Connect with us

ACTUALITATE

Locuitorii din Mica anunță că blochează traficul greu din comună. Cozi de 20 de km cu TIR-uri prin sat, case fisurate

Publicat


screenshot 20211221 135532

Toate TIR-urile care din Dej se deplasau spre Bistrița-Năsăud și Maramureș au fost deviate prin localitatea clujeană Mica, după ce au apărut fisuri la podul peste Someș, din municipiu.

Oamenii din Mica sunt disperați și amenință că blochează drumul. Inițial li s-a promis că lucrările de consolidare se vor finaliza în 2 săptămâni. A trecut mai bine de o lună și nu există perspectivă că proiectul se va finaliza în acest an.

Pe noua rută s-au format inclusiv cozi de 20 de kilometri cu mașini de tonaj mare, iar casele oamenilor și drumul județean din Mica s-au fisurat din cauza traficului intens.

Circulația autovehiculelor de mare tonaj peste podul de la Dej a fost interzisă începând cu data de 13 octombrie, după ce au apărut fisuri la podul aflat în lucrări de reabilitare. Mașinile peste 7,5 tone au fost deviate astfel pe rute ocolitoare, pe alte drumuri județene.

Drumul județean din Mica nu a fost proiectat pentru trafic greu și acum riscă să se distrugă.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a fost la fața locului și anunță că va cere convocarea Comitetului pentru Situații de Urgență pentru reevaluare situației.

Momentan circulația poate să se efectueze pe următoarele drumuri:

• pe direcția Bistrița și Cluj-Napoca și retur, pe drumul județean DJ 172F (Mica – Mănăstirea – Mintiu Gherlii – Gherla)
• pe direcția Baia Mare și Cluj-Napoca și retur, pe drumul judetean DJ 109 E (prin Vad – Cetan – Dej)

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO. Loganul bărbatului bănuit că și-a UCIS prietena din Cluj, căutat de Poliție

Publicat

De

logan

Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată, luni despre faptul că două persoane, Molnar Beata, în vârstă de 30 de ani și prietenul acesteia, un bărbat de 43 de ani, s-ar fi deplasat la data de 21 mai, în jurul amiezii, înspre localitatea Răchițele, comuna Mărgău, nerevenind la domiciliu până în prezent.

În baza sesizării, la data de 23 mai a.c., la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj au fost demarate cu operativitate activități de căutare în privința acestora, precum și a autoturismului cu care aceștia s-ar fi deplasat.

Din verificările efectuate până în prezent rezultă că autoturismul folosit pentru deplasare a fost observat la data de 22 mai a.c., în jurul orei 11.00, în localitatea Aleșd, județul Bihor, circulând pe direcția Cluj-Oradea.

Date cu privire la autoturism – marca Dacia Logan, culoare gri metalizat, număr de înmatriculare AR-51-LAC.

Persoanele care pot furniza informaţii despre autoturism sunt rugate să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie sau să apeleze gratuit 112!

Citește și VIDEO. FOTO. Femeia dispărută din Cluj, OMORÂTĂ de prietenul ei. Acesta este dat în urmărire. Cadavrul, găsit în Bihor

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Studiul de Fezabilitate pentru proiectul care va lega Gara Cluj-Napoca de Aeroport, gata în septembrie

Publicat

De

Septembrie este luna stabilită pentru predarea Studiului de Fezabilitate a proiectului trenului metropolitan, a declarat, miercuri, primarul Emil Boc. 

Trenul este finanțabil din fonduri europene.

Acesta se va conecta cu viitoarea magistrală de metrou, în zonă podului IRA, și va conecta Aeroportul Internaţional Cluj de Gara Cluj-Napoca.

Proiectanții ua vehiculat la un moment dat că acest tren nu este fezabil din punct de vedere economic.

Citește și:

https://cluj24.ro/proiectarea-si-executia-trenului-metropolitan-si-metroului-de-cluj-scoase-la-licitatie-totul-costa-peste-14-miliarde-de-euro-108721.html

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

În 15 iunie va fi gata documentația Centurii Metropolitane a Clujului, anunță Emil Boc

Publicat

De

centura metropolitana parcul colina

Primarul Emil Boc a anunțat, miercuri, că pe 15 iunie ar putea să fie finalizată documentația pentru realizare Centurii Metropolitane a Clujului.

Atunci ar urma să fie primit ultimul aviz, de la Agenția de Protecție a Mediului.

Apoi merge proiectul la avizare la Guvern, iar apoi se va decide cine va organiza licitația: Primăria Cluj-Napoca sau Executivul.

Anul acesta vor fi parcurse toate etapele

„Anul acesta vor fi parcurse toate etapele, inclusiv exproprieri”, a precizat primarul Emil Boc.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

5 firme au depus oferte pentru licitația de realizare a pasajului de la Tăietura Turcului

Publicat

De

taietura turcului

Cinci firme au depus oferte pentru realizarea pasajului de la Tăietura Turcului, a anunțat, miercuri, primarul Emil Boc.

Proiectul este estimat la circa 20 milioane de euro și va primi finanțare prin PNRR, în cadrul lucrării de modernizare a liniei ferate Cluj – Episcopia Bihor.

Termenul final pentru depunerea ofertelor a fost 16 mai.

După finalizarea evaluării ofertelor va fi anunțat câștigătorul.

Citește și:

Un nou drum va lega Baciu de Tăietura Turcului și viitorul bulevard Răsăritului

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate
Publicitate
Publicitate