Connect with us

EVENIMENT

Patru spectacole imersive pot fi văzute la MINA Pop-up, în Iulius Mall Cluj

Publicat


Evenimente de weekend la Iulius Mall

La Iulius Mall Cluj poți să te bucuri de artă, în cadrul expoziției imersive MINA Pop-up, să descoperi expoziții de fotografie sau să dai un refresh garderobei tale.

Tot aici poți să îți achiziționezi „rățușca norocoasă” pentru celebra Cursă cu Rățuște, dar și să te pregătești pentru Techsylania, Midway Festival. Descoperă și tu efervescența Iulius Mall Cluj din acest weekend!

Patru spectacole imersive pot fi văzute la MINA Pop-up, în Iulius Mall Cluj

 În continuare vă puteți bucura de experiența imersivă de la MINA, Museum of Immersive New Art, Pop-up.

Expoziția itinerantă propune publicului clujean capodopere celebre ale picturii universale, expuse în muzee renumite de pe întreg mapamondul, într-un singur loc.

Show-urile pe care le poți vedea la MINA sunt: „Galeria celor mai faimoase picturi din istoria omenirii”, „Gustav Klimt”, „Lumea Subacvatică” și „Inner Constellations”. 

Sâmbătă, de la ora 9.30, va avea loc un spectacol inedit, unde te vei putea conecta cu arta lui Gustav Klimt în timp ce participi la o sesiune de yoga în cadrul MINA Pop-up. Mai multe detalii despre eveniment puteți afla de pe site-ul MINA Museum.  

În continuare pasionații de fotografie pot admira expoziția EtnoStory, care surprinde tradiții românești, peisaje impresionante, dar și povești unice din satele din România. Expoziția se află la etajul Iulius Mall, în zona Nike, iar duminică 26 mai este ultima zi în care mai poate fi vizitată.

 Vineri și sâmbătă, la parterul Iulius Mall, te așteaptă voluntarii Asociației Rotaract la standul de unde poți să îți achiziționezi o rățușcă pentru faimoasa cursă de pe 1 iunie. Toate fondurile adunate sunt donate unei cauze umanitare. Mai multe detalii puteți afla de pe pagina dedicată evenimentului

 

 Tot în Iulius Mall, te vei putea bucura de un treasure hunt, care are loc pe 28 și 29 mai, organizat de Techylvania, în care vei putea câștiga 30 de bilete în cadrul evenimentului lor din 26-27 Iunie.  Mai multe detalii despre eveniment, află de pe site-ul – Techsylvania | June 26-27, 2024 | Best Price for Tickets

 



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

CULTURA

FOTO. Cel mai mare concurs de jazz din România va avea loc în Parcul Central din Cluj-Napoca. Concurează artiști din 10 țări

Publicat

De

jazz in the park

Cea de-a 7 ediție a Jazz in the Park Competition, cel mai mare concurs de jazz din România, aduce în Parcul Central din Cluj-Napoca tinere talente care vor face atmosferă și vor încerca să cucerească publicul în perioada 5-7 iulie.

Finaliste sunt 13 tinere trupe din 10 țări, artiștii fiind aleși dintr-un număr record de înscrieri la competiție – 246 de trupe din 39 de țări de pe 3 continente: Abel Marton Nagy’s Cosmos Band (Austria), Anna Hauss (Germania), Chief’s Condition (Olanda), daoud (Franța), David Luca Quartet , Jazz Family Trio „ShekBand” (Ucraina), kitti (Scoția), Lyder Røed Quintet  (Norvegia), MAGRO (Germania), Nonconformist Anthology (România), Răzvan Cipcă Trio (România), Subconscious Trio  (Italia) și Zouratie Kone Trio  (Belgia). Acești artiștii

Fondatorul Jazz in the Park, Alin Vaida, a declarat, miercuri, că pe lângă tinerele talente care vor concura în cadrul concursului, în Parcul Central din Cluj-Napoca vor cânta, în fiecare seară a evenimentului, invitați speciali.

Se pune preț pe interpretarea live

”Este cea mai bună ediție de concurs, fiind un eveniment important. Avem artiști cu mare notorietate și credem că acest concurs contribuie la industria muzicală europeană. Line-up-ul este unul competitiv și sunt convins că, în viitor, vom auzi de multe dintre trupele prezente la Cluj.

Simțim că am descoperit viitorul Coldplay. Suntem entuziasmați în legătură cu această competiție muzicală în care punem mult preț pe interpretarea live din cadrul evenimentului”, a spus Vaida.

Potrivit acestuia, selecția celor 13 finaliști a durat 3 săptămâni.

 Invitați de seamă

Celebrul pianist și compozitor cubanez Roberto Fonseca va veni în România special pentru Jazz in the Park Competition. Finalul zilei de sâmbătă va fi așadar o seară de dans pe ritmuri de mambo, rumba și bolero, combinate cu ritmuri vibrante de jazz.

Vineri seara atmosfera va fi întreținută de concertul Elenei Mîndru, una dintre cele mai valoroase artiste ale jazzului european care anul acesta este și membru al juriului, iar duminică seara vor urca pe scena mare din Parcul Central, din nou, trupa Klawo, câștigătorii Jazz in the Park Competition 2023. Pe lângă aceștia, pe scena invitaților speciali vor mai cânta: Corto.Alto, 7th SENSE și Răzvan Florescu Quartet.

Harta evenimentului a fost regândită și mărită astfel că, din acest an, concurenții vor avea o scenă dedicată lângă Universitatea de Artă și Design din Parcul Central, în timp ce scena mare a evenimentului va rămâne în capătul aleii centrale a parcului.

Se susțin tinerii muzicieni de jazz

Denisa Dan, manager Jazz in the Park Competition, a declarat la rândul său că Jazz in the Park Competition este modul propriu de a susține tinerii muzicieni de jazz.

”Nivelul competiției din acest an este impresionant: aproape 250 de trupe din 39 de țări au dorit să vină la Cluj!

Îi vom asculta pe cei 13 finaliști și vă garantăm că veți fi impresionați. Cu sprijinul partenerilor noștri și un line-up variat de activități, vă promitem un adevărat festival în care jazzul și experiențele se îmbină perfect”, a spus Dan.

Program Jazz in the Park Competition

Vineri, 5 iulie

Competition Stage:

  • 16:30: Răzvan Cipcă Trio
  • 17:40: Nonconformist Anthology
  • 18:50: Magro
  • 20:00: Chief’s Condition

Special Guests  Stage:

  • 20:45: Corto.Alto
  • 22:10: Elena Mîndru

Vinyl Stage:

  • 14:00: Audiție vinyl-uri curatoriate de Melomelanj
  • 15:00: Micar
  • 17:00: Sugar (MeloMelanj) & Dubase (LazyHour)
  • 21:00: Blanilla

Jam Session:

  • 21:00: Music Hub & Competition Artists. Locație: Music Lounge by BRD
  • 23:30: Competition & Local Artists. Locație: Colin’s Gastro Pub

 

Sâmbătă, 6 iulie

Competition Stage:

  • 16:30: Jazz Family Trio „ShekBand”
  • 17:40: Lyder Røed Quintet
  • 18:50: Subconscious Trio
  • 20:00: Anna Hauss

Special Guests  Stage:

  • 20:45: 7th Sense
  • 22:10: Roberto Fonseca

Vinyl Stage:

  • 14:00: Audiție vinyl-uri cu Melomelanj
  • 15:00: Rogvaiv (LazyHour) & D’Jhu (MeloMelanj)
  • 20:00: Electors

Jam Session:

  • 21:00: Music Hub & Competition Artists. Locație: Music Lounge by BRD
  • 23:30: Competition & Local Artists. Locație: Colin’s Gastro Pub

 

Duminică, 7 iulie

Competition Stage:

  • 15:40: Abel Marton Nagy’s Cosmos Band
  • 16:50: Zouratié Koné TRIO
  • 18:00: kitti
  • 19:10: daoud
  • 20:20: David Luca Quartet

Special Guests  Stage:

  • 20:00: Răzvan Florescu Quartet
  • 21:00: Gala de decernare a premiilor Jazz in the Park Competition
  • 22:00: Klawo

Vinyl Stage:

  • 14:00: Dubik
  • 17:00: Puiu
  • 20:00: Wax on Fridays

Jam Session:

  • 21:00: Music Hub & Competition Artists. Locație: Music Lounge by BRD
  • 23:30: Competition & Local Artists. Locație: Colin’s Gastro Pub

Pe lângă concerte, Parcul Central din Cluj-Napoca va arăta ca odinioară, când festivalul câștiga premiul de Best Small Festival in Europe: cu multe activități cu și despre muzică, un ”line-up gastronomic” atent selecționat și o zonă dedicată vinurilor. Copiii vor avea și ei parte de experiențe speciale, în cadrul unei zone dedicate lor.

Premiile Jazz in the Park Competition 2024

Cei 13 finaliști vor cânta în fața a mii de oameni și se vor bucura de o atmosferă de festival.

Valoarea totală a premiilor pentru câștigători depășește 35.000 de euro. Câștigătorii Jazz in the Park Competition 2023 vor fi anunțați duminică, la ora 21.00, pe scena principală.

Finaliștii vor primi puncte pentru: calitatea interpretării, coeziunea trupei, interacțiunea cu publicul, respectarea timpilor alocați și originalitatea muzicii. Juriul din acest an va fi format din: vocalista și compozitoarea Elena Mîndru, jurnalistul de radio Bogdan Roșca-Zăsmencu, liderul și pianistul formației JazzyBIT, Teodor Pop și stage managerul Jazz in the Park, Horea Marc.

  • Premiul 1: 5.000 euro și invitația de a susține un concert în cadrul festivalului Jazz in the Park în perioada 30 august -1 septembrie 2024 – premiu oferit de BRD – Groupe Société Générale
  • Premiul 2: 3.000 euro – premiu oferit de Purcari
  • Premiul 3: 1.000 euro – premiu oferit de platforma iabilet.ro
  • Premiul pentru cea mai bună formație românească din competiție: 1.000 euro;
  • Premiul pentru cea mai valoroasă compoziție: 500 euro – premiu oferit de Meze Audio
  • Trei (3) mențiuni pentru cei mai buni muzicieni: 500 euro – premiu oferit de Audio-Technica
  • Premiul publicului: – premiu oferit de PPC

Fanii pot să voteze finalistul preferat la premiul publicului

Cei care vor veni la Jazz in the Park Competition vor avea un cuvânt important de spus anul acesta.

Ei vor putea vota, cu note de la 1 la 10, reprezentanția artiștilior finaliști. Pentru asta, fanii trebuie să vină la eveniment și și îi asculte live.

După fiecare concert, pe ecranul scenei principale, va apărea un QR code care, accesat, va duce la formularul de vot pentru cei care tocmai au cântat.

Toți cei care și-au exprimat astfel votul vor intra automat în tragerea la sorți pentru premiul de fidelitate: un abonament dublu la Jazz in the Park Festival 2024 și două tricouri Jazz in the Park.

Fondul Jazz in the Park revine

Ca de obicei, intrarea la eveniment va fi gratuită. În cadrul concursului, publicul participant va putea însă susține inițiativele culturale ale organizatorilor, cumpărând biletul neobligatoriu și contribuind la Fondul Jazz in the Park, care va fi relansat în cadrul evenimentului.  Această campanie a debutat în 2015 și a fost activă până în 2020, timp în care s-au strâns și au fost donați peste 100.000 euro în comunitate.

Jazz in the Park Competition a revenit în forță în 2023

Jazz in the Park Competition a revenit în 2023 după câțiva ani de pauză, ca un eveniment matur. Din totalul de 212 aplicanți, trupa Klawo din Polonia a fost marea câștigătoare a celei de-a șasea ediții, iar acum vor cânta din nou la eveniment, ca invitați speciali.

Jazz in the Park Competition își propune să descopere trupe talentate de jazz din toată lumea și să le facă cunoscute. Evenimentul ajunge anul acesta la cea de-a VII-a ediție.

Despre Jazz in the Park

Jazz in the Park este organizat de Fapte, o organizație care dezvoltă oameni și comunități prin evenimente culturale. Calendarul din 2024 include două mari festivaluri organizate în Cluj-Napoca, precum și o expoziție muzicală.

 

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Încă un TRANSFER la CFR Cluj. Un MIJLOCAȘ gambian s-a alăturat lotului

Publicat

kalifa kujabi

Continuă achizițiile la CFR Cluj. Dan Petrescu își dorește o echipă puternică în toate compartimentele pentru a se bate la titlu, așa cum a anunțat. Kalifa Kujabi, un mijlocaș gambian de 24 de ani, s-a alăturat lotului clujean.

„Bine ai venit, Kalifa Kujabi!
Suntem bucuroși să vă anunțăm cel de-al 6-lea transfer al acestei veri! Mijlocașul gambian, Kalifa Kujabi, este noul jucător al echipei noastre!

Încă un TRANSFER la CFR Cluj. Un MIJLOCAȘ gambian s-a alăturat lotului

În vârstă de 24 de ani, fotbalistul a evoluat până acum în Italia pentru Frosinone, Costa Orientale Sarda și SEF Torres 1903.

Îi urăm bun venit în Gruia și cât mai multe reușite alături de CFR Cluj”, scrie pe pagina de Facebook a clubului.

Conform site-ului de specialitate transfermarkt, Kujabi este cotat la 75.000 euro.

Citește mai departe

EVENIMENT

LIVE VIDEO. Tricolorul României, sfințit și înălțat pe catarg în Piața Avram Iancu, de Ziua Drapelului Național

Publicat

tricolor

În Piața Avram Iancu din Cluj-Napoca are loc, miercuri, ceremonia militară și religioasă dedicate „Zilei Drapelului Național” la care participă militari al Diviziei 4 Infanterie ”Gemina”.

Manifestările dedicate acestei zile au început marți seară când, la ora 19, în Piaţa Avram Iancu, tricolorul a fost coborât de pe catarg și depus în Catedrala Mitropolitană.

tricolor

Miercuri dimineață la ora 9,30 a avut loc slujba de sfinţire a drapelului național în Catedrala Mitropolitană, iar la ora 10 tricolorul este înălțat pe catarg nu înainte de a fi sărutat de reprezentanții autorităților locale.

tricolor

Detaşamentul de onoare este constituit din militari ai Regimentului 317 ISR „Vlădeasa”, Regimentului 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Mureşianu”, Batalionului 55 Comunicaţii şi Informatică „Napoca” și Muzica Militară a Diviziei 4 Infanterie „Gemina”.

tricolor

tricolor

tricolor

Ziua Drapelului Naţional a fost proclamată prin Legea nr. 96/1998 şi se sărbătoreşte în fiecare an la data de 26 iunie.

Citește mai departe

EDUCATIE

UBB Cluj-Napoca, prima universitate a României și locul 755 mondial, într-un top american al universităților lumii

Publicat

De

ubb

UBB ocupă prima poziție în țară, poziția 275 în Europa și 755 la nivel mondial în cel mai recent clasament american al universităților lumii, U.S. News 2024-2025 (https://www.usnews.com/education/best-global-universities/romania), clasamentul de referință pentru deciziile educaționale în SUA și unul dintre rankingurile majore la nivel international, fiind inclus în metarankingurile naționale.

În primele 1000 de universități ale lumii se mai găsesc alte trei universități din România: Universitatea Transilvania din Brașov (880), Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din București (909) și Universitatea din București (977), alte universități din țară regăsindu-se după poziția 1000.

Domenii academice

Prima universitate a țării la nivel general, UBB este de asemenea cea mai bine reprezentată universitate din țară în ceea ce privește clasamentul pe domenii academice, iar lucrurile se prezintă astfel (în ordinea menționată în U.S. News):

Chimie: poziția 759 la nivel internațional și locul 2 în țară.
Inginerie: poziția 499 la nivel internațional și locul 1 în țară.
Mediu-Ecologie: poziția 512 la nivel internațional și locul 1 în țară.
Științe Geologice: poziția 464 la nivel internațional și locul 2 în țară.
Știința Materialelor: poziția 996 la nivel internațional și locul 4 în țară.
Matematică: poziția 55 la nivel internațional și locul 1 în țară.
Chimie fizică: poziția 712 la nivel internațional și locul 2 în țară.
Fizică: poziția 410 la nivel internațional și locul 5 în țară.
Psihiatrie/Psihologie: poziția 383 la nivel internațional și locul 1 în țară (singura prezentă în ranking din România).
Științe Sociale și Sănătate Publică: poziția 553 la nivel internațional și locul 1 în țară.

Poziționare vizibilă

„Dacă rankingul britanic QS este cel mai utilizat clasament al universităților lumii, rankingul american U.S. News este cel mai utilizat în SUA și este unul de referință și de încredere la nivel internațional.

Poziționarea UBB în ambele clasamente ca prima universitate a țării este consistentă (755 în U.S. News și 781-790 în QS).

Mă bucură rezultatul general și cel pe domenii, mai ales că am reușit să ne poziționăm vizibil și cu impact internațional, fiind chiar pe prima poziție în țară în domenii pe care le-am construit și/sau dezvoltat recent la UBB, și anume domenii din cadrul mai larg al Ingineriei & Tehnologiei (ex. Inginerie), respectiv al Științelor Medicale și ale Sănătății (ex prin disciplinele dedicate sănătății/tulburărilor mintale și sănătății publice, două din secțiunile cheie ale programului UBBMed din UBB School of Health – https://ubbmed.ubbcluj.ro/).

Acestea fiind spuse, reamintesc că la UBB vedem aceste evaluări ca fiind incomplete – rankingurile neacoperind complet performanța unei universități -, dar le privim totuși, ca puncte de reper utile, alături de altele, utilizabile în cadrul politicilor noastre instituționale mai complexe.

Rezultate academice

Ca universitate comprehensivă UBB se poziționează bine în rankingurile care evaluează mai complex rezultatele academice, caracterul comprehensiv putând să nu fie bine măsurat de alte rankinguri focalizate pe indicatori prea specifici (ex. clasamentul Shanghai).

Ținând cont de limitele rankingurilor, UBB, ca o universitate serioasă și responsabilă, se raportează doar la cele de încredere (incluse în metarankingurile naționale și/sau în reperele internaționale), fără a promova (sau a se promova public prin) rankinguri marginale, bazate pe indicatori/subindicatori limitați sau chiar dubioase.

Nu făceam nici acest anunț, dacă nu vedeam prea des o neînțelegere a modului de utilizare corectă a informațiilor din rankingurile universitare în spațiul public din țară.

Sper ca acest comentariu să aibă și funcție educațională, nu doar pentru unii actori academici (care poate mai au nevoie de asta), cât mai ales pentru publicul larg”, afirmă rectorul UBB, prof. univ. dr. psih. Daniel David.

Reputația globală

Clasamentul US News al celor mai bune universități globale (https://clarivate.com/news/u-s-news-releases-2024-2025-best-global-universities-rankings/) analizează factorii care măsoară reputația globală și regională a unei universități, precum și performanța cercetării academice.

Pentru clasamentul general, acesta include indicatori precum publicații, citări și colaborări internaționale, în timp ce fiecare dintre cele 51 de clasamente pe domenii are propria sa ponderare bazată pe performanța cercetării academice în acel domeniu specific (How U.S. News Calculated the Best Global Universities Rankings (usnews.com)).

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax