Connect with us

EVENIMENT

Sindicat: Dogma PCR (pile, cunoștințe, relații) este încă bine consolidată în sistemul polițienesc

Publicat


Polițiștii sunt nemulțumiți de faptul că legea salarizării unice nu este aplicată și de faptul că nu se respectă o recomandare a MAI privitoare la mutarea polițiștilor de la subunitate la alta.

Președintele executiv al Sindicatului Național al Polițiștilor din România SNPR DECUS, Bogdan Bănică, a participat miercuri la ședința de dialog social care a avut loc la sediul Ministerului Afacerilor Interne și care a fost condusă de secretarul de stat Aurelian Păduraru.

Conform liderului sindical, principala problemă a polițiștilor este cea legată de inechitatea salarizării și de neaplicarea Legii unice a salarizării. „Ca de fiecare dată, ministeriabilii au aruncat punga cu mizerie în curtea Ministerului Finanțelor, a Ministerului Muncii și a Guvernului României, cu justificări puerile că tot ce ține de Ministerul Afacerilor Interne, informări, solicitări, etc., au fost efectuate și că nu depinde de ei această problemă. Bifat, <rezolvat>, operație reușită – pacient decedat”, a transmis Bogdan Bănică.

Acesta susține că a atras atenția asupra faptului că nu se respectă recomandarea MAI de a se aproba rapoartele de mutare ale polițiștilor de la o subunitate la alta înainte de desfășurarea concursurilor de încadrare directă.

„Însuși Ministerul Afacerilor Interne permite, în perfectă cunoștință de cauză, crearea unui cadru legislativ pentru comiterea de abuzuri din partea șefilor de unități, cu privire la aprobarea/neaprobarea rapoartelor de mutare, discreționar, după bunul plac, transformându-i pe aceștia în mici Dumnezei care fără transparență decizională, se joacă cu destinele subordonaților. Am solicitat elaborarea unei proceduri interne sau modificarea OMAI 140/2016 privind activitatea de management resurse umane, prin care să se specifice clar, transparent și punctual condițiile pe care trebuie să le îndeplinească un angajat pentru a i se aproba raportul de mutare. Excluzând telefoanele pe firul scurt, relații de nepotism cu șefi de instituții, excluzând dogma PCR (pile, cunoștințe, relații), care este încă este extrem de bine consolidată și în sistemul polițienesc”, mai arată liderul sindical.

Acesta mai precizează că Direcția Logistică le-a comunicat sindicaliștilor că va lua o decizie în ceea ce privește modelul, calitatea, materialul din care se vor confecționa noile uniforme, dar că vor fi consultați ulterior cu privire la acestea.

„Firește, nu am putut fi de acord cu această abordare, în sensul în care se iau decizii la nivel instituțional, după care suntem convocați pentru a fi convinși că au luat cea mai înțeleaptă decizie. Am solicitat să fim consultați în mod real și să fim invitați la grupurile de lucru în care se analizează propunerile uniformei de serviciu, în urma solicitării mele dispunându-se să fim invitați la grupurile de lucru pe arme (IGPR, IGPF, IGI, etc.). Per general însă, am asistat din nou la un meci de ping-pong, în care la ședințele de la minister, reprezentanții M.A.I. arată cu degetul spre IGPR/IGPF pentru soluționarea problemelor, iar când participăm la ședințele organizate de arme, conducătorii acestora îi indică pe reprezentanții ministerului ca fiind decidenții ce au competența de soluționare a doleanțelor. Un meci ieftin, trist, searbăd, în urma căruia ca și până acum, de pierdut au simplii angajați și implicit societatea civilă”, a mai arătat Bogdan Bănică.

(sursa: Mediafax)


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


EVENIMENT

Clujul mai înregistrează 10 morți din cauza Covid-19 și alte 576 de persoane infectate

Publicat

Prefectura Cluj prezintă situația epidemiologică în județul Cluj la această dată:

– Rata incidenței pe județul Cluj : 9,40

– În ultimele 24 de ore, 576 persoane din județul Cluj au fost confirmate Covid-19 ;

Total număr de teste 3.105 din care 832 diagnostic grupe de risc, 402 teste efectuate la cerere și 1.871 teste rapide. Până în acest moment s-au realizat 774.668 de teste, la nivelul județului Cluj;

– 77 persoane internate în ATI;

Total vindecați și externați 5.368 din care 3.456 din județul Cluj;

Total decedați 1.367 din care 841 din județul Cluj.

În acest moment sunt internați 814 pacienți.

Citește mai departe

EVENIMENT

Scor bun la Cluj. 5.500 de clujeni s-au vaccinat în 24 de ore

Publicat

vaccinati

Prefectura Cluj anunță că 5.500 de clujeni s-au vaccinat în ultima zi.

Au fost vaccinați la drive through 432 clujeni.

În total, până astăzi, au fost administrate 649.503 doze de vaccin, 330.223 din prima doză, 276.258 doza a doua și 43.022 doza a treia.

În ultimele 24 de ore n-a fost raportată nicio reacție adversă.

În total 498 de clujeni au raportat reacții adverse.

Citește mai departe

EVENIMENT

Am sărit de 16.000 de cazuri de infectare în ultima zi pe țară

Publicat

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 16.765 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2.

În intervalul 25.10.2021 (10:00) – 26.10.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 523 decese (260 bărbați și 263 femei), din care 12 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Bihor, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și Municipiul București.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 20.637. Dintre acestea, 1.867 sunt internate la ATI.

Din totalul pacienților internați, 479 sunt minori, 436 fiind internați în secții și 43 la ATI.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Spitalul Militar Cluj, DOTAT de către Consiliul Județean cu șase noi echipamente medicale în valoare de 130.000 lei

Publicat

6 echipamente pt. spitalul militar

Consiliul Județean Cluj a achiziționat șase noi echipamente medicale pentru Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” din Cluj-Napoca. Dotările vor fi utilizate în Secția Anestezie și Terapie Intensivă, Compartimentul Primiri Urgențe și Secția Cardiologie.

„Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Pentru ca pacienții din spitalele clujene să beneficieze de servicii la cele mai înalte standarde, dotarea cu aparatură medicală de înaltă tehnologie este extrem de importantă. Aceasta va contribui, alături de profesionalismul medicilor, la salvarea a numeroase vieți.”

Valoarea echipamentelor este de peste 130.000 de lei. Banii special alocați în acest scop de forul administrativ județean, din bugetul propriu al instituției, au fost folosiți pentru a cumpăra două aparate ECG portabile, o stație centrală de monitorizare, o lampă chirurgicală pentru mici intervenții, un dispozitiv pentru monitorizarea relaxării musculare și un sistem de încălzire externă a pacienților”, informează CJ Cluj.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

    Publicitate
    Publicitate