Connect with us

ADMINISTRAȚIE

LIVE VIDEO Vizita ministrului Sănătății la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca

Publicat


Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, vizitează în cursul zilei de miercuri Spitalul Municipal Clujana și Spitalul de Boli Infecțioase. El va participa la o întâlnire cu  prefectul Mircea Abrudean, președintele Consiliului Județean Cluj – Alin Tișe, șeful DSP Cluj – Mihai Moisescu și senatorul UDMR, Laszlo Attila, membru în Comisia de Sănătate din Senat.


Vă reamintim că municipiul Cluj-Napoca a depășit rata de trei cazuri COVID la mia de locuitori, începând de luni, 19 octombrie.

În consecință, Comitetul pentru Situații de Urgență Cluj a anunțat ieri că purtarea măștii de protecție devine obligatorie în spațiile deschise din Cluj-Napoca, iar școlile vor trece în scenariul trei de funcționare. Astfel, elevii vor participa la cursuri online.


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


ADMINISTRAȚIE

Dorel de Cluj lovește din nou. Borduri schimbate în Grigorescu după 2 săptămâni

Publicat

De

Firma care execută lucrări de reabilitare și asfaltare străzi și trotuare în cartierul Grigorescu a dat-o de gard.

Un clujean a transmis Cluj24 că bordurile puse în urmă cu 2 săptămâni pe Aleea Bucura se scot acum.

”E o… greșeală de calcul,  probabil”, a spus acesta.

Reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca au declarat că se remontează bordurile din zonă după ce bordurile puse în urmă cu două săptămâni s-au degradat.

”S-a trecut cu mașina de gunoi peste ele și s-a decis de firma constructoare că trebuie schimbate. Totul se va face pe cheltuiala lor. Primăria Cluj-Napoca nu va deconta de două ori bordurile”, au dar asigurări reprezentanții primăriei.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

FOTO/ Poliția Locală Cluj-Napoca se mută din Primărie. Și-a tras sediu mai ”pe centru”

Publicat

Poliția Locală se mută din clădirea Primăriei Cluj-Napoca de pe Calea Moților într-un nou sediu, și mai central, situat pe strada Iuliu Maniu. 

Din informațiile Cluj24, mutarea era necesară pentru că în clădirea Primăriei polițiștii locali nu aveau condiții prielnice.

În noul sediu se vor muta polițiștii locali de la serviciile Control Urbanism și Disciplină în Construcții, Inspecție  Comercială, Control Protecția Mediului, Evidență contravenții, mandate de muncă, iar aici va avea biroul și șeful Poliției Locale, Marcel Bonțidean.

În cadrul Direcției Poliția Locală a Primăriei clujene sunt încadrați 311 polițiști.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Cartier ultramodern care se autosusține prin panouri fotovoltaice și agricultură, propus la Cluj, lângă Țara fluturilor albaștri

Publicat

Urbaniștii de la Consiliul Județean Cluj au aprobat, miercuri, un studiu de oportunitate privitor la realizarea unui cartier de case ultramodern la Chinteni, lângă Ținutul fluturelui albastru, care să se autosusțină din punct de vedere energetic și alimentar.

Casele de aici vor fi amenajate îngropat, astfel încât să nu fie obturată priveliștea și fiecare va fi dotată cu teren pentru agricultură.

Planurile prevăd și realizarea unui parc fotovoltaic, care să ofere energie locuințelor, în paralel cu conectarea la sistemul public.

Zona va avea propria stație de tratare a apei și este concepută astfel încât să utilizeze la maxim apa pluvială.

Cele 19 parcele au suprafețe variabile cuprinse între 1440 mp – 2800 mp, iar aici sunt estimate să trăiască între 55-75 persoane rezidente și încă 25-45 de persoane în mod ocazional.

În centrul cartierului va fi construită o școală.

Se vor amenaja alei cu zone de relaxare, bănci pentru repaos și pavilioane în aer liber pentru concerte jazz și proiecții de film.

Proiectul se află în satul Pădureni, la limita cu municipiul Cluj-Napoca.

”Nu pot veni la noi pentru blocuri pentru că din start PUG-ul Chinteniului nu permite așa ceva. Nu se poate ca în toate comunele limitrofe Clujului să se facă doar blocuri. Trebuie să existe și o comună verde – cum îi spun eu – în care să se realizeze doar construcții de acest tip, casă de locuit. Îi încurajăm, îi susținem și îi ajutăm, când este necesar, și așa vom vedea peste câțiva ani cât de frumos s-a dezvoltat comuna Chinteni”, a declarat primarul Lucia Suciu pentru Cluj24.

 

 

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Viteza celor PUTERNICI sau SIGURANȚA celor mulți? Pro Infrastructură vrea SEPARAREA sensurilor pe DRUMURILE de 13 metri lățime

Publicat

De

Carnagiul din weekendul trecut de pe drumurile din România a adus din nou în discuție siguranța în trafic. Dacă nu avem încă autostrăzi care să lege toată țara și care sunt mai sigure, există soluții pentru a evita tragediile pe șosele. 24 de oameni, între care și copii, au murit în urma accidentelor rutiere din weekend.

Opt din cele 24 de victime au fost înregistrate în ciocnirea frontală de pe DN2, pe raza localității Răcăciuni din județul Bacău.

Cei de la Asociația Pro Infrastructură au atras atenția în repetate rânduri că pe DN2 și, de altfel pe toate drumurile de 13 metri lățime poate fi folosită o soluție simplă și ieftină de a separa sensurile și a evita astfel de carnagii.

O soluție care dă rezultate, dar care întârzie să fie implementată

„Soluția este 2+1 alternativ. Ba mai mult, ea a fost implementata parțial pe cei 10 kilometri dintre Sinești și Movilița, cu rezultate excelente: zero decese în mai bine de doi ani.

De ce nu este generalizată această soluție pe DN2?! Un posibil răspuns: scade viteza bizonilor (și a celor cu girofar), deși viteza medie în ansamblu crește!

Solicităm CNAIR să spună cu nume și prenume cine a pus presiune pentru oprirea generalizării sistemului 2plus1alternativ pe DN2 și DN28. Cerem doamnei director Mariana Ioniță să ne spună care este prioritatea CNAIR: viteza celor puternici sau siguranța celor mulți?”, arată cei de la Asociația Pro Infrastructură

Cauza celor mai grave accidente – intrarea pe contrasens

Aceștia au precizat că intrarea voluntară sau involuntară pe contrasens este o cauză principală a accidentelor grave din afara localităților.

 

„Cerem imperativ, pentru a suta oară, aplicarea sistemului 2+1 alternativ cu separarea sensurilor folosind parapet ușor (cablu elastic) pe toate drumurile de 13 metri lățime.

 

În plus, solicităm o analiză serioasă a rețelei DN în vederea identificării zonelor unde se pot separa sensurile fără costuri majore, cu segmente pentru depășire fără a intra pe contrasens.

Dacă vrem ca România să nu mai fie ultima din Europa la siguranță rutieră, trebuie să ajustăm infrastructura EXISTENTĂ. Autostrăzile nu vor putea înlocui toate drumurile naționale”, au mai arătat cei de la Asociația Pro Infrastructură.

Și nu în ultiumul rând, aceștia au un mesaj și pentru pasagerii microbuzelor.

Aproape fiecare accident de microbuz devine un carnagiu. De aceea trebuie folosită centura de siguranță, au spus cei de la Pro Infrastructură.

Sursa: Asociația Pro Infrastructură

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

    Publicitate
    Publicitate