ACTUALITATE
PREMIERĂ/ Cursă charter directă Cluj-Napoca – Zanzibar. Vezi când e programat primul zbor

Compania românească Animawings a anunțat lansarea unui zbor charter direct operat în premieră din Cluj-Napoca spre Zanzibar de către Christian Tour.
Primul zbor de pe Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj spre Zanzibar va decola în 29 ianuarie 2021, returul fiind programat în 6 februarie 2021.
În 28 decembrie 2020, 4, 29 și 30 ianuarie dar și în 7 februarie 2021 Animawings va opera chartere din București spre Zanzibar.
Toate zborurile charter organizate de Christian Tour din România spre Zanzibar vor fi efectuate cu escală de realimentare în Egipt.
Sursa: boardingpass.ro
Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:
CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

EVENIMENT
Organizatorii concertului de la BT Arena Cluj, după scandal: Agenții implicați în altercație nu vor mai fi în echipa de pază

Organizatorii concertului Heart Society x Willy William de duminică dimineață de la BT Arena Cluj-Napoca au reacționat, miercuri, după altercația dintre un spectator și agenții de pază și au spus că sunt împotriva violenței și nu susțin astfel de comportamente.
”Am avut un număr de 64 de agenți de pază care să asigure ordinea și buna desfășurare în condiții de siguranță a evenimentului.
În incinta BT Arena nu a fost nici un incident pe parcursul evenimentului. Altercația apărută în spațiul public s-a produs în exteriorul arenei.
S-a deschis un dosar penal
Nu susținem limbajul obscen și agresivitatea, motiv pentru care ne vom asigura că agenții de pază implicați în altercație nu vor mai face parte din echipa de pază la evenimentele noastre viitoare.
Suntem imparțiali și dorim să aflăm și noi cu exactitate ce s-a întâmplat în exteriorul BT Arena.
Avem încredere că autoritățile competente vor acționa cu profesionalism.
În acest moment s-a întocmit un dosar penal, iar cercetările sunt efectuate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca”, arată organizatorii concertului.
EVENIMENT
VIDEO. Pasager bolnav, debarcat din avionul Cluj-Frankfurt al Wizz Air. Cursa a întârziat jumătate de oră

Un pasager căruia i s-a făcut rău miercuri dimineața a fost debarcat din avionul Cluj – Frankfurt Hahn care urma să decoleze de pe Aeroportul ”Avram Iancu” la ora 7,10.
Potrivit martorilor oculari, un bărbat și o femeie au urcat în avion, dar în scurt timp pasagerului i s-a făcut rău, astfel că a fost chemată o ambulanță care l-a transportat la spital. Din avion a coborât și însoțitoarea sa.
Cursa aeriană operată de compania Wizz Air a decolat cu aproape o jumătate de oră întârziere, la ora 7,36.
Vom reveni cu detalii.

Echipajul ISU Cluj din cadrul Punctului de Lucru Jucu a salvat marți seară o pisică blocată într-o țeavă pe un șantier situat pe strada Nuferilor din localitatea Dezmir.
”Pompierii au fost nevoiți să sape la o adâncime de aproape un metru, folosind lopețile și târnăcopul. Ulterior, și-au creat acces spre țeava unde era blocată pisica.
În cele din urmă, această a fost scoasă teafără la suprafață. Intervenția a avut loc în jurul orei 21.00”, arată ISU Cluj.

Vești bune pentru românii care intenționează să-și cumpere un apartament nou. O schimbare legislativă de ultim moment vine în sprijinul lor.
Premierul Marcel Ciolacu spunea, în februarie, că a discutat deja cu președinții Senatului si ai Camerei Deputaților pentru uniformizarea a trei proiecte de lege depuse în acest sens de PSD, PNL și USR, scrie Fanatik.
Vrei să-ți CUMPERI un apartament? O schimbare legislativă vine în SPRIJINUL tău
Între timp, luni, 17 martie 2025, șeful Comisiei de administraţie a Camerei Deputaţilor, Florin Roman, a precizat că a avut loc o discuție pe marginea proiectului de lege pentru completarea articolului 22 din Legea 10/1995 privind calitatea în construcţii. Au fost agreate toate amendamentele propuse cu scopul protejării clienţilor, informează Agerpres.
”Au fost preluate integral toate amendamentele pe care le-am propus pentru a proteja clienţii şi aici mă refer, în primul rând, la înfiinţarea acelui cont distinct la nivelul dezvoltatorului, care nu poate fi folosit decât pentru construcţia imobilului, iar plăţile din acel cont nu pot fi făcute decât pentru destinaţia respectivă şi anume ‘construcţie’ şi doar cu ştampila dirigintelui de şantier.
O altă modificare importantă este trecerea promisiunii de vânzare la nivelul autorizaţiei de construire. După noua lege, dacă faci un bloc cu 20 de apartamente, va trebui să ai 20 de promisiuni de vânzare cu extras de carte funciară. Diferenţa e că înainte era un singur CF pe un singur bloc. Acum există la nivelul autorizaţiei acest extras CF pentru fiecare apartament”, a declarat deputatul Roman.
„Va fi reglementat și avansul”
Legea va mai veni cu o modificare importantă în avantajul clientului. Se prevede o procedură și pentru ”pre-apartamentare”, a mai punctat deputatul PNL. ”Adică nu mai poți să-ți iei o autorizație pentru 20 de blocuri, iar în final tu să vinzi 60 de apartamente. Aceste lucruri vor trebui să respecte autorizația de construire”, a punctat el.
În plus, va fi reglementat și avansul. ”Problema avansului, după discuții foarte, foarte lungi, a rămas să nu existe plafoane. A rămas că sumele pe care le poate plăti clientul către beneficiar se duc în acel cont și, vă repet, ele nu pot fi cheltuite decât pentru acel apartament, acel imobil și cu semnătura dirigintelui.
Din discuțiile pe care le-am avut astăzi, săptămâna viitoare va fi depus la Senat. E posibil ca tot săptămâna viitoare să iasă de la Senat și să vină la Camera Deputaților”, a mai explicat Florin Roman.
Ce obligații pentru investitori prevede viitoarea lege
Proiectul existent pe masa Parlamentului vine și cu o o serie de obligaţii pentru investitori. În acest document, aceștia sunt definiți ca fiind persoane fizice sau juridice care finanţează şi realizează investiţii sau intervenţii la construcțiile existente în sensul legii.
Ei mai sunt considerați a fi acele persoane care ”dezvoltă proiecte imobiliare de tip condominiu sau locuinţe individuale în vederea înstrăinării, numiţi în continuare dezvoltatori”.