Connect with us

ACTUALITATE

Sorin Naș, candidat la Primărie, lansează un apel împotriva traseismului politic

Publicat


Candidatul la funcția de primar al Clujului din partea partidului Forța Națională, Sorin Naș, lansează un apel la o declarație publică a fiecărui candidat împotriva traseismului și promovării în funcții publice a politrucilor.

„În calitate de candidat pentru funcția de primar al municipiului Cluj-Napoca, fac un apel către toți candidații să condamne public traseismul politic și politica angajărilor în funcții publice a persoanelor pe criterii de apartenență politică sau de rudenie.

Fac un apel și către actualul primar și candidat pentru a cincea oară pentru această funcție, să se disocieze public de netrebniciile lui Orban și Tișe, privind racolările și lichelismul pe funcții publice. Și să treacă la fapte. Să restructureze organigrama primăriei iar angajările să fie strict pe criterii de competență.

Fără această poziție publică clară și fără fapte concrete care să demonstreze că nu sunt doar vorbe, Emil Boc este părtaș, iar tot răul și lipsa de morală din politică vor afecta administrația publică a orașului.

Emil Boc ar trebui să se angajeze public că pune punct practicii racolării politice și îndesării pe joburi călduțe în administrație a oamenilor de partid fără calificare, dar trebuie să și dovedească acest lucru. Clujenii sunt sătui de această administrație clujeană cu sute de angajați care taie frunze la câini, în timp ce mediul privat gâfâie sub povara crizei.

„Acesta trebuie să fie punctul zero, de bun simț”

Un angajament și o declarație publică din partea fiecărui candidat care arată că la Cluj se condamnă și se pune punct traseismul politic și că nu se mai pun politruci pe funcții publice, ar fi de bun simț.

Dacă vrem o administrație mai bună în Cluj, acesta trebuie să fie punctul zero, de bun simț, de la care trebuie să pornească oricare dintre candidații care cred cu tărie că pot căștiga încrederea cetățenilor și mandatul de primar pentru următorii patru ani.

În ceea ce mă privește condamn public racolarea de către PNL, prin persoana candidatului pentru funcția de președinte al Consiliului județean Cluj, Alin-Păunel Tișe, a primarilor PSD din diverse localități, în încercarea disperată de a obține încă un mandat de președinte.

„Clujul TREBUIE să devină Capitala Bunului Simț”

Totodată declar public, că voi reorganiza primăria pe bază de audit, voi desființa postul inutil de city-manager al personajului Şurubaru iar angajările vor fi făcute strict pe criterii de competență și nu pe criterii de apartenență politică sau de rudenie.

Clujul poate da un semnal de schimbare politică printr-un gest simplu de asumare și de angajare.

Căci dacă Clujul poate diferi cu ceva real de București, nu este traficul și infrastructura, ci oameni politici cu mai mult bun simț și asumare. Schimbarea este posibilă la Cluj și este posibilă ACUM! Sunt singurul candidat convins că îl poate învinge pe Emil Boc. Împreună putem realiza SCHIMBAREA! Iar această schimbare va fi meritul clujenilor și va face înconjurul lumii.

Dezbaterile din campania electorală la Cluj, ar trebui să fie o lecție pentru întreaga țară și pentru București despre bun simț și asumare politică și despre modul în care pot fi sancționați politic netrebnicii care ne fac rău tuturor, deopotrivă clasei politice lipsite de credibilitate dar și cetățenilor, lipsiți de încredere în cei care conduc.

Clujul TREBUIE să devină Capitala Bunului Simț, în care #SePoateȘiMaiBine”, se arată în comunicat.

CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


ACTUALITATE

Mândria Clujului! Potaissa Turda a reușit un egal istoric în fața lui Toulouse, una dintre cele mai bune echipe de handbal din Franța

Publicat

AHC Potaissa Turda a reușit un rezultat istoric marți seară, pe teren propriu, în fața celor de la Fenix Toulouse. Băieții antrenați de Horațiu Gal au smuls un egal, scor 35-35, uneia dintre cele mai titrate echipe de handbal masculin din Franța. Partida de la Turda a avut loc în cadrul finalei de calificare în grupele European League. Câștigătoarea returului din Franța va merge în grupele competiției.

Micuța echipă din Cluj a reușit să revină de fiecare dată când a fost condusă. Spre exemplu, scorul la pauză era 17-15 în favoarea oaspeților. Mai mult, Toulouse conducea în minutul 42 cu scorul de 27-22. Horațiul Gal a mișcat repede. Aceste a scos portarul, jucând pe faza de atac 7 contra 6. Câteva minute mai târziu, scorul a devenit egal, 28-28.

Potaissa Turda putea și câștiga, dar și să piardă. Cu câteva minute înainte de finalul partidei, gazdele au preluat conducerea, scor 33-31. Francezii nu s-au lăsat bătuți cu așa ușor, revenind la conducere când mai erau doar 20 de secunde de jucat. Turda a egalat, iar apoi a avut mare noroc la chiar ultima fază a meciului când cei de la Toulouse au izbit bara.

Meciul retur din Franța este programat să se dispute pe data de 29 septembrie, ora 21,45.

VIDEO: Declarații după AHC Potaissa Turda – Fenix Toulouse

AHC Potaissa Turda – Fenix Toulouse 35-35 (15-17)

AHC Potaissa Turda: Ghiță 9, Huba Talas 7, Szoke 5, Thalmaier 5, Iancu 3, Dragas 2, Pavel 2, Savici 1, Zacaciurin 1.

Antrenor: Horațiu Gal 

Fenix Toulouse: Ilici 8, Martins Vieira 6, Jakobsen 5, Chelle 4, Abdi 4, Steins 3, Kempf 2, Ben Halima 2, Leventoux 1.

Antrenor: Phillipe Gardent

FOTO: Facebook AHC Potaissa Turda

Citește mai departe

ACTUALITATE

Concertele din șură, un succes la Mera World Music Lite

Publicat

Fanii world music s-au bucurat și în această toamnă de un eveniment la Mera, într-un cadru restrâns și plăcut. Organizatorii Mera World Music LITE i-au așteptat pe aceștia cu patru concerte de șură, atelier de muzică tradițională și o expoziție foto.

Chiar și cu respectarea regulilor de pandemie, pe durata a patru zile curtea șurii a devenit o locație plăcută, cu atmosfera mai degrabă de picnic, nu de cotidian pandemic. Spectatorii din Mera s-au bucurat de concerte într-o- atmosferă destinsă, așezați pe baloți de paie.

În decursul celor patru zile au participat la concerte mai mult de 400 de persoane, iar live-urile de pe facebook au adunat mai mult de 100 de mii de vizualizari. Organizatorii au profitat de situația creată de pandemie și au construit o clădire nouă, multifuncțională și permanentă, de care participanții se vor putea bucura și la edițiile viitoare. Aici a avut loc atelierul de muzică tradițională, la care au participat mai mult de douăzeci de tineri, doritori să învețe să cânte la vioară, braci, contrabas sau acordeon, ori cântece din Țara Călatei.

Photo: Bethlendi Tamás https://www.facebook.com/bitsphoto

Puteți urmări înregistrările concertelor de pe pagina de Facebook la următoarele link-uri:
● Concert Nadara:
https://www.facebook.com/158502538179244/videos/327281998353023
● Concert Szilágyi Tóni:
https://www.facebook.com/158502538179244/videos/1699866513522147
● Concert Nightlosers:
https://www.facebook.com/158502538179244/videos/323140515581411
● Concertul participanților la atelierul de muzică și Tokos Band:
https://www.facebook.com/158502538179244/videos/1447095788814405

Tot cu ocazia Mera World Music LITE au fost expuse și o serie de fotografii realizate la edițiile anterioare de Tamás Bethlendi și István Kőmíves.

Photo: Bethlendi Tamás https://www.facebook.com/bitsphoto

Organizatorii mulțumesc sprijinului acordat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, Agenția Maghiară de Turism, Exing Construct, TBS Aviation, Bonanza – Fritech, Promelek, Pardoseli Slefuite Sclivisite Polisate, 3D Concept, Codespring, Fischer, Electroluk și RDE Harghita.

Următoarea ediție Mera World Music este planificată între 29 iulie și 1 august 2021.

Citește mai departe

ACTUALITATE

De ce nu se găsește Euthyrox? „Distribuitorii preferă să meargă în ţări unde sunt preţuri mai mari”, spune Nelu Tătaru

Publicat

eutyrox

Aflat la Alba Iulia, Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat marţi că ar fi în România cantităţile necesare de Euthyrox, dar că distribuitorii preferă să meargă în alte ţări, unde medicamentul costă mai mult. El a răspuns astfel la întrebarea despre discontinuitatea care persistă în aprovizionarea farmaciilor cu acest medicament, menţionând că ar putea fi luată în calcul o creştere a preţului, relatează Agerpres.

„Din informaţiile noastre, pe care le avem în acest moment, sunt cantităţile necesare. Noi rămâne să verificăm în farmacii, dar rămâne să verificăm şi distribuitorii. În condiţiile în care unii optează pentru politică de preţ, creşterea preţurilor, în condiţiile în care la noi plătesc 7 lei şi în alte ţări plătesc 12 euro, acei distribuitori preferă să meargă în partea cealaltă. Mai este şi partea în care, să spunem, de grijă sau de temere, mai luăm şi mai facem şi câte un depozit acasă”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

„Săptămâna trecută a fost aprobată o autorizaţie de import paralel”

Nelu Tătaru a adăugat că săptămâna trecută a fost aprobată o autorizaţie de import paralel, dată de Comisia de Endocrinologie. “Noi sperăm să putem avea şi cantitatea care ne trebuie. Din ce ne-a dat Merck (compania farmaceutică – n.r.) şi din ce ne-a dat informaţii şi Comisia de Endocrinologie, ne arată că doar în luna aprilie a fost un deficit de producţie cu 20% mai puţin, restul apare ca intrând în România cam aceeaşi cantitate, dar nu se regăseşte în farmacii”, a spus ministrul.

Întrebat de ce nu se regăseşte, totuşi, dacă a fost importată aceeaşi cantitate, Nelu Tătaru a explicat că firma producătoare nu aduce direct în farmacii, ci prin distribuitori, iar acei distribuitori trebuie să ajungă la farmacii.

“Politica de preţ este cea care face… Noi avem în acest moment autorizaţia de import paralel, în care să mărim cantităţile, dar gândim şi la o creştere a preţului, fiindcă, din discuţiile cu asociaţiile de pacienţi, vor chiar şi la un preţ mai ridicat, dar numai să-l găsească”, a mai spus Nelu Tătaru.

Sursa: Hotnews

 

Citește mai departe

ACTUALITATE

Se întrerupe curentul în anumite zone din județul Cluj

Publicat

Sucursala de Distribuție a Energiei Electrice Cluj-Napoca anunţă întreruperea alimentării cu energie electrică, după cum urmează:

Data întreruperii: 23.09.2020
Adresa/Localitatea: Comuna Tureni, localitatea Micești, parțial
Intervalul orar: 10:00-13:00

Data întreruperii: 30.09.2020
Adresa/Localitatea: Localitatea Gherla, str. Gârlei, str. Parcului, nr. 16-19, 29, str. Primăverii, str. Alexandru Vlahuță
Intervalul orar: 08:00-16:00

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate