Connect with us

EVENIMENT

PROTEST al Declic în fața Primăriei Cluj-Napoca: Scoateți lacătul de la curtea școlii! Strada nu e loc de joacă!

Publicat


Comunitatea Declic organizează joi în fața Primăriei Cluj-Napoca acțiunea de protest: „Scoateți lacătul de la curtea școlii! Strada nu e loc de joacă!’’.

Membrii Declic  vor improviza un spațiu de joacă în fața primăriei, tocmai pentru a atrage atenția autorităților că strada nu este un loc de joacă potrivit.

Cu același prilej, o petiție semnată de 10.000 de cetățeni va fi înmânată primarului municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, la finalul protestului.

Semnatarii cer ca toate curțile școlilor să devină accesibile copiilor și în perioada vacanțelor. Prin funcția de președinte al Asociației Municipiilor din România, Emil Boc are pârghiile necesare pentru a-i convinge pe toți primarii din țară să deschidă curțile școlilor în timpul liber, în weekend-uri și pe timpul vacanțelor.

,,Curțile școlilor ar trebui să fie principalele locuri din cartier în care copiii să facă sport, în aer liber. Primarii refuză să deschidă curțile școlilor fără să aibă vreun motiv întemeiat. Pur și simplu nu le pasă de siguranța celor mici, care fie ajung să se joace pe stradă, în parcările aglomerate din cartiere sau în locuri nesigure, fie ajung să se închidă în case, condamnați la sedentarism’’, a declarat Anduța Karetsou, campaigner Declic.

 

 


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


EVENIMENT

Clujul a ajuns la 1.100 de morți din cauza Covid-19

Publicat

SITUAȚIE MĂSURI COVID-19 – JUDEȚUL CLUJ

– Efective angrenate (polițiști, jandarmi, ISU și SAJ) – 357;

– Persoane verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse – 1.042;

– Societăți comerciale/PFA verificate cu privire la respectarea interdicțiilor impuse –76;

Total sancțiuni contravenționale aplicate în ultimele 24 de ore, în context COVID/valoare: 8/ 500 lei;

– Persoane verificate – 1.345;

Situația epidemiologică în județul Cluj se prezintă astfel:

– Rata incidenței pe județul Cluj : 3,16

– În ultimele 24 de ore, 347 persoane au fost confirmate Covid-19 din județul Cluj;

Total număr de teste 2.734 din care 633 diagnostic grupe de risc, 365 teste efectuate la cerere și 1.736 teste rapide. Până în acest moment s-au realizat 688.210 de teste, la nivelul județului Cluj;

– 48 persoane internate în ATI;

Total vindecați și externați 3.413 din care 2.278 din județul Cluj;

Total decedați 1.100 din care 689 din județul Cluj.

În acest moment sunt internați 456 pacienți.

Citește mai departe

EVENIMENT

Peste 250 de minori sunt infectați cu Covid-19 în țară. 16 sunt la ATI

Publicat

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 7.116 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2.

În intervalul 23.09.2021 (10:00) – 24.09.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 145 de decese (78 bărbați și 67 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 9.476. Dintre acestea, 1.116 sunt internate la ATI.

Din totalul pacienților internați, 255 sunt minori, 239 fiind internați în secții și 16 la ATI.

Citește mai departe

EVENIMENT

Prima zi cu CERTIFICAT verde UE la Cluj-Napoca. Ce AMENZI riscă cei care NU îl VERIFICĂ

Publicat

De

Cluj-Napoca și comuna Florești sunt, începând de vineri, în scenariul roșu. Odată cu depășirea ratei de infectare de 3 cazuri de Covid-19 la mia de locuitori a fost introdusă obligativitatea prezentării certificatului verde UE pentru anumite activități în interior, dar și în aer liber.

Începând de astăzi, 24 septembrie, clujenii vor trebui să prezinte certificatul verde UE, în forma digitală sau pe suport de hârtie, dacă vor să mearga la restaurant, la cafenea, în săli de spectacol, la sălile de sport sau la cele de jocuri de noroc.

De asemenea, acest certificat este obligatoriu la nunți, botezuri, festivaluri sau concerte, în interior sau exterior.

Copiii între 6 și 12 ani nu trebuie să prezinte un test Covid-19.

Cine verifică certificatul verde

Potrivit prefectului județului Cluj, Tasnádi István, agenții economici și organizatorii de evenimente vor fi cei care vor verifica certificatul verde UE. Acesta conține date privind vaccinarea împortiva Covid sau trecerea prin boală, ori existența unui test negativ la infecția cu SARS-Cov-2.

Află AICI cum poți intra în posesia certificatului verde UE

„Dacă un patron de restaurant vrea să funcționeze cu capacitate de 50%, atunci, în momentul în care cineva intră și dorește ia loc la o masă, trebuie să prezinte certificatul personalului”, a precizat prefectul Clujului.

Acest lucru se face prin scanarea, cu telefonul mobil, a codului QR de pe certificatul unei persoane.

„Este o aplicație prevăzută în Hotărârea de Guvern, pentru Android, care este dezvoltată de STS. Se scanează codul QR de pe certificatul digital UE. Nu se rețin niciun fel de date și informații de pe certificat”, a spus prefectul Clujului.

Ce amenzi sunt prevăzute dacă acest certificat nu este verificat

Cu aceeași aplicație a STS vor fi verificate aceste certificate și în cazul unui control al autorităților în restaurante, baruri, cafenele, săli de spectacole, la alte activități și eveninente cu public, dar și la nunți și botezuri.

Agenții economici și organizatorii de evenimente vor fi, la rândul lor, verificați de organele abilitate, respectiv jandarmi, polițiști și polițiști locali.

Amenzile pentru cei care nu verifică fiecare persoană, atunci când legea o cere, sunt cuprinse între 2.000 și 10.000 de lei.

Citește mai departe

EDUCATIE

Nouă locație de creșă în Florești. Va fi închiriat un spațiu

Publicat

De

cresa floresti
Primarul Floreștiului, Bogdan Pivariu, anunță că va amenaja o nouă locație de creșă în Florești, care va deservi cel puțin 7 grupe de copii.
”Știu că problema creșelor în Florești este una care preocupă toată comunitatea și îmi doresc ca toți copiii să aibă acces la un învățământ de calitate. Pe lângă toate măsurile pe care le-am luat pentru a veni în sprijinul celor care nu au prins un loc la creșa de stat în acest an, am găsit o modalitate prin care să putem închiria un spațiu care să deservească comunitatea noastră ca și creșă.
De aceea, voi propune votului Consiliului Local, în următoarea ședință de consiliu local, un proiect de hotărâre pentru închirierea unui astfel de spațiu care va deservi cel puțin 7 grupe de copii.
Un alt proiect pe care îl voi supune dezbaterii Consiliului local este acela de a permite accesul cetățenilor comunei Florești pe terenurile de sport aflate în administrarea școlilor, conform unui regulament, după orele de curs”, anunță Bogdan Pivariu.
Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

    Publicitate
    Publicitate