CULTURA
Scrisoarea Pastorală la Sărbătoarea Nașterii Domnului a episcopului greco-catolic de Cluj-Gherla, Claudiu
Onoratului cler împreună slujitor, cuvioșilor călugări și călugărițe, iubiților credincioși greco-catolici și tuturor creștinilor iubitori de Dumnezeu, Cristos se naște, măriți-L! Cristos din ceruri, întâmpinați-L! Cristos pe pământ, înălțați-vă!
Iubiți frați și surori în Cristos,
Vă scriu acum, în pragul Crăciunului, cu dragoste și apropiere sufletească, însuflețit de dorința de a împărtăși împreună bucuria și speranța pe care Dumnezeu ni le dăruiește prin nașterea Sa. Cuvintele îngerului, „vă binevestesc vouă bucurie mare, care va fi pentru tot poporul. Că vi s-a născut azi Mântuitor, Care este Cristos Domnul” (Lc. 2,10-11), sunt de fapt glasul Cerului care ajunge la fiecare dintre noi, în intimitatea vieții noastre, ca o surprinzătoare revărsare de duioșie, blândețe și seninătate a iubirii lui Dumnezeu.
Contemplându-L pe Pruncul Isus, ne simțim cuceriți de gingășia iubirii lui Dumnezeu. Știindu-ne păcătoși și prea legați de cele pământești, suntem copleșiți de milostivirea și de generozitatea lui Dumnezeu, care ni se oferă în simplitatea, fragilitatea și nevinovăția unui copil pentru a ne reda demnitatea de fii și fiice ale Tatălui ceresc. Trăind adesea interesați doar de binele personal și al celor apropiați, Crăciunul ne învață să fim cu adevărat oameni, ne dezvăluie că dragostea lui Dumnezeu îmbrățișează pe fiecare om și întreaga umanitate, invitându-ne să deschidem, la rândul nostru, porțile inimilor spre semenii noștri. Risipindu-ne în multe griji și căutându-ne împlinirea acolo unde nu o putem găsi, Fiul întrupat ne deschide Cerul și ne călăuzește spre fericirea veșnică.
Sfântul Ioan Gură de Aur, referindu-se la Nașterea Domnului, spunea că „Betleemul, în această zi, se aseamănă cu cerul; în loc de stele, a primit îngeri, iar în locul soarelui, îl cuprinde pe Soarele dreptății”. Inspirați de acest gând, să ne asemănăm și noi cu cerul! Să ne transformăm inimile, familiile și casele într-un Betleem spiritual! Nu în Betleemul egoist care a rămas nepăsător și rece față de Sfântul Iosif și Preacurata Fecioară, ci în Betleemul transformat prin prezența și iubirea Fiului lui Dumnezeu, unde să-L adorăm și să-L preamărim alături de îngeri și păstori!
Dragi credincioși,
Trăind într-o lume atât de zbuciumată, dezorientată și sfâșiată de conflicte, în care suntem asaltați de nenumărate griji, incertitudini și încercări, ne întrebăm în mod firesc: cum este posibil să trăim permanent, ca o stare de spirit, bucuria și speranța Crăciunului? Cum este cu putință ca în adâncul suferințelor și al nedreptăților să nu ne fie sufocată speranța în Dumnezeu? Răspunsul la aceste interogații trebuie să fie căutat în viețile sfinților, în unirea lor deplină cu Dumnezeu, în rugăciunea lor fierbinte și în mărturia eroică a credinței lor. Sfinții sunt cei care ne călăuzesc în Betleemul spiritual, fiindu-ne însoțitori și mijlocitori ai harului dumnezeiesc.
Din acest punct de vedere, noi, în Biserica Greco-Catolică, avem privilegiul de a putea urma exemplul Fericiților Episcopi Martiri, care l-au primit pe Dumnezeul întrupat și I s-au dăruit în întregime, devenind faruri de speranță și surse de inspirație pentru viața noastră de credință. De aceea, consider că nu există cuvinte mai potrivite în această Sărbătoare a Nașterii Domnului, decât cele scrise de Cardinalul Iuliu Hossu în timpul detenției din perioada prigoanei comuniste. În astfel de momente, în care teroarea și disperarea riscă să cuprindă sufletul omenesc, Fericitul Episcop transforma o persecuție cruntă în cânt și laudă adusă Domnului:
„Primeşte, Doamne, jertfa ce Ţi s-a adus, ale Tale dintru ale Tale, de robii Tăi întăriți și luminați de Tine, și o așază la temelia înălțării Bisericii noastre renăscute în durerile marii încercări; fă, Doamne, să rodească îmbelșugat semănătura plinită de robii Tăi în arătura adâncă pe calea străbătută cu al Tău ajutor, spre mărirea Ta, în renașterea Bisericii noastre. Cântare de preamărire fie această mărturisire a noastră pe calea Ta, cu puterea darului Tău, pe care l-ai revărsat din prisosință peste noi. Cântare de preamărire să-Ţi cânte Ţie generațiile veacurilor ce vor urma […]”.
Mărturia speranței este strâns legată de Nașterea Mântuitorului și, de aceea, Biserica ne propune în fiecare an să medităm la momentul întrupării Fiului lui Dumnezeu, pentru a găsi toate comorile ascunse ale harurilor, pe care venirea în lume a Pruncului Isus le-a revărsat peste noi. Misticii și sfinții vorbesc despre acest moment ca despre unul care face universul să înmărmurească. Creația întreagă, pângărită și schimbată din cursul ei firesc de păcatul strămoșilor noștri, își așteaptă cu nerăbdare Mântuitorul. Omul, menit să fie rege, stăpânind și ocrotind pământul în ascultare față de Dumnezeu, se transformă prin înșelăciunea celui rău într-un sclav: sclav al patimilor, sclav al păcatului, sclav al șarpelui. Chiar dacă dușmanul omului folosește înșelăciunea, omul alege de bunăvoie să urmeze glasul celui viclean și devine rob cu acte în regulă, într-un mod atât de concret încât părinții Bisericii și cântările de la slujbele noastre subliniază că Isus a venit să rupă zapisul greșelilor noastre, adică documentele „spirituale” prin care noi aparțineam păcatului. Nimeni, în afară de Cristos, nu ar fi putut face acest lucru. Doar Fiul lui Dumnezeu putea să se facă părtaș condiției noastre umane, să ia asupra lui greutatea de neimaginat a consecințelor faptelor noastre și, din interior, să rupă lanțurile robiei noastre.
Pruncul Isus este înfățișat în icoana Nașterii, așa cum știm, înfășat, în peștera din Betleem, alături de Maica Sfântă și de dreptul Iosif, iar forma și aranjarea scutecelor și întunericul grotei ne prevestesc momentul pătimirii și al morții, unind tainic bucuria nașterii cu durerea Crucii și aducându-ne aminte că bucuria pe acest pământ va fi însoțită inevitabil, într-un fel sau altul, de durere, dar că, în același timp, în suferințele noastre nu suntem niciodată singuri. „Cristos nu este niciodată fără Cruce și Crucea nu este niciodată fără Cristos” spunea, pe bună dreptate, Sfântul Padre Pio.
Tocmai din acest motiv, figura cardinalului Iuliu Hossu este atât de importantă. El actualizează pentru noi mesajul Crăciunului, într-o perioadă atât de apropiată de zilele noastre, arătându-ne puterea credinței într-un context de suferință extremă. Și atunci înțelegem că indiferent de perioada dificilă pe care o trăim, de războaiele care se întețesc pe zi ce trece, Domnul nu-și abandonează niciodată poporul și credincioșii.
Dragii mei,
Sfântul Părinte Papa Francisc, în documentul Spes non confundit, prin care a anunțat Jubileul din 2025, ne-a reamintit tuturor însemnătatea speranței creștine și ne-a asigurat că Isus, speranța noastră, nu ne dezamăgește. Știind că această virtute nu se reduce la pasivitate și nu se confundă cu resemnarea în fața dificultăților, fiind mai degrabă atitudinea activă a celor care, punându-și toată încrederea în Dumnezeu și trăind în prezența Lui, se angajează cu orice preț pe calea binelui și a dreptății, să acceptăm îndemnul Papei Francisc de a fi „pelerini ai speranței”! Să nu uităm, însă, că pelerinajul speranței ne pretinde tuturor să mergem împreună, să ne susținem reciproc și să fim, unii altora, mesageri ai iubirii lui Dumnezeu, deoarece creștinul nu este un cavaler solitar al credinței, ci aparține familiei Bisericii.
Tema actualului an pastoral din Eparhia de Cluj-Gherla este „Speranța, lumina pe calea familiei lui Dumnezeu”. Să folosim această oportunitate spirituală pentru a întări relațiile de fraternitate dintre noi, pentru a fi mai uniți cu Domnul și între noi. Numai împreună, credincioși, călugări, călugărițe, preoți și episcop, putem fi un semn credibil de speranță în societatea de astăzi! La aceasta ne obligă faptul de a fi creștini, dar și onoarea de a primi moștenirea Cardinalului Iuliu Hossu: credință fără compromis, fidelitate față de Dumnezeu și față de Biserica Catolică, demnitate și verticalitate morală, dragoste sinceră față de binele comun al poporului și față de fiecare persoană, solidaritate cu toți cei marginalizați sau aflați în suferință.
Instituirea, de către Parlamentul României, a anului 2025 ca „Anul Cardinal Iuliu Hossu”, ilustrează faptul că valorile trăite și mărturisite de episcopul martir inspiră prețuire chiar și dincolo de Biserica Greco-Catolică, fiind pline de sens pentru societatea românească în ansamblul ei și suscitând respect pe plan internațional. Dacă pentru Biserica Greco-Catolică el rămâne un simbol de credință și de speranță, de păstor exemplar al sufletelor și de sfințenie exprimată prin iubire eroică și iertare nemărginită, Iuliu Hossu se prezintă societății românești ca un simbol al conștiinței și al unității naționale, al demnității și al libertății, al curajului și al solidarității.
Despre această moștenire ne vorbește Cardinalul în Testamentul său spiritual: „Fă, Doamne, să rodească comoara scumpă a anilor petrecuți aici, împreună cu Tine, să rodească îmbelșugat pentru renașterea Bisericii noastre renăscută în durerile marii încercări, fă să rodească îmbelșugat pentru neamul nostru scump, pentru viața și mărirea lui întru Tine”.
Vă doresc tuturor să trăiți Sfintele Sărbători în sănătate și pace, cu inimile pline de bucuria și speranța pe care doar Pruncul Isus le dăruiește!
La mulți ani!
Cu arhierească binecuvântare,
† Claudiu
Episcop de Cluj-Gherla
Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:
CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
ACTUALITATE
Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni
În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii.
Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.
Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.
Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.
Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.
Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.
Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.
”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.
Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.
Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.
De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.
Dosar retrimis procurorului
Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.
S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.
Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.
Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.
Aurul atinge un nou maxim istoric. Gramul s-a scumpit miercuri cu 2,0595 lei (0,49%), până la o cotație de 422,4014 lei, de la 420,3419 lei, cât anunțase marți Banca Națională a României (BNR), înregistrând din nou o valoare record.
Moneda națională s-a depreciat, miercuri, în raport cu euro, care a fost calculat de Banca Națională a României (BNR) la 4,9768 lei, în creștere cu 0,04 bani (+0,01%) față de cotația precedentă, de 4,9764 lei.
Aurul atinge un nou MAXIM istoric. Leul s-a DEPRECIAT față de euro
În schimb, leul a câștigat teren în fața dolarului american, care a fost cotat la 4,7609 lei, în scădere cu 4,65 bani (-0,97%), comparativ cu marți, când s-a situat la 4,8074 lei.
De asemenea, moneda națională s-a apreciat și în raport cu francul elvețian, calculat de BNR la 5,2692 lei, în scădere cu 0,86 bani (-0,16%), față de 5,2778 lei, cotația anterioară.
EVENIMENT
Spor natural negativ la Cluj, pe final de an. Numărul deceselor, de 1,3 ori mai mare decât cel al nașterilor
Sporul natural s-a menținut negativ la Cluj în luna noiembie a anului trecut, potrivit datelor oferite de Direcția Județene de Statistică.
Tot în luna noiembrie 2024 au fost 3 decese la copiii cu vârstă sub 1 an.
664 de deces și 481 de nașteri
Potrivit DJS, în luna noiembrie 2024, numărul naşterilor înregistrate în judeţul Cluj a scăzut faţă de luna octombrie 2024, dar a crescut față de luna noiembrie 2023. De asemenea, numărul deceselor a fost mai mare față de luna octombrie 2024, și s-a diminuat față de luna noiembrie 2023, ceea ce arată că sporul natural a fost negativ.
Astfel, în luna noiembrie 2024 s-a înregistrat nașterea a 481 copii, cu 18 copii mai puțini decât în luna octombrie 2024 și cu 13 copii în plus față de luna noiembrie 2023. Numărul deceselor consemnate în luna noiembrie 2024 a fost de 644, cu 25 decese mai multe decât în luna octombrie 2024 și cu 31 decese în minus față de noiembrie 2023.
”Sporul natural, respectiv diferenţa dintre numărul născuţilor-vii şi numărul persoanelor decedate, s-a menținut negativ (-163 persoane), numărul persoanelor decedate fiind de 1,3 ori mai mare dacât cel al născuților vii. În luna noiembrie 2024 s-au înregistrat 3 decese la copiii cu vârstă sub un an”, arată reprezentanții DJS Cluj.
Mai multe căsătorii decât divorțuri
Tot în luna noiembrie 2024, la oficiile de stare civilă din județul Cluj s-au înregistrat 112 căsătorii.
În ceea ce privește divorțurile pronunţate prin hotărâri judecătoreşti definitive şi conform Legii nr. 202/2010, acestea au fost în număr de 49 în luna noiembrie a anului trecut, cu unul mai puțin ca în octombrie.
Totuși, au fost mai puține divorțuri ca în urmă cu un an, când 73 de cupluri clujene au decis să se despartă.
ADMINISTRAȚIE
Fostul deputat USR Cluj, Viorel Băltărețu îl critică pe senatorul clujean Mircea Abrudean: Vine iar cu DECLARAȚII frumoase
Fostul deputat USR Cluj, Viorel Băltărețu îl critică pe vicepreședintele Senatului, Mircea Abrudean, pentru declarațiile făcute de acesta cu privire la proiectele mari pentru Cluj, centura, metroul și spitalul regional.
„Proiectele mari ale Clujului obligatoriu trebuie să fie acolo, să fie în bugetele ministerelor transporturilor. Avem metroul, centura metropolitană, Spitalul Regional care trebuie să meargă mai departe. Există și finanțare mare din bani europeni. Mai avem Spitalul Pediatric Monobloc, proiectul Consiliului Județean Cluj, care așteaptă banii. Este un proiect mult mai avansat decât altele”, a spus Mircea Abrudean la Ziua Live.
Fostul deputat USR Cluj, Viorel Băltărețu îl critică pe senatorul clujean Mircea Abrudean: Vine iar cu DECLARAȚII frumoase
„Abrudean Mircea vine iar cu declarații frumoase despre prioritizarea proiectelor mari pentru Cluj – Centura Metropolitană, metroul, Spitalul Regional. Sună bine, dar să fim serioși: de ani de zile aceste proiecte sunt blocate sau inexistente.
Centura e la a treia licitație, metroul a pierdut finanțarea din PNRR, iar trenul metropolitan e doar o poveste de adormit copiii. În loc de vorbe goale, clujenii vor să vadă fapte!
Înainte de a face alte declarații, poate ar fi mai bine să se întâlnească cu colegii din PNL, Emil Boc și Alin Tișe și să îi întrebe direct: de ce sunt blocate aceste proiecte? Nu lipsa de bani e problema principală, deși, evident, e nevoie și de finanțare. Problema reală e lipsa de capacitate managerială a administrațiilor locale.
Mai pe românește spus: nu sunt în stare să facă hârtiile și se blochează în propriile interese, incompetență și mici orgolii personale.
Ajunge cu promisiunile! Clujenii vor rezultate concrete, nu scuze și vorbe frumoase”, a scris Băltărețu pe Facebook.
EVENIMENT
Sabău („U” Cluj), înaintea partidei cu Dinamo: Eu cred că arătăm bine, avem niște FANI minunați
Liderul Universitatea Cluj va juca vineri, 24 ianuarie de la ora 20:00, cu Dinamo București, ocupanta locului 3. Ioan Ovidiu Sabău, antrenorul echipei, a confirmat disponibilitatea întregului lot de jucători și a vorbit de cea mai recentă achiziție, Issouf Macalou.
„În afară de faptul că e foarte important, e un meci cu o echipă bună, care joacă un fotbal plăcut, are calitate. Este adevărat că le lipsesc niște jucători importanți. Vin după un joc mai puțin reușit la Craiova, dar un rezultat bun. Este o echipă care are și ea identitate, joacă de mult timp împreună. Noi trebuie să arătăm foarte bine, ca joc, ca ritm. Să avem o formă sportivă bună, ca să facem față și să venim cu un rezultat bun de la București.
Sabău („U” Cluj), înaintea partidei cu Dinamo: Eu cred că arătăm bine, avem niște FANI minunați
Nu va fi un meci facil, sperăm să arătăm așa cum am arătat a doua repriză cu Buzău, cu mai multă încredere, poate și ritmul să crească puțin, forma noastră sportivă să fie mai bună. Atunci, eu cred că putem să facem un meci bun și să scoatem și un rezultat bun.
Sper ca noi să facem greșeli decisive cât mai puține, să mergem cu încredere acolo, cu curajul de a juca, de a arăta un fotbal plăcut. Ambele echipe joacă frumos, un fotbal de calitate și sperăm noi să avem o formă mai bună, să fim mai inspirați în fața porții. Să ne întoarcem cu un rezultat bun și să avem continuitate în rezultate, eu cred că lucrul acesta contează enorm.
Antrenorul Universității are tot lotul la dispoziție
„Nu am probleme de lot, doar mici probleme după acest joc (cu Gloria Buzău-n.n.). Gestionăm destul de atent antrenamentele, fiind pe sintetic și cu jucători care au o anumită vârstă. Nu mă refer că sunt bătrâni, dar e o anumită uzură și atunci trebuie să fiu foarte atent cum gestionez efortul și intensitatea antrenamentelor. Bic este refăcut, este bine, nu este foarte grav, dar el nu mai putea continua (după accidentarea din etapa trecută-n.n.). Eu zic că va fi apt”, a completat principalul „studenților”.
Sabău a vorbit și despre Issouf Macalou
„Să vedem, decocamdată am luat doar niște informații, e un jucător care are niște calități. Fiind aici lângă noi, ne vom da seama la ce nivel este. E un jucător de viteză, destul de tehnic, destul de puternic din punct de vedere fizic. Nu putem spune că a jucat la cel mai înalt nivel, dar poate fi și un avantaj că își dorește foarte mult să joace la cel mai înalt nivel și poate dintr-un campionat cum este al nostru să plece la alte cluburi importante, dacă face un sezon foarte foarte bun. Este destul de pregătit, a jucat 70 de minute acum o săptămână sau zece zile.”
Continuă lupta pentru accesul în play-off
„Mi se pare normal să fim luați în considerare, suntem echipa care conducem de atâta timp campionatul. Suntem pe primul loc, iar echipa se exprimă cu momente bune, momente foarte foarte bune. Încercăm să ne perfecționăm jocul. Eu să cresc, să mă corectez ca antrenor, jucătorii să își îmbunătățească jocul individual și jocul de echipă.
Eu cred că arătăm bine, avem niște fani minunați. Au observat și ei, sunt convins, că jucăm și pentru ei. Ei ne susțin, e un moment bun pentru noi, avem stabilitate și la nivel de conducere, și financiar, la salarii, contează foarte mult. Trebuie să ne focusăm pe ce avem noi de făcut, noi să fim mai buni și să ne concentrăm pe jocul nostru.
Urmează trei jocuri (cu Dinamo, Rapid și Craiova-n.n.) foarte foarte importante, meciuri grele, după care cinci jocuri în aparență mai facile. Vedem cum vom gestiona, important este ca la sfârșitul campionatului regular să putem fi acolo, în play-off, după care vedem ce se va întâmpla cu forma echipei. Sper ca toți jucătorii să fie sănătoși, să vedem ce alte obiective ne putem fixa în play-off, dacă vom ajunge”, a mai spus Sabău.
Sursa: FCUCluj