Connect with us

ACTUALITATE

RioTabak DESCHIDE un nou magazin în Cluj (P)

Publicat


1.riotabak mini 2.0 deschidere

RioTabak își continuă extinderea în Cluj din dorința de a fi aproape de cât mai mulți clienți.

Noul magazin RioTabak Mini 2.0 de pe Bulevardul 21 Decembrie 1989 nr.150 (lângă Pța. Mărăști), îi așteaptă pe toți adepții fumatului alternativ să îi surprindă cu produse de înaltă calitate, capabile să răsfețe chiar și cele mai pretențioase gusturi.

Marea deschidere a tutungeriei RioTabak Mini 2.0 este luni 21.11.2022! Cu ocazia deschiderii magazinului, doar în această zi, toți clienții vor beneficia de produsele ALTORA gratis!

Iar în cazul în care nu știai… la RioTabak ai încărcare GRATIS pe viață la toate brichetele achiziționate din magazin.

2.tutungerie riotabak mini 2.0

Noul magazin în care vei păși va fi exact așa cum cei din familia RioTabak te-au obișnuit. Plin de produse de la mărci de renume din întreaga lume, precum și produse marcă proprie. Așadar, reține data de 21.11.2022! Vino în magazinul RioTabak Mini de pe Bulevardul 21 Decembrie 1989 nr.150 și lasă-ne să te surprindem cu produsele ALTORA!

3.altora energy drink riotabakDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRAȚIE

FOTO. Clujenii i-au întrecut pe bucureşteni. 20.000 de clujeni la deschiderea Târgului de Crăciun, doar 13.000 de bucureşteni

Publicat

De

targ craciun

Clujenii i-au întrecut pe bucureşteni ca număr de persoane participante la deschiderea târgurilor de crăciun din cele două oraşe, deşi Bucureştiul este de 4-5 ori mai mare decât Clujul ca populaţie.

targ craciun 5

În cursul zilei de ieri, principalele misiuni ale efectivelor Ministerului Afacerilor Interne au fost menţinerea ordinii şi liniştii publice, prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, creşterea gradului de siguranţă rutieră, supravegherea şi controlul frontierei de stat şi asigurarea intervenţiei eficiente în situaţii de urgenţă.

targ craciun 3

Cu prilejul sărbătoririi Zilei Naţionale, ieri, în toată ţara au fost organizate 337 manifestări, astfel că, pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică, au fost mobilizate peste 21.000 de efective MAI.

În Bucureşti, peste 1500 de jandarmi, poliţişti şi pompieri s-au aflat la datorie în dispozitivele operative asigurându-se că cele 35.000 de persoanele prezente la parada militară se vor bucura de spectacolul oferit de organizatori în condiţii de perfectă siguranţă.

 

Totodată, având în vedere numărul mare de participanţi (16.000 de persoane) pentru asigurarea măsurilor de ordine publică la manifestările dedicate Zilei Naţionale, la Alba Iulia au fost mobilizaţi peste 530 de poliţişti, jandarmi şi pompieri.

targ craciun 4

De asemenea, efectivele MAI au fost prezente în marile oraşe pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă şi prevenirea faptelor antisociale la Târgurile de Crăciun unde oamenii au participat în număr foarte mare. Spre exemplu, în Bucureşti, la Parcul Drumul Taberei au participat aproximativ 13.000 de persoane, iar la Cluj Napoca 20.000 de persoane au fost prezente la deschiderea Târgului de Crăciun”, informează Ministerul Afacerilor Interne

targ craciun

Astfel, în ultimele 24 de ore, efectivele MAI au intervenit la 3.486 de evenimente, 2.291 dintre acestea fiind circumscrise menţinerii ordinii publice, iar 1.195 circumscrise situaţiilor de urgenţă.

Foto:  de Sergiu Răzvan.

Citește mai departe

CULTURA

ANIVERSARE. Centrul de Studii Indiene al UBB Cluj-Napoca împlinește 8 ani. Oferă cursuri de civilizație indiană

Publicat

De

india

Centrul de Studii Indiene al Universității ”Babeș-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca împlinește, vineri, 8 ani de la înființare, a anunțat directorul acestuia, Mihaela Gligor. 

”În decembrie 2014 mă aruncam în necunoscut, având ca plasă de siguranță doar pasiunea mea pentru India.
Pe 2 decembrie 2014, când anunțam deschiderea Cluj Center for Indian Studies at UBB, habar nu aveam ce responsabilitate uriașă îmi asumam. La deschiderea oficială, ce a avut loc pe 11 decembrie 2014, au venit primele întrebări: „vor fi cursuri, workshop-uri, schimburi, publicații”? Am răspuns că da, dar habar nu aveam cum se vor întâmpla toate astea

india

Și-apoi am luat-o încet, ardelenește… Mai întâi mi-am rugat prietenii ce au fost în India să mă ajute, să participe la întâlniri, conferințe, seri tematice, etc.

Apoi am construit povești în jurul poveștilor deja știute de majoritatea dintre noi: Maitreyi a fost, încă de la început, o piatră de temelie, un fel de magnet ce atrăgea publicul.

Apoi am avut cursuri de cultură și civilizație indiană și workshop-uri și seminarii cu specialiști. După o vreme, oameni pe care nu îi cunoșteam îmi scriau că și-ar dori să participe la evenimentele noastre.

Am avut de toate: conferințe, prelegeri, seri de film și de muzică, expoziții de fotografie, lansări de carte, concerte cu artiști indieni, ateliere de gătit, seri de meditație și yoga, lectură de poezie indiană, studenți indieni ce au venit la UBB grație programului Erasmus +, profesori importanți ce ne-au trecut pragul…

Centrul are o bibliotecă frumoasă și o revistă de profil, Romanian Journal of Indian Studies. În ultimul an am reușit și mijlocirea unor acorduri interuniversitare importante.

Parte a comunității UBB

În toți acești ani, alături de studenții și prietenii centrului, am editat câteva volume importante. Ne-am bucurat împreună la parada Zilelor Clujului și la alte evenimente. Centrul e parte a comunității UBB și deși uneori „imposibil” e cuvântul ce-mi vine prima dată în minte, mă bucur să găsesc resursele necesare și să fac „posibil” ceea ce credeam că nu e.

Cluj Center for Indian Studies at UBB e clădit pe pasiune.

Și-n toți anii ce s-au scurs mi-am dat seama, iar și iar, că fără pasiune nu aș fi realizat nimic. Nu știu încă ce urmează, dar știu că pasiunea e ingredientul principal.
La mulți ani, Cluj Center for Indian Studies at UBB! Mulțumiri tuturor celor care ne-au fost alături din 2014 până acum. Povestea merge mai departe… Alături de cei care iubesc India și incredibila sa cultură!”, a spus Mihaela Gligor.

Citește mai departe

EDUCATIE

TRAGIC. Studentă în anul V la Medicină la UMF Cluj-Napoca, a MURIT de cancer la 4 luni de la diagnostic

Publicat

lumanare doliu

O studentă din anul V Medicină de la UMF Cluj a murit la 4 luni de la diagnosticarea cu cancer. Din spusele apropiaților, boala a avut o evoluție galopantă.

andreea loboda

„Conducerea, colectivul și studenții Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca își exprimă compasiunea și regretul pentru o viață curmată mult prea devreme. Gândurile și rugăciunile noastre se îndreaptă spre familia colegei noastre, Andreea Lobodă, studentă în anul V la Facultatea de Medicină. S-a stins o viață aflată abia la început de drum.

andreea loboda 2

Priveghiul va avea loc sâmbătă, 3 decembrie, la ora 17:30, la Cimitirul Central din Cluj-Napoca, iar înmormântarea va avea loc duminică, 4 decembrie, la ora 13:00, la Cimitirul Central.

Dumnezeu să o odihnească în pace!”, e mesajul postat pe pagina de Facebook a UMF Cluj.

Citește mai departe

ECONOMIE

Ce se întâmplă cu punctul de AMENDĂ în 2023. Ministerul Finanțelor pregătește o nouă PLAFONARE

Publicat

politist rutiera bun

Și în 2023, valoarea punctului de amendă rămâne plafonată la același nivel,  potrivit unui proiect de ordonanță de urgență pus în dezbatere publică la Ministerul Finanțelor, scrie Alba24.ro.

Astfel dacă  ordonanța va fi aprobată de Guvern punctul de amendă va rămâne și anul următor plafonat la nivelul de 145 lei, anunță ministrul Finanțelor.

Punctul de amendă a rămas neschimbat din 2017

În lipsa acestei precizări legislative, punctul de amendă ar fi urcat de anul următor, în contextul în care salariul minim, în funcție de care este stabilită și valoarea punctului de amendă, a fost majorat succesiv în ultimii ani și este pregătit să fie majorat și de la 1 ianuarie 2023.

Legislația prevede că un punct-amendă este 10% din salariul minim brut pe economie, stabilit prin hotărâre a Guvernului.

Plafonarea stabilită de câțiva ani în privința valorii punctului-amendă, în funcție de care se stabilesc toate amenzile rutiere de la noi, va continua și în 2023. Proiect de ordonanță de urgență a fost pus pus marți seara în dezbatere de Ministerul Finanțelor.

Noua plafonare va deveni oficială după ce ordonanța e adoptată și publicată în Monitorul Oficial.

Potrivit Codului rutier (OUG nr. 195/2002), punctul-amendă stă la baza calculului amenzilor rutiere și reprezintă „10% din salariul minim brut”. Ultima oară când a reflectat exact această valoare a fost în 2017.

Începând din 2018, an de an, inclusiv anul acesta, punctul-amendă a fost plafonat de Guvern prin ordonanțe succesive la valoarea din 2017, adică de 145 de lei.

Clasele de sancțiuni prevăzute în Codul rutier:

– clasa I: două sau trei puncte-amendă (290 sau 435 de lei);
– clasa a II-a: patru sau cinci puncte-amendă (580 sau 725 de lei);
– clasa a III-a: de la șase la opt puncte-amendă (de la 870 la 1.160 de lei);
– clasa a IV-a: de la nouă la 20 de puncte-amendă (de la 1.305 la 2.900 de lei);
– clasa a V-a: de la 21 la 100 de puncte-amendă (de la 3.045 la 14.500 de lei) (valabilă doar pentru persoanele juridice)

Sursa: Alba24.ro

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax