Connect with us

ACTUALITATE

Semnal de alarmă de la directorul Organizației Mondiale a Sănătății

Publicat


Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul OMS, a spus într-o conferință de presă că ce e mai rău abia urmează. Această declarației vine în contextul în care mai multe țări au pus în aplicare planuri de ieșire din izolare.

,,Ce e mai rău abia urmează. Haideți să prevenim o tragedie! Ne confruntăm cu un virus pe care mulți încă nu-l înțeleg. Multe țări foarte dezvoltate au tras concluzii greșite pentru că n-au știut despre ce e vorba și au intrat în încurcătură. Noi am avertizat chiar și statele dezvoltate, le-am spus că acest virus le va lua prin surprindere. Și așa a fost!”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

CULTURA

Marele actor clujean Dorel Vișan împlinește 87 de ani. A jucat peste 40 de roluri în teatru şi în peste 50 de filme

Publicat

dorel visan

Maestrul Dorel Vișan aniversează azi 87 de ani de viață. A jucat peste 40 de roluri în teatru şi în peste 50 de filme.

Dorel Vișan s-a născut la data de 25 iunie 1937 în satul Tăușeni, județul Cluj. A absolvit în anul 1965 cursurile Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București. După absolvirea facultății a fost angajat ca actor la Teatrul Național din Cluj.

Marele actor clujean Dorel Vișan împlinește 87 de ani. A jucat peste 40 de roluri în teatru şi în peste 50 de filme

Este unul din cei mai importanți actori de film din România și unul dintre puținii care au ajuns la o solidă reputație europeană. În anul 1974, a debutat pe marele ecran în comedia Păcală, iar patru ani mai târziu este magistral în Între oglinzi paralele, în regia lui Mircea Veroiu. În anul 1987, Mircea Danieliuc l-a distribuit în filmul Iacob, film în care Vișan a realizat rolul său de referință. Interpretarea sa din acest film a fost foarte apreciată.

Cotidianul The New York Times îl elogia astfel: „Dorel Vișan în rolul principal este extraordinar, în special atunci când rămâne singur, fără cuvinte, în ultimele 20 de minute”.

După ce în 1985, Stere Gulea i-a oferit rolul Tudor Bălosu în filmul Moromeții, în anul 1995 Mircea Daneliuc i-a oferit rolul principal (senatorul Vârtosu) în filmul Senatorul melcilor. Pentru prestația din film a primit premiul de interpretare masculină, la Festivalul Filmului Mediteranean de la Montpellier-Franța.

În anii următori, Dorel Vișan a jucat în filmele Magnatul (2004) și Sistem nervos (2005). În paralel cu activitatea sa artistică de pe scena Teatrului din Cluj și din filme, a fost și director al Teatrului „Lucian Blaga” din Cluj, precum și profesor la Universitatea „Babeș-Bolyai” din același oraș.

De-a lungul carierei sale, a fost laureat cu numeroase premii:

Premiul pentru cea mai bună interpretare masculină la Festivalul Filmului Românesc de la Costinești (1981),
Cel mai bun actor al anului acordat de Asociația Oamenilor de Teatru (1987),
Nominalizare pentru cel mai bun actor la Festivalul european al filmului (1988),
Premiul pentru interpretare masculină pentru rolul din „Senatorul melcilor” la Festivalul Filmului Mediteranean de la Montpellier, Franța (1995),
Premiul de Excelență la TIFF pentru activitatea sa neîntreruptă în slujba artei (2003).

A fost decorat la 30 mai 2002 cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler.

La mulți ani, maestre!

Sursa: Wikipedia

Citește mai departe

EVENIMENT

Europa „sportivă”. Pe ce loc e România la capitolul „SPORT cel puțin o dată pe săptămână”

Publicat

miscare 4

Dacă în Statele Unite, deși se face foarte mult sport, obezitatea a atins cote alarmante, Europa ar trebui să stea mai bine. E adevărat, hamburgerii își fac de cap și aici însă problema e că europenii au lăsat-o mai moale la capitolul sport.

Conform unui studiu, procentajul celor de peste 15 ani care fac sport cel puțin o dată pe săptămână este mai mare în țările nordice, unde cultul pentru mișcare se păstrează în ciuda tuturor tentațiilor gastronomice și scade pe măsură ce cobori spre sud, mai mult ca sigur din cauza temperaturilor mai ridicate care creează o stare de moleșeală…

Europa „sportivă”. Pe ce loc e România la capitolul „SPORT cel puțin o dată pe săptămână”

europa sportiva

Finlanda e cap de listă, cu 71%, urmată de Luxemburg, Olanda, Danemarca și Suedia, în timp ce pe ultimele locuri se află Ungaria, Grecia, Polonia, Portugalia, Bulgaria șiii… tadaaam, România, cu doar 20%.

Comentariile sunt împărțite:

„In urban, problema e mare și vizibila, inclusiv în cum arata populația. În rural se muncește fizic încă, sportul ar fi necesar doar pentru relaxare, dar cine sa se mai relaxeze așa după ce e deja obosit fizic? Revenind in urban, sportul e privit ca un soi de chin care ar fi benefic, inclusiv orele de sport ale copiilor tot asa sunt privite, nicidecum ca un foarte bun mod de relaxare psihică”, scrie un cetățean.

„Noi să avem probleme? Nuuu… Important e să ai mașina la scară, dacă se poate BMW sau Audi, dacă nu merge și Volkswagen, și neapărat ceafa sau mici cu cartofi prăjiți. Cine e fraier să alerge sau să meargă cu bicicleta, ăia care încurcă traficul?”, scrie un altul.

„Avem bărbați cu sâni”, conchide un alt cititor.

Sursa: Facebook

Citește mai departe

EVENIMENT

Câte pensii speciale sunt în România? Veteranii, SURCLASAȚI de revoluționari

Publicat

Câte pensii speciale sunt în România? Un revoluționar primește de la stat de două ori mai mult decât un veteran de război. 

Un număr de 422.523 de persoane beneficiau, în luna iunie 2024, de pensii şi indemnizaţii prevăzute de legi speciale, cu 267 mai puţine faţă de luna anterioară.

Datele au fost centralizate de Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP), potrivit Agerpres, scrie Alba24.ro.

Câte pensii speciale sunt în România? Veteranii, SURCLASAȚI de revoluționari

Câți beneficiari de pensii prevăzute de legi speciale: Cel mai mare număr de persoane se înregistra în cazul beneficiarilor de indemnizaţii privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatură instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum şi celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri.

Este vorba despre 189.975 de persoane care beneficiază de o indemnizaţia medie de 1.537 lei.

Un număr de 15.977 de persoane beneficiau de o indemnizaţie medie de 942 de lei (veteranii de război, invalizi şi văduve de război) şi 66.150 de persoane erau beneficiare de indemnizaţii aferente persoanelor persecutate din motive politice de dictatură instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum şi celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri, republicat, cu modificările ulterioare, suma medie plătită fiind de 874 lei.

În ceea ce priveşte beneficiarii de indemnizaţii conform Legii nr. 309/2002 – privind recunoaşterea şi acordarea unor drepturi persoanelor care au efectuat stagiul militar în cadrul Direcţiei Generale a Serviciului Muncii în perioada 1950-1961, aceştia erau în număr de 45.635, suma medie plătită fiind de 83 de lei.

Peste 12.000 de revoluționari primesc dublul sumei alocate unui veteran de război

Beneficiarii de indemnizaţii cf. Legii nr. 341/2004 – recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989 erau în număr de 12.769, aceştia primind o sumă medie de 2.168 lei.

Mai mult decât dublu față de un veteran de război.

De asemenea, în iunie 2024, erau înregistraţi 556 de beneficiari conform Legii 109/2005 – Artişti, indemnizaţia medie fiind de 345 lei, 14.062 beneficiari de indemnizaţii conform Legii 8/2006 – Uniuni de creaţii, cu o indemnizaţie medie de 1.916 lei, şi 77.399 beneficiari conform Legii 578/2004 – Soţ Supravieţuitor, cu o indemnizaţie medie de 128 lei.

 

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

LIVE VIDEO. Ședința ordinară a Consiliului Local Cluj-Napoca. Peste 40 de proiecte pe ordinea de zi

Publicat

consiliul local

Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca se întrunește, marți, de la ora 10, în ședință ordinară în sala de sticlă a Primăriei, urmând să fie analizate și votate 41 de proiecte de hotărâre. 

Ședința este prima convocată după alegerile locale din 9 iunie.

La început, primarul Emil Boc prezintă un scurt bilanț de la precedenta ședință a deliberativului local.

”Rezultatele alegerilor locale confirmă că ne-am făcut datoria și ducem orașul acolo unde clujenii așteaptă”, a spus Boc.

Acesta a precizat că lucrările la metrou au început, prin devierea utilităților, iar în toamnă vor fi aduse la Cluj cele două ”cârtițe” și vor intra în subteran.

În ceea ce privește lucrările la căminul pentru vârstnici de pe Calea Baciului, acestea sunt în grafic.

”Programul ANL trebuie să revină și să capete proporții de amploare.

Noi venim cu un program complementar la plata chiriei, de 300 de euro. Am mărit perioada de la 3 la 5 ani și am majorat plafonul de la care se poate obține sprijinul. 540 de familii beneficiază de acest program”, a spus Boc, care a precizat că se va continua programul de construire de locuințe sociale.

În ceea ce privește prelungirea PUG-ului, Emil Boc a precizat că este un act legal.

”Începem procedura unui nou PUG după adoptarea noului Cod Administrativ până la sfârșitul anului de către Parlament, care să fie realizat în 5 ani. PUG-ul nou va fi pentru 2030-2050”, a explicat primarul.

Proiectele de pe ordinea de zi

Proiect de hotărâre privind modificarea Hotărârii nr. 734/2020 (organizarea comisiilor de specialitate ale Consiliului local al municipiului Cluj-Napoca), astfel cum a fost modificată prin Hotărârile nr. 808/2020, nr. 847/2020, nr. 31/2021, nr. 175/2021 şi nr. 735/2022. Proiect din inițiativa primarului.
Proiect de hotărâre privind prelungirea duratei Contractului de închiriere nr. 143948/9.03.2020, având ca obiect unitatea de locuit situată în municipiul Cluj-Napoca, str. Platanilor, Modul A3, ap. 2, încheiat cu Ceteraș Ileana. Proiect din inițiativa primarului.
Proiect de hotărâre privind transmiterea dreptului de concesiune asupra terenului aferent spațiului comercial nr. 29, situat în municipiul Cluj-Napoca, str. Primăverii nr. 1, înscris în C.F. 257633 Cluj-Napoca, cu nr. cad. 257633 (nr. C.F. vechi 119604, nr. topo. 23541/2). Proiect din inițiativa primarului.
Proiect de hotărâre privind însușirea Documentației cadastrale de înregistrare în planul cadastral, actualizare informații tehnice pentru imobilul situat în strada Iuliu Maniu nr. 25, Cămin-Internat aferent Liceului de Coregrafie și Artă Dramatică „Octavian Stroia” din municipiul Cluj-Napoca Proiect din inițiativa primarului.
Proiect de hotărâre privind declararea ca bun de interes public local al imobilului situat în municpiul Cluj-Napoca, înscris în C.F. nr. 354750 Cluj-Napoca și trecerea acestuia în domeniul public al muncipiului Cluj-Napoca. Proiect din inițiativa primarului.
Proiect de hotărâre privind însușirea Documentației tehnice de dezlipire a imobilului identificat prin nr. cadastral 355495, situat în municipiul Cluj-Napoca. Proiect din inițiativa primarului.
Proiect de hotărâre privind transmiterea dreptului de concesiune asupra terenului în suprafață de 33,77 mp., reprezentând cota de 33,77/441 parte din terenul în suprafață de 441 mp., situat în municipiul Cluj-Napoca, str. Paris nr. 68, înscris în C.F. nr. 326210 Cluj-Napoca, cu nr. cad. 326210. Proiect din inițiativa primarului.
Proiect de hotărâre privind însușirea Documentației tehnice pentru înscrierea imobilului aleea Valeriu Bologa, din municipiul Cluj-Napoca, în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Proiect din inițiativa primarului.
Proiect de hotărâre privind însușirea Documentației tehnice pentru înscrierea imobilului strada Albiei, din municipiul Cluj-Napoca, în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Proiect din inițiativa primarului.
Proiect de hotărâre privind trecerea din domeniul privat în domeniul public al municipiului a unui imobil cu destinație de drum (ce se desprinde din str. Parâng) și însușirea Documentației tehnice pentru înscrierea imobilului în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Proiect din inițiativa primarului.
Proiect de hotărâre privind darea în folosință gratuită a imobilului-teren situat în municipiul Cluj-Napoca, Calea Dorobanților, identificat în CF nr. 355185 Cluj-Napoca, către Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest. Proiect din inițiativa primarului.
Proiect de hotărâre privind solicitarea de trecere a imobilului situat în municipiul Cluj-Napoca, str. Decebal nr. 126, înscris în CF nr. 351425 Cluj-Napoca, din domeniul public al Județului Cluj, în domeniul public al municipiului Cluj-Napoca. Proiect din inițiativa primarului.
Proiect de hotărâre privind completarea Anexei la Hotărârea nr. 62/2024, astfel cum a fost completată prin Hotărârile nr. 107/2024 și nr. 462/2024 (Lista de repartizare, în vederea atribuirii, prin închiriere, a locuințelor sociale, persoanelor aflate pe Lista de priorități pe anul 2024, aprobată prin Hotărârea nr. 16/2024). Proiect din inițiativa primarului.
Proiect de hotărâre privind aprobarea P.U.D. – Construire locuință semicolectivă cu două unități locative, S+P+E, str. Pablo Picasso nr. 9A; beneficiari: Duca Traian și Duca Viorica. Proiect din inițiativa primarului.
Proiect de hotărâre privind aprobarea P.U.D. – Construire locuință unifamilială, P+M, str. Trandafirilor nr. 3; beneficiari: Cupșa Vasile și Cupșa Sanda Daniela. Proiect din inițiativa primarului.
Proiect de hotărâre privind aprobarea P.U.D. – Construire locuință unifamilială, P, str. Colonia Borhanci nr. 94; beneficiari: Suciu Florin-Cornel și Suciu Maria. Proiect din inițiativa primarului.
Proiect de hotărâre privind aprobarea P.U.D. – Construire locuință unifamilială, P+E, str. Galaction Liviu Munteanu nr. 8; beneficiar: Bojan Ioan. Proiect din inițiativa primarului.
Proiect de hotărâre privind aprobarea P.U.Z. – Instituire subzonă de activități economice cu caracter terțiar în zonă cu caracter rezidențial, str. Sarmisegetuza nr. 11-13 și nr. 12, de modificare a P.U.Z. aprobat prin Hotărârea nr. 406/2020; beneficiară: Neag Nicoleta. Proiect din inițiativa primarului.
Proiect de hotărâre privind aprobarea P.U.Z. de restructurare urbană (platformă industrială TDR), dezvoltare ansamblu mixt str. Oașului-str. Gării (str. Oașului nr. 27); beneficiară: S.C. HEXAGON DISTRICT S.R.L. Proiect din inițiativa primarului.
Proiect de hotărâre privind inițierea demersurilor de prelungire a valabilității documentației „Actualizare Plan Urbanistic General al municipiului Cluj-Napoca” aprobate prin Hotărârea nr. 493/2014, cu modificările și completările ulterioare. Proiect din inițiativa primarului.
Proiect de hotărâre privind aprobaerea alocării sumei de 50.000 de lei de la bugetul local pe anul 2024, pentru organizarea evenimentului „Concert de Fanfară în Parcul Central”, cu sprijinul Consiliului local al municipiului Cluj-Napoca. Proiect din inițiativa primarului.
Proiect de hotărâre privind aprobarea participării municipiului Cluj-Napoca, în calitate de beneficiar, în proiectul „DataSpace, DataShare 2.0”, acronim DS2, finanțat prin Programul Horizon Europe, precum și a acordului de consorțiu pentru implementarea proiectului. Proiect din inițiativa primarului.
Proiect de hotărâre privind încetarea aplicării, începând cu data de 1.01.2025, a Hotărârii nr. 944/2022 (majorarea cu 200% a impozitului pe clădiri, începând cu anul 2023, pentru apartamentele nr. 1, 3, 4, 5, 6, 7, 9, 10, 11, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 și 23, din clădirea situată în municipiul Cluj-Napoca, str. Horea nr. 18-20, înscrise în C.F. nr. 264386-C1, ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită). Proiect din inițiativa primarului.
Proiect de hotărâre privind modificarea și completarea Anexelor 1 și 2 din Hotărârea nr. 750/2023 (repartizarea și numirea reprezentanților consiliului local în consiliile de administrație ale unităților de învățământ preuniversitar de stat și particular de pe raza municipiului Cluj-Napoca). Proiect din inițiativa primarului.
Proiect de hotărâre privind aprobarea metodologiei de acordare a tichetelor sociale în cadrul Programului social „Alimente”. Proiect din inițiativa primarului.
Proiect de hotărâre privind modificarea Hotărârii nr. 596/2021 (aprobarea Programului multianual „Promovarea sănătății orale prin creșterea accesibilității populației defavorizate la servicii de stomatologie”), astfel cum a fost modificată prin Hotărârea nr. 765/2023. Proiect din inițiativa primarului.
Proiect de hotărâre privind modificarea Anexei la Hotărârea nr. 413/2020 (aprobarea Regulamentului de acordare a ajutorului pentru plata chiriei persoanelor singure/familiilor cu domiciliul sau reședința pe raza municipiului Cluj-Napoca). Proiect din inițiativa primarului.
Proiect de hotărâre privind aprobarea Documentației tehnico-economice și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Extinderea rețelei de stații publice de încărcare electrică din municipiul Cluj-Napoca” . Proiect din inițiativa primarului.
Proiect de hotărâre privind acordarea „diplomei de aur” și a câte unui premiu în valoare netă de 1.000 de lei, cuplurilor clujene care au împlinit 50 de ani de căsătorie neîntreruptă. Proiect din inițiativa primarului.
Proiect de hotărâre privind unele măsuri referitoare la organizarea și funcționarea Primăriei municipiului Cluj-Napoca, Serviciului public de interes local pentru administrarea parcărilor din municipiul Cluj-Napoca și Serviciului public pentru administrare obiective culturale. Proiect din inițiativa primarului.
Proiect de hotărâre privind modificarea Anexelor 1 și 2 la Hotărârea nr. 426/2023 privind stabilirea unor măsuri cu privire la salariile de bază pentru funcționarii publici și personalul contractual din Primăria municipiului Cluj-Napoca și din serviciile publice din subordinea Consiliului local al municipiului Cluj-Napoca, astfel cum a fost modificată prin Hotărârea nr. 767/2023, Hotărârea nr. 794/2023. Proiect din inițiativa primarului.
Proiect de hotărâre privind aprobarea Statului de funcții, Organigramei și Regulamentului de organizare și funcționare ale Direcției de Asistență Socială și Medicală, precum și aprobaerea Statului de funcții, Organigramei și Regulamentului de organizare și funcționare ale Spitalului Clinic Municipal Cluj-Napoca din structura Direcției de Asistență Socială și Medicală.Proiect din inițiativa primarului.
Informare către Consiliul local al municipiului Cluj-Napoca, privind Plângerea prealabilă formulată de Instituția Prefectului Județul Cluj cu privire la Hotărârea nr. 735/17.10.2023 privind aprobarea unui schimb de imobile și însușirea rapoartelor de evaluare a proprietății imobiliare.
Informare privind Plângerea prealabilă formulată de Avertis SRL înregistrat sub nr. 451267 din 7.05.2024.
Informare privind Plângerea prealabilă formulată de Schebor Ioan Cristian înregistrată sub nr. 476118 din 20.05.2024.
Informare privind Plângerea prealabilă formulată de Chichișan Ciprian și Chichișan Daniela înregistrată sub nr. 477579 din 20.05.2024.
Informare privind Plângerea prealabilă formulată de Condor Lucia, Băgărean Dorel, Ivan Rodica, Miron Vasile-Dorin și Miron Elena-Olimpia înregistrată sub nr. 495076 din 29.05.2024 conex cu nr. 447563 din 30.04.2024.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax