Connect with us

EVENIMENT

Liderii PNL și PSD au decis: vom avea alegeri COMASATE în 2024

Publicat


BEC vot

Alegerile europarlamentare vor fi comasate cu cele locale şi vor avea loc în iunie, iar PSD şi PNL vor merge pe liste comune la alegerile europarlamentare şi separat la alegerile locale, a anunţat, miercuri, preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, preşedinte al Senatului.

„Decizia coaliţiei este de a comasa cele două runde de alegeri. Această decizie a urmat unui proces prin care fiecare dintre noi am consultat birourile de conducere politică ale partidelor, ne-am reunit apoi în coaliţie şi suntem prezenţi pentru a prezenta această decizie finală, care, dincolo de comasare, prevede ca la nivelul alegerilor locale fiecare partid să candideze prin forţe proprii iar pentru alegerile europarlamentare să existe o listă comună”, a declarat Ciucă la Palatul Parlamentului.

Liderii PNL și PSD au decis: vom avea alegeri COMASATE în 2024

S-ar fi agreat, de asemenea, ca PNL și PSD să aibă candidați comuni în toată țara, iar la alegerile europarlamentare din 2024  să meargă, de asemenea, împreună pe liste. 11 mandate ar reveni, astfel, social-democraților, iar 9 liberalilor.

Biroul Politic Naţional al PNL a votat, miercuri, în favoarea comasării alegerilor europarlamentare cu cele locale şi pentru liste comune cu PSD la alegerile pentru Legislativul european, potrivit unor surse liberale.

Conform surselor citate, decizia a fost luată cu 58 de voturi „pentru”, cinci „împotrivă” şi două abţineri.

„La nivelul alegerilor locale fiecare partid să candideze prin forțe proprii, iar pentru europarlamentare să existe o listă comună. În această perioadă nu ne permitem să fragilizăm tot ce ține de stabilitatea țării pentru micile orgolii politice. PNL a mandatat executivul partidului să discute în coaliție și să agreeze această formulă de comasare a alegerilor europarlamentare cu listă comună și alegerile locale prin forțe proprii”, a declarat Nicolae Ciucă.

„În afară de comasare și o alianță electorală pentru europarlamentare, în cursul lunii septembrie să avem alegerile prezidențiale: 1-15, 8-22 sau finalul lunii septembrie – una dintre aceste trei variante. Consider că cea de mijloc și data de 8 decembrie pentru alegerile generale”, a spus Marcel Ciolacu.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO. Primele trei aeronave F-16 achiziționate din Norvegia au ajuns la Câmpia Turzii

Publicat

F-16

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziționate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat vineri, 19 aprilie, în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu”, de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.

„Achiziția noului lot de avioane F-16 Fighting Falcon și a pachetului de bunuri și servicii aferent va asigura creșterea securității României prin executarea apărării spațiului aerian național/NATO, pe timp de pace și în situații de criză, prin Serviciul de Luptă Permanent – Poliție Aeriană (SLP-PA), sub comandă NATO.

FOTO. Primele trei aeronave F-16 achiziționate din Norvegia au ajuns la Câmpia Turzii

F-16

„Prin sosirea graduală, pe parcursul acestui an și a celui viitor, a celor 32 de aeronave multirol F-16 Fighting Falcon, care vor înzestra încă două escadrile ale Forțelor Aeriene, România își consolidează capabilitățile de apărare aeriană la un nivel adaptat provocărilor de securitate din regiune.

F-16

„Vor asigura tranziția pentru forțele noastre aeriene către era generației a V-a – înzestrarea cu aeronavele F-35”

Aceste aeronave vor avea un rol important în menținerea unei posturi aliate credibile de apărare și descurajare a oricărei agresiuni pe flancul estic și, la fel de important, vor asigura tranziția pentru forțele noastre aeriene către era generației a V-a – înzestrarea cu aeronavele F-35”, a declarat ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr.

F-16

Aceasta este a doua serie de trei aeronave F-16 achiziționate de România de la Regatul Norvegiei și a pachetului de bunuri și servicii aferent, prima fiind recepționată la finalul lunii noiembrie 2023, în Baza 86 Aeriană „Locotenent aviator Gheorghe Mociorniță” de la Borcea.

F-16

***

Conform Concepției de realizare graduală a capabilității de apărare aeriană, în cadrul programului „Avion multirol al Forțelor Aeriene”, Guvernul României a atribuit Guvernului Regatului Norvegiei contractul de achiziție a 32 de aeronave F-16, cu suport logistic inițial și a unui a pachet de bunuri şi servicii complementar (de la Guvernul Statelor Unite ale Americii).

F-16

„Aeronavele vor asigura îndeplinirea noilor cerințe existente la nivelul NATO”

Avioanele vor fi livrate în stare operațională, resursa disponibilă a acestora asigurând operarea lor pentru o perioadă de tranziție, de minimum 10 ani, către avioanele de generația a V-a, ceea ce face ca achiziția avioanelor de luptă norvegiene să reprezinte, în fapt, un transfer de capabilitate între două țări NATO aliate.

F-16

Aeronavele vor asigura îndeplinirea noilor cerințe existente la nivelul NATO, ulterior urmând a fi introduse în programul de modernizare la aceeași configurație (M6.X) cu avioanele F-16 din prima escadrilă, intrată deja în dotarea Forțelor Aeriene Române. Această soluţie asigură implicarea industriei naţionale de apărare pentru efectuarea lucrărilor de mentenanță şi modernizare a avioanelor F-16, prin compania Aerostar Bacău.

În prezent, Forțele Aeriene Române au în dotare 20 aeronave F-16 achiziționate în baza prevederilor Concepţiei de realizare graduală a capabilităţii de apărare aeriană în cadrul programului „Avion multirol al Forţelor Aeriene”, a comunicat MApN.

Foto: MApN

Citește mai departe

EVENIMENT

„Tatăl” hamburgerului de 6.200 de euro, Avram Gal, renunță la Transylvania Steakhouse și se LANSEAZĂ în gătitul PASTELOR

Publicat

avram gal

Cunoscut pentru hamburgerul de 6.200 de euro, fostul patron al Transylvania Steakhouse, Avram Gal, se lansează în gătitul pastelor.

„Dragi prieteni, cu stimă și nostalgie vă anunț că m-am retras total din proiectul Transylvania Steakhouse!

Am decis să mă implic într-un alt proiect gastronomic, complet nou, personal, un brand nou-nouț, pe care am de gând să-l multiplic apoi la nivel național.

„Tatăl” hamburgerului de 6.200 de euro, Avram Gal, renunță la Transylvania Steakhouse și se LANSEAZĂ în gătitul PASTELOR

Conceptul meu privind acest nou proiect gastronomic constă inițial în lansarea unui restaurant cu specific în gătirea și prepararea pastelor.

Acest concept unic și inovativ are următoarele particularități, care-i vor creiona o identitate și o originalitate aparte: ne dorim să promovăm doar produse „homemade” , gătite la noi în restaurant, inclusiv producerea pastelor de la 0.

„From farm, to fork”

O altă particularitate este aceea că vom colabora doar cu producători locali, achiziționând de la aceștia materia primă și produse de calitate obținute în gospodăriile sau fermele acestora.

Vom crea astfel premisele unei dezvoltări economice pe orizontală, utilizând și conceptele promovate de Uniunea Europeană „from farm, to fork” sau “consumați produse din proximitate”.

Cu această viziune nouă și complexă, vom crea un brand nou-nouț, care va pune accent pe calitatea materiei prime înainte de toate, pe verificarea și siguranța alimentelor, pe crearea unor conexiuni și legături cu fermierii din zonă ajutându-i și sprijinându-i să-și valorifice propriile produse, fiindu-le astfel apreciată și recompensată valoarea muncii lor.

Deocamdată vă doresc “O zi minunată!” și promit să revin cu detalii cât de curând”, scrie Gal pe Facebook.

Citește mai departe

EDUCATIE

FOTO. Clădirea Anatomie, veche de peste 120 de ani, modernizată. Rectorul UMFIH: E nucleul pe care s-a dezvoltat universitatea

Publicat

De

Clădirea Anatomia din Cluj, modernizată

Clădirea Anatomie de pe strada Clinicilor 3-5 din Cluj-Napoca, care este monument istoric, va fi modernizată și reabilitată. Un simbol al educației și al progresului Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”, aceasta va intra într-un amplu proces de reabilitare, dar și de restaurare.

Investiția de peste 11,2 milioane de euro va fi finalizată în anul 2029.

Clădirea Anatomie, veche de peste 120 de ani, modernizată. Rectorul UMF Cluj: E nucleul pe care s-a dezvoltat universitatea

Proiectul, pentru care a fost semnat deja contractul, este cofinanțat de Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADRNV), care a alocat 6 milioane de euro, fonduri nerambursabile.

„Este clădirea în care a început, în anul 1888, Facultatea de Medicină de la Cluj, nucleul pe care s-a dezvoltat universitatea noastră.

Aici are loc primul contact al studenților din anul I cu universitatea, prin cursurile de anatomie și lucrările practice de disecție.

Este clădirea în care studenții învață anatomia patologică, una dintre cele mai dificile materii, dar esențială pentru cariera medicală și, totodată, clădirea în care studenții, la finalul celor 6 ani de studii, promovează examenul la disciplina de medicină legală”, a declarat prof. dr. Anca Buzoianu, rectorul UMHIH Cluj-Napoca.

Componentele artistice, tîmplărie și mobillierul vechi vor fi restaurate

În clădire își desfășoară activitatea studenții și cadrele didactice din cadrul Departamentelor de Medicină Legală, Anatomie Patologică și Anatomie Umană.

În cadrul acestui proiect se vor realiza reabilitarea și modernizarea clădirii astfel:

  • Consolidarea structurilor de zidărie, stoparea degradărilor cauzate de umiditate și ploi;
  • Reabilitarea si modernizarea finisajelor în acord cu cerințele funcționale și de confort actuale;
  • Restaurarea componentelor artistice și a elementelor de tâmplărie și mobilier istorice;
  • Accesibilizarea clădirii pentru persoanele cu dizabilități și facilitarea accesului la nivelurile superioare prin introducerea unui ascensor de persoane;
  • Creșterea capacitații educaționale prin amenajarea spațiilor cu funcțiuni dedicate studenților și cercetătorilor;
  • Modernizarea și dotarea spațiilor educaționale și de cercetare.

De asemenea, clădirea Antomie va fi dotată cu mobilier, echipamente IT, echipamente de igienizare, dezinfecție și pentru protecția contra incendiilor.

„Este o clădire simbolică și avea nevoie de restaurare. Este o capodoperă pentru noi toți.

În exercițiul de finanțare 2021 – 2027, în programul de dezvotare al universităților au fost depuse opt proiecte, din care au fost aprobate deja 3, unul fiind cel al UMFIH”, a declarat și Hegedüs Csilla, directorul general al ADRNV.

Mai mulți studenți vor putea învăța în această clădire

În prezent, cladirea Anatomie, care are o suprafață desfășurată de 4.731 de metri pătrați este utilizată de studenții de la toate cele trei facultăți din cadrul universității, respectiv Facultatea de Medicina, Facultatea de Medicină Dentară și cea de Farmacie.

Proiectul își propune îmbunătățirea calității infrastructurii educaționale, astfel că, dacă în prezent există 566 de locuri destinate activității studenților, după procesul de modernizare, numărul locurilor în săli va crește la 727 în întreaga clădire, pe toate cele trei nivele, subsol, parter, etaj.

Studenții vor învăța în amfiteatre, laboratoare, săli pentru lucrări practice și săli pentru autopsii.

Practic, în urma reamenajării și modernizării vor fi disponibile și alte spații funcționale, printre care săli de lucrări practice, săli de disecții, laboratoare, cabinete, amfiteatre, biblioteci, săli de conferință, săli de autopsie și săli pentru preparare-depozitare cadavre, printre altele.

„Mobilarea tuturor spațiilor va fi flexibilă, chiar modulară în sălile de lucrări practice, astfel încât acestea să poată fi adaptate mai multor tipuri de activități specifice”, a mai precizat rectorul UMFIH Cluj-Napoca.

Peste 120 de ani de istorie

Prof. dr. Anca Buzoianu a decarat că este un proiect important pentru universitate, fiind vorba de o clădire atât de încărcată de istorie.

În octombrie 1872 a fost întemeiată Universitatea Regală Maghiară din Cluj, care din 1881 devine Universitatea Francisc Iosif, având în componență patru facultăți: Drept și Științe de Stat, Medicină, Filosofie, Litere și Istorie, Matematică și Științe Naturale.

„Începând cu sfârșitul secolului al XIX-lea, pe terenul pus la dispoziția universității de către Societatea Muzeului Ardelean care, la rândul său, l-a primit de la contele Imre Mikó, a fost ridicat ansamblul de clădiri reprezentative ale Facultății de Medicină.

Acesta a fost conceput în sistem pavilionar, având o suprafață de aproximativ 10.000 de metri pătrați”, a precizat rectorul universității.

Prima etapă a construcției datează din perioada 1886-1888, când au fost realizate clădirile Institutelor de Anatomie, Anatomie Patologică și Medicină Legală (Pavilionul Anatomia) și clădirea Institutelor de Fiziologie și Igienă.

Clădire în stil neo-renascentist

Inaugurat în 1888, Pavilionul Anatomia a fost proiectat de arhitectul Hauszmann Alajos, profesor la Universitatea Tehnică din Budapesta.

Clădirea, în formă de H, are trei niveluri, subsol, parter și etaj. Institutul de Anatomie era amplasat în jumătatea vestică a corpului central (subsol și parter) și în corpul lateral estic (la toate nivelurile).

Simetric, orientat spre est, era adăpostit Institutul de Anatomie Patologică.

Institutul de Medicină Legală ocupa etajul corpului central și trei încăperi la subsol.

Pavilionul Anatomia a fost construit în stil neo-renascentist, placat integral cu cărămidă aparentă, decorațiile (soclu, brâuri, cornișă, ancadramente și portaluri) fiind confecționate din calcar. Avea o suprafață de peste 1.400 de metri pătrați și un parc propriu de aproximativ 6.000 de metri pătrați.

Pavilionul Anatomia era dotat cu săli de disecții, săli de autopsii, amfiteatre și săli de curs. Muzeul Institutului de Anatomie avea o colecție bogată de schelete, cranii, ansambluri osoase și multe altele, iar Muzeul Institutului de Anatomie Patologică adăpostea peste 3.500 de exponate de organe și țesuturi.

Clădirea, avariată în timpul războiului

În anii care au urmat celui de Al Doilea Război Mondial, s-a realizat o extindere a clădirii care astăzi adăpostește Institutul de Medicină Legală, arată rctorul UMFIH.

În timpul bombardamentelor din cel de Al Doilea Război Mondial, Institutul „Anatomia” a fost puternic avariat

Astăzi, Disciplina de Anatomie și Embriologie își aduce și aportul didactic la formarea viitorilor medici, oferind cursuri de anatomie descriptivă, topografică, secțională clinică, de embriologie și de antropologie la programele de studii din cadrul Facultăților de Medicină și Medicină Dentară, precum și la programele de masterat Cercetări avansate în investigaţia criminalistică şi în Medicina legală.

Cursurile sunt însoțite de lucrări practice, în care anatomia este studiată atât prin disecția pe cadavre umane, cât și prin tehnici virtuale de disecție.

Asta, spune prof. dr. Anca Buzoianu, în condițiile în care învățarea pe cadavru, esențială pentru un medic, este foarte scumpă și tot mai grau accesibilă.

Lucrările vor dura 5 ani, iar pe o perioadă de 3 ani, cât se preconizează că această clădire nu va fi funcțională la interior, universitatea va închiria spații de cursuri în clădiri de birouri.

 

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

FOTO. Aurelia Cristea și Alexandru Cordoș și-au LANSAT candidaturile din partea PSD la Primăria Cluj-Napoca și șefia CJ Cluj

Publicat

candidatii psd

Candidații PSD la Primăria Cluj-Napoca, respectiv președinția Consiliului Județean Cluj, Aurelia Cristea și Alexandru Cordoș, și-au lansat, vineri, candidaturile la alegerile locale din 9 iunie și și-a depus dosarele la Biroul Electoral Municipal și Biroul Electoral Județean.

Aurelia Cristea a declarat într-o conferință de presă la Casa de Cultură a Studenților că simte din plin pulsul orașului și îndrăznește să vrea mai mult pentru Cluj-Napoca.

FOTO. Aurelia Cristea și Alexandru Cordoș și-au LANSAT candidaturile din partea PSD la Primăria Cluj-Napoca și șefia CJ Cluj

”Orașul meu nu mai are suflet, oamenii simt că nu mai există coeziune, 3 din 10 clujeni nu mai încredere în ceilalți oameni din oraș, nu se simt în siguranță în vecinătatea locuinței și cred că există un nivel crescut al corupției în administrația locașă și nu au spații comune în care ar putea să reconstruiască suflul comun al orașului. (…) Îndrăznesc să cred că, avându-vă alături, reușim să reclădim sufletul Clujul și să redăm, împreună, măreția pe care o merită”, a spus Cristea.

”Îndrăznesc să vreau mai mult”

Aceasta a precizat că în Cluj-Napoca a crescut ca om, dar și profesional și care a ajutat-o atunci când, din postura de deputat, a spus stop fumatului în spațiile publice închise.

”Îndrăznesc să vreau mai mult, să fie Clujul un spațiu public pentru cetățeni, unul dialogului social, al echității, transparenței, competenței, al performanței și inovației. Aceste valori vor da sustenabilitate proiectelor noastre”, a precizat Aurelia Cristea.candidatii psd

Candidatul PSD la Primăria Cluj-Napoca a subliniat că propunerea sa este un proiect de dezvoltaee pentru 10-15 ani, un proiect pentru comunitate, pentru viitor, pentru clujeni, pentru oameni.

”Îmi doresc în Cluj o administrație modernă. Vom deschide o platformă permanentă de dialog social, iar cetățenii să fie parteneri. Înființăm centre civice în fiecare cartier, vom face demersuri pentru un tren între Gilău și Jucu, avem nevoie de parcări la intrările mari în oraș de tip park and ride, avem nevoie de pasaje subterane în intersecții și de parcări subterane, un transport în comun în exclusivitate electric, o axă verde de parcuri pe malul Someșului, vom face investiții în școli, grădinițe și creșe”, a mai spus Aurelia Cristea.

„Clujul a crescut, însă nu s-a dezvoltat armonios și echitabil pentru oameni”

Alexandru Cordoș a declarat la rândul său că își propune redarea Clujului oamenilor, transformarea Clujului într-un județ pentru toți cetățenii săi.

”Am fost consilier local, consilier județean, director în Prefectura Cluj, senator și am experiență în mediul privat și academic. Am adus îmbunătățiri palpabile în viețile oamenilor.

Am propus 62 de legi în Parlament din care 18 au fost promulgate. (…)

candidatii psd

Clujul a crescut, însă nu s-a dezvoltat armonios și echitabil pentru oameni. Administrația se ocupă la Cluj-Napoca de betoane, noi ne propunem să avem grijă și de oameni și de nevoile lor.

Administrația trebuie să fie sensibilă la nevoile oamenilor.

Ce vor clujenii? Să nu mai petreacă atât de multe ore în trafic, să aibă zone de recreere și relaxare, să rămână acasă, să nu caute un loc de relaxare în alte județe. Trebuie să redăm Clujul clujenilor”, a spus Cordoș.

Acesta a propus, printre altele, înființarea unei companii județene de transport județean, în parteneriat public – privat, care să satisfacă cererea de mobilitate a locuitorilor din județul Cluj, crearea unui mediu propice investițiilor și inovației și va demara realizarea proiectului Tetapolis, care este acum abandonat”, a promis Alexandru Cordoș.

„Propunem oamenilor să își dorească mai mult”

Președintele PSD Cluj, senatorul Vasile Dâncu, a afirmat și el, că lansarea era prevăzută, initial în aer liber, în Piața Unirii, dar administrația locală a amplasat corturi în zonă pentru a obtura spațiul.

”Asta demonstrează nivelul de civilizație politică din Cluj.
Noi venim cu un proiect politic decent, cu candidaturi decente, dar nu modeste.
Propunem oamenilor să își dorească mai mult.

candidatii psd

Comunitatea nostră și orașul nostru sunt blocate. Nu vorbesc de blocajul de mașini și de poluare, dar suntem blocați în proiect, nu știm unde mergem, ce vom facem în viitor. Industria IT scârțâie.

Clujul are nevoie de un nou proiect, de inovație, ar trebui să avem 50 de incubatoare de afaceri, ar trebui să vindem inteligență, nu lohn, nu ore de muncă pentru IT-ști. (…)

Primăria nu se ocupă numai de străzi, ci se preocupă de viitor. (…)

Avem senzația că există tendința unei găști de a șterge urmele românești din Cluj-Napoca, cu eleganță, dăm statuile mai jos, nu mai punem plăcuțele unde au fost. A trecut vremea lui Funar, suntem oraș multicultural, dar nu multiculturalitate fără români. (…)

Mai este un blocaj în festivism și în fala găunoasă la Cluj. E fain la Cluj, dar poate fi și mai fain. Am atins culmea fainoșagului?”, a mai spus Dâncu, care a arătat că Emil Boc și echipa sa au adus normalitatea în oraș acum 20 de ani, dar PSD trebuie să aducă ”excepționalitatea”.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax