Connect with us

ACTUALITATE

Sorin Naș, candidat la Primărie, lansează un apel împotriva traseismului politic

Publicat


Candidatul la funcția de primar al Clujului din partea partidului Forța Națională, Sorin Naș, lansează un apel la o declarație publică a fiecărui candidat împotriva traseismului și promovării în funcții publice a politrucilor.

„În calitate de candidat pentru funcția de primar al municipiului Cluj-Napoca, fac un apel către toți candidații să condamne public traseismul politic și politica angajărilor în funcții publice a persoanelor pe criterii de apartenență politică sau de rudenie.

Fac un apel și către actualul primar și candidat pentru a cincea oară pentru această funcție, să se disocieze public de netrebniciile lui Orban și Tișe, privind racolările și lichelismul pe funcții publice. Și să treacă la fapte. Să restructureze organigrama primăriei iar angajările să fie strict pe criterii de competență.

Fără această poziție publică clară și fără fapte concrete care să demonstreze că nu sunt doar vorbe, Emil Boc este părtaș, iar tot răul și lipsa de morală din politică vor afecta administrația publică a orașului.

Emil Boc ar trebui să se angajeze public că pune punct practicii racolării politice și îndesării pe joburi călduțe în administrație a oamenilor de partid fără calificare, dar trebuie să și dovedească acest lucru. Clujenii sunt sătui de această administrație clujeană cu sute de angajați care taie frunze la câini, în timp ce mediul privat gâfâie sub povara crizei.

„Acesta trebuie să fie punctul zero, de bun simț”

Un angajament și o declarație publică din partea fiecărui candidat care arată că la Cluj se condamnă și se pune punct traseismul politic și că nu se mai pun politruci pe funcții publice, ar fi de bun simț.

Dacă vrem o administrație mai bună în Cluj, acesta trebuie să fie punctul zero, de bun simț, de la care trebuie să pornească oricare dintre candidații care cred cu tărie că pot căștiga încrederea cetățenilor și mandatul de primar pentru următorii patru ani.

În ceea ce mă privește condamn public racolarea de către PNL, prin persoana candidatului pentru funcția de președinte al Consiliului județean Cluj, Alin-Păunel Tișe, a primarilor PSD din diverse localități, în încercarea disperată de a obține încă un mandat de președinte.

„Clujul TREBUIE să devină Capitala Bunului Simț”

Totodată declar public, că voi reorganiza primăria pe bază de audit, voi desființa postul inutil de city-manager al personajului Şurubaru iar angajările vor fi făcute strict pe criterii de competență și nu pe criterii de apartenență politică sau de rudenie.

Clujul poate da un semnal de schimbare politică printr-un gest simplu de asumare și de angajare.

Căci dacă Clujul poate diferi cu ceva real de București, nu este traficul și infrastructura, ci oameni politici cu mai mult bun simț și asumare. Schimbarea este posibilă la Cluj și este posibilă ACUM! Sunt singurul candidat convins că îl poate învinge pe Emil Boc. Împreună putem realiza SCHIMBAREA! Iar această schimbare va fi meritul clujenilor și va face înconjurul lumii.

Dezbaterile din campania electorală la Cluj, ar trebui să fie o lecție pentru întreaga țară și pentru București despre bun simț și asumare politică și despre modul în care pot fi sancționați politic netrebnicii care ne fac rău tuturor, deopotrivă clasei politice lipsite de credibilitate dar și cetățenilor, lipsiți de încredere în cei care conduc.

Clujul TREBUIE să devină Capitala Bunului Simț, în care #SePoateȘiMaiBine”, se arată în comunicat.

CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


ACTUALITATE

Cereri ale LGBT+, aprobate de Biden în prima zi de mandat la Casa Alba

Publicat

Pronumele cu gen neutru pot fi de acum înainte selectate de persoanele care contactează guvernul american, după ce Joe Biden a semnat în prima zi a mandatului său de preşedinte al SUA mai multe ordine executive, printre care şi unul împotriva discriminării persoanelor LGBT+, relatează Thomson Reuters Foundation.

Nici bărbat, nici femeie

Cei care se identifică drept persoane ”non-binare”, adică nu se consideră nici bărbat, nici femeie, pot începând de joi să selecteze titlul ‘Mx’ pe pagina de contact a website-ului Casei Albe, unde a fost adăugată şi o listă derulantă cu pronume, inclusiv ”ei” (they/them).

Această decizie marcheză şi o schimbare faţă de administraţia preşedintelui Donald Trump, care le-a interzis persoanelor transgender să se înroleze în armată şi a emis dispoziţii care subliniază importanţa sexului biologic în faţa identităţii de gen.

Susţinătorii LGBT+ au primit favorabil noua abordare promovată de preşedintele Biden. ”În prima zi, administraţia Biden a luat imediat măsuri pentru a include în discuţie persoanele trans, non-binare şi nonconforme genului”, spune Kate Ellis, care conduce grupul GLAAD de susţinere a comunităţii LGBT+. ”Cercetările au arătat că recunoaşterea şi respectarea pronumelor noastre pot face diferenţa pentru sănătatea şi bunăstarea noastră – mai ales în cazul tinerilor LGBTQ”, susţine Ellis.

În sprijinul acestei opinii, un studiu al grupului The Trevor Project, realizat pe un eşantion de 40.000 de persoane LGBT+ cu vârste cuprinse între 13 şi 24 de ani, susţine că 28% dintre cei care au spus că nimeni nu a dorit să le folosească pronumele alese de ei au încercat să se sinucidă anul trecut, faţă de 12% dintre aceia care spun că cei mai mulţi le-au folosit acele pronume.

Nu discriminare sexuală din partea agenţiilor federale

Preşedintele Biden a mai semnat în prima zi de mandat şi un ordin executiv care stabileşte că agenţiile federale ale SUA nu trebuie să discrimineze pe baza orientării sexuale sau a identităţii de gen. ”Copiii trebuie să poată învăţa fără teama de a li se refuza accesul la toaletele publice, vestiare sau sporturi şcolare”, se menţionează în ordinul semnat de noul preşedinte al SUA. La rândul lor, ”adulţii trebuie să poată să-şi câştige traiul şi să-şi urmeze vocaţia ştiind că nu vor fi concediaţi, retrogradaţi sau trataţi necorespunzător pentru că merg acasă împreună cu cineva anume sau pentru că modul în care se îmbracă nu este conform stereotipurilor bazate pe sex”, spune acelaşi ordin.

De altfel, în timpul campaniei electorale Biden a publicat o lungă listă cu revendicări ale LGBT+ pe care a promis că le va pune în aplicare şi a spus de asemenea că în primele 100 de zile de mandat doreşte să adopte legislaţia ”Equality Act”, care va incrimina discriminarea persoanelor LGBT+. AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

ESENȚIAL CLUJ24.RO/ Principalele știri din ultimele 24 de ore

Publicat

Cluj24.ro prezintă principalele 5 știri locale din ultimele 24 de ore:

Zona pârtiei Mărișel se va dezvolta prin case cu energie regenerabilă și parcări pe marginea drumului

Prefectul cere doze suplimentare de vaccin la Cluj

Tânără agresată sexual de către un bărbat pe peronul gării din Cluj-Napoca

FOTO/Noaptea, ca hoții… de pubele. Locuitorii din Borhanci se plâng că le sunt furate pubelele de gunoi

VIDEO/ PREMIERĂ națională: Clujenii se pot programa online pentru eliberarea cazierului judiciar

Citește mai departe

ACTUALITATE

METEO. Iarnă de primăvară. Cum va fi vremea azi, 22 ianuarie, la Cluj

Publicat

Vremea la Cluj azi este rece cu temperaturi de iarnă. Maxima este înregistrată în jurul orei 15:00, la 8 grade Celsius, iar cerul va fi pe tot parcursul zilei acoperit de nori.

Șansele de precipitații sunt de 45%  iar cantitatea de precipitații este zero. Vântul va sufla în medie cu 10 km/h. Pe arii restrânse vor fi și rafale de maxim 14 km/h.

Minima este de 2 grade Celsius la ora 06:00, iar în timpul dimineții vântul suflă cu 9 km/h.

Citește mai departe

ACTUALITATE

CARANTINĂ pentru toţi cei care ajung cu AVIONUL în SUA. Decizia lui Joe Biden

Publicat

Preşedintele american, Joe Biden, a anunţat joi că o orice persoană care ajunge cu avionul în Statele Unite va fi obligată de acum înainte să intre în carantină, notează AFP.

Prezentând planul său de luptă împotriva COVID-19, noul lider de la Casa Albă a anunţat, de asemenea, că pasagerii vor trebui să prezinte un test negativ.

Întrebat despre obiectivul său afişat de 100 de milioane de vaccinări în 100 de zile este ambiţios, el a reacţionat ferm: ‘Când l-am anunţat, toţi aţi spus că nu va fi posibil. Haide, nu vorbiţi serios!’. AGERPRES

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate