Connect with us

ADMINISTRAȚIE

Senatorul Mihai Goțiu pus pe lista de candidați a USR PLUS pentru Consiliul Județean Cluj

Publicat


USR Cluj a anunțat astăzi printr-un comunicat de presă includerea senatorului USR Mihai Goțiu pe lista candidaților pentru Consiliul Județean Cluj. Acesta a obținut peste 91% dintre voturile exprimate de colegii de partid.

Desemnarea senatorului a avut loc în cadrul Conferinței Județene a USR Cluj, susținută la sfârșitul săptămânii trecute, unde Mihai Goțiu „a primit votul unei majorități covârșitoare (91,2% din voturile exprimate)”, după cum este menționat în comunicatul de presă.

„Le mulțumesc colegilor care mi-au acordat încrederea să fac parte din echipa Alianței USR PLUS, care candidează pentru Consiliul Județean Cluj[…] N-am avut și nu am rețineri să pun mâna (și piciorul) la așa-zisa ”muncă de jos” – întâlniri cu oamenii, discuții și dezbateri despre cum pot ajunge comunitățile din care facem parte mai prospere și cum se pot dezvolta acestea în folosul tuturor membrilor lor, nu doar pentru buzunarele și conturile unor grupuri restrânse de persoane conectate la decizia politică”, a spus senatorul USR, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Mihai Goțiu a intrat în politică în anul 2016, acesta implicându-se până în prezent în inițiative legate de probleme de mediu.

Senatorul va completa lista candidaților din partea Alianței USR PLUS pentru următoarele alegeri, alături de Cătălin Sălăgean, care va candida pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj și Emanuel Ungureanu, pentru funcția de primar al municipiului Cluj-Napoca.

Narcisa Corina Bud

CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


ACTUALITATE

Consiliul Județean Cluj a demarat licitația pentru dotarea Ambulatoriului Spitalului Județean de Urgență Cluj

Publicat

Consiliul Județean Cluj a publicat în S.E.A.P. (Sistemul Electronic de Achiziții Publice) anunțul
privind achiziționarea dotărilor specifice activității medicale, în cadrul proiectului cu finanțare europeană „Dotarea Ambulatoriului Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca”.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Continuăm investițiile în sistemul sanitar
clujean pentru a contribui la creșterea calității actului medical și la asigurarea unui proces de diagnostic
și tratament adecvat. Echipamentele moderne vor facilita furnizarea serviciilor de cea mai bună calitate și efectuarea investigațiilor necesare, astfel încât perioada de spitalizare să fie cât mai scurtă și recuperarea mult mai rapidă.”

Investiția are o valoare estimată de 10.895.650,01 lei, iar contractul este împărțit în opt loturi, astfel:
Lot 1 – mobilier medical; Lot 2 – diverse echipamente 1; Lot 3 – ecografe; Lot 4 – echipamente
Endoscopie; Lot 5 – echipamente Radiologie; Lot 6 – echipamente Chirurgie; Lot 7 – diverse echipamente 2 și Lot 8 – Oftalmologie. Cele 242 de echipamente și aparaturi medicale ultraperformante, de ultimă generație, vor intra în dotarea Ambulatoriului Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, unitate sanitară care își desfășoară activitatea în spații aflate în proprietatea forului administrativ județean.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este data de 28 octombrie 2020, ora 15.00, iar criteriul de atribuire a contractului este „cel mai bun raport calitate-preț”.

Reamintim, în acest context, faptul că proiectul a fost depus spre finanțare și a fost declarat câștigător în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

UPDATE/ REZULTATE PARȚIALE: PNL conduce detașat la consiliul local și județean. Emil Boc, victorie zdrobitoare

Publicat

Victorie detașată a PNL atât la consiliul local și județean, unde își menține majoritatea, cât și la Primăria Cluj-Napoca și la președinția CJ.

După centralizarea voturilor în urma numărătorii paralele din 143 de secții de votare din Cluj-Napoca din totalul de 183, Emil Boc a câștigat alegerile cu 74,72%. El este urmat de Emanuel Ungureanu (USR-PLUS), cu 7,95% și de Csoma Botond (UDMR), cu 7,30%.

La Consiliul Local Cluj-Napoca, după numărarea paralelă a voturilor din 575 de secții de votare din cele 665, PNL a obținut peste jumătate din voturi, și anume 54,62%, urmat de USR-PLUS cu 16,56%, UDMR – 11,48% și PSD – 7,65%.

Alin Tișe rămâne în continuare președinte al CJ, cu 50,25%. Pe locul al doilea se situează Cătălin Sălăgean (USR-PLUS), cu 11,87%, iar pe al treilea, Vakar Istvan – UDMR, cu 11,78%.

PNL a obținut 46,21% din voturile pentru Consiliul Județean Cluj, urmat de UDMR, cu 11,96%, PSD, cu 11,65% și USR-PLUS cu 11,23%.

Update, 13.00:

După numărătoarea oficială a voturilor, la 182 din 183 de secții de vot, rezultatele sunt următoarele :
– Emil Boc (PNL) – 74,76%
– Emanuel Dumitru Ungureanu (Alianța USR-PLUS) – 8,25%
– Botond Csoma (UDMR) – 7,12%
– Valentin Claudiu Cuibus (PSD) – 4,58%
– Avram Fițiu (PMP) – 1,47%
– Dan Cristian Codrean (Pro Romania) – 0,78%
– Paul Eugen Siserman (ALDE) – 0,35%

Emil Boc a mulțumit alegătorilor pe pagina sa de facebook:

„Dragi clujeni,
Vă mulțumesc din suflet pentru încrederea pe care mi-ați acordat-o!
De asemenea, vă mulțumesc pentru încrederea pe care ați acordat-o echipei PNL – Partidul Naţional Liberal pentru Consiliul local, Consiliul Județean și președintele Consiliului județean în persoana domnului Alin Tișe.
În urma acestui uriaș vot de încredere, simt o responsabilitate mai mare ca niciodată și tot ce ține de mine va fi întreprins pentru a nu vă dezamăgi și pentru a menține Clujul pe primul loc!”

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Al 5-lea val! Primărița din Chinteni se ține tare pe poziție

Publicat

Primărița din Chinteni, Magdalena Lucia Suciu (PSD), a fost și de această dată în fruntea preferințelor locuitorilor și va rămâne în funcția de primar al localității și în următorii patru ani.

Aceasta se află la al cincilea mandat.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Lucia Suciu le-a mulțumit alegătorilor:

„MULȚUMESC!!!
Mulțumesc tuturor celor care mi-ați acordat încrederea dumneavoastră, votând azi pentru continuitate în comuna Chinteni!
Mulțumesc tuturor pentru susținerea și implicarea, de care am avut parte pe parcursul întregii perioade ce a precedat alegerile locale!
Un nou început, noi provocări cărora, cu siguranță, le vom face față împreună.
Un nou mandat dedicat dumneavoastră, dragi locuitori ai comunei Chinteni, în care proiecte importante vor fi finalizate și altele noi vor prinde contur.
VĂ MULȚUMESC!!!”

Citește mai departe

ACTUALITATE

Kelemen Hunor despre alianţa cu PNL la Cluj. Colaborarea UDMR-PNL ţine din 2004

Publicat

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, se aşteaptă ca alianţa pe care formaţiunea sa o are la Cluj cu PNL să continue şi în viitor.

“Da, categoric!”, a spus Kelemen Hunor, întrebat fiind dacă se aşteaptă ca alianţa UDMR cu PNL, care funcţionează încă din 2004, să continue după alegerile locale.

Pe de altă parte, el a spus că se aşteaptă ca formaţiunea sa să câştige peste 200 de posturi de primar şi patru funcţii de preşedinte de consiliu judeţean.

În opinia sa, majoritatea care se va forma la Bucureşti pentru susţinerea primarului Nicuşor Dan va fi un indicator şi pentru alegerile  generale.

“Ca să aibă un mandat cu realizări şi să aibă posibilitatea de  a pune în aplicare programul, are nevoie de o majoritate în Consiliul General. Întrebarea este cine va forma această majoritate, fiindcă niciun partid nu va avea singur majoritate în Consiliul General şi întrebarea adevărată este cum vor colabora cei care vor forma o coaliţie în Consiliul General. Fiindcă e nevoie de o majoritate, pentru orice, şi pentru primarul general al Capitalei, pentru a avea rezultate.

De acolo vom vedea eventual nişte indici pentru perioada următoare la nivel naţional, fiindcă probabil se va forma o coaliţie USR-PNL sau PNL-USR”, a spus Kelemen Hunor.

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate