Connect with us

ACTUALITATE

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, și consilierii județeni au depus jurământul

Publicat


Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, și 33 de consilieri validați de instanță, au depus vineri jurământul în funcție după alegerile din 27 septembrie.

În total, CJ Cluj are 36 de consilieri dar cei doi de la PMP, aleși în urma alegerilor locale, Augustin Criste și Avram Fițiu, nu au fost validați, iar în locul lor vor fi intra supleanții de pe locurile 2 și 3 de pe lista PMP Cluj, Sorin Pintea și Călin Cosma.

De asemenea, a fost invalidat mandatul de consilier județean a lui Alin Tișe, care a fost ales președinte al CJ Cluj, în locul lui urmând să intre Traian Abrudan.

PNL are 19 mandate, USRPLUS, PSD și UDMR cu câte 5, iar PMP- 2.

Componența Consiliului Județean Cluj este următoarea:

PNL – Marius Mânzat, Cristian Haiduc, Călin Tuluc, Hadrian Arion, Marinela Marc, Lucian Cordiș, Iuliu Sămărtean, Gheorghe Călătan, Maria Forna, Angela Marchiș, Anca Hodorogea, Cristian Ciuta, Dumitru Drăghici, Violeta Mureșan, Alin Popovici, Bashar Molhem, Ionuț Rusu, Marius Bălaj.

USRPLUS – Ovidiu Nistor, Adela Deheneș, Elena Muscă, Ionuț Florea, Radu Molnar

UDMR – Vakar Istvan, Balla Francisc, Antal Geza, Reș Eva, Lorinczi Zoltan

PSD – Alexandru Cordoș, Valentin Cuibus, Laura – Elena Chiorean, Vasile Sălătioan, Horea Chirteș

Tișe propune proiectul comunității smart

Alin Tișe a declarat că își dorește în noul mandat mai multă administrație și mai puțină politică.

”Suntem la un nou început de drum, iar în calitate de președinte al CJ Cluj îmi propun să continuăm proiectele de dezvoltare și să venim în așteptarea clujenilor cu noi proiecte pe care să le dezvoltăm, spre binele locuitorilor întregului județ.

Vă lansez o provocare, un prim proiect și anume comunitatea clujeană, comunitatea smart, prin care cetățenii județului Cluj vor putea ca, împreună cu noi, să stabilească un set de proiecte pentru tot județul iar cetățenii să decidă prin votul lor o parte a din proiectele pe care CJ le va derula în prezent și în viitor”, a spus Tișe.

La ședință au asistat prefectul Mircea Abrudean și primarul Emil Boc.


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


ACTUALITATE

Cioloș, critici la adresa GUVERNULUI: Nu putem spune că vaccinarea merge bine când suntem la 30 și ceva la sută

Publicat

De

Co-președintele USRPLUS, Dacian Cioloș, a declarat că nu s-ar putea spune că vaccinarea merge bine, cât timp România a imunizat puțin peste 30 la sută din populație. Fostul premier a transmis că el s-a vaccinat cu Johnson&Johnson.

Cioloș a spus că încă de la început campania de vaccinare a fost asumată de premierul Florin Cîțu, cu echipa sa directă. El a amintit că a discutat cu Cîțu la preluarea mandatului să o preia, din nou, Ministerul Sănătății, dar „s-a insistat să rămână”.

„Vaccinarea nu putem spune că merge bine când suntem la 30 și ceva la sută. Au tot fost discuții, colegii din Guvern și-au exprimat punctele de vedere, important acum e să progresăm și cu vaccinarea și să avem elemente cât mai certe legat de toate formele de imunizare, să știm cum întâmpinăm acest nou val, valul patru provocat de această mutație Delta”, a spus Dacian Cioloș.

Cioloș a mai spus că el s-a vaccinat cu ser Johnson&Johnson și a trecut și prin boală.

Sursa: Mediafax

Citește mai departe

ACTUALITATE

Doi clujeni, în conducerea Federației Române de Baschet. Mircea Cristescu e VICEPREȘEDINTE

Publicat

De

În cadrul alegerilor de la Federația Română de Baschet (FRB), desfășurate marți,  Carmen Tocală a fost aleasă în funcția de președinte încă din primul tur. De asemenea, s-a decis și restul conducerii federației de la București.

Astfel, clujeanul Mircea Cristescu – director operațional al echipei U – BT, și Alina Moanță au fost aleși vicepreședinți ai Federației Română de Baschet. De altfel cei doi au fost singurii înscriși pentru cele două posturi de vicepreședinte.

Din Consiliul Director vor face parte nume importante, printre care și clujeanca Aurora Dragoș – fostă jucătoare și antrenoare, alături de Cătălin Tănăse, Horațiu Floca, Șerban Sere, Dan Calancea, Marius Marinescu, Dan Dacian, Florin Covaciu, Vlad Ghizdăreanu și Veronica Gavrilă.

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO/ Soția lui Emil Boc a scos o antologie de poezii. La Editura Academiei Române

Publicat

De

Oana Boc, soția primarului Clujului, Emil Boc, a anunțat un eveniment editorial care o privește direct, și anume apariția unui volum de poezii.
”Una dintre bucuriile acestei veri: mi-a apărut antologia de poezii în prestigioasa colecție „O sută și una de poezii” a Editurii Academiei Române.
Mulțumiri lui Pompiliu Crăciunescu pentru splendida prefață, mulțumiri Editurii Academiei Române pentru invitația la colaborare și mulțumiri cititorilor cu care mă întâlnesc dincolo de spațiu și de timp, în lumile din poeziile mele!”, a spus Oana Boc.

Citește mai departe

ACTUALITATE

Anul ȘCOLAR începe în 13 septembrie, cu prezență FIZICĂ. Sorin Cîmpeanu: Nu vor fi SCENARII de funcționare

Publicat

De

Școala va începe în data de 13 septembrie cu prezență fizică pentru toți elevii, fără scenarii de funcționare, a anunțat marți ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației a spus că școala este un mediu sigur și că se bazează și pe nivelul ridicat de vaccinare în rândul profesorilor.

„Bazându-mă pe informațiile pe care le am în limite de competență, bazându-mă pe cunoașterea condițiilor din școli, în care regulile sanitare au fost respectate mai riguros decât în orice alte locuri, cu excepția unităților sanitare, bazându-mă pe nivelul ridicat de vaccinare a personalului din învățământ, bazându-mă pe acțiunile pe care le avem în vedere pentru a susține importanța și necesitatea vaccinării, mă pronunț cât se poate de clar în favoarea deschiderii cu prezență fizică pentru toți elevii fără scenarii de funcționare.

Am dreptul să manifest acest optimism, în paralel luând în considerare orice alte variante vor rezulta din evoluția epidemiologică”, a spus Sorin Cîmpeanu.

El a declarat că e posibil ca, pe viitor, cabinetele medicale din școli să fie transformate în centre de vaccinare, dar a precizat că, în continuare, vaccinarea nu este și nu va fi obligatorie.

Sursa: Mediafax

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

    Publicitate
    Publicitate