Connect with us

EVENIMENT

PNL Cluj: Sabin Sărmaș și Elena Lasconi continuă să își bată joc de clujeni și să SLUȚEASCĂ domeniul public din Cluj-Napoca

Publicat


sarmas

„Articolul 16, alin. 2 din Constituția României „Nimeni nu este mai presus de lege”, este o prevedere facultativă pentru cvasi-politicienii Sabin Sărmaș (candidat așa-zis independent) și Elena Lasconi (candidat USR).

În ciuda solicitărilor pe care le-am formulat cu privire la îndepărtarea mesh-urilor ilegale ale Elenei Lasconi și ale lui Sabin Sărmaș amplasate pe raza Municipiului Cluj-Napoca, cei doi politicieni abordează o atitudine sfidătoare și batjocoritoare, continuând, cu un tupeu grosolan, să nu își asume greșelile.

PNL Cluj: Sabin Sărmaș și Elena Lasconi continuă să își bată joc de clujeni și să SLUȚEASCĂ domeniul public din Cluj-Napoca

Deși cei doi aspiranți la funcțiile din Statul român ar trebui să fie primii cunoscători și apărători ai legii, ei înțeleg să persifleze și ia în derâdere reglementările în vigoare. În loc să își prezinte scuze clujenilor și să își îndrepte greșelile, aceștia înțeleg să sluțească fața Clujului și să facă circ ieftin pe rețelele de socializare, din prea multă disperare după imagine.

Le solicităm, din nou, să îndepărteze cu celeritate materialele de propagandă amplasate ilegal, subliniind că la Cluj, legea e lege pentru toate partidele și nimeni nu poate fi mai presus de aceasta”, a comunicat PNL Cluj.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Ministerul Muncii: Grila naţională de evaluare a nevoilor persoanelor vârstnice a fost SIMPLIFICATĂ de Guvern

Publicat

batrani

Grila naţională de evaluare a nevoilor persoanelor vârstnice a fost simplificată de Guvern, la propunerea Ministerului Muncii, în timp ce instrumentele standard de evaluare a nevoilor acestor persoane, respectiv criteriile de încadrare în grade de dependenţă şi fişa de evaluare socio-medicală au fost revizuite, a anunţat Ministerul Muncii, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit sursei citate, modificările au fost propuse în contextul în care această grilă nu a mai fost actualizată din anul 2000.

Grila naţională de evaluare a nevoilor persoanelor vârstnice este utilizată în încadrarea persoanelor vârstnice în grade de dependenţă şi în elaborarea planului individualizat de îngrijire şi asistenţă, precizează sursa citată.

Ministerul Muncii: Grila naţională de evaluare a nevoilor persoanelor vârstnice a fost SIMPLIFICATĂ de Guvern

„Documentul adoptat propune utilizarea în evaluarea persoanelor vârstnice a unui instrument de măsură cu 36 de parametri prin care se evaluează dizabilitatea, propus de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, pentru a asigura o evaluare detaliată şi sensibilă a funcţionării acestor persoane, precum şi o îmbunătăţire a îngrijirilor şi a calităţii vieţii lor”, se menţionează în comunicat.

Totodată, se prevede că pentru formularul fişei de evaluare socio-medicală, în vederea eficientizării activităţii serviciului public de asistenţă socială (SPAS) care stabileşte dreptul la asistenţă socială, să fie valorificate informaţiile deja existente în sistemul de evidenţă al SPAS, la data realizării evaluării.

„Măsurile vor intra în vigoare de la 1 martie 2025”

„Prin implementarea acestor măsuri de revizuire ne dorim ca acordarea serviciilor sociale pentru persoanele vârstnice să se realizeze conform nevoilor lor reale, iar primul pas este ca ele să fie evaluate complet şi detaliat. De asemenea, prin aceste măsuri avem în vedere eficientizarea procesului de planificare şi finanţare a serviciilor sociale acordate persoanelor vârstnice dependente şi creşterea gradului de acces al acestora la serviciile sociale acordate ca măsură de asistenţă socială”, a declarat ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura-Oprescu, citată în comunicat.

Conform sursei, revizuirea grilei contribuie la operaţionalizarea şi funcţionarea celor 71 de centre de zi de îngrijire şi asistenţă pentru persoane vârstnice, care vor fi înfiinţate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

„Măsurile vor intra în vigoare de la 1 martie 2025, cererile de asistenţă socială înregistrate până la această dată urmând să fie soluţionate conform legislaţiei în vigoare la data înregistrării lor”, susţin reprezentanţii ministerului.

Citește mai departe

EDUCATIE

Cei 11 elevi clujeni care au obținut media 10 la Evaluare Națională și Bacalaureat 2023-2024, PREMIAȚI de IȘJ Cluj

Publicat

elevi premiati

Cei 11 elevi clujeni care au obținut media 10 la Evaluare Națională și Bacalaureat în anul școlar 2023-2024, au fost premiați astăzi, 23 octombrie 2024, de către conducerea Inspectoratului Școlar Județean Cluj, în cadrul festivității de premiere organizate la sediul Inspectoratului Școlar Județean Cluj, în prezența directorilor unităților de învățământ preuniversitar, a profesorilor și a părinților.

Ministerul Educației, prin Inspectoratul Școlar Județean Cluj a premiat performanța elevilor clujeni care au obținut media 10 la examenele naționale de Evaluare Națională și Bacalaureat, în anul școlar 2023-2024, în baza Ordinului Ministerului Educației, prin care s-a aprobat lista nominală a absolvenților din învățământul liceal și gimnazial, beneficiari ai prevederilor H.G. nr. 1.151/18.09.2024.

Cei 11 elevi clujeni care au obținut media 10 la Evaluare Națională și Bacalaureat 2023-2024, PREMIAȚI de IȘJ Cluj

Cuantumul stimulentului financiar acordat fiecărui absolvent care a obținut media 10 la examenul național de Bacalaureat 2024 este în valoare de 5.000 lei, respectiv de 2.000 lei pentru absolvenții învățământului gimnazial care au obținut media 10 la examenul național de Evaluare Națională, sesiunea iunie-iulie 2024.

Absolvenții clujeni premiați astăzi, 23 octombrie 2024, pentru media 10 la examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024 sunt următorii:

LUCA L.V. MARIA-CASIANA, LICEUL TEORETIC „ONISIFOR GHIBU” CLUJ-NAPOCA;

STAN H.M. TEODORA, COLEGIUL NAȚIONAL „EMIL RACOVIȚĂ” CLUJ-NAPOCA;

VIȘAN V. LOUISE-ANASTASIA, COLEGIUL NAȚIONAL ,,GHEORGHE ȘINCAI” CLUJ-NAPOCA;

TRIFAN M.C. ȘTEFANA-GEORGETA, COLEGIUL NAȚIONAL „ANDREI MUREȘANU” DEJ.

Absolvenții clujeni premiați astăzi, 23 octombrie 2024, pentru media 10 la examenul național de Evaluare Națională, sesiunea iunie-iulie 2024 sunt următorii:

BOCOCI D. MEDEEA, LICEUL TEORETIC „ELF” CLUJ-NAPOCA;

MOLDOVAN L.D. ANIA, ȘCOALA GIMNAZIALĂ „IOAN BOB” CLUJ-NAPOCA;

RADU M.F. ANA-SOFIA, LICEUL TEORETIC „ONISIFOR GHIBU” CLUJ-NAPOCA;

RUSAN P.R. VICTOR-ILIE, LICEUL TEORETIC „LUCIAN BLAGA” CLUJ-NAPOCA;

SABO G.E. CATINCA MARA, LICEUL TEORETIC „AVRAM IANCU” CLUJ-NAPOCA;

SAGHIN P.D. VICTOR, LICEUL TEORETIC „NICOLAE BĂLCESCU” CLUJ-NAPOCA;

TĂTAR M.O. PAUL MIHAI, LICEUL TEORETIC „AVRAM IANCU” CLUJ-NAPOCA.

“Festivitatea de premiere a elevilor care au reușit performanța de a obține medii de 10 la examenele naționale din această vară ne-a făcut să retrăim emoția și bucuria care ne-au încercat în momentul afișării rezultatelor. Notele de 10, dar și celelalte note mari care au plasat județul Cluj pe primele locuri la nivel național, la toate examenele din anul școlar 2023-2024, sunt dovada unui proces educațional de calitate în școlile clujene.

Îi felicit pe toți elevii premiați azi de Ministerul Educației, pe părinții și profesorii lor, care au contribuit la aceste rezultate de excepție ale Clujului și le doresc să rămână aceiași tineri de 10 care să performeze în viitor, oriunde au ales să-și continue parcursul educațional”, a declarat doamna Marinela MARC, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

Hapoel Ierusalim – U-BT Cluj, 73-81. Clujenii obțin a două VICTORIE în EuroCup

Publicat

u bt

U-BT Cluj a disputat, miercuri în Bulgaria, un nou meci în BKT EuroCup, de această dată cu Hapoel Ierusalim, fostă câștigătoare a competiției. Din cauza situației din Orientul Mijlociu, Hapoel își dispută partidele de pe teren propriu departe de casă. După un meci pe care l-au controlat de la început la sfârșit, clujenii câștigă cu 81 la 73.

Baschetbaliștii lui Mihai Silvășan sunt pe o pantă ascendentă, după victoriile cu Veolia Towers Hamburg și CSM Constanța.

Hapoel Ierusalim – U-BT Cluj, 73-81. Clujenii obțin a două VICTORIE în EuroCup

Confruntarea programată în orașul Samokov a adus față în față ocupantele locurilor 3, respectiv 6 în grupa B din actualul sezon al BKT EuroCup. Clujenii au acumulat un succes și trei înfrângeri, în vreme ce israelienii au un bilanț de trei victorii și un singur eșec.

Principalii marcatori ai partidei au fost Harper 19 puncte, Carrington 11, Smith 10, pentru Hapoel, respectiv Guzman 20, Hervey 17, Simpson 15, Mokoka 14, pentru U BT Cluj.

Căpitanul clujenilor, Patrick Richard s-a accidentat grav în min.9 și a fost transportat la spital.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Alexandru Cordoș: Unim România prin INFRASTRUCTURĂ. Soluții reale pentru dezvoltarea Clujului

Publicat

alexandru cordos

„În fața provocărilor economice și sociale ale prezentului, nevoia de a dezvolta infrastructura națională este mai acută ca oricând. Fără drumuri rapide și o infrastructură eficientă, România nu își poate atinge potențialul de creștere economică și nu poate oferi cetățenilor o calitate a vieții mai bună.

Una dintre marile piedici în calea progresului este infrastructura deficitară. Drumurile aglomerate și lipsa autostrăzilor încetinesc dezvoltarea țării și provoacă nemulțumire în rândul cetățenilor. Clujul, deși un pol economic important, se confruntă zilnic cu blocaje și ore pierdute în trafic. Locuitorii zonei metropolitane petrec între două și patru ore pe drum, ceea ce este inadmisibil pentru un oraș cu un potențial atât de mare.

Alexandru Cordoș: Unim România prin INFRASTRUCTURĂ. Soluții reale pentru dezvoltarea Clujului

Programul de țară propus de Marcel Ciolacu răspunde acestor provocări prin investiții masive și bine direcționate în infrastructură.

În ultimii trei ani, România a dat în folosință 225 de kilometri de drumuri rapide, mai mult decât s-a realizat în ultimii 30 de ani. În prezent, 770 de kilometri de drumuri și autostrăzi sunt în lucru, iar alți 492 de kilometri se află în faza de licitație. Investițiile au crescut considerabil, ajungând la 20 de miliarde de lei în 2024, dublu față de 2022.

Pentru Cluj, acest program aduce soluții reale

Finalizăm legătura dintre centura Apahida-Vâlcele și autostrada Transilvania. Autostrada A3 prinde contur, iar drumul expres Dej-Bistrița, centura de ocolire a Dejului, vor conecta județul cu regiunile vecine.De asemenea, segmentul Cluj-Sălaj este în lucru, cu un tunel de 2,8 km.

Găsim soluții pentru realizarea centurilor de ocolire a Municipiului Cluj-Napoca și finanțarea necesară pentru finalizarea metroului.

Aceste proiecte vor transforma Clujul într-un nod de transport esențial, vor decongestiona traficul și vor atrage investiții care să stimuleze dezvoltarea regiunii.

Programul de țară nu se oprește aici

Viziunea PSD  este una națională: dublarea numărului de kilometri de drumuri rapide în următorii cinci ani, cu ajutorul fondurilor europene. România va avea 2.000 de kilometri de drumuri rapide în 2030, ceea ce va conecta regiunile între ele și cu Europa, facilitând comerțul și apropiind diaspora de casă.

Infrastructura este mai mult decât o rețea de drumuri. Este despre timp petrecut cu cei dragi, despre o economie puternică și despre un viitor construit pe fapte. România are nevoie de acest plan, un plan care să transforme Clujul și țara întreagă într-o națiune modernă și conectată”, spune Alexandru Cordoș.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax