mareș Doina în cadrul unității medicale făptuitoare, fără să-mi fie oferită, până în prezent, vreo explicație medicală, cu privire la cauza decesului acesteia.
(…)Existența unei infecții bacteriene a fost relevată, pentru prima dată, într-un înscris medical, în cuprinsul Buletinului de analize – Examen histopatologic nr. 2017744/08.01.2023, eliberat de Spitalul Clinic de Urgență Cluj-Napoca, potrivit căruia pacienta decedează în data de 14.11.2022, la ora 11:00, cu diagnosticul clinic de…suprainfecție bacteriană.
(…) Deosebit de îngrijorător este faptul că existența infecției nu a fost relevată în Certificatul constatator al decesului nr. 1838, din data de 15.11.2022, eliberat de unitatea medicală.
Actul medical evocat stabilește cauzele morții, în ordinea probabilității de a produce decesul, astfel: a) Insuficiența respiratorie, b) Sindromul de dresă respiratorie acută sever condensare pulmonară globală, c) Fibroză pulmonară extinsă. Traheobronșită muco-purulentă.
Or, aceste cauze sunt infirmate și anihilate de examenul histopatologic (autopsie).
De altfel, primele două diagnostice indicate, care se presupune că ar fi determinat decesul pacientei, sunt, de fapt, efecte ale unor diagnostice neidentificate, iar cauza decesului lipsește cu desăvârșire”, precizează Dan Codrin Bucur în plângerea penală adresată Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.
Cauza infecției bacteriene
Acesta acuză spitalul că nu a adoptat toate măsurile necesare pentru prevenirea acestor tipuri de infecții, prin dezinfectarea și igienizarea adecvată a dispozitivelor medicale utilizate în activitatea de tratament.
”Este posibil ca infecția bacteriană în cauză, care a pricinuit decesul pacientei Mareș Doina, să fi fost cauzată de ventilația mecanică, respectiv de dispozitivele medicale asociate acesteia.
Tot astfel, dobândirea infecției poate fi determinată de maniera incorectă de administrare a oxigenoterapiei, prin concentrații inadecvate de FiO2”, mai susține fiul pacientei decedate.
Voiau să trimită pacienta acasă că se făcea acreditarea secției
Bucur a mai afirmat că ”încununarea monstruozității” este relevată de stăruința cadrelor medicale ale Spitalului de Pneumoftiziologie de a se debarasa de pacienta Mareș Doina din salon, pentru acreditarea secției.
”Acestea doreau cu orice preț, inclusiv cu punerea în primejdie a vieții pacientei, cu scopul eliberării salonului, pentru a contura aparențele pe care doreau să le prezinte în fața persoanelor, care urmau să realizeze acreditarea.
Disprețul manifestat devoalează modalitatea în care se raportează la pacienți. Paturile care urmau a fi acreditate valorau mai mult decât însăși viața mamei mele.
Mai cu seamă, în data de 08.11.2022, cu 6 zile înainte de producerea decesului, pacienta Mareș Doina a subliniat că <<A (s.n. – zis) că săptămâna viitoare face acreditarea secției. Era una și s-a întors spre mine și a zis că nu poate face aici cu mine, trebuie să dispar.
M-a întrebat dacă am aparat și mască acasă și cine să mă îngrijească că ea mă externează>>. Aceleași mărturisiri tulburătoare le-a făcut pacienta și numitei Hristov Tamara <<Asta e turbată așteaptă pe marți-miercuri ministerul să-i acrediteze paturile. Dar îi zice la una: să dispară auzi, că eu nu fac acreditarea așa>>”, a mai afirmat Dan Codrin Bucur.
Ce spune conducerea Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie
În replică, conducerea Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie ”Leon Daniello” Cluj-Napoca a arătat pentru Cluj24 că ”toate informațiile privind starea pacientului, rezultatele investigațiilor, diagnosticul, prognosticul, tratamentul, datele personale sunt confidențiale chiar și după decesul acestuia”
”Informațiile cu caracter confidențial pot fi fumizate numai în cazul în care pacientul își dă consimțământul explicit sau dacă legea o cere în mod expres.
(…) Pacientul are dreptul de a desemna, printr-un acord semnat în anexa la foaia de observație clinică generală, o persoană care să aibă acces deplin, atât în timpul vieții pacientului, cât și după decesul pacientului, la informațiile cu caracter confidențial din foaia de observație.
Fiul pacientei decedate a primit la momentul decesului, biletul de externare și certificatul constatator al decesului, care cuprindeau informații referitoare la starea de sănătate, diagnosticul de deces.
Ulterior decesului, fiul pacientei a făcut plângere penală, iar din cunoștințele noastre, urmărirea penală este în curs”, a precizat conducerea spitalului.
Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:
CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
ACTUALITATE
Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni
În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii.
Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.
Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.
Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.
Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.
Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.
Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.
”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.
Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.
Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.
De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.
Dosar retrimis procurorului
Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.
S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.
Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.
Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.
EVENIMENT
Plafon majorat pentru acordarea gratuităților la transportul public pentru seniori, decis de Primăria Cluj-Napoca
Pensionarii din Cluj-Napoca vor beneficia de majorarea plafonului de venit pentru facilități la transportul public. Un proiect de hotărâre a fost pus în consultare publică.
După recalcularea pensiilor din septembrie 2024, Primăria Cluj-Napoca propune majorarea plafonului de venituri până la care pensionarii pot beneficia de facilități la transportul public. Peste 25.600 de pensionari care riscă să își piardă accesul la aceste beneficii.
„Odată cu intrarea în vigoare a prevederilor Legii nr. 360/2023 privind sistemul public de pensii, respectiv 1 septembrie 2024, peste 82% din pensii au fost majorate ca urmare a recalculării. În această situație, în condițiile actuale, aşa cum sunt reglementate prin Hotărârea nr. 87/2024, peste 25.600 pensionari din municipiul Cluj-Napoca nu ar mai putea beneficia de facilitățile la transportul public în comun”, se arată în documentație.
Se majorează până la 3.600 de lei plafonul pentru transportul gratuit
Pentru a remedia această situație, Primăria Cluj-Napoca propune modificări la Hotărârea nr. 82 din 2023, astfel încât plafonul de venit să fie crescut.
Noile modificări includ:
- Majorarea plafonului de la 2.900 lei la 3.600 lei pentru acordarea facilităților integrale la transportul public;
- Majorarea plafonului de la 2.901 lei la 3.601 lei și a celei superioare de la 3.200 lei la 4.500 lei pentru facilitățile parțiale de transport public.
Aproape 60.000 de pensionari vor putea beneficia
Aceste măsuri vor permite menținerea beneficiilor de transport pentru un număr mare de pensionari care ar fi fost afectați de creșterea pensiilor.
„Conform datelor statistice de la Casa Județeană de Pensii Cluj, numărul potențialilor beneficiari în anul 2024, este de 62.282 pensionari, din care, un număr mediu lunar de 47.000 sunt beneficiari ai facilităților la transportul public în comun. Pentru anul 2025, ar fi eligibili 59.266 pensionari. În anul 2024, numărul mediu lunar de pensionari beneficiari a fost de 46.934 persoane, cheltuielile medii lunare fiind până la acest moment de 3.625.395 lei (32.628.555 lei în anul 2024).
Numărul potențialilor beneficiari în anul 2025, conform datelor statistice de la Casa Judeţeană de Pensii Cluj din Adresa nr. 82453 din 04.11.2024, înregistrată la Primăria municipiului Cluj-Napoca cu nr. 836780/06.11.2024, este de 59.266 persoane”, se mai arată în proiectul de hotărâre.
Etapa consultării publice are loc în perioada 7 – 22 noiembrie 2024. Persoanele interesate pot trimite propunerile, sugestiile sau opiniile cu privire la proiectul de act normativ la adresa de e-mail: consultarepublica@primariaclujnapoca.ro sau pot înregistra adrese scrise la Serviciul Centrul de Informare pentru Cetățeni, str. Moților, nr. 7 sau la orice primărie de cartier.
Sute de clujeni stau la coadă, vineri, în fața Sora Shopping Center din centrul municipiului Cluj-Napoca pentru a primi o șaorma gratis de la fast-food-ul Rosa, de Black Friday.
Promoția a început la ora 14 și va dura până la ora 17, fiind înscrise peste 2.000 de persoane, majoritatea elevi.
”Ești gata să retrăiești nebunia adevăratului Black Friday? O șaorma gratis la Rosa. Vino pregătit pentru gustul care a cucerit Clujul: te așteaptă o nouă zi epică de Black Friday”, anunță organizatorii.
Anul trecut a avut loc o acțiune similară care a dus la blocarea trotuarului din față de la Sora. La fel s-a întâmplat și azi, în ciuda eforturilor organizatorilor care au încercat să îi aranjeze într-o coadă astfel încât să nu se blocheze trotuarul.
În momentul în care s-a dat drumul, a fost o îmbulzeală pe care cu greu au putut-o gestiona cei de la pază. Până la urmă s-a adoptat metoda „strungă”, adică au intrat unul câte unul.
Vineri, circulația feroviară a fost oprită pe ruta Brașov – Sighișoara, după închiderea accidentală a liniei dintre două stații, informează CFR SA. Două trenuri, Cluj-Napoca – București și București – Cluj-Napoca, sunt blocate.
„Astăzi, 8.11.2024, din jurul orei 10:00, circulația feroviară pe secția Brașov – Sighișoara este întreruptă ca urmare a închiderii accidentale a liniei de cale ferată dintre stațiile Rupea și Cața, gestionată de către managerul infrastructurii feroviare – CFR SA”, se arată în comunicat.
Trenuri de Cluj, BLOCATE. Circulația feroviară a fost OPRITĂ pe ruta Brașov – Sighișoara
Trenurile IR 1735 (București – Cluj Napoca – Baia Mare) și IC 532 (Cluj Napoca – București Nord) sunt blocate momentan în stațiile Rupea, respectiv Vânători.
Trenurile își vor reula mersul în funcție de măsurile operative stabilite de CFR SA. Detalii pe această temă pot fi solicitate de la managerul infrastructurii feroviare, la numărul de telefon 0219521.
ADMINISTRAȚIE
Regulamentul parcării park&ride de lângă Aeroportul Cluj, supus consultării publice. Principalele PREVEDERI
Lucările la park&ride-ul de pe strada Traian Vuia se apropie de finalizare. Primăria Cluj-Napoca a inițiat procedura de consultare publică privind aprobarea regulamentului de organizare și funcționare a parcării.
Primăria Cluj-Napoca a lansat în consultare publică regulamentul pentru funcționarea primului park&ride din municipiu, construit pe strada Traian Vuia, în apropierea Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj.
Regulamentul se află în etapa consultării publice în perioada 5.11.2024 – 20.11.2024. Persoanele interesate pot trimite propunerile, sugestiile sau opiniile cu privire la proiectul de act normativ la adresa de e-mail: consultarepublica@primariaclujnapoca.ro sau pot înregistra adrese scrise la Serviciul Centrul de Informare pentru Cetățeni, str. Moților, nr. 7 sau la orice primărie de cartier.
Peste 850 de locuri de parcare
Park&ride-ul cuprinde 865 locuri de parcare,împărțite în mai multe categorii:
- locuri de parcare pentru autovehicule;
- locuri de parcare destinate încărcării autoturismelor electrice;
- locuri de parcare destinate persoanelor cu dizabilități;
- locuri de parcare pentru „Mama şi copilul”;
- locuri de parcare taxi;
- parcări destinate îmbarcărilor şi debarcărilor aferente autobuzelor, microbuzelor sau autocarelor.
Tarife diferențiate pentru parcarea pe termen lung
Regulamentul specifică clar că locurile de parcare destinate parcării autovehiculelor pot fi utilizate doar pentru intervale de scurtă durată.
Potrivit viceprimaului Dan Tarcea, parcarea ar urma să aibă un tarif diferențiat pentru șoferii care își vor lăsa mașina pe perioade mai lungi de timp și va crește exponențial, dacă un anumit interval este depășit. Tarifele din cadrul park&ride-ului vor fi stabilite ulterior, printr-o hotărâre a Consiliului Local Cluj-Napoca.
Accesul în pacare și plata
Accesul se va face din strada principală Traian Vuia, având trei intrări dedicate în funcție de tipul parcării. Accesul se realizează pe baza tichetelor emise automat, care se pot obține prin poziționarea vehiculelor în fața terminalelor de intrare și apăsarea unui buton dedicat. Ieşirea din parcare este permisă după achitarea taxei, în termen de 10 minute de la efectuarea plății. În cazul în care numărul de înmatriculare nu poate fi citit automat, utilizatorul va folosi tichetul de intrare validat pentru a ieşi din parcare.
Parcarea pune la dispoziție stații de încărcare pentru autovehiculele electrice, locurile respective fiind destinate exclusiv încărcării. Utilizatorii vor putea achita serviciul de reîncărcare printr-o aplicație mobilă, iar taxa de parcare se va plăti prin casele automate sau aplicația mobilă înainte de părăsirea incintei.
Prevederi speciale
Pentru persoanele cu dizabilități, accesul este gratuit, conform legislației, și se va realiza printr-o intrare separată, semnalizată corespunzător. Locurile de parcare destinate mamelor cu copii mici sunt marcate și permit o staționare pe termen scurt.
Pentru autobuze, microbuze și autocare, parcarea va permite rezervarea lunară a locurilor, cu două intrări și ieșiri pe zi. Staționarea este limitată la 60 de minute per intrare, iar în caz de depășire a acestui interval, utilizatorii vor achita o taxă suplimentară.
Taxele de parcare se vor achita prin intermediul caselor automate sau aplicației mobile, excepție făcând locurile destinate persoanelor cu dizabilități și taxiurile, care beneficiază de gratuitate. Taxele aplicabile vor fi stabilite și aprobate anual prin hotărâre a Consiliului Local.
Potrivit unei declarații recente a primarului Emil Boc, până la finalul anului întreaga lucrare park&ride Aeroport va fi finalizată. Proiectul cuprinde 865 locuri de parcare, destinate persoanelor cu dizabilități, autovehiculelor electrice și hibride, autovehicule și autobuzelor.
Acest obiectiv are scopul de a oferi o alternativă verde de mobilitate tuturor cetățenilor care vin din afara orașului.
sergiu
noiembrie 13, 2023 la 2:33 pm
DEMISIA DE URGENTA A MANGERULUI!!!! Unde sunt autoritățile statului????????CA ACOLO ESTE FOARTE GRAV!!