Connect with us
"

EVENIMENT

Someșul Dej a remizat în primul meci al turneului de baraj pentru promovarea în Liga 3

Publicat


Someșul Dej a început lupta pentru promovarea în Liga 3. În prima partidă de la mini-turneul de promovare, clujenii au reușit o remiză albă împotriva celor de la CSM Satu Mare. Conform regulamentului, echipele au executat și lovituri de departajare, care vor conta doar la finalul mini-turneului de baraj de promovare, în cazul în care cele două echipe se vor afla la egalitate perfectă. Someșul Dej s-a impus cu 5-3 la loviturile de la 11 metri, după ce Satu Mare a ratat la a patra serie de penalty-uri.

Dejul face parte din Seria 2, Nord-Vest, Grupa A, alături de CA Oradea și CSM Satu Mare. Echipa ce va câștiga acest mini-turneu își va adjudeca dreptul e a evolua la Liga 3 sezonul viitor, iar formația de pe locul 2 poate promova și ea în funcție de câte echipe din cele care sunt deja la Liga 3 vor avea posibilitatea și dorința de a continua și în ediția următoare.

Program Seria 2, Nord-Vest, Grupa A:

5 august, ora 17:30
Municipal (Zalău) / CA Oradea – CSM Satu Mare

9 august, ora 17:30
Municipal (Zalău) / Someşul Dej – CA Oradea

Răzvan DAN

Foto: Facebook / Someșul Dej

CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


EVENIMENT

Poziția TIFF despre evenimentul de aseară și, implicit, despre declarațiile lui Cristi Puiu

Publicat

Poziția TIFF referitoare la a fost exprimată de către Tudor Giurgiu. Acesta a spus că tot ceea ce s-a întâmplat la festival a fost conform legii. Mai mult, Giurgiu spune că măsurile de siguranță au fost „afișate și promovate” în interiorul festivalului. Tudor Giurgiu nu a făcut referire directă la discursul lui Cristi Puiu, dar a precizat că „respectăm și încurajăm libertatea de expresie, iar asta se reflectă pe deplin în istoria de 19 ani a TIFF-ului”.

„Am pus în practică toate măsurile necesare, impuse de lege – de la poziționarea scaunelor și reguli despre acces și distanțare, până la dezinfecție și purtarea măștii. Ne-am asigurat, totodată, că aceste măsuri sunt afișate și promovate. E important să învățăm să ne bucurăm de filme și de cultură, în general, în siguranță. Satisfacția noastră este faptul că publicul TIFF a înțeles și a adoptat această viziune, răsplătind eforturile echipei”, au declarat reprezentanții TIFF.

„În acest caz concret, purtarea măștii în fața publicului, la o distanță mare de primele scaune și având microfoane dezinfectate după fiecare intervenție, a fost lăsată la latitudinea vorbitorilor”, declară reprezentanții festivalului.

Citește mai departe

EVENIMENT

Medic din Câmpia Turzii: „Ne punem sănătatea în pericol pentru oameni iresponsabili și mincinoși!”

Publicat

Doctorul Csergo Lehel, medic în Câmpia Turzii cunoscut pentru opiniile și bine fundamentate descrie un caz revoltător înregistrat la Câmpia Turzii: „Ne punem sănătatea în pericol pentru oameni iresponsabili și mincinoși”, spune medicul.

Femeie cu puțin peste 50 de ani vine la Spital pentru acuze respiratorii. Vine cu Ambulanța, evident. În ultimii ani a trăit în Spania astfel că nu are asigurare nici medic de familie. Medicul de gardă ridică suspiciunea de Covid-19 și propune internarea. Dar pacienta refuză și pleacă acasă pe semnătură.

Peste 4 zile ajunge din nou la Spital, tot cu Ambulanța. Cu medic de data asta, deoarece obosește la cel mai mic efort, și când vorbește. Iar ea în loc să recunoască faptul că a greșit, ne minte. Spune că boala ei a apărut numai în ultimele 24 de ore.

În acest timp Internetul abundă de articole și comentarii despre cum nu există virusul, cât de toxice sunt măștile, despre cum se umflă numărul bolnavilor pentru bani europeni, despre cum mituiesc medicii familiile pentru a declara moartea de cauză Covid.

Nu mă deranjează comentariile analfabeților care nu sunt în stare să-și scrie corect nici propriul nume.
DAR MĂ DERANJEAZĂ ȘI MĂ DOARE CÂND POSTEAZĂ OAMENI PE CARE-I CUNOSC, PE CARE-I CONSIDERAM SERIOȘI ȘI CU PREGĂTIRE SOLIDĂ!
Este timpul să fac ordine în lista mea de prieteni. Este ușor cu “prietenii” de pe Facebook. Mai dureros cu cei din viața reală..”, declară medicul din Câmpia Turzii pe pagina sa de Facebook.

Citește mai departe

EVENIMENT

Cât costă testele COVID-19 pentru acasă și cum se fac acestea

Publicat

Testul COVID-19 care arată dacă pacienţii au dezvoltat imu¬ni¬tate la noul coronavirus se face asemănător cu cele de glicemie sau sarcină. Costul acestora variază între 50-138 de lei, iar rezultatul se poate afla în aproximativ 15 minute.

Testele rapide se numesc Core tests şi au o acurateţe de 97% la depistarea anticorpilor de Covid-19. Preţul pentru un astfel de test este de 50 de lei, dar există și teste mai complexe care au preț mai ridicat.

„Le-am luat şi noi pentru că am avut solicitări, nu prea se găsesc deocamdată. Tipul acesta de boală produce efecte la nivel psihologic, în momentul în care afli de cineva că are coronavirus, ajungi să mimezi şi tu simptomele. Cred că vor fi mulţi care au dubii şi vor încerca testele. Cred că pentru o perioadă va fi o explozie a interesului pentru testele acestea. Testul va costa 70 de lei în medie‚“ a spus Paul Negoiţă, pentru ZF.ro.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Remdesivir, singurul tratament autorizat pentru coronavirus. SUA face presiuni pentru a scădea prețul ridicat al acestuia

Publicat

Comisia Europeană a semnat un contract cu firma care distribuie Remdesivir, Gilead, conform căruia 30.000 de bolnavi din Uniunea Europeană, printre care și români ar urma să facă tratamentul cu acest medicament.

Costul tratamentului

Bussines Insider scrie că Gilead percepe între 390 și 520 de dolari pe fiola de Remdesivir (1.594 – 2.125 de lei), tratamentul pe cinci zile ajungând undeva la 2.340 – 3.120 de dolari, adică între 9.570 și 12.750 de lei. Asta, la 6 fiole per tratament, minimum folosit. În unele cazuri sunt folosite însă 10 fiole, așadar, prețul poate fi și mai mare.

Un studiu recent arată că medicamentul în sine costă sub un dolar, în SUA stârnind furie, deoarece Gilead a beneficiat de 70,5 milioane de dolari din banii publici pentru a grăbi testarea și autorizarea medicamentului.

Mediul academic, autoritățile și puterea judecătorească pun presiune pentru a ieftini distribuirea Remdesivir prin legea Bayh-Dole, referitoare la cercetările finanțate de guvernul federal.

Totuși, guvernul a refuzat să se prevaleze de dreptul amintit de procurori, spunând că legea Bayh-Dole nu s-ar aplica în cazul Remdesivir, pentru că statul nu a finanțat integral medicamentul, ci doar parțial.

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate