Connect with us

EVENIMENT

România-Belarus, 2-1. Doi jucători de la CFR Cluj în echipa de start

Publicat


minge

Echipa națională de fotbal a României a disputat marți, 28 martie, pe teren propriu, al doilea meci pentru calificarea la Campionatul European din 2024 împotriva Belarusului. În echipa de start au fost doi jucători de la campioana României, CFR Cluj. După un joc bun, mai ales în prima repriză, România învinge cu 2-1.

Echipele de start:

România: Radu – Manea, Drăgușin, Burcă, Opruț – Marin, Băluță, Stanciu – Moruțan, Alibec, Man;

REZERVE: Moldovan, Niță – Cicâldău, Dobre, Marin, Munteanu, Olaru, Popescu, Rațiu, Rus, Sorescu, Tănase;

SELECȚIONER: Edward Iordănescu

Belarus: Platnikov – Bykov, Volkov, Khadarkevich, Malkevich – Kovalev, Selyava, Yablonskiy, Ebong – Bakhar, Khvaschinskiy;

REZERVE: Kudravets, Makavchik – Bocherov, Grechikho, Kaplenko, Klimovich, Morozov, Polyakov, Shevchenko, Shvetsov, Stepanov, Yuzepchuk;

SELECȚIONER: Georgy Kondratyev

ARBITRU: Allard Lindhout

România își continuă campania de calificare cu o nouă victorie

Echipa națională de fotbal a României a început partida de pe teren propriu ușor timorată, nereușind să își creeze ocazii până în minutul 17, la lovitura liberă obținută de jucătorul care evoluează pentru Parma, Dennis Man. Lovitura liberă a fost executată din marginea laterală a careului de căpitanul, Nicolae Stanciu care a reușit o super execuție prin care a deschis scorul pe Arena Națională.

Golul marcat de Nicolae Stanciu a dat curaj naționalei care a continuat să pună presiune pe oaspeți și un minut mai târziu atacantul României, Denis Alibec a expediat un șut de la 15 metri la colțul lung, dar portarul Platnikov a intervenit decisiv.

Presiunea României a continuat, iar un minut mai târziu Răzvan Marin a oferit o centrare foarte bună pentru care Andrei Burcă s-a luptat să ajungă primul la minge și astfel a marcat în poarta Belarusului, stabilind scorul primei reprize, 2 la 0 pentru naționala României.

În repriza secundă tricolorii au intrat la fel de montați pe teren, Denis Alibec a avut prima ocazie a celei de a doua repriză în minutul 58 când a lovit bara transversală după o centrare a lui Drăgușin, urmând ca două minute mai târziu ca același Alibec să trimită puțin pe lângă poartă.

În a doua parte a reprizei secunde jucătorii celor de la Belarus au fost cei care au avut poftă de joc și au încercat să forțeze egalarea. Prima ocazie a celor de la Belarus a venit în minutul 76 când Bakhar a trimis primul șut pe poartă, reținut fără probleme de Ionuț Radu.

Intrat în minutul 77, Vladislav Mozorov a adus a doua ocazie încheiată cu șut pe poartă pentru oaspeți, dar și acesta a fost reținut de portarul României. Adevărata replica a Belarusului a venit în minutul 86 când același Mozorov a marcat după o execuție care l-a lăsat simplu spectator pe Ionuț Radu. Astfel s-a stabilit scorul final, 2 la 1 pentru România care încheie cele două partide din meciurile de calificare cu doău victorii importante.

Doi jucători de la CFR Cluj titulari în meciul cu Belarus

Andrei Burcă și Cristian Manea au fost titulari în partida de pe teren propriu împotriva Belarusului. Fundașii care evoluează pentru campioana României, CFR Cluj, au evoluat pe tot parcursul celor 90 de minute și au avut prestații mai mult decât bune, fundașul central reușind să marcheze primul său gol la echipa națională în această seară cu o execuție ca de atacant.

Cosmin OlaruDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Vertiv are peste 40 de posturi disponibile pentru recrutare în Cluj

Publicat

De

Vertiv face angajări la Cluj

Hub-ul Vertiv pentru Servicii de Afaceri Integrate caută candidați pentru toate nivelurile de experiență, concentrându-se pe potențialul viitorilor anjajați.

Vertiv are peste 40 de posturi disponibile pentru recrutare în Cluj

Vertiv (NYSE: VRT), furnizor global de infrastructură digitală critică și soluții de continuitate, recrutează personal pentru peste 40 de posturi vacante în Hub-ul pentru servicii integrate de afaceri, din Cluj, care susține funcțiile cheie la nivel global și regional.

Departamentele, inclusiv finanțe, vânzări, soluții digitale, resurse umane (HR), marketing și servicii de inginerie, își propun să angajeze o gamă largă de roluri, de la niveluri junior la niveluri de experiență înalte și roluri de management.

Împreună cu o serie de beneficii atractive axate pe bunăstarea angajaților și echilibrul între viața profesională și cea personală, compania oferă oportunități semnificative pentru avansare în carieră și roluri extinse.

În cinci ani, Vertiv a raportat o creștere a numărului de angajați de peste 60% în Cluj

Vertiv a raportat o creștere a numărului de angajați de peste 60% în Cluj în ultimii cinci ani, furnizând servicii profesionale de nivel superior la nivel global.

Hub-ul din Cluj susține în prezent numeroase țări cu o suită cuprinzătoare de activități back, mid, and front office în toate funcțiile.

Dezvoltare profesională și personală încurajată

Strategia de atragere și reținere a talentelor include o selecție de beneficii, inclusiv creșterea profesională susținută prin diverse programe educaționale, atât tehnice, cât și holistice.

Cu toate acestea, cel mai mare factor diferențiator rămâne oportunitățile de carieră disponibile și poveștile de succes care pot fi găsite în cadrul echipei.

Potențialul înaintea experienței

Vertiv evaluează potențialul angajaților săi pe lângă experiența lor actuală, în căutarea persoanelor care arată curiozitate, dorință de a învăța și determinare de a face o diferență.

Aceste calități sunt adesea mai relevante pentru succesul viitor decât experiența listată într-un CV tradițional.

„Peisajul HR continuă să evolueze și ne provoacă să facem același lucru. În aceste vremuri, suntem mândri să spunem că munca noastră din Cluj se abate de la calea bătătorită – nu vedem angajatul de astăzi, ci potențialul profesionist de mâine.

CV-ul este doar o parte a poveștii; ceea ce contează de asemenea este ca oamenii să demonstreze o minte curioasă și o dorință puternică de a învăța, alături de o aspirație de a face o diferență.

Așteptăm cu nerăbdare să primim noi talente și să obținem rezultate grozave împreună”, a declarat Adrian Dincă, director HR Vertiv EMEA.

Ali Hamdan, director general, Vertiv Cluj Hub pentru servicii integrate de afaceri, explică: „Centrul nostru din Cluj a experimentat o creștere remarcabilă, nu doar în numărul de angajați, dar și în complexitatea și diversitatea rolurilor, ajungând astăzi la peste 400 de specialiști dedicați.

Acest lucru reflectă angajamentul nostru de a atrage și reține talente de top, precum și de a dezvolta abilitățile acestora pentru a răspunde nevoilor dinamice ale pieței.

Centrul din Cluj este un adevărat hub de talente, unde inovația și excelența profesională converg zilnic.

Echipele noastre multidisciplinare colaborează eficient, combinând expertiza din diverse domenii pentru a sprijini creșterea Vertiv, consolidând centrul nostru ca un pilon vital al succesului companiei.

Suntem mândri de realizările noastre, de progresul și capacitatea noastră de a ne adapta rapid la schimbările tehnologice și de piață, rămânând în același timp dedicați excelenței și inovației.

Privim spre viitor cu încredere, pregătiți să sprijinim în continuare creșterea Vertiv și să contribuim la succesul nostru comun.”

Locurile de muncă deschise și posibilitatea de a trimite CV-ul pot fi găsite AICI.

Despre Vertiv

Vertiv (NYSE: VRT) reunește servicii de hardware, software, analiză și alte servicii continue pentru a permite aplicațiilor vitale ale clienților săi să funcționeze în mod continuu, să aibă performanțe optime și să se dezvolte odată cu nevoile de afaceri ale acestora.

Vertiv rezolvă cele mai importante provocări cu care se confruntă centrele de date, rețelele de comunicații și instalațiile comerciale și industriale de astăzi, cu un portofoliu de soluții și servicii de alimentare, răcire și infrastructură IT care se extinde de la cloud până la extremitatea rețelei.

Cu sediul central în Westerville, Ohio, SUA, Vertiv își desfășoară activitatea în peste 130 de țări. Pentru mai multe informații și pentru cele mai recente știri și articole marca Vertiv, accesați Vertiv.com.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Emil Boc, pe strada Uliului: Lucrările de consolidare vor începe curând. Costă între 2 și 4 milioane de lei

Publicat

De

Lucrările de consolidare de pe strada Uliului încep în curând

Primarul Emil Boc a fost, marți, alături de viceprimarul Dan Tarcea, pe strada Uliului, unde au apărut noi crăpături în asfalt în ultimele zile.

Emil Boc a dat încă odată asigurări că nicio casă de pe stradă nu este în pericol și spune că după ce primește proiectarea de la specialiști vor începe lucrările de consolidare.

VIDEO. Emil Boc, pe strada Uliului: Lucrările de consolidare vor începe curând. Costă între 2 și 4 milioane de lei

Emil Boc a explicat că există o surpare pe strada Uliului, în dreptul imobilului cu numărul 90. Aceasta a apărut prima dată în luna aprilie.

“Să fie foarte precis și să știe toată lumea din sursă autorizată. Nicio proprietate nu este în pericol, nici casa de la numărul 90, nici casa de la numărul 92.

Nu există pericol pentru niciun imobil de aici și vă spun asta după ce am discutat cu toți experții”, a spus primarul Emil Boc.

Acesta a mai precizat că nici integritatea fizică a oamenilor nu este pusă în pericol.

Primăria va desemna rapid firma care va face lucrările

Expertiza este gata, iar vineri va fi gata și proiectarea lucrării, a mai arătat Emil Boc. Acesta a explicat faptul că expertiza a constatat surparea și cauzele acesteia, iar acum se face proiectarea pentru consolidarea dealului.

“Practic, proiectarea ne va spune până la ce adâncime trebuie să se meargă cu pilonii forați pentru a se stabiliza dealul care se prăbușește.

După ce avem proiectarea, iemediat vom trece la desemnarea firmei sau firmelor care trebuie să facă lucrarea.

Valoarea lucrărilor o aproximăm între 2 si 4 milioane de lei”, a mai spus primarul.

Traseul va fi redat apoi circulației publice, a mai dat asugurări Emil Boc.

Citește mai departe

EVENIMENT

Marșul Cluj Pride al comunității LGBTQ+ și Mitingul pentru Familie, în aceeași zi la Cluj-Napoca

Publicat

Cluj pride

Membrii și simpatizații comunității LGBTQ+ sunt așteptați, sâmbătă, începând cu ora 14 în Piața Unirii din Cluj-Napoca la Marșul Cluj Pride.

”E momentul să ne pregătim să umplem Clujul cu bucurie și culori pentru Cluj Pride 2024!

Cluj pride

Între 10 și 16 iunie, vă invităm să vă alăturați nouă pentru a sărbători diversitatea și dragostea în toate formele ei!

Într-o perioadă în care unii guvernanți refuză să recunoască și să protejeze persoanele LGBTQ+, societatea românească este pregătită pentru schimbare!

Prin evenimente culturale, educaționale și de conștientizare, ne unim eforturile pentru a promova respectul și acceptarea pentru toți membrii societății noastre.

Marșul Cluj Pride, programat pentru 15 iunie, va fi un moment de solidaritate și de afirmare a valorilor noastre comune de toleranță și de egalitate.

Haideți să facem din Cluj un loc mai sigur și mai incluziv pentru toți!”, transmis organizatorii de la Asociația Pride și Queer Sisterhood Cluj.

Susținerea familiei naturale

Tot sâmbătă, dar de la ora 16 în Piața Avram Iancu, Asociația Comunitatea Identitară România organizează Mitingul pentru Familie.

”Evenimentul va fi pentru susținerea familiei naturale, formată din bărbat, femeie și copii.

Va avea loc în aceiași zi, când la Cluj, autoritățiile corupte, au autorizat din nou parada sodomiților, a deviaților sexuali, care se mândresc cu doctrina anală și au pretenția ca toată lumea să sărbătorească practicile lor sexuale dezgustătoare.

Vino în stradă alături de noi! Apără-ți familia, apără-ți neamul, apără-ți copiii, apără principiil creștine! Spune NU căsătoriilor între sodomiți și spune NU propagandei sexo-marxiste, ce țintește minorii!”, arată organizatorii manifestării.

familie

Citește mai departe

CLUJ24 TV

VIDEO. Katia Cărbune, șefă de promoție la Liceul ”Avram Iancu” Cluj-Napoca, la podcastul Cluj24: Vreau să rămân în țară

Publicat

katia

Katia Cărbune, șefă de promoție la Liceul ”Avram Iancu” Cluj-Napoca, a fost invitata jurnalistului Florin Danciu la podcastul Contraste de pe Cluj24.

Tânăra, care se pregătește să dea admitere la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca și să devină psihiatru, a vorbit despre școală și a spus că și-a asumat singură să lucreze enorm, astfel că a devenit șefă de promoție.

Katia a fost la vot și a vorbit și de implicarea civică a tinerilor, care au mers la vot.

”Mai demult erau mai multe păreri pentru a pleca din țară, și eu, mai demult, voiam să plec din țară, dar m-am răzgândit, vreau să rămân în țară. și am văzut acest lucru și la colegii mei, care s-au reorientat, și mai mulți vor să rămână”, a spus tânăra clujeancă.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax