Connect with us

Editorial Opinii

OPINIE. Mihai Moldovan: Eu cu cine votez ?

Publicat


Vot la Spitalul de Urgență Cluj cu urna mobilă

Cluj24 va prezenta în perioada electorală următoare o serie de texte cuprinzând legi, principii și practici de manipulare electoral, dar și un îndrumar și chestionar pentru alegeri pentru a-i ajuta pe cetățeni să răspundă la întrebarea ”Eu cu cine votez?”.

1.      Agamiță Dandanache, mai prost decât Farfuridi și mai canalie decât Cațavencu.

2.      Neparticiparea, neimplicarea prima țintă electorală. Câștigătorul din primul tur.

3.      Legi, principii și metode de manipulare. Prezentare generală. Cum se aplică în anul alegerilor în România.

4.      Echidistanță și îndrumar nepartinic. Cum să votez corect. Propunere de chestionar pentru fiecare alegător.

5.      Situația la zi în România. Cauze și consecințe.

Agamiță Dandanache

1.  Agamiță Dandanache, mai prost decât Farfuridi și mai canalie decât Cațavencu.

S-a afirmat, adesea, că regimul comunist a alterat fibra biologică a poporului român. Exagerat și inexact. De alterat a alterat ceva, dar puțin, fiindcă altfel Caragiale nu ar fi fost atat de actual. Dureros de actual. Îngrozitor de veridic. Cu piese de teatru care par mai degrabă secvențe de istorie decât ficțiune pură. Dostoievski spunea că arta adevărată este mai reală decât realitatea însăși. Caragiale este genial și peren.

”Eu cu cine votez?” este teribilă întrebare pe care ne-o punem și în ziua de azi, dar Caragiale a lansat-o într-o piesă de teatru, ”O scrisoare pierdută”,  scrisă în 1884 care a scandalizat în epocă, dar a avut un succes nebun și succes are până în ziua de azi. Din nenorocire capodopera literară a dramaturgiei românești este acut actuală.

Despre piesa de teatru

Scuze dacă unii nu cunosc comedia. Pentru cei mai tineri, adică românii ”supt Viteazul” care a reformat școala românească, amintim că în piesa lui Caragiale unul dintre catindații dintr-un oraș de provincie, Cațavencu, găsește o scrisoare din care reiese că soția președintelui celui  mai important partid, Zoe Trahanache, este amanta prefectului, Fănică Tipătescu. Datorită scrisorii o șantajează pe distinsa doamnă și pe amantul ei astfel încât să fie el cel victorios la alegeri și să îl învingă pe candidatul oficial al partidului, Farfuridi.

Rupt din panoplia politică de azi, Farfuridi are câteva discursuri în care folosirea inutilă și aiurea a unor termeni, silința de a părea intelectual sau profesionist, o beție de cuvinte caraghioasă de un umor etern, relevă fripturismul și goliciunea intelectuală a politicianului.

”Vorbe goale ce din coadă au să sune”, cum ne încântă cel mai mare contemporan al lui Caragiale. Vai câți Farfuridi ascultăm în ziua de azi !

Cațavencu participă la un chef și, agitat de bucurie că îi are la mână pe puternicii zilei, la o anume vânzoleală pierde scrisoarea cu pricina. E disperat.

Nae Cațavencu era proprietarul ziarului local ”Răcnetul Carpaților” prin intermediul căruia șantaja și speria potentații timpului.

Vai, e posibil să mai existe peste timp jurnaliști, chiar proprietari locali de ziar care se folosesc de aceste calități pentru a speria și șantaja chiar în zilele noastre. ”Șantajul și etajul”, zicea Iorga despre un gazetar al timpului său.

Ce-i drept, în zilele noastre regnul jurnalistic s-a îmbogățit fastuos cu o specie nouă, ”Jurnalistul acoperit”. Ignorat de publicul larg chiar și atunci când recunoaște, cazul Robert Turcescu. Nimic nu s-a mai spus niciodată. ”Decât cam mulți acoperiți”. Oare pe ce muzică vor cânta aceștia la alegeri? În campaniile electorale?

Scrisoarea lui Cațavencu o găsește un cetățean turmentat nenumit dar, singurul onest din lumea aceea șiînapoiază scrisoarea proprietarei. Cu o singură condițiune, mai mult rugăminte: ”Eu cu cine votez?  Hâc!”

Cu cine votez?

Cu cine? În toiul luptelor regionale, indiferent de calitatea candidaților locali, de specificul, dorințele și binele comunității regionale se intervine de la centru, de la Bucuresti!

Partidul ”cu o gândire superioară” dorește să impună un alt candidat Agamiță (Agamemnon) Dandanache. Cațavencu emasculat prin pierderea scrisorii, iar Farfuridi emasculat spiritual nu au ce face, se conformă în contextul lașității conducătorilor locali.

Toți de o slugărnicie bine surprinse în versurile de mai târziu când un șef ratase la vânătoare :

„Priviți aceste rațe

Ce moarte încă zboară

În aer le mai ține

Doar dragostea de țară.

E iute vânătorul

Pe toate le doboară

Dar rața geto-dacă

Și moartă … încă zboară”.

Serviciile? Sau nu?

Autorul și muza lui, lăsăm să le ghiciți singuri, dar vrem să amintim sugestia de la început că-n domeniul slugărniciei și lingușelii grosiere nu s-a alterat prea mult fibra biologică, nici de la Caragiale, nici de la ”Tovarășul”.

Aflăm din piesă că acest Dandanache, un gângav mai prost decât Farfuridi, cândva găsise la fel, o scrisoare compromițătoare pe care însă nu a înapoiat-o niciodată pentru a-i putea șantaja pe șefii partidului la fiecare alegere. Mai canalie decât Cațavencu !

În zilele noastre au putut prelua rolul/ postul istoric al lui Cațavencu și Dandanache serviciile? Serviciile noastre care și-au șantajat turnătorii sau pe cei cărora le găsesc, ascultă, filmează activitatile neconforme o mai pot face și astăzi? Noi nu credem! Dar dumneavoastră?

Când își dau seama de enorma nulitate a candidatului impus, piesa lui Caragiale se termină prin ”pupat Piața Independenței”, foștii competitori, oponenții politici se împacă și chefuiesc împreună. Să nu credeți că noi facem vreo referire la Alianța dintre PNL și PSD de acum.  Doar se știe că în România nu mai există partide de doctrină, ci partide de găști. Gașca de la putere. La București, la Cluj, la Iași și…în toată țara.

Cum se vede alianța în țară? Studiu de caz: Timiș

Impunerea unui candidat aiurea de la centru ce bine seamănă de pildă cu impunerea unui anume candidat PSD în fruntea listelor în Timiș. Timișoara și, implicit, regiunea este totuși locul unde s-a inițiat Revoluția Română. Așa furată cum a fost ea, Revoluția a început la Timișoara.

Zeci de mii de timișoreni au ieșit primii în stradă fără a putea ști când va cădea Ceauașescu. Dintre acei timișoreni cărora astăzi li se impune un candidat PSD de la entru au fost luați 43 de oameni, arși în Crematoriul Cenușa în București, iar cenușa aruncată la canalizare, Operațiunea Trandafirul/Vama.

Unul dintre cei implicați maior de miliție Dumitru Sorescu a fost avansat general, apoi chestor și numit Șef al Poliției Române. Mai bine să nu ne imaginăm ce (ne) oameni au crescut pe lângă el!

Da, aici Caragiale cu polițistul Ghiță Pristanda care în teatru furase doar steaguri a fost depășit cu mult. Era imposibil de imaginat atunci că vor putea fi promovați asemenea oameni în cele mai importante structuri ale statului.

Nu discutăm calitatea unui anume candidat PSD pus în fruntea listei, el ar putea fi mai bun decât alții. Poate este. Ne gândim la simbolistica obligării timișorenilor să voteze un pesedist.

Cătă umilință pentru aceia care au făcut revoluția și pentru regiunea Timiș unde nu a câștigat PSD niciodată.

Este ca și cum, doar pentru a-ți arăta mușchii și a-i arăta alegătorului cine-i șef, îl plantezi cap de lista în Harghita și Covasna pe Gh. Funar.

Idealurile lor au mai fost arse odată și aruncate la canalizare precum trupurile acelor 43 de timișoreni. Este, cu adevărat, ultima pagină din sfârșitul Revoluției Române. ”Ieri în Timișoara, azi în toată țara !”, dar în sens invers.

”Ieri în Timișoara, azi în toată țara”

Atunci repetăm întrebarea din Caragiale ”Eu cu cine votez?” sau și mai și, ”mai are rost să votez?”

Aceasta este una din marile ținte ale celor care vor să manipuleze (legal) alegerile. Să mergem cât mai puțini la vot. Pentru că electoratul clientelar, electoratul dur, oricum merge la vot și îi votează pe ei.  Este important ca imensa majoritate a electoratului nedecis să nu mai meargă, să nu se schimbe.

Permiteți un exemplu nesimpatic, nepotrivit, electoratul hotărât pentru dl Boc oricum va merge și-l va vota. E bine să apară mai mulți candidați care nu vor reuși să smulgă din voturile dlui Boc, dar este important să fărâmițeze restul electoratului. Nu ne referim, printre alții, la domnul Sabin Sărmaș căruia, totuși, îi dorim un viitor frumos în PNL. Pentru că aceasta este viziunea intimă a domniei sale, liberalismul și doar răuvoitorii ar invoca faptul că este nepot al domnului Vasile Dâncu de la PSD.

Mult mai importantă este viziunea intimă liberală a domnului Ciucă șeful PNL care în ciuda acestei viziuni s-a unit cu taman partidul din partea opusă, PSD.

Ce-i mână pe ei în luptă? Liberalismul? Din surse răuvoitoare se vehiculează că ar fi bine să își lase barba cioc precum marii Brătieni. Sau dragostea de țară?

”Priviți aceste rate

Ce moarte încă zboară

În aer le mai ține

Doar dragostea de țară”…

Câștigătorul ia totul

Nu ne-am permite să identificăm în zilele noastre, să nu supărăm, cine ar fi Cațavencu, Farfuridi, Agamiță Dandanache. Avem încredere în domniile voastre că o veți putea face mai bine.

Îngăduiți să căutăm cine ar fi doar cetățeanul care găsește scrisoarea compromițătoare și de unde: SRI, SIE, DIA, SPP, SIIPI, DNA, DGA, DIICOT? Cetățeanul era turmentat, dar era onest.

Cei de acum par și turmentați după ce se întâmplă, dar vor să fie și onești? Și dacă se poate să fie de-ai noștri nu alte combinații de litere din alte limbi. Din vecini. FSB, KGB, IH (Információs Hivatal) s.a.

Cât despre neparticiparea la vot și neimplicare sigur că pe unii îi va avantaja. Cei care câștigă, câștigă tot, averea țării, administrarea, determinarea prezentului și viitorului și, în cazul României, chiar și al trecutului.

Când ai toată mass- media pe mână poți să spui ca-n gluma cu adulterul : Tu crezi ce vezi sau crezi ce spun eu?

Tu poți, însă, vota.

Va urma.

 

 



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

POLITICA

Gheorghe Piperea (AUR): Programe de construcție de locuințe IEFTINE, cu sprijin de la stat, există peste tot în Europa

Publicat

gheorghe piperea

Europarlamentarul AUR, avocatul Gheorghe Piperea, a declarat că acele forțe politice, PNL și USR, care astăzi diabolizează Planul Simion sunt tocmai cele care au susținut de-a lungul timpului programe de construcție de locuințe ieftine, cu sprijin de la stat și cu implicarea statului. Acesta a dat exemplul băncilor pentru locuințe practic și în România de mai multe instituții bancare.

„Programe de construcție de locuințe ieftine, cu sprijin de la stat și cu implicarea statului, există peste tot în Europa și au existat și în România. Nu le-a constestat, nu le blamează nimeni pe motiv că ar fi comuniste, iluzorii, frauduloase etc. Nu le-a torpilat nimeni în presă – dimpotrivă, au fost atât de eficient promovate încât, în hora celor două bănci au intrat 360 de mii de clienți.

Gheorghe Piperea (AUR): Programe de construcție de locuințe IEFTINE, cu sprijin de la stat, există peste tot în Europa

Când s-a descoperit că băncile fură, înșeală consumatorii și fraudează statul, nu numai că nu a fost niciun scandal, dar avocații (ex)politicieni s-au implicat în „optimizări judiciare”, la fel cum au făcut-o și lobby-știi, ambasadele, influencerii și presa plătită să furnizeze știri pozitive. Acest sistem (pervertit prin fraudă de cele 2 bănci austriece) a fost aplaudat de acele forțe politice – PNL și USR – care azi diabolizează Planul Simion. Nimeni nu a făcut meme-uri cu cele 2 bănci de locuințe, nimeni nu a sesizat parchetul”, a afirmat Gheorghe Piperea.

Acesta arată că în Germania și Austria funcționează un sistem de economisire – creditare în vederea construcției sau achiziției de locuințe, denumit bauspar, prin care persoanele fizice majore pot depune progresiv sume de bani într-un cont de economii și, după 8 ani, pot contracta un credit pentru construcția sau achiziția de locuințe. Pe toată perioada celor 8 ani de economisire, statul bonifică o dobândă anuală care se adaugă dobânzii la depozit plătită de bancă.

„Bonificația nu se plătește deponentului, ci băncii”

„Acest sistem a fost implementat și în România, dar a fost pervertit de cele două bănci austriece care l-au pus în practică: Raiffeisen – banca pentru locuințe și BCR – banca pentru locuințe. Când a fost lansat, sistemul a avut un imediat și uriaș succes. Nu mai puțin de 360 de mii de persoane fizice au devenit clienți ai acestor bănci, fără a ști cu exactitate ce anume au contractat.

Deponenții au fost lăsați să creadă că bonificația de la stat, în cuantum de 25% pe an, era o dobândă la depozit. În realitate, așa cum am spus mai sus, bonificația nu se plătește deponentului, ci băncii, ca parte din avansul necesar creditului, care trebuia contractat după minim 8 ani de acumulare, exclusiv pentru construcția sau achiziția unei locuințe. În practică, clienți au fost chiar și bebeluși sau pensionari în vârstă de peste 70 de ani.

Aproape toți clienții (minus câteva sute, din 360 de mii) au pus bani în acele bănci pentru a câștiga 25% pe ani, bani de la stat. Dobânzile și bonificația nu au fost niciodată achitate. Ba, mai mult, nici banii proprii depuși în sistem nu s-au mai încasat înapoi. Încă sunt pe rol litigii cu cele două bănci (aflate acum în lichidare). Cu toate acestea, cele două bănci pentru locuințe au încasat toată bonificația de la stat, deși au fost semnate doar câteva zeci de contracte”, arată europarlamentarul AUR.

„În Parlament s-a încercat schimbarea legii”

Gheorghe Piperea a precizat că, printr-un raport foarte dur, Curtea de Conturi a dispus restituirea acestor sume preluate ilegal de bănci, cu titlu de bonificație de dobândă, fiind vorba de peste 300 de milioane de euro.

„Băncile au contestat raportul și, într-o primă fază, Curtea de Apel București l-a anulat. Apărătorul băncilor, în acest litigiu, a fost profesorul profesorului de optimizare fiscală. Numai că, la ÎCCJ, în recurs, a avut câștig de cauză Curtea de Conturi. Băncile au fost obligate să restituie statului cei 300 de milioane de euro. Executarea obligației de restituire a fost anevoioasă.

Au fost implicate în blocarea executării cele mai „strălucite” minți ale optimizării fiscale, ambasadele, precum și companiile de consultanță și lobby. În Parlament s-a încercat schimbarea legii, în așa fel încât băncile să iasă basma curată. Până la urmă, totuși, cele două banci au achitat suma, după care au intrat în lichidare”, a subliniat eurodeputatul AUR.

Gheorghe Piperea a adăugat că, până la urmă, „Dreptatea a triumfat”. „Aceeași Dreptate care trebuie să triumfe și în plan economic și social printr-un Plan Simion”, a conchis avocatul.

Citește mai departe

EVENIMENT

Gigi Becali s-a dezlănțuit împotiva UNTOLD: Stadioanele sunt pentru fotbal, nu pentru droguri și sataniști. Vrea lege

Publicat

Festivalul UNTOLD

Gigi Becali, patronul FCSB, a avut o reacție virulentă la adresa Untold, festival care are loc la Cluj-Napoca, și pe care l-a catalogat ca fiind pentru “drogați și sataniști”.

Becali, care spune că stadioanele sunt pentru fotbal și vrea lege care să le interzică.

Gigi Becali s-a dezlănțuit împotiva UNTOLD: Stadioanele sunt pentru fotbal, nu pentru droguri și sataniști. Vrea lege

Festivalul UNTOLD care e pe cale să înceapă la Cluj-Napoca pe stadionul Cluj Arena îl deranjează pe Gigi Becali.

„Să mai facă ei Untold pe stadioane? Stadioanele sunt pentru fotbal! Nu pentru droguri, staniști! Cocaină, marijuana. Ce să facă statul român? Acolo sunt mii și mii! Cocaină și hașiș.

La ăia n-ai ce să le faci. Dacă ei bagă cocaină pe scenă, direct în nas, ce să le mai faci?”, a declarat Gigi Becali, într-o emisiune de la DigiSport, scrie Pro Sport.

Gigi Becali promite o lege care să interzică concerte de acest gen pe stadioane

Becali a continuat și a spus că am adoptat ce era mai rău din Europa, deși susține că e bine că suntem parte a uniunii.

Citește și: Unde se dispută DERBY-ul Clujului? Festivalul UNTOLD blochează Cluj Arena

„Normal ar trebui să nu mai facem concerte de drogangeală, de cocaină. O să fac eu legea asta!”, a mai spus Gigi Becali.

UNTOLD a ajuns la a noua ediție

Festivalul UNTOLD, care are un buget de câteva zeci de milioane de euro, aduce în România „crema” DJ-ilor internaționali și alți artiști în vogă, dar și mii de turiști la Cluj.

Festivalul naște în ficecare an polemici în rândul clujenilor, în special din cauza zgomotului produs și care se aude tare toată noaptea în proximitatea stadionului, dar și în alte zone din oraș.

În acest an, UNTOLD are loc între 8 și 11 august.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Cum arată PLAJA din Grigorescu? Copii și adulți se bucură de festivalul Vamos a la Playa

Publicat

plaja

Vineri a început cea de-a șasea ediție a festivalului Vamos a la Playa. Timp de 10 zile, între 26 iulie și 4 august, litoralul se mută pe malul Someșului Mic, pe plaja din Grigorescu.

Copii și adulți s-au bucurat încă din prima zi de momentele de relaxare oferite de vremea frumoasă și răcoarea apei.

plaja

plaja

VIDEO FOTO. Cum arată PLAJA din Grigorescu? Copii și adulți se bucură de festivalul Vamos a la Playa

Sâmbătă, la ora 17 are loc deschiderea campionatului de table, iar de la 18 va urca pe scenă trupa Dean Klooge. De la 20, pe malul Someșului vor cânta cei de la Luna Amară.

plaja

plaja

plaja

Duminică, tot de la ora 17, va avea loc finala campionatului de table, iar atmosfera va fi întreținută de Bogdan Roșca.

De la 20, va avea loc concertul celor de la Om la lună.

plaja

plaja

plaja

Festivalul continuă cu activități interesante și diverse pe parcursul întregii săptămâni. Sunt programate întâlniri, ateliere și dezbateri, iar weekend-ul viitor aduce noi trupe și spectacole pe scena din Grigorescu. Programul integral poate fi vizualizat aici.

plaja

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Cine e traficantul de DROGURI prins la Cluj. E un temut MAFIOT italian

Publicat

mafiot

Procurorii DIICOT anunțau, vineri, că un bărbat, cetățean străin, a fost prins în flagrant în timp ce vindea cocaină în Cluj-Napoca. Acesta a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

mafiot

Este vorba de un sicilian, Vito Cocimano, membru al temutei mafii siciliene, care încerca să-și facă o piață de desfacere în România, vânzând cocaină la jumătate de preț.

VIDEO FOTO. Cine e traficantul de DROGURI prins la Cluj. E un temut MAFIOT italian

mafiot

Sicilianul a fost depistat de către un polițist sub acoperire pe când încerca să-și piardă urma la Hunedoara. Din cercetările efectuate a reieșit faptul că italianul a procurat drogul din Italia și l-a introdus în țară prin intermediul unei firme de curierat.

mafiot

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax