Connect with us

EVENIMENT

OFICIAL: 8 reacții adverse la 1079 persoane vaccinate în ultimele 24 de ore în județul Cluj

Publicat


În ultimele 24 de ore, în județul Cluj au fost vaccinate 1079 persoane, totalul ajungând la 5318.

Dintre acestea, doar 8 persoane au prezentat reacții adverse ușoare.

 

CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


EVENIMENT

FOTO/ Droguri în Florești, Huedin și Aghireș Fabrici. Ce au găsit polițiștii la percheziții

Publicat

De

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sălaj și procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Sălaj, în colaborare cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca, au prins în flagrant delict, în localitatea Florești, judeţul Cluj, un bărbat, în timp ce ar fi comercializat 7 plicuri, cu aproximativ 10 grame de cannabis.

În aceeași zi, polițiștii și procurorii au efectuat 4 percheziții domiciliare în oraşul Huedin, localitățile Florești și Aghireşu-Fabrici, la persoane bănuite că ar fi procurat, deținut și comercializat droguri de risc (cannabis), respectiv substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate 50 de grame de cannabis, 15 pliculețe transparente prevăzute cu închizătoare tip zip-lock care conțineau substanță albă sub forma unor cristale, 28 de plicuri transparente care conțineau urme de cannabis, un mugure de cannabis, resturi de țigări confecționate artizanal, 23 de comprimante de medicamente, 2.500 de lei, 7 telefoane mobile, 8 cartele telefonice și diferite înscrisuri.

Trei persoane reținute

Pentru 6 persoane, au fost puse în aplicare mandate de aducere la D.I.I.C.O.T.- B.T. Sălaj.

De asemenea, 16 persoane, din județele Sălaj și Satu Mare, au fost identificate și audiate în cauză.

În urma acestor activități, procurorul de caz a dispus, față de 3 persoane, luarea măsurii reținerii pentru 24 ore, sub aspectul comiterii infracțiunilor de trafic și consum de droguri de risc și efectuarea de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Acestea au fost prezentate Tribunalului Sălaj, fiind arestate preventiv pentru 30 zile.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. La acțiune au participat și jandarmi.

Citește mai departe

EVENIMENT

Doi clujeni arestați pentru fraude informatice. Au transferat ilegal fonduri de 70.000 de lei prin internet banking

Publicat

De

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Cluj, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, au reținut 2 persoane bănuite de furt în scop de folosință, fals informatic, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și accesul ilegal la un sistem informatic.

Din cercetări a reieșit că, în luna noiembrie a anului 2020, un bărbat, de 44 de ani și o femeie, de 40 de ani, ambii din municipiul Cluj-Napoca, sub pretextul prestării unor servicii de menaj casnic, ar fi sustras cartela telefonică aparținând unei femei din Cluj-Napoca.

Ulterior, prin utilizarea datelor bancare și a codului de securitate obținut în mod ilicit, aceștia ar fi instalat o aplicație telefonică de internet banking, efectuând în mod fraudulos mai multe operațiuni de transfer de fonduri, precum și plăți neautorizate, pentru achiziționarea de bunuri și servicii, prejudiciul fiind de aproximativ 70.000 de lei.

Totodată, polițiștii au identificat un bărbat, de 48 de ani, din Cluj-Napoca, care ar fi pus la dispoziția celor două persoane bănuite datele contului său bancar, în vederea transferării și ulterior retragerii, în mod fraudulos, a mai multor sume de bani.

Au cumpărat bunuri electronice

În urma a trei percheziții efectuate, la data de 21 ianuarie a.c., la locuințele celor trei persoane, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe bunuri electronice, care ar fi fost achiziționate prin utilizarea datelor bancare, precum și alte înscrisuri cu valoare probatorie.

În cursul acestei zile, față de cele două persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor informatice a fost dispusă măsura arestului preventiv pentru 30 de zile, de către magistrații Tribunalului Cluj.

Activitățile au beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La acțiune au participat și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale Cluj și polițiști din cadrul Serviciului Criminalistic Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

Rectorul UMF Cluj-Napoca, Anca Buzoianu, s-a vaccinat împotriva COVID

Publicat

De

Rectorul Universității de Medicină și Farmacie (UMF) ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, Anca Buzoianu, s-a vaccinat împotriva COVID.
”Parafrazându-l pe Descartes. Mă vaccinez, deci gândesc, gândesc, deci exist”, a scris aceasta pe Facebook.
Rectorul UMF a participat la webinarul “Mă vaccinez, deci exist! “ destinat studenților români și internaționali din cadrul universității, care a avut o audiență record.
”Au fost puse zeci de întrebări, iar interesul studenților noștri a fost remarcabil. Mulțumim specialiștilor care au participat, conf. dr. Mihaela Lupșe și prof. dr. Sorin Man, doamnei prorector prof. dr. Carmen Mihu precum și doamnelor decan prof. dr. Soimita Suciu si prof. dr. Gianina Crișan, domnului decan conf. dr. Cristian Dinu”, a mai spus Buzoianu.

Citește mai departe

EVENIMENT

OFICIAL: Numărul morților de Covid la Cluj a depășit 400

Publicat

SITUAȚIE MĂSURI COVID-19 – JUDEȚUL CLUJ

– Efective angrenate (polițiști, jandarmi, polițiști locali, ISU și SAJ) – 568

– Persoane verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse – 2.551;

– Societăți comerciale/PFA verificate cu privire la respectarea interdicțiilor impuse – 78;

Total sancțiuni contravenționale aplicate în ultimele 24 de ore, în context COVID/valoare: 138/24.500 lei;

– Persoane verificate – 1.553 din care: în izolare – 980, în carantină – 437 și în trafic zi/noapte – 136.

Situația epidemiologică în județul Cluj se prezintă astfel:

– Rata incidenţei pe judeţul Cluj : 3,13;

– În ultimele 24 de ore, 133 persoane au fost confirmate Covid-19 din județul Cluj;

Total număr de teste 1.629, din care 948 diagnostic grupe de risc, 344 teste efectuate la cerere și 337 teste rapide. Până în acest moment s-au realizat 338.578 de teste, la nivelul județului Cluj;

– 79 persoane internate în ATI;

Total vindecați și externați 1.873, din care 1.502 din județul Cluj;

Total decedați 405, din care 296 din județul Cluj.

În acest moment sunt internați 661 de pacienți, din care 629 din județul Cluj.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate