Connect with us

ACTUALITATE

Spital din Cluj, acuzat că a ascuns infecții nosocomiale. O pacientă a murit de un an, iar fiul său nu primește actele medicale

Publicat


pneumo

Fiul unei paciente care a murit cu un an în urmă la Spitalul Clinic de Pneumofitziologie „Leon Daniello” din Cluj-Napoca acuză conducerea unității că ascunde dovezi care ar arăta că decesul mamei sale a avut drept cauză infecțiile nosocomiale.

Spital din Cluj, acuzat că a ascuns infecții nosocomiale. O pacientă a murit de un an, iar fiul său nu primește actele medicale

Dan Codrin Bucur a depus mai multe plângeri penale pentru a afla adevărul, în timp ce conducerea spitalului susține că nu poate elibera niciun act privind decesul pacientei deoarece aceasta nu și-a dat consimțământul.

”În data de 14.11.2022 numita Mareș Doina, mama subsemnatului Bucur Codrin Dan  a decedat în cadrul Spitalului de Pneumofitziologie Leon Daniello, din Cluj-Napoca.

Pe durata spitalizării mamei subsemnatului nu mi-a fost oferită nicio informație referitoare la diagnosticul acesteia și tratamentul administrat, pentru ameliorarea acestui eventual diagnostic.

În acest context, decesul mamei s-a produs pe fondul absenței oricărei explicații referitoare la starea de sănătate a acesteia.

De la data decesului, am încercat, în permanență, prin avocat, să obțin documentele medicale, pentru stabilirea cauzei decesului și a modalității în care a fost acordată asistența medicală.

Nu a primit actele medicale ale mamei sale

Până în prezent, după 1 an de la data decesului, nu mi s-a permis, încă, accesul complet la informațiile de ordin medical, referitoare la starea de sănătate a mamei, Mareș Doina.

În acest scop, au fost demarate 2 acțiuni civile în instanță, prin care am solicitat să mi se permită accesul la întreaga documentație medicală.

Ambele solicitări au fost respinse, formal, fără a mi se acorda un minim acces la informația de ordin medical, care să releve modul în care a fost îngrijită pacienta și serviciile medicale concret prestate”, arată Bucur.

Acesta susține că în cadrul dosarului penal au apărut informații are atestă falsificarea înscrisurilor medicale, ”pentru mușamalizarea unei suprainfecții bacteriene, produsă, cel mai probabil, de o infecție nosocomială nediagnosticată la timp și netratată”.

”A fost falsificat documentul privind potențialul acces la documentele medicale, pretins exprimat de către mama subsemnatului Mareș Doina, tocmai pentru restingerea accesului subsemnatului la înscrisurile medicale.

De asemenea, pe durata spitalizării, comportamentul medicilor și al personalului medical au fost execrabile, nedemne de persoane umane.

În tot acest interval de timp, organele de urmărire penală, sesizate sub aspectul săvârșirii unui număr de 6 (șase) infracțiuni, manifestă o  ignoranță totală. Acestea nu au înțeles nici măcar să ridice înscrisurile medicale, care trebuiau ridicate, de urgență, conform dispozițiilor legale incidente.

Se mușamalizează infecțiile nosocomiale

Drept urmare, este încurajată, de către organele judiciare, mușamalizarea infecțiilor nosocomiale, care reprezintă una dintre cele mai frecvente cauze ale decesului în spitalele din România și care se instalează, deseori, în 72 de ore de la intubare”, a mai susțint fiul femeii decedate.

Acesta a afirmat că în cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie din Cluj-Napoca este ”neglijată grosier”, obligația unităților medicale de a raporta infecțiile nosocomiale către Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate, conform Legii nr. 3/021, Ordinului Ministerului Sănătății nr. 579/2023 și Ordinului Ministrului Sănătății nr. 1738/2022, respectiv H.G. nr. 657/2022.

Probleme medicale din 2020

Dan Codrin Bucur a precizat că totul a început în februarie 2020, când mama sa a fost luată în evidența Spitalului de Pneumoftiziologie ”Leon Daniello” și a medicului curant Simon Mărioara, cu diagnosticul de „fibroză pulmonară difuză posibil UIP”, iar ulterior, până în marti 2021, pacienta a fost tratată pentru diagnosticul de „fibroză interstițială idiopatică”.

Pe parcursul lunilor următoare, pacienta a făcut diverse analize și a urmat tratamentul recomandat, iar în 17.10.2022, pentru că se simțea deplorabil, s-a prezentat la spitalul, unde examinarea clinică ar fi fost superficială, ”fără a fi efectuate examinări suplimentare, în vederea determinării unui diagnostic corect, cu preluarea superficială a diagnosticului stabilit inițial”.

”În data de 27.10.2022 defuncta a fost internată în cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Leon Daniello Cluj-Napoca, ca urmare a solicitării serviciilor de asistență medicală de urgență în seara zile de 26.10.2022.

În aceeași seară, la UPU, s-a prezentat numitul Jucan Bogdan Traian, vecin al mamei mele, care a lăsat numărul de telefon pentru contact, întrucât subsemnatul nu mă aflam la acel moment în țară, având domiciliul în  Basel, Elveția”, a explicat Bucur.

Acesta a încercat să afle de ce mama sa se simte rău, iar starea sa de sănătate se degradează, însă ar fi primit informații superficiale de la medici, în timp ce pacienta relata că ar fi apărut ”o infecție”, iar de aceea medicamentele administrate nu ar fi avut efectul scontat.

Bacterie, descoperită la autopsie

”În data de 14.11.2022, a decedat pacienta Mareș Doina în cadrul unității medicale făptuitoare, fără să-mi fie oferită, până în prezent, vreo explicație medicală, cu privire la cauza decesului acesteia.

(…)Existența unei infecții bacteriene a fost relevată, pentru prima dată, într-un înscris medical, în cuprinsul Buletinului de analize – Examen histopatologic nr. 2017744/08.01.2023, eliberat de Spitalul Clinic de Urgență Cluj-Napoca, potrivit căruia pacienta decedează în data de 14.11.2022, la ora 11:00, cu diagnosticul clinic de…suprainfecție bacteriană.

(…) Deosebit de îngrijorător este faptul că existența infecției nu a fost relevată în Certificatul constatator al decesului nr. 1838, din  data de 15.11.2022, eliberat de unitatea medicală.

Actul medical evocat stabilește cauzele morții, în ordinea probabilității de a produce decesul, astfel: a) Insuficiența respiratorie, b) Sindromul de dresă respiratorie acută sever condensare pulmonară globală, c) Fibroză pulmonară extinsă. Traheobronșită muco-purulentă.

Or, aceste cauze sunt infirmate și anihilate de examenul histopatologic (autopsie).

De altfel, primele două diagnostice indicate, care se presupune că ar fi determinat decesul pacientei, sunt, de fapt, efecte ale unor diagnostice neidentificate, iar cauza decesului lipsește cu desăvârșire”, precizează Dan Codrin Bucur în plângerea penală adresată Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

Cauza infecției bacteriene

Acesta acuză spitalul că nu a adoptat toate măsurile necesare pentru prevenirea acestor tipuri de infecții, prin dezinfectarea și igienizarea adecvată a dispozitivelor medicale utilizate în activitatea de tratament.

”Este posibil ca infecția bacteriană în cauză, care a pricinuit decesul pacientei Mareș Doina, să fi fost cauzată de ventilația mecanică, respectiv de dispozitivele medicale asociate acesteia.

Tot astfel, dobândirea infecției poate fi determinată de maniera incorectă de administrare a oxigenoterapiei, prin concentrații inadecvate de FiO2”, mai susține fiul pacientei decedate.

Voiau să trimită pacienta acasă că se făcea acreditarea secției

Bucur a mai afirmat că ”încununarea monstruozității” este relevată de stăruința cadrelor medicale ale Spitalului de Pneumoftiziologie de a se debarasa de pacienta Mareș Doina din salon, pentru acreditarea secției.

”Acestea doreau cu orice preț, inclusiv cu punerea în primejdie a vieții pacientei, cu scopul eliberării salonului, pentru a contura aparențele pe care doreau să le prezinte în fața persoanelor, care urmau să realizeze acreditarea.

Disprețul manifestat devoalează modalitatea în care se raportează la pacienți. Paturile care urmau a fi acreditate valorau mai mult decât însăși viața mamei mele.

Mai cu seamă, în data de 08.11.2022, cu 6 zile înainte de producerea decesului, pacienta Mareș Doina a subliniat că <<A (s.n. – zis) că săptămâna viitoare face acreditarea secției. Era una și s-a întors spre mine și a zis că nu poate face aici cu mine, trebuie să dispar.

M-a întrebat dacă am aparat și mască acasă și cine să mă îngrijească că ea mă externează>>. Aceleași mărturisiri tulburătoare le-a făcut pacienta și numitei Hristov Tamara <<Asta e turbată așteaptă pe marți-miercuri ministerul să-i acrediteze paturile. Dar îi zice la una: să dispară auzi, că eu nu fac acreditarea așa>>”, a mai afirmat Dan Codrin Bucur.

Ce spune conducerea Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie

În replică, conducerea Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie ”Leon Daniello” Cluj-Napoca a arătat pentru Cluj24 că ”toate informațiile privind starea pacientului, rezultatele investigațiilor, diagnosticul, prognosticul, tratamentul, datele personale sunt confidențiale chiar și după decesul acestuia”

”Informațiile cu caracter confidențial pot fi fumizate numai în cazul în care pacientul își dă consimțământul explicit sau dacă legea o cere în mod expres.

(…) Pacientul are dreptul de a desemna, printr-un acord semnat în anexa la foaia de observație clinică generală, o persoană care să aibă acces deplin, atât în timpul vieții pacientului, cât și după decesul pacientului, la informațiile cu caracter confidențial din foaia de observație.

Fiul pacientei decedate a primit la momentul decesului, biletul de externare și certificatul constatator al decesului, care cuprindeau informații referitoare la starea de sănătate, diagnosticul de deces.

Ulterior decesului, fiul pacientei a făcut plângere penală, iar din cunoștințele noastre, urmărirea penală este în curs”, a precizat conducerea spitalului.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




1 Comentariu

1 Comentariu

  1. sergiu

    noiembrie 13, 2023 la 2:33 pm

    DEMISIA DE URGENTA A MANGERULUI!!!! Unde sunt autoritățile statului????????CA ACOLO ESTE FOARTE GRAV!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Austria se dă pe BRAZDĂ. Se pregătește să aprobe ca România și Bulgaria să obțină acces DEPLIN la Spațiul Schengen

Publicat

schengen

Austria se pregătește să aprobe ca România și Bulgaria să obțină acces deplin la Spațiul Schengen. Autoritățile de la Viena vor să renunțe la dreptul de veto în ceea ce privește controalele la frontierele terestre ale celor două țări, potrivit Financial Times.

România și Bulgaria au aderat parțial la Schengen la sfârșitul lunii martie. De asemenea, guvernele din București și Sofia au sporit securitatea la granițele lor, iar cererile de azil și numărul de migranți ilegali au scăzut, potrivit FT care citează surse. De aceea, Austria vrea să renunțe la dreptul de veto asupra aderării depline a României și Bulgariei la zona de călătorie fără granițe Schengen, deschizând calea pentru ca ambele țări să devină membre cu drepturi depline.

Austria se dă pe BRAZDĂ. Se pregătește să aprobe ca România și Bulgaria să obțină acces DEPLIN la Spațiul Schengen

România și Bulgaria au aderat parțial la Schengen la sfârșitul lunii martie ceea ce a dus la suspendarea controalelor la frontierele aeriene și maritime. Controalele la frontierele terestre au rămas din cauza poziției Austriei. Între timp poziția s-a modificat, iar Viena pare să fie pregătită să ridice interdicția. Anunțul ar putea fi făcut vineri, la Budapesta, la o întâlnire a miniștrilor de interne din Austria, România, Bulgaria și Ungaria.

Aderarea la Schengen trebuie să fie oficializată la următoarea reuniune a miniștrilor de interne din UE, programată pentru 12 decembrie. Acest lucru ar permite ridicarea tuturor restricțiilor începând de anul viitor.

Citește mai departe

EVENIMENT

PSD, garanția creșterii veniturilor românilor. Salariul mediu va ajunge la 2.600 de euro până în 2029, iar pensia, la 810 euro

Publicat

Partidul Social Democrat (PSD) se angajează să crească nivelul de trai al românilor printr-un program ambițios, susținut de investiții masive și politici economice adaptate.

În următorii cinci ani, PSD își propune să transforme România în cea mai puternică economie din sud-estul Europei în următorii cinci ani. Candidații PSD Cluj la alegerile parlamentare au prezentat miercuri, într-o conferință de presă, principalele ambiții ale partidului pentru următorul mandat.

PSD, garanția creșterii veniturilor românilor

Obiectivele-cheie ale programului PSD prevăd creșterea PIB-ului/cap de locuitor la paritatea puterii de cumpărare la 90% din media Uniunii Europene în următorii cinci ani și la 100% din media UE în următorii zece ani.

Programul propune investiții publice record: 120 de miliarde de euro planificate pentru următorii patru ani. Acestea vor contribui și la creșterea puterii de cumpărare, prin creșterea salariului mediu brut până la 2.600 de euro/lună și a salariului minim brut până la 1.300 de euro pe lună până în 2029.

Totodată, pensia medie va atinge 810 euro/lună, iar pensia minimă, 415 euro/lună, tot până în 2029.

PSD propune reindustrializarea României

Alexandru Cordoș, liderul PSD Cluj și candidat la Senat, a subliniat că partidul și-a demonstrat de-a lungul timpului capacitatea de a identifica resursele necesare pentru îmbunătățirea nivelului de trai.

„Ne propunem să avem investiții majore în infrastructură, să reindustrializăm România, toate acestea conducând la creșterea veniturilor. Avem proiecte pentru tineri, pentru familii, pentru sistemul de sănătate, pentru sistemul educațional. Garanția că aceste lucruri se vor întâmpla este faptul că Partidul Social Democrat va avea majoritatea parlamentară, va avea contribuția semnificativă la activitatea guvernamentală și candidatul nostru pentru funcția de președinte, Marcel Ciolacu, va sta umăr la umăr președintele cu guvernul României, pentru realizarea acestor obiective”, a declarat Alexandru Cordoș.

Politici pentru combaterea discrepanțelor sociale

Remus Lăpușan, candidat la Camera Deputaților, atrage atenția asupra importanței unei reglementări juste a salariului minim și pensiilor.

„Trebuie să fim atenți la salariul minim pe economie, la pensia minimă pe economie, să le creștem, pentru a nu exista discrepanțe sociale, pentru a exista un minim de venit pentru fiecare locuitor al acestei țări. În același timp, trebuie să ne gândim și la cei care își doresc mai mult. Aici, ca exemplu, cel mai bun indicator de reglementare este salariul minim pe economie, care în acest moment este 3.700 de lei, care o să crească treptat. Pentru a nu avea probleme legate de exodul forței de muncă, trebuie să avem grijă ca acest salariu să fie în concordanță cu puterea de cumpărare și cu nevoile pe care le are un angajat în viața de zi cu zi”, a arătat Lăpușan.

Investiții în producția de alimente și siguranța alimentară

La rândul său, Ionel Oleleu, candidat la Camera Deputaților, a pus accent pe sprijinirea fermierilor și producției locale, cu scopul de a reduce importurile și a stabiliza prețurile alimentelor.

„Ne dorim creșterea veniturilor în special în mediul rural, creșterea veniturilor fermierilor și susținerea producției pentru prețuri mici, competitive la consumatorul final. Pentru a scădea în perioada următoare costurile cu hrana trebuie să avem alimente în cantitate suficientă și sigure din punct de vedere al siguranței alimentelor. Avem sectoare câteva sectoare unde astăzi suntem importatori, cum ar fi carne de porc, legume și fructe Programul lui Marcel Ciolacu își propune în perioada următoare investiții masive în ceea ce privește industria de procesare, fie că vorbim de produse alimentare de origine non-animală sau de produse de origine animală”, a spus Oleleu.

„Peste 80% din creșterile veniturilor s-au întâmplat în timpul guvernării PSD”

Adina Marinca, de asmenea candidat la Senat, subliniază că PSD a fost responsabil pentru majoritatea creșterilor de venituri din ultimii ani.

„Vreau să subliniez un lucru pe care nu l-am văzut foarte des în spațiul public, și anume că peste 80% din creșterile veniturilor, mă refer la pensii și la salariul minim, s-au întâmplat în timpul guvernării Partidului Social Democrat. În acest program de guvernare, vorbim despre creșterea salariului minim brut, despre creșterea salariului mediu brut, despre indexarea pensiilor anual, pentru a asigura stabilitate. Nu putem să vorbim despre creșteri de venituri fără să vorbim despre dezvoltarea economică și cred că avem nevoie de politici economice care să vizeze investiții masive și de predictibilitate fiscală”, a transmis Marinca.

Programul PSD promite să livreze o creștere economică sustenabilă și să asigure o distribuție echitabilă a veniturilor, consolidând poziția României în regiune.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. DEALERI prinși și imobilizați de polițiști în timp ce vindeau DROGURI în Turda. Unul era arestat la domiciliu

Publicat

De

Dealeri droguri prinși în flagrant delict la Cluj

Doi bărbați de 24 și 37 de ani au fost prinși în flagrant delict când încercau să vândă droguri la Turda.

Cei doi au fost imobilizați și încătușati de polițișii care au găsit asupra lor substanțe psihoactive destinate consumatorilor din Cluj. Unul dintre ei era arestat la domiciliu.

DEALERI prinși și imobilizați de polițiști în timp ce vindeau DROGURI în Turda

Procurorii DIICOT Alba Iulia au dispus miercuri, 20 noiembrie, reținerea celor doi tineri, cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii.

În sarcina inculpatului de 24 de ani s-a reținut și comiterea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc.

Prinși cu droguri în mașină
 și imobilizați de polițiști

Măsurile au fost luate după ce în seara de marți, 19 noiembrie, aceștia au fost prinși în flagrant în Turda, având asupra lor, în scopul comercializării cantitatea de 312,5 grame de substanță psihoactivă – 2-MMC.

Din materialul probator administrat în cauză a reieșit faptul că, pe parcursul anului 2024, inculpatul de 24 de ani a procurat, deținut și vândut droguri de mare risc sub formă de substanță cristalină (4CMC) către consumatori de pe raza județului Alba, iar în  luna noiembrie a deținut și comercializat substanță psihoactivă 2MMC, către consumatori din județul Cluj.

 

Era în arest la domciliu, dar vindea droguri în Turda

Potrivit DIICOT, inculpatul în vârstă de 37 de ani este recidivist, acesta fiind judecat în stare de arest la domiciliu pentru săvârșirea infracțiunii de efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Dealeri droguri prinși în flagrant delict

Tot astăzi, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Alba cu propunerea de arestare preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia.
 Acțiunea a beneficiat de sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj și al Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj „Alexandru Vaida Voievod”.

Citește mai departe

CLUJ24 TV

VIDEO. Ovidiu Cîmpean (PNL Cluj): Cred că va fi o finală Ciucă – Ciolacu în turul 2. Nicolae Ciucă îl poate bate pe Ciolacu

Publicat

Ovidiu Cîmpean

Candidatul PNL Cluj, Ovidiu Cîmpean, ocupantului locului secund pe lista filialei județene pentru Camera Deputaților, a vorbit la podcastul Test de sinceritate de pe Cluj24 realizat de Vasile Măgrădean despre absorbția fondurilor europene și despre expertiza sa în acest domeniu.

Câmpean a spus, printre altele, că a coordonat la Primăria Cluj-Napoca Direcția care se ocupă de atragerea de fonduri europene și implementarea proiectelor, iar acum este secretar de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, unde se ocupă, la fel, de absorbția acestor fonduri.

”Față de perioada 2014-2020, pe politica de coeziune, avem o absorbție de 99% acum în acest moment și vom ajunge la o absorbție de 100% a fondurilor europene. Ceea ce este o spulberare a acelui mit că România nu știe să absoarbă fonduri europene.

Chiar am avut vizite de la colegi din Ungaria, am mai discutat la Bruxelles, la diferite evenimente sau întâlniri pe care le-am avut cu colegi din Slovenia, Slovacia sau din Polonia și încep să vadă România ca pe un model, ca pe un exemplu bun”, a spus candidatul liberal.

Acesta a precizat că țara noastră a primit cele mai multe fonduri nerambursabile per capita, adică raportat la numărul de locuitori din Uniunea Europeană, datorită muncii extrem de importante a PNL”, a explicat Ovidiu Cîmpean.

Record de investiții directe

Acesta a precizat că în perioada când Guvernul a fost condus de premierul Nicolae Ciucă, România a înregistrat cea mai mare creșterea economică din ultimii ani, cele mai mari sume absorbite din fondurile europene, dar și cele mai sume din investiții străine directe, un record de 10 miliarde de euro.

Candidatul PNL Cluj susține, că spre comparație cu liberalii, socialiștii de la PSD nu înțeleg cum funcționează economia, astfel că ei ”redistribuie sărăcia la nesfârșit”.

În ceea ce privește alegerile prezidențiale de duminică, Cîmpean spune că e încrezător că Nicolae Ciucă va intra în turul 2 împreună cu candidatul PSD, Marcel Ciolacu, pe care îl va bate.

El a avertizat că există riscul ca, dacă nu este votat masiv candidatul PNL, să devină realitate planul Hrebenciuc, iar în turul 2 să intre Marcel Ciolacu și George Simion de la AUR.

”Ne vom trezi cu un prim-ministru aservit intereselor mafiei imobiliare, din afacerea Nordis și cu un extremist antieuropean controlat de Rusia, un agent de influență pro-rus. Toți trebuie să ne mobilizăm pentru Ciucă, este singurul care are educația necesară, a fost totuși șef de promoție la Academia Militară, are o carieră solidă, fost general, este decorat de America”, a mai spus Ovidiu Cîmpean.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax